· 

2e ronde KNVB bekervoetbal heren.

Bekervoetbal vandaag.

Zaterdag 5 september 2020.

Weekend 2.

 

WFB tegen Vlotbrug.

Beide teams kennen elkaar van een paar seizoenen geleden, toen Vlotbrug nog een tandje harder liep dan WFB. Afgelopen zaterdag wonnen beide ploegen met 2-1 hun eerste wedstrijd. Dus bij winst vandaag moet Vlotbrug de volgende ronde wel kunnen halen, omdat men dan in de laatste wedstrijd voldoende heeft aan een punt.

 

Zwartewaal tegen De Egelantier Boys.

Na de 2-1 verlies van afgelopen zaterdag tegen SDV, wil Zwartewaal vandaag tegen De Egelantier Boys, dat met 0-5 verloor van Zuidland, de punten pakken om toch nog kans te blijven maken op de volgende ronde. Kunnen de Zwartewaalmannen dat tegen de mannen uit Charlois? Of eindigt het bekeravontuur na vandaag?

 

Zuidland tegen SDV.

Vorig week was het met de 0-5 overwinning voor Zuidland een makkelijke middag in Charlois. Of het vandaag tegen SDV uit Kralingen ook zo makkelijk gaat is de grote vraag en tevens een ander verhaal. Bij winst op SDV kan Zuidland volgende week in de derby, thuis tegen Zwartewaal, wat krachten sparen voordat een week later de competitie begint.

 

VFC tegen SCO '63.

Vorige week werd er thuis met 1-2 verloren van NOCKralingen en vandaag zal er afgereisd worden naar de 3e klasser Vlaardingse Football Club. VFC won haar wedstrijd vorige week met 1-2. Mogelijk ligt er in Vlaardingen voor SCO'63 toch nog een kansje.

 

HWD tegen OVV.

Met een 4-0 overwinning op de 4e klasser Overmaas op zak, zal er vandaag afgereisd worden naar Overschie waar HWD huisvest. HWD verpletterde vorige week Rockanje, het werd 1-8. Kan OVV vandaag tegen HWD de 3 punten pakken of heeft HWD nog niet alle kruit verschoten? Je kan het zien op het Taludhoeve sportpark.

 

Overmaas tegen Rockanje.

Op de heilige grond van Varkenoord en naast de Kuip moet het gebeuren voor Rockanje. Vorige week zaterdag vergeten en focussen op Overmaas en de wedstrijd van volgende week tegen OVV. Want om verder te gaan moeten de punten gepakt worden. Vanmiddag begint de wedstrijd op Varkenoord om 14:30 uur.

 

Full Speed tegen Nieuwenhoorn.

De derby tegen vv Hellevoetsluis werd een troosteloze 0-0, dus vandaag in Delft tegen Full Speed, dat dit seizoen sinds jaren aan haar eerste 2e klasse zondagavontuur begint, moet het beter. Er werd afgelopen dinsdag in Spijkenisse vriendschappelijk gespeeld tegen de Groen-Witte Hoofdklassers. Nieuwenhoorn kwam op voorsprong. Uiteindelijk wisten de mannen met 2-2 gelijk te spelen. Dus aan de voorbereiding ligt het niet. Maar wat kan vv Nieuwenhoorn vandaag in Delft op de Kerkpolderweg? De wedstrijd begint om 17:00 uur.

 

Hellevoetsluis tegen Strijen.

In de competitie weer niet bij elkaar ingedeeld. Voor het 2e seizoen op rij. Maar beide clubs zijn geen onbekende van elkaar. Strijen is een vaste 2e klasse (meestal D aankomend seizoen Zuid 1: 2e klasse E). Nu heeft Hellevoetsluis de afgelopen jaren meestal wel gewonnen van Strijen, dus met die info kunnen ze de gasten ontvangen op hun eigen sportpark vanmiddag. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

 

Binnenmaas tegen Brielle.

