HVS voelt zich heerlijk. Het wedstrijdseizoen is weer begonnen.

Het hockeyseizoen is weer begonnen dit weekend. Een nieuwe start en ook nog in een prachtig nieuw tenue. Het was achter de schermen spannend of alle shirts en sokken op tijd in Spijkenisse zouden arriveren. Uiteindelijk lagen de sokken donderdag in de winkel wat een stormloop tot gevolg had. De shirts werden vrijdagavond aan de teams uitgedeeld. En zo stonden zaterdag de teams in het nieuwe Reece tenue op het veld.

 

Het eerste team dat ik mocht bewonderen dit seizoen waren de jongens van de JD1, Zij stonden iets voor half twaalf op veld 3 van HC Schiedam om het op te nemen tegen HC Schiedam JD3. Vanuit de E-jeugd is de overstap naar de D-jeugd altijd even lastig. Heb je eerst op een half veld gespeeld, moet je nu opeens op een heel veld gaan spelen. Dan is het gewoon even wennen waar je moet lopen. Onze jongens deden het overigens erg goed. Ze wisten 5 doelpunten te maken en kregen slechts één tegendoelpunt te verduren. Een mooie start op een zonnige wisseling van ochtend naar middag.

 

Het was sowieso een mooie dag voor het jongenshockey van HV Spijkenisse. Aan het eind van de middag wisten de jongens van de JC1 ook de eerste drie punten mee te nemen uit Den Haag door HDS JC2 met 2-3 te verslaan terwijl eerder net na het middaguur de jongens van de JA1 met 6-2 uithaalde en hetzelfde HDS zonder punten terug naar huis stuurde.

 

De grootste overwinning was ’s ochtends al te zien op het Raboveld waar de meiden van de MD1 Victoria MD4 met 9-1 naar huis stuurde. Op het Jumbo veld kwamen even later de meiden van de MD3 van het veld. Zij versloegen de MD4 van HUDITO met een knappe 3-0. De meiden van de MD2 sloten op sportpark Groenewoud de dag af. Zij traden aan op het Jumbo veld in de omgedraaide wedstrijd tegen Tempo’34. Het werd erg spannend op het eind van de dag waarbij tempo nipt met 2-3 wonnen.

De meiden van MC2 mochten ook aan treden tegen Temp’34. Zij versloegen de MC2 in Charlois met maar liefst 1-5. Ook de MC4 wist 5x te scoren, maar hielden zelf het doel schoon. Dat deden zij tegen de MC7 van Barendrecht. De andere twee C-team van Spijkenisse kwamen terug in Spijkenisse zonder punten. De MC3 wist nog wel te scoren maar verloren met 6-1 van Ring Pass Delft MC3. Eerder op de dag ging onze MC1 nipt met 1-0 onderuit bij de meiden van De Hoeksche Waard.

Bij de B-jeugd werd er niet gewonnen. MB3 verloor nipt tegen de duinen van Scheveningen aan met 2-1 van Klein Zwitserland MB9. De MB2 mocht het thuis opnemen tegen Voorne MB1. Voorne was de bovenliggende partij en kwam op voorsprong. Spijkenisse gaf niet op en maakte de gelijkmaker. Toch kwam Voorne weer op voorsprong vanuit een strafcorner. Er kwamen kansen op de gelijkmaker maar uiteindelijke gooide Voorne de wedstrijd in het slot door de 1-3 te maken. De MB1 wist nog een punt over te houden uit hun wedstrijd tegen De Hoeksche Waard MB1. Dat was best zuur doordat vlak voor het eind na een overtreding van de Hoekse dames in de cirkel de bal toch het doel in ging maar er net daarvoor onfortuinlijk door de scheidsrechter het voordeel al was weg gefloten voor een strafcorner waardoor het doelpunt niet meer telde. Ook uit de strafcorner werd uiteindelijk niet gescoord waardoor ze bleven steken op 2-2.

 

In een doelpuntrijk festival gingen de meiden van de MA1 bij Wateringse Veld met 3-5 onderuit. Bij de MA2 werd 6x gescoord. Onze meiden scoorde 4x en Rijswijk MA4 2x waardoor de drie punten in Spijkenisse bleven.

 

We hebben voor jullie geen uitslagen van de Jongste Jeugd wedstrijden. Deze jongens en meiden starten vanaf volgende week met hun wedstrijden, hier staan we dan volgende week uitvoerig bij stil.

