Rockanje JO13-1 speelt een betere wedstrijd dan vorige week, maar verliest enigszins geflatteerd.

Bekerwedstrijd 2 nu thuis op het sportpark Drenkeling. Na de wedstrijd van vorige week welke voor ons echt diverse grepen te hoog was, vandaag tegen VDL JO13-4 en gezien de uitslag van hun vorige week moest dit dus wel een meer gelijkwaardiger team zijn, tenzij VDL verre van compleet was vorig weekend, iets waar wij dus geen last van hebben bij de start van dit seizoen met 18 spelers en speelsters en afgelopen week nog een 19 speler aangemeld.

Voor het voetbal natuurlijk veel te veel, bij trainingen een luxe maar voor de wedstrijden veel te veel, met meer wisselen dan kunnen voetballen. Maar daar gaat dit verslag niet over. Terug naar de tegenstander VDL uit Maassluis, na Excelsior Maassluis de 2e grote voetbalclub in Maassluis. Vandaag dus te gast op De Drenkeling. En ik blijf het zeggen, toch echt 1 van de clubs gelegen aan strand en zee tegen de duinen van Westvoorne aan.

VDL dus net als wij vorige week weggespeeld met 1-13 tegen Vierpolders, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets, want iedere wedstrijd begint weer met de 0-0 stand.


Afgemeld voor vandaag Joey van Gilst, die een weekendje in het hoge noorden was, en Milan Oudwater, Elise van Helden en Vince van Helden die in het Brabantse “Haasjes aan het tellen waren” op de camping.

Op de wedstrijddag ook nog de afmelding van Dustin die lichte verkoudheidklachten had en dus uit voorzorg door de leider verzocht werd even weekendje over te slaan. Maar goed, geen gebrek aan spelers, dus met 2 wissels op de bank.

 

We verzamelden om 09:20 uur stipt in de kleedkamer iets wat wij als trainers en leider wel willen blijven doen. Regelmaat en op tijd komen dat is in normale leven belangrijk. Dus die discipline ook bij het voetbal en ook belangrijk de warming up.

De wedstrijd tegen VDL op veld 1 begon iets later daar de wedstrijd voor ons iets uit liep. De wedstrijd werd foutloos gefloten door scheidsrechter Johan Tjallinks (waarvoor dank). Zonder scheidsrechter geen voetbal.

 

We speelden tegen een veel gelijkwaardiger tegenstander dan vorige week. Ook de wedstrijd van de wet van Murphy. We creëerden genoeg kansen, alleen de zuiverheid ontbrak nog en de handelingssnelheid. Goed om daar de komende tijd op te trainen. Ook de omschakeling is iets waar op getraind gaat worden. Ook moeten afspraken beter opgevolgd worden. Als we voor de wedstrijd zeggen dat Stijn de absolute laatste man is dat de rest er voor blijft en schuift in de aanval naar het midden om makkelijker op buitenspel te spelen, en in de tegenstoot het middenveld terugzakt en de aanval de ruimte tussen middenveld en aanval ook kleiner maakt, het veel makkelijker voetballen wordt. Maar het is pas de 3e wedstrijd en ondanks alles zie ik wel vooruitgang en heel veel plezier en daar draait het uiteindelijk ook om.


De 1e helft met eigenlijk 8 goede kansen, Niet allemaal direct doelpuntgevaar, maar wel een aanvallende actie. Helaas nog geen doelpunten van Sem, Mitchel, Isabelle, Lieke de Vries. Aan de andere kant tussendoor ook 3 gevaarlijke uitvallen van VDL. Die werden onschadelijk gemaakt door Jordy. Helaas 20 seconden voor de rust niet snel genoeg de omschakeling waardoor de rechtsbuiten van VDL aan de zijkant vrije doorgang kreeg en de bal met een prima schot over de kansloze Jordy schoot en zodoende werd de ruststand 0-1.

De 2e helft toch een andere als de 1e helft VDL. Meteen een goede kans met een bal op de paal en een schot over de goal. We konden het positie houden in de 2e helft niet meer volhouden en vanaf de 51e minuut was het eigenlijk één richtingsverkeer op onze goal en liep VDL eigenlijk een beetje geflatteerd uit naar een 0-5 uitslag.

 


Ik vind dat dit een wedstrijd met 2 beelden was. Een goede 1e helft en een mindere 2e helft maar zonder iemand te kort te doen vind ik dat er met grote inzet gevoetbald is door iedereen.

Vol goede moed gaan we weer trainen naar volgend weekend waarin we ongetwijfeld een zeer sterke tegenstander zullen gaan treffen. Maar met de extra inzet gaan we ook daar gewoon weer met plezier voetballen.

Voor nu wens ik ieder een fijn weekend en tot maandag op de training.

Enne... moeder Frida Vrolijk (Stijn) voor het wassen van de oude tenues. Waarschijnlijk voor het laatst, want volgende week waarschijnlijk al de nieuwe gesponsorde shirtjes.