· 

Spijkenisse verzuimt voor rust toe te slaan.

Voor de thee boeide het spel van Spijkenisse de toeschouwers. De thuisclub combineerde vlot, raakte de bal vaak een keer zodat het tempo in de wedstrijd hoog was, creëerde legio kansen en had maar een manco: het kleinood ging er niet in.

 

Spijkenisse - Als het zo zou zijn dat De Jodan Boys de verwachtingen in zal lossen en de favorietenrol voor de titel waar gaat maken, dan zal Spijkenisse de handjes dichtknijpen met het behaalde 1-1 gelijkspel in de ouverture van de competitie. Maar als die voorspelling op drijfzand is gebouwd, dan zal Spijkenisse balen van al die gemiste kansen voor de rust. Want in de eerste helft kregen de mannen van Marco van Rijn mogelijkheden te over om met de volle winst op zak van start te gaan in de nieuwe competitie.

 

Voor de thee boeide het spel van Spijkenisse de toeschouwers. De thuisclub combineerde vlot, raakte de bal vaak een keer, zodat het tempo in de wedstrijd hoog was, creëerde legio kansen en had maar een manco: het kleinood ging er niet in. Bal net naast, net van richting veranderd door een verdediger en als het dan toch leek te lukken, dan hing de lat als sta-in-de-weg in de lucht.

 

Terwijl in de achttiende minuut de bal weer eens in een kansrijke positie voor Spijkenisse door de verdediging van De Jodan Boys tot corner werd verwerkt, maakte Ruperto Dorothea zich gereed voor het nemen van die hoekschop en nam de meegespurte verdediger Anthony Bentem plaats op de linkerflank voor het vijandelijke doel. Even later zeilde het kleinood door de lucht en dreigde Bentem te negeren. Toen de bal net voor zijn voorhoofd verdween, zette Bentem af en knikte tegendraads het ei in de touwen: 1-0. Uitzinnig van vreugde vierde Anthony Bentem in zijn uppie een feestje met danspassen, die normaliter alleen in een disco te zien zijn en stortte zich na de act breed lachend in de armen van zijn toegesnelde medespelers.

 

Spijkenisse bleef aanvallen zonder de marge te vergroten en vooral dat verontruste trainer Marco van Rijn. ,,Nog vier minuten," riep hij naar zijn spelers in de hoop begrip te tonen voor het belang van het koesteren van een voorsprong bij het nuttigen van de thee.

Van Rijn was nog niet uitgesproken of De Jodan Boys zette een aanval op via de linkerflank. De bal kwam uit de voorzet op het hoofd van Vlatko Lazic die onvoorwaardelijk de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

 

Onherkenbaar

 

In de tweede aflevering zakte het spelpeil enorm en grossierden de kemphanen in foutieve passes. Het tempo verdween uit de wedstrijd en niveau leek meer op ploeteren dan op voetballen. De tweede helft was geen schim weer van de eerste.

Marco van Rijn probeerde de draad weer op te pakken en bracht Demi Gosepa, Julien Gret en Marc Ripmeester binnen de lijnen. Even leek er nieuw elan binnen de lijnen doch de opleving van Julien Gret, die een teenlengte te kort kwam voor de 2-1. Ook werd het spel meer en meer ontsierd door kleine overtredingen, die er voor zorgden dat het ritme in het spel verloren ging. 

 

De wedstrijd ging vervolgens als een nachtkaars uit en kregen Spijkenisse en De Jodan Boys uiteindelijk waar ze recht op hadden: een puntje.

 

Spijkenisse-De Jodan Boys 1-1 (1-1). 18' Anthony Bentem 1-0, 43' Vlatko Lazic 1-1.

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Duane Tjen-A-Kwoei, Daan Bourgonje, Alessandro Franzoso, Ruperto Dorothea (77' Demi Gosepa), Michael van Dommelen  (71' Julien Gret), Ryan Purvis (71' Marc Ripmeester), Marvin van der Pluijm.

 

De Jodan Boys: Roy Rondeltap, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Dirk-Pieter Rietveld, Michael Verkaik (56' Yusri El Kandoussi), Kevin de Vries, Tygo de Berg, Mohammed Bellahcen, Jeroen Borsboom (77' Jordi Tuithof), Vlatko Lazic, Stefan den Horder (85' Bram van der Wolf). 

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Matthijs Jobse uit Sint Laurens haalde een mager zesje. Hij gaf geel aan: Marvin van de Pluijm en Ruperto Dorothea van Spijkenisse en  Jordi Tuithof en Jeroen Borsboom van De Jodan Boys.

 

Man van de wedstrijd: Anthony Bentem.

 

Aantal toeschouwers: 250.

Redactie: Piet van Dijk.