· 

Roel van Sintmaartensdijk laat zich zien bij de herstart Topcompetitie Nederland.

De De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard is gewonnen door De Belg Yves Coolen. De 24-jarige renner van BEAT Cycling Club was in de herstart van de Nederlandse Loterij Topcompetitie de snelste in de massasprint. Tweede werd eveneens een Belg: Joeri Stallaert (HUBO-Titan Cargo). Jesper Rasch (SEG Racing Academy) completeerde het podium.

 

Het parcours van de tweede De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard kende de start en finish op industrieterrein De Vest. Vandaar kregen de renners 180,3 wedstrijdkilometer voor de wielen, verdeeld over verschillende lussen. Eerst kregen de renners twee keer de grote lust van 50 kilometer met zes gravel- en twee kasseistroken voor de wielen, gevolgd door drie keer een half-zo-lange omloop met zes gravel- en één kasseistrook.

 

Combineer het hoge tempo in de openingsfase met het bochtige parcours met onverharde en kasseistroken en je hebt een recept voor een afvalkoers. Het duurde dan ook niet lang totdat de eerste renners de rol moesten lossen. Vooraan probeerden verschillende groepen het verschil te maken, maar pas na de eerste ronde was er een kopgroepje. Het viertal Dennis van der Horst (Metec-TKH CT), Gert-Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx CT), Maarten Vierhout (Allinq-Krush WV De IJsselstreek) en Huub Deelstra (Sensa-Kanjers voor Kanjers) wisten een 40tal seconden voorsprong te nemen. De vier werden ingerekend door een eerste groep van 23, waarna het peloton ook weer aan wist te sluiten.

 

Op de eerste kleinere omloop sloeg de voorkant van het peloton weer in stukken uit elkaar. Luuc Bugter (BEAT CC) gooide de knuppel in het hoenderhok en kreeg Maikel Zijlaard (SEG Racing) met zich mee. Stijn Appel (ABLOC CT) maakte van het duo een trio en Roel van Sintmaartensdijk (Reggeborgh CT) maakte het kwartet compleet. Toen de voorsprong 35 seconden bedroeg, nam Vlasman CT de achtervolging op zich.

 

In de laatste kilometer streek het jagende peloton op de vier vluchters neer. Op 500 meter van de streep ontsierde een zware valpartij de inleiding van de sprint. Daarop kon de BEAT Cycling Club-Belg Yves Coolen het zegegebaar maken. Hij klopte zijn landgenoot Joeri Stallaert (HUBO-Titan Cargo CT) en Jesper Rasch (SEG Racing Academy) op de meet.

 

 

Klassementen
Met zijn zege neemt Coolen ook de leiding in het klassement. De witte trui als leider in het jongerenklassement was voor Rasch, terwijl Stallaert de blauwe clubtrui omgehangen kreeg. Mick van Dijke (Districtsploeg Zuid-West/Jumbo-Visma Development Team) blijft in het bezit van de bergtrui.

 

Bron: website Topcompetitie.