Brielle speelt deze zaterdag haar eerste bekerwedstrijd, want op verzoek van DBGC is de wedstrijd van vorige week zaterdag verplaatst naar aanstaande dinsdag 8 september om 20:00 uur. Binnenmaas heeft al een wedstrijd gespeeld tegen zondag 2e klasser Excelsior '20. Er werd met 0-4 gewonnen. Brielle zal vandaag op bezoek bij Binnenmaas dus goed moeten opletten, want voor ze het weten worden ze verrast.

 

Hermes DVS tegen Vierpolders.

Vierpolders verloor vorige week met 3-4 van OFB en zal dus vandaag in Schiedam bij Hermes DVS moeten winnen. Anders kan het seizoen in de 3e klasse nog zwaar gaan worden. Is Vierpolders vandaag op het Sportpark Harga wel wakker?

 

Rozenburg tegen HMSH.

Houdt Moedig Stand Haag is niet echt gelukt vorige week zaterdag. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd. Kan Rozenburg thuis tegen de zondag 2e klasser HMSH winnen? Want tegen ONA verliezen, die 1e klasse op de zondag speelt, was geen ramp. De wedstrijd begint om 17:00 uur in Rozenburg.

 

GOZ tegen Botlek.

GOZ is in de 4e klasse (aankomende seizoen 4e klasse H) geen onbekende voor onze regio. Het afgelopen seizoen was het koploper en werd op 6 punten afstand gevolgd door Hekelingen. Gemengd Oranje Zwart, zoals de club voluit heet, verloor haar eerste wedstrijd met 2-1 van AFE-GGK en Botlek tegen Stellendam werd verplaatst (in verband met positieve corona test(en) bij Stellendam). Dus vanmiddag kan het bekeravontuur voor Botlek ook beginnen op sportpark De Erve in Mijnsheerenland.

 

GHVV'13 tegen TOGB.

TOGB heeft, gelukkig voor GHVV '13, sinds seizoen 2018/2019 ook naast een zondag- ook een zaterdagteam. TOGB en PFC speelden jaren geleden nog samen in de 2e klasse op zondag (OHVV en OVV speelden toen ook in die 2e klasse D). Toen speelden trouwens nog een hele hoop ploegen op zondag die nu allemaal naar de zaterdag zijn verhuisd. GHVV'13 won haar eerste wedstrijd met 1-4 bij Herkingen en Tot Ons Genoegen Berkel speelde thuis met 3-3 gelijk. Dus een leuke wedstrijd voor de boeg op het nieuwe Guldeland.

 

WCR tegen Abbenbroek.

Vorig week liet Abbenbroek thuis HOV/DJSCR alle hoeken van het veld zien en werd het uiteindelijk 12-0. Vandaag tegen WCR kan er weer gestunt worden of heeft WCR na de 7-0 verlies tegen Kethel Spaland vandaag tegen Abbenbroek wel wat te vertellen?

 

Hekelingen tegen Den Bommel.

Den Bommel, een club die de 2e en 3e klasse afwisselt en nu voor de 3e seizoen op rij gaat begint in de 3e klasse. Voor onze regio geen onbekende ploeg want Den Bommel wordt zo nu en dan bij onze regionale mannen in gedeeld. Den Bommel verloor vorige week met 3-6 van 4e klasser Victoria'04 en Hekelingen won met 1-4 in Rotterdam. Wat kan Hekelingen vandaag doen op Het Spui?

 

SNS tegen Simonshaven. 

SNS is een vaste klant in de 4e klasse tussen de ploegen van het andere eiland. Zij verloren vorige week bij VOB met 4-2. Simonshaven kreeg thuis het sterke DVO'32 op bezoek en zag na 90 minuten 1-5 op het bord staan maar was de ergste schade eigenlijk de 2 opgelopen rode kaarten. Wat kunnen beide teams vandaag tegen elkaar?

 

DRL tegen OHVV.

Het werd 3-3 vorige week tegen de 3e klasser Schoonhoven in Oudenhoorn. Vandaag tegen de 4e klasser DRL, dat haar eerste wedstrijd met 3-1 bij Zinkwegse Boys verloor, heeft OHVV wel het geluk aan haar zijde.  In de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar al. In Oudenhoorn werd het 2-1. Kunnen ze ook winnen op de Leeuwenkuil?