· 

vv Brielle 1 wint ook 2e KNVB Bekerwedstrijd.

Na de klinkende 0-6 overwinning bij FC Binnenmaas, moest dinsdagavond de uitgestelde wedstrijd tegen DBGC worden gespeeld. DBGC uit Oude-Tonge kwam op bezoek op het Geuzenpark en wist jongstleden zaterdag ook de eerste bekerwedstrijd met 1-0 te winnen van Excelsior'20. Brielle was bij winst op deze tweedeklasser verzekerd van een plaats in de volgende bekerronde.

 

Brielle begon zeer fel en drukte de tegenstander terug in en rondom het eigen zestienmetergebied. De bus van Oude-Tonge was zeg maar geparkeerd, er vielen twee doelpunten voor rust te noteren en na rust nog eens twee. Doelman Nigel Keehnen kreeg nauwelijks een bal en het werd dus 4-0.

 

Brielle startte in de volgende opstelling: Nigel Keehnen, Dimitri Poortvliet, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Victor de Blok, Luke Corver, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Rephendry Amsterdam, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi.

De wisselspelers waren: Mitchell Lieshout, Brian Smits, Ryan Griffiths, Jiandro Latorre en Dean Bos. Niet fit: Guylain Gillet, Raoul Gillet, Marvin Godschalk en Colin Schoors. Bob Legierse afwezig.

 

Uit een voorzet van Adam el Fazazi kopt Lex van Dommelen de eerste goede kans naast het doel. Rephendry Amsterdam kopt de bal door uit een voorzet van Victor de Blok en Lex van Dommelen schiet de bal via een tegenstander naast. De aanvalsgolf van Brielle is hevig en DBGC wankelt. Ook uit een voorzet van Zepp Jacobs lukt het Lex van Dommelen niet om de bal in het net te koppen, nu is het de doelman die de bal over de lat duwt. Als Lex van Dommelen opnieuw de doelman op zijn weg naar succes vindt en Jordy Braber de bal hard over het doel jaagt, dan denk je: waar blijft dat doelpunt? Uit een voorzet van Adam el Fazazi kopt Jordy Braber de bal in de ballenvanger. Het is opnieuw Adam el Fazazi die de bal op maat meegeeft en nu is Zepp Jacobs weg. Zepp is in goede vorm en schiet de bal over de uitgelopen doelman in het net (1-0).

Lex van Dommelen vindt Adam el Fazazi en de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal. Lex van Dommelen schiet een vrije trap net naast de kruising en met een mooie trap bereikt Marcel van den Berg medespeler Rephendry Amsterdam. Rephendry spint naar het doel, maar schiet vervolgens de bal, tot ieders verbazing, naast het doel. Adam el Fazazi vindt na een goede combinatie Zepp Jacobs. Zepp trekt de bal voor en nu schiet Rephendry Amsterdam raak (2-0).

 

Na een zeer fraaie combinatie tussen Adam el Fazazi, Lex van Dommelen en Jordy Braber krijgt Lex de bal terug en vervolgens pakt de doelman ook deze bal uit de hoek.

 

In de tweede helft komt Ryan Griffiths in het veld voor Dimitri Poortvliet en Brian Smits voor Luke Corver, waarbij gezegd mag worden dat beide gewisselde spelers een prima partij speelden. Het duurt even voordat Brielle weer op gang komt. DBGC komt een paar keer aardig in de buurt van het doel van Nigel Keehnen, maar er volgt nauwelijks een schot richting doel. Adam el Fazazi krijgt de bal van Lex van Dommelen en ziet dat zijn schot geblokt wordt. Jiandro Latorre komt Adam vervolgens vervangen. Een prima voorzet van Ryan Griffiths wordt door Jordy Braber ingekopt, maar helaas weer niet doeltreffend.

 

De volgende voorzet van Ryan Griffiths is op Jordy Braber. Nu probeert Jordy met zijn voet de bal in het net te schieten, maar opnieuw ranselt die dekselse doelman de bal uit zijn doel. De bal komt voor de voeten van Jiandro Latorre die de bal in het zijnet jaagt. Na een prima actie schiet ook Zepp Jacobs de bal in het zijnet. Dean Bos komt de moegestreden Jordy Braber vervangen. Een pegel van Brian Smits vliegt een paar centimeter over de lat en eindelijk wordt er weer gescoord als uit een hoekschop van Brian Smits, de dan altijd in het strafschopgebied aanwezige Marcel van den Berg de bal in het doel schiet (3-0).

 

Een fraaie actie van Jiandro Latorre wordt niet beloond met een doelpunt, want Jiandro mikt in het zijnet. De hardwerkende Dean Bos verovert de bal en uiteindelijk krijgt Lex van Dommelen een niet te missen kans, maar met een geweldige reflex redt de doelman van DBGC. Uiteindelijk fungeert Lex van Dommelen als aangever en het is Rephendry Amsterdam, die zijn tweede doelpunt van vanavond maakt. Uitslag 4-0.

Conclusie: Brielle kreeg deze keer niet de ruimte om te voetballen, maar was dermate heersend dat ook het blok van DBGC soms gaatjes liet vallen en de doelman voorkwam een grotere nederlaag. Brielle is dit seizoen goed begonnen, lijkt fitter en creatiever. Met de bekeruitslagen zit het wel snor en hopelijk kan de ploeg van trainer Gijs Zwaan dit ook in de competitie laten zien. Opnieuw mochten jeugdige talenten minuten maken in het eerste elftal van VV Brielle.

 

Aanstaande zaterdag speelt Brielle de derde bekerwedstrijd uit tegen Excelsior'20. Zondag tweedeklasser RKSV Excelsior'20 verloor de eerste bekerwedstrijd met 0-4 van Binnenmaas en de tweede van DBGC met 1-0. De wedstrijd op sportpark Thurlede, aan de Parkweg 419 te Schiedam, begint om 17.00 uur.