· 

Brielle wint eerste KNVB Bekerwedstrijd met ruime cijfers.

Afgelopen zaterdag moest de eerste officiële wedstrijd worden gespeeld na de noodgedwongen stop vanaf begin maart. Een bekerwedstrijd tegen FC Binnenmaas dat vorige week zaterdag nog met ruime cijfers (0-4) bij Excelsior'20 had gewonnen voor de beker.

 

Iedereen had er zin in en zo werd Binnenmaas in eigen huis op een, eigenlijk te krappe, 0-6 nederlaag getrakteerd. Fusieclub Binnenmaas, vorig seizoen nog hoog genoteerd in de tweede klasse, werd door Brielle soms overlopen en wist de schade nog beperkt te houden door de assistent-scheidsrechter, die vandaag zeg maar zijn dag niet had.

 

Brielle startte in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Victor de Blok, Anthony Piqué, Luke Corver, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi.

De wisselspelers waren: Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Rephendry Amsterdam, Brian Smits, Ryan Griffiths en Dean Bos. Niet fit: Guylain Gillet, Raoul Gillet en Colin Schoors. Nigel Keehnen afwezig.

 

Al snel wordt er op het natuurgrasveld van het complex "de Lange Weide" gescoord. Het is Adam el Fazazi die behendig de bal meegeeft aan Jordy Braber en Jordy scoort beheerst de 0-1. Dan valt een niet goed weggewerkte bal voor de voeten van Adam el Fazazi en die knalt hem met een mooie curve de kruising in en het staat 0-2. Een vlotte combinatie over links met uiteindelijk een voorzet van de goed mee opgekomen Victor de Blok die net voor de schoenen van de inkomende Jordy Braber langs gaat. Na een uitval van Binnenmaas wordt de bal ruim naast het doel geschoten. Opnieuw een lekkere aanval met Adam el Fazazi en Lex van Dommelen. Lex vindt de opgekomen Victor de Blok en zijn schot kan ternauwernood gepareerd worden door de doelman. De rebound schiet Jordy Braber vervolgens op de paal. Even een gevaarlijke situatie voor het doel van Brielle, maar het schot van Binnenmaas wordt uit de lucht geplukt door Mitchell Lieshout.

 

Zepp Jacobs zorgt voor gevaar vanaf rechts en uiteindelijk komt de bal bij Marvin Godschalk, die soleert en de bal over het doel schiet. Na een goede loopactie van Luke Corver geeft hij de bal met overzicht af aan Jordy Braber. Jordy vindt het hoofd van aanvoerder Lex van Dommelen en die knikt de bal binnen (0-3). De doelman weet de bal te keren, maar wel achter de lijn, dus telt de goal. Lex van Dommelen bedient vervolgens de weer onvermoeibare Zepp Jacobs. Zepp geeft de bal op maat voor en daar staat opnieuw Lex van Dommelen die de bal binnen de palen schiet (0-4).

 

Marcel van den Berg kopt de bal uit een hoekschop bovenop de lat en Zepp Jacobs raakt de bal verkeerd, als hij door Adam el Fazazi diep wordt gestuurd. Met een streep van een pass vindt Marcel van den Berg de even vrijgelaten Lex van Dommelen, Lex speelt de bal naar Zepp Jacobs en de meegelopen Jordy Braber komt op de juiste plaats. Die schiet de bal dan naast in plaats van tussen de palen.

 

Na rust is Marvin Godschalk over de rechterflank er vandoor en die geeft de bal op maat aan Lex van Dommelen. Lex benut zijn derde van deze middag (0-5). Een knappe assist van Jordy Braber op Victor de Blok en Victor schiet de bal snoeihard op de paal. Deze kans had zeker een beter lot verdiend. Met een ferme trap brengt Victor de Blok medespeler Zepp Jacobs in stelling en die schiet onberispelijk de 0-6 binnen.

Tijd om te wisselen en ook de andere spelers speelminuten te gunnen. Bob Legierse komt voor Dimitri Poortvliet, Rephendry Amsterdam komt Adam el Fazazi vervangen. Na een slim ingespeelde bal komt de bal bij Lex van Dommelen die de bal met een boog over de doelman in het net jaagt, toch zorgt "de vlagger" ervoor dat de scheidsrechter dit glaszuivere doelpunt afkeurt. Nee, dit was geen buitenspel. Er volgen nog drie wissels: Brian Smits komt Jordy Braber vervangen, Dean Bos komt in het veld voor Lex van Dommelen en Ryan Griffiths neemt het over van Victor de Blok. Deze wissels zorgen even voor zand in de machine van Brielle. Zo keert Mitchell Lieshout de bal uit een vrije trap bekwaam, want hij tikt de bal tegen de paal.

Dan gaat de machine weer draaien en kunnen ook de invallers een goede bijdrage leveren aan het aanvalsspel van Brielle. Na een vlotte aanval over de rechterflank, via onder andere Dean Bos, schiet Zepp Jacobs de bal over het doel. Marcel van den Berg lanceert Rephendry Amsterdam. Rephendry is sneller dan de verdediging van Binnenmaas en werkt zuiver af. Na een pass van Ryan Griffiths schiet Rephendry Amsterdam nogmaals raak en dan zou je denken staat het is 0-8, maar de eerder genoemde assistent-scheidsrechter was niet geheel bij de les en vlagde beide doelpunten af. Jammer voor Rephendry die zijn goals niet gehonoreerd zag worden, maar het waren prima doelpunten!

 

Conclusie: Brielle maakte dankbaar gebruik van de ruimte die het kreeg of die het zelf creëerde en won met overmacht het eerste bekerduel. Dubbele cijfers waren vandaag zeker haalbaar geweest, maar daar krijg je toch niet meer dan drie punten voor. Belangrijker is dat er goed gecombineerd en gewerkt wordt. De openingen werden gevonden en deze keer werden de kansen ook vaak goed benut. Goed om te zien dat jeugdige Brielle-talenten hun opwachting mochten maken in het eerste elftal van VV Brielle.

Aanstaande dinsdag speelt Brielle thuis de tweede bekerwedstrijd tegen DBGC, dat met 1-0 wist te winnen van Excelsior'20. De wedstrijd op het Geuzenpark begint om 20.00 uur.