· 

Hellevoetsluis in tumultueuze slotfase langs Strijen

Na het gelijke spel vorige week in de derby bij Nieuwenhoorn, waar men zich moreel de winnaar voelde, mocht Hellevoetsluis deze 2e wedstrijd thuis aantreden tegen Strijen. Strijen had vorige week thuis verloren van Full Speed en moest dus winnen om kans te houden om door te bekeren.

 

 

Hellevoetsluis was ten opzichte van vorige week op 3 posities gewijzigd. Stephan van Asperen mocht vandaag keepen; Jeffrey de Koning keerde terug van een schorsing ten gunste van Ruchenty Benito en de aanvallender ingestelde Frank de Regt kreeg de voorkeur boven Controleur Richard Zebregs. 

 

Al in de eerste minuut kreeg Hellevoetsluis een mogelijkheid uit een hoekschop, maar de kopbal van Brian Poelman ging naast het doel. Ook de volgende mogelijkheid was voor de gastheren, maar wederom ging de inzet naast. Na ongeveer 7 minuten bestrafte arbiter Moussaoui een overtreding van Strijen aan de rechterkant net buiten het strafschopgebied. Aanvoerder Furuncu probeerde het met een direct schot op doel maar ook dat ging net naast.

Hellevoetsluis had het meeste balbezit maar de formatie van Geert Meijer was gevaarlijk in de counter. Na een eerste kans waarbij Sang a Jong de inzet van de Strijen aanvaller kon blokkeren, kwamen de gasten in de 22e minuut redelijk uit het niets op 0-1. Net over de middenlijn werd er een bal die te voorzichtig werd ingespeeld ontfutseld bij Vincent Mast, die hierbij naar het zich liet aanzien wel geblesseerd raakte aan zijn hamstring, maar Moussaoui floot niet. De aanvaller kreeg daardoor vrije doortocht naar van Asperen en deze was kansloos op de inzet. Mast moest zich 3 minuten na de goal inderdaad laten vervangen en daardoor kwam Benito er voor hem in.

De voorwaartsen van Hellevoet werkten wel hard, maar dit leidde maar sporadisch tot echte mogelijkheden. Glenn Stoffers kon een keer alleen op de doelman afgaan, maar waar hij nog meerdere meters had kunnen doorlopen volgde er een gehaast schot dat ruim naast ging. 

In de 38e minuut kwam Hellevoetsluis toch op gelijke hoogte. Een lange bal van de Koning werd onvoldoende uitverdedigd waarna Serkan Yavuzigitoglu eerder bij de bal was dan zijn tegenstander. De bal verdween, naar het leek via dezelfde spelers been, over de uitkomende doelman heen in het hoekje. Lang stond de gelijke stand echter niet op het bord want bij de volgende Strijer uitbraak verzuimde Sang A Jong adequaat in te grijpen. Hij werd uitgespeeld waarna de bal van links voorgetrokken werd en de Strijen aanvaller van dichtbij van Asperen opnieuw kansloos liet. Hellevoetsluis kreeg voor rust nog een mogelijkheidje op de gelijkmaker maar Frank de Regt kwam een teenlengte te kort om de voorzet van Boekholt te bereiken.

 

Kort na rust kwam Hellevoetsluis toch op 2-2. Schotpoging van Serkan werd geblokt maar de rebound was voor Stoffers die vanaf links naar binnen komend de doelman verraste doordat hij de bal eigenlijk niet goed raakte. deze ging onder de doelman door het net in. In de 54e minuut moest ook Sang a Jong zich met een blessure laten vervangen. Stefan Tuns was zijn vervanger. Hellevoetsluis probeerde na de gelijkmaker door te drukken en er kwamen mogelijkheden, De Regt en Stoffers kwamen in een overtalsituatie, maar de voorzet was te hard om direct op doel te kunnen schieten. Aan de andere kant moest de defensie beducht zijn voor de aanvallers van Strijen, vooral hun nummer 9 bleek een balvaardige speler die met moeite kon worden gestuit. Na 68 minuten bracht Bestebreur Obiango in voor Boekholt om zo een aanspeelpunt voorin te hebben. Hij leek na 2 minuten al succesvol maar werd afgevlagd voor buitenspel. Strijen verspeelde daarna de bal en Obiango kreeg een nieuwe schotkans maar de keeper kon deze pareren, de rebound was voor Serkan die probeerde de doelman met een lob te verschalken maar ook die wist de keeper over de lat te tikken. In de 83e minuut ontstond er een opstootje waarbij aan Hellevoetse zijde de Lobel en de Koning tegen gele kaarten aanliepen. Datzelfde lot had eerder ook Poelman al gehad en aan de kant van Strijen stond de teller zelfs al op 4 gele kaarten. In de 87e minuut kwam Hellevoetsluis op voorsprong. De Lobel speelde Obiango in die wilde schieten maar zijn schot werd geblokt, De bal viel echter voor Stoffers die zonder aarzelen de bal in een keer voor trok waar Frank de Regt, weliswaar in vermeende buitenspelpositie de bal in kopte. De Grensrechter van Strijen vlagde inderdaad voor buitenspel maar arbiter Moussaoui kende toch de treffer toe.

Doordat er regelmatig onderbrekingen voor blessures geweest waren was het niet duidelijk hoe lang er nog te spelen zou zijn, want de scheidsrechter was niet bepaald duidelijk in het aangeven van bijgetrokken speeltijd. In de blessuretijd probeerde Strijen natuurlijk een gelijkmaker te forceren en men brak door over links, de Aanvaller leek hierbij vast te houden maar Moussaoui floot niet, De aanvaller ontfutselde de bal van Tuns en ging vervolgens het strafschopgebied in, waar hij werd aangetikt. Moussaoui had dat gezien en bestrafte dit met een strafschop voor Strijen. Deze werd links van van Asperen binnen geschoten. Het leek er echter op dat er nog tijd was dus Hellevoet trapte af. De Koning ging mee naar voren en werd met een lange bal gezocht.. Hij kwam aan de bal werd even aangetikt maar leek door te kunnen lopen. 2 passen verder besloot hij omdat hij niet meer bij de bal kon te gaan liggen en Mossaoui bestrafte ook dat met een strafschop tot woede van Strijen. Felle protesten leidden tot 2 gele en uiteindelijk zelfs een rode kaart. Obiango stond ondertussen al ruim een minuut te wachten om de strafschop te nemen. De doelman probeerde hem ook nog uit zijn concentratie te halen, maar Obiango bleef kalm en schoot de strafschop onberispelijk binnen. Dat betekende 4-3 maar nog mocht Strijen aftrappen. De lange bal die volgde werd echter uitverdedigd en Strijen was vervolgens niet meer bij machte om nogmaals de bal in te brengen omdat Mossaoui nu wel affloot.

 

Zo boekte Hellevoetsluis deze zwaarbevochten 4-3 overwinning en moeten zij volgende week in Delft bij Full Speed proberen de volgende bekerronde te halen. Strijen is door deze 2e nederlaag uitgeschakeld, maar zij nemen het volgende week op in en tegen Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn won de Uitwedstrijd bij Full Speed met 3-8 en gaan op doelsaldo nu aan kop in deze bekerpoule. Zij lijken tegen het uitgeschakelde Strijen de volgende ronde te gaan halen, maar wie er als 2e doorgaat is nog geen uitgemaakte zaak.

 

Opstelling Hellevoetsluis : van Asperen, Mast (26e Benito) de Koning. Sang a Jong (54e Tuns) Furuncu, De Lobel, Poelman, De Regt, Stoffers, Serkan Yavuzigitoglu, Boekholt (68e Obiango).