De zondag was een heerlijk zonnige hockeydag. De eerste twee wedstrijden stonden gepland om 10:30u. Heren Veteranen B namen het op tegen HUDITO. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd wist onze mannen de drie punten te pakken door met 4-3 te winnen. Op het Jumbo veld ernaast nam Heren 2 het op tegen Scoop Delft. Heren 2 is een nieuw team bestaande uit eht voormalig Heren 3 team, aantal nieuwe spelers en een aantal afvallers van de Heren 1 selectie en starten dit jaar in de 5e reserve klasse. Ondanks dat Heren 2 uit ruim 20 spelers bestaat hadden zij slechts twee wissels op de bank. Zo zie je maar weer dat je genoeg spelers in een senioren breedte team moet hebben om een team op de been te krijgen. In een zeer sportieve wedstrijd kregen onze jongens wel een paar mooie kansen, maar Scoop Delft bleef de bovenliggende partij en won uiteindelijk met 0-3.

 

Dames 3 mocht in Kralingen het opnemen tegen Victoria D12. De eerste wedstrijd werd mooi gewonnen met 1-3. Dat lukte Dames 4 op het Jumbo veld niet in hun wedstrijd tegen Victoria D13. Zij deelde de punten na een 1-1 gelijkspel. Onze jonge senioren teams wisten beide te winnen. DJ2 won met 1-2 bij Barendrecht terwijl DJ1 de Leidse Studs DJ11 met 6-0 van de mat veegde. Dames 2 speelt in een poule met 11 teams en had de eerste wedstrijd vrij. Zij starten volgende week in een thuiswedstrijd tegen HC Schiedam D8.

 

De klapper van de zondag was Heren Veteranen B. In Zoetermeer werd er 13x gescoord. De plaatselijke club deed dit uiteindelijk 4x nadat onze mannen in de eerste helft er al 9 in hadden gelegd.

 

Dan rest ons nog Dames 1 en Heren 1. De eerste wedstrijd speelden zij beide thuis wat aardig wat publiek naar het Sportpark trok.

 

Onze dames mochten gelijk tegen titelkandidaat Ommoord vol aan de bak op het Raboveld. Het was een spannende wedstrijd welke lang gelijk op ging. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en het kon beide kanten opvallen. Toch lieten onze dames zich uiteindelijk het kaas van het brood eten. Het laatste kwart voerde Ommoord de druk op om toch met de winst naar huis te gaan. Onze meiden kwamen er niet echt meer hockeyend uit. Op zo’n moment moet je gewoon de 0-0 thuis brengen. Toch vloog de bal er bij Spijkenisse in, maar werd deze afgekeurd omdat deze met de bollen kant was geraakt door Ommoord tot ontsteltenis van het Ommoords publiek. Ondanks dat onze meiden hier nog goed weg kwamen was dit nog steeds geen wake up call voor onze meiden. Het gaat dan ook kort daarna definitief mis. Ales eerste een hele domme kaart pakken waardoor je team met een vrouw minder staat. Vervolgens staat de organisatie door het tumult niet goed waar Ommoord snel en slim van profiteert. In drie klappen staat Ommoord vrij voor de keepster en scoort de 0-1. Zoals heel de wedstrijd kunnen onze dames aanvallend tegen dit sterke Ommoord geen vuist meer maken. Dit soort wedstrijden worden door een kleine details gewonnen of verloren. Dit keer was het verlies, maar de dames hebben een prima wedstrijd op de mat gelegd. Aan de details zal gewerkt gaan worden. Volgende week naar Pijnacker welke zondag laagvlieger Hoeksche Waard met 0-6 versloeg.

 

Als laatste kwam Heren1 het Raboveld op voor hun eerste wedstrijd tegen Zevenbergen. Onder leiding van hun nieuwe coach James gingen de mannen voortvarend van start. Al snel lag de 1-0 in het net. De mannen van Zevenbergen gaven niet op en maakten de gelijkmaker. Spijkenisse nam wel weer de leiding om deze niet meer af te staan. In de tweede helft was het verzet gebroken en ondanks een afgekeurd doelpunt wonnen onze mannen de eerste wedstrijd met 4-1.

 

Conclusie deze week 8x verloren, 3x gelijk en 14x gewonnen, maar het belangrijkste was dat we weer aan het hockeyen zijn. Een mooi hockey weekend welke voor mij begon met de Jongens van JD1 (foto) en eindigde met Heren 1. Tot volgende week!

 

#VALSESTARTISOOKEENSTART #EERSTEPUNTENZIJNBINNEN #SAMENSPELENSAMENLEREN #HUPHVS #NIEUWTEAMISEVENWENNEN