· 

Zaamslag 1 - ZKV 1

Zaterdag 5 september, na ruim een half jaar wachten mocht ZKV 1 weer op pad. De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen, een nieuwe start en een misschien wat rare start. Een start zonder coach voor ZKV 1, waardoor iedereen zich extra moet inzetten en mee moet denken om hier het beste van te maken.

 

Zaamslag, de eerste wedstrijd die op de kalender stond. Een ploeg die bekend staat als een lastige, het ‘favoriete’ uitje durven ze wel te zeggen. Maureen was helaas nog geblesseerd maar nam de taak van coach voor deze keer op zich. Met Marvin en Niels als assistent-coaches erbij stond er toch ineens een trio voor de coaching langs de zijlijn. Het zonnetje scheen en de eerste wedstrijd kon echt gaan beginnen.

 

Helaas viel het eerste doelpunt aan de verkeerde kant. Maar hierdoor werd ZKV gelijk wakker geschud en maakte Rick de 1-1. Debbie zag hoe Rick dit deed en scoorde op dezelfde manier de 1-2. Zaamslag kwam terug tot de 4-2. De zijlijn riep dat ZKV het koppie niet moest laten hangen en Jan scoorde van flinke afstand de 4-3. Na een paar mooie aanvallen kwam de stand bij rust op 5-4.

 

In deze paar minuten rusttijd gaf het team elkaar instructies om zo door te blijven gaan. Stefan werd hierna gewisseld voor de frisse Ricardo en de stand kwam door Daan terug op gelijkspel. Uiteindelijk gaf ZKV het weer even weg waardoor het scorebord 9-6 aangaf. Anne werd gewisseld voor Esmee, die al een hele wedstrijd bij het A team van ZKV had gespeeld maar nog fit genoeg was om het 1e te komen versterken. Na een aantal lange aanvallen scoorde ZKV drie doelpunten van afstand kwam en kwamen ze terug tot 9-9.

 

Helaas heeft Zaamslag de pot toch weten te winnen met 13-9. Maar het team was ondanks het verlies heel tevreden met hoe de wedstrijd verlopen was. Ze nemen de energie mee naar de trainingen van aankomende week en gebruiken deze voor de rest van de competitie.

Doelpuntenmakers: Rick 5x, Debbie 2x, Jan 1x, Daan 1x