· 

Burger schiet Nieuwenhoorn langs Strijen

Na de ruime overwinning in Delft tegen Full Speed was in de laatste bekerwedstrijd Strijen de opponent voor Nieuwenhoorn. Men was al zeker van de volgende ronde en Strijen was al uitgeschakeld door 2 nederlagen. Het was dus vooral de vraag hoe scherp Nieuwenhoorn zou zijn en of men de wedstrijd wel serieus zou aanpakken met het oog op de competitiestart volgende week. Door de Nonchalance waarmee men de 2e helft in Delft had gespeeld moest Ron van den Berg wel een aantal mensen missen. De Bruijne en Winterberg waren geschorst en van Gastel en Molendijk ontbraken wegens blessures. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Yannick O'Callaghan en Sander van de Ven. Ook bij Strijen ontbraken een aantal spelers door het aanzienlijke aantal gele en de rode kaart die men op had gelopen tegen Hellevoetsluis. De gevaarlijke spitsen van Strijen waren er echter wel en Nieuwenhoorn zou het daar de eerste helft knap lastig mee hebben. Toch was Nieuwenhoorn al vroeg op voorsprong gekomen, Van de Ven bediende Dabaghian die met het eerste schot van de wedstrijd in de 3e minuut al trefzeker was. Weifelend optreden in de Nieuwenhoorn defensie leverde echter bij de eerste de beste kans voor Strijen de gelijkmaker op. De als altijd hard werkende Jeffrey Burger bracht Nieuwenhoorn na een serie gemiste kansen na ongeveer 20 minuten op 2-1 voorsprong. Wederom verzuimde de Nieuwenhoorn defensie bij een uitbraak van Strijen adequaat in te grijpen. Ondanks 2 knappe reflexen van Ragip Ozrak moest hij in 3e instantie toch capituleren. Vlak voor rust schoot aanvoerder Dimitri Gomes Almeida Nieuwenhoorn weer op voorsprong.  Kort na rust was Jeffrey Burger opnieuw trefzeker. Ook de 5-2 kwam na een fraaie lob van Burger, en na een mooie voorzet van Gregory Paula kopte Burger met nog ongeveer 10 minuten op de klok ook de 6-2 eindstand op het bord. Zo werd de wedstrijd nog vrij ruim gewonnen maar is het de vraag of men daadwerkelijk klaar is voor de competitie. Aanvallend oogt de ploeg wel sterk, maar verdedigend zal het zaak zijn geconcentreerd en adequaat in te grijpen want in de eerste klasse zullen tegenstanders veelvuldig slordigheden gaan afstraffen. Het is dus nog lastig inschatten hoe de ploeg het in deze eerste klasse zal gaan doen. De competitieopener tegen Heerjansdam, zaterdag om 14.00 uur op sportpark de Molenwei belooft meteen een mooie test te kunnen worden, De eerste thuiswedstrijd op 26 september levert ook een heel fraai affiche omdat dan VV Brielle op bezoek komt. 

 

Opstelling : Ragip Ozrak, Merijn Wolters (Ferani van Vugt). Mike van der Ruit, Yannick O Callaghan, Sander van de Ven, Danique Wplters, Gregory Paula, Tim van der Lijn (Lars van Orselen,) Dimitri Gomes Almeida( Tpm den Boer,) Jeffrey Burger, Christiaan Dabaghian