· 

Simonshaven 1 - DVO '32 1

DVO komt uit in de 3e klasse, maar had zonder corona wellicht zelfs kunnen promoveren naar de 2e klasse. Het zou vandaag dan ook een moeilijke pot worden waarbij er veel geleerd kan worden.

 

DVO'32 is na 8 minuten voor het eerst gevaarlijk maar de spits schiet naast en het was tevens buitenspel. In de 10e minuut glijdt Bjorn uit en de spits van DVO'32 lepelt de bal over Gino. Hierbij komt de bal op de lat en Simonshaven komt met de schrik vrij.

In de 17e minuut komt DVO'32 er wederom goed uit en schiet de spits van DVO'32 de bal fantastisch richting de goal, maar Gino redt uitstekend.

 

In de 20e minuut schiet Gino in de grond en kan DVO'32gelijk profiteren, maar Gino herpakt zich en herstelt zichzelf door een goede redding te verrichten. Echter ontstaat er uit de hoekschop die hiermee gegeven werd wel een doelpunt. De aanvaller van DVO'32 kan makkelijk en zonder veel weerstand inkoppen 0-1.

Vlak na de aftrap is Simonshaven het even kwijt en komt DVO'32 weer gevaarlijk er doorheen. Hierbij word ook deze kans gelijk benut en zo is het binnen 2 minuten 0-2.

 

DVO'32 is beter maar Simonshaven houdt redelijk stand, de meeste duels worden op het middenveld bevochten. In de 36e minuut een vrije trap van DVO'32 op een meter of 25-30, deze gaat in 1 keer op goal en Gino redt fantastisch! Uit deze hoekschop kan DVO'32 wederom koppen maar de bal gaat nu naast.

In de 42e minuut maakt Bjorn een overtreding en het lijkt op een gele kaart, echter beslist de scheidsrechter om direct rood te trekken. In deze moeilijke wedstrijd voor Simonshaven wordt het hierdoor alleen maar moeilijker. Ze moeten name lijk nog 48 minuten met 10 man spelen. Ruststand 0-2.

 

Vlak na de rust wordt er een strafschop gegeven aan DVO'32, de spits legt aan maar Gino kiest de goeie hoek en pakt de bal!

In de 50e minuut is Simonshaven voor het eerst echt gevaarlijk. Mitch gaat goed door en speelt de bal op Patrick, die legt aan voor een schot maar de bal gaat over.

In de 55e minuut heeft de verdediging wel wat weg van een gatenkaas, waarbij de DVO'32 aanvaller schiet en Gino redt, dezelfde aanvaller kan de bal nogmaals inschieten en Gino redt weer. Wederom kan diezelfde aanvaller van DVO'32 de bal richting goal krijgen. 0-3.

In de 56e minuut gaat Simonshaven weer richting de goal van DVO'32, maar Robin krijgt de bal niet goed onder controle en de aanval loopt op niks uit. DVO'32 is beduidend beter tegen de 10 van Simonshaven en ook heel makkelijk vliegt de 0-4 er in.

 

In de 64e minuut een goeie opbouw. Robin speelt op Mitch en Mitch op Guus, maar er komt een verdediger tussen. Uit de hoekschop die volgt komt de kopkans van Guus maar deze gaat over. Er worden wat kleine kansjes gecreëerd, maar er zijn geen 100% kansen.

In de 73e minuut wordt een doelpunt van DVO'32 afgekeurd wegens buitenspel. Uit deze vrije trap wordt de bal vrijwel direct weer ingeleverd waardoor DVO'32 weer makkelijk door kan komen en de 0-5 op het scorebord zet.

 

Dan wordt het voor ons Simonshaven nog lastiger, want in de 75e minuut is er wederom een overtreding begaan op een speler van DVO'32. De scheidsrechter trekt wederom de rode kaart, ditmaal voor Robin. Simonshaven moet het laatste kwartier uitspelen met 9 man. Maar in de 81e minuut vertoont Simonshaven met goed voetbal dat het karakter heeft. En met slechts 9 man speelt Mitch Guus in, die kapt de verdediger uit en nog 1 en schiet, de keeper is kansloos. 1-5!

In de 86e minuut gaat DVO'32 wederom 1 op 1 met de keeper, maar Gino redt goed. Eindstand 1-5.

 

Het belangrijkste wat vandaag gezien is, is dat er constant gevoetbald werd, de lange bal werd niet vaak gezocht maar juist de opbouwende bedoelingen. Het is slechts een oefenpotje geweest tegen deze beduidend betere tegenstander. Volgende week staat SNS (uit) op het programma!

Simonshaven bestaande uit: Gino, Youri, Bjorn, Kenzie, Jair, Raymond, Tom, Zev, Hugo, Patrick, Kasper, Dylan, Mitch, Kai, Robin, Guus.

 

Staff: Peter, Marco, Paula, Johan.