· 

OHVV wint 2e wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi.

In de voorbereiding troffen de ploegen elkaar al op 1 augustus. De uitslag van werd toen 2-1 in het voordeel van Ohvv. Nu werd de wedstrijd gespeeld aan de Spinozaweg in Rotterdam. Het verenigingsverslag.

 

Ohvv greep vanaf de eerste minuut het initiatief en dwong Drl ver terug op de eigen helft. Met Sintmaartensdijk kwam Ohvv vrij snel in de juiste positie maar die vergat de trekker over te halen. Na een goede combinatie leek Bredius de 0-1 op scorebord te zetten maar werd hardhandig omver geduwd, waar Bredius lelijk ten val kwam en gewisseld moest worden vergat de scheidsrechter hier een penalty voor te geven.

 

Kort hierna was het De La Haye na de lat te hebben geraakt Ohvv dan eindelijk de 0-1 te hebben bezorgd, alleen werd deze afgevlagd voor buitenspel met notabene een verdediger op de doellijn. Het was Bravenboer die na een goede aanval werd vrijgespeeld en beheerst afrondde. Na een sterke eerste helft bleef de ruststand op 0-1 steken.

 

Na de rust een gretiger Drl dat niet kon voorkomen dat Ayldiz de 0-2 op het scorebord zette. Ohvv leek door te drukken maar zag een vrije trap van Bravenboer vanaf de rand van de 16 meter net over de kruising zeilen. Kort erna werd de treffer van Sintmaartensdijk ten onrechte afgekeurd. Drl ging wat meer drukzetten op Ohvv en dit resulteerde in wat slordigheidjes aan de kant van Oudenhoorn. Na eenvoudig balverlies werd een overtreding gemaakt op bijna 30 meter van de goal, deze vrije trap werd weergaloos achter sterk keepende de Ruiter geschoten.

 

Waar 2 minuten later er niet werd ingegrepen na een lange dribbel van de behendige spits van Drl stond het na 60 minuten weer gelijk.

 

Doordeweeks toonde Ohvv al veerkracht tegen Botlek dat was deze dag ook weer het geval. Ayldiz werd na een goede aanval vrijgespeeld in de 16 meter en werd hardhandig naar de grond gewerkt. De la Haye schoot de penalty onberispelijk binnen. In de laatste 20 minuten leek Ohvv conditioneel in het voordeel te zijn en creëerde de ploeg uit Oudenhoorn nog diverse kansen. Na een goede aanval was het Arie Bravenboer die de bevrijdende 2-4 maakte en het slotakkoord was voor Ayldiz die van dichtbij de 2-5 binnenschoot.

 

De Ruiter, van de Loosdrecht, van Maurik, Dijksman ( 59 Steehouder) Peters; keijzerwaard, van Dort, de La Haye; Sintmaartensdijk (72 de Ronde), Bredius (24 Ayldiz), Bravenboer

 

Scoreverloop:

42 Bravenboer 0-1

51 Ayldiz 0-2

57 1-2

60 2-2

70de La Haye 2-3

78 Bravenboer 2-4

85 Ayldiz 2-5

 

Volgende week de laatste bekerwedstrijd voor de start van de competitie.

Thuis zal Ohvv het opnemen tegen Zinkwegse Boys die met 3-1 van Drl wisten te winnen.

 

12 september 2020

Ohvv- Zinkwegse Boys

aanvang 14:30

Foto: Carola van de Loosdrecht