· 

Grote nederlaag vv Rockanje JO13-1G.

De laatste wedstrijd in de bekerronde tegen Vierpolders, de oude club van Joey. Vierpolders een kleine club, maar nog steeds zelfbestaan en nog niet opgeslokt door het grote Brielle of Nieuwenhoorn.

 

Vierpolders altijd een zeer lastige vereniging voor ons, mede ook dat ze binnen de jeugd niet zo heel veel mogelijkheden hebben en dus vele teams samengevoegd worden zo ook dit Vierpolders JO13-1 waar 3 spelers in zitten die met dispendatie spelen en eigenlijk in een JO14/15 zouden moeten voetballen.

 

Al vroeg in de week voor de wedstrijd contacten met de wedstrijd secretaris omtrent voormelding meiden in het team dus gewenst seperate kleedkamer, uiteindelijk was het een geluk bij een ongeluk dat onze wedstrijd van 09:30 uur naar 10:30 uur kon door het uitvallen van andere wedstrijd bij Vierpolders, dit ook voor de leider wel lekker was na een nachtdienst.

 

Vooraf was ons team 18 spelers natuurlijk wel te veel om ieder te kunnen laten voetballen. Vorige week zaterdag werd Dustin bereid gevonden om naar de JO15-2 over te stappen, echter in deze week kon je  merken dat voetbalvereniging Rockanje hot is , met de aanmelding van Thijs was het aantal dus weer 18 ipv 17 wat dan overigens nog te veel is.

Gedurende de week was daar de prachtige aanmelding van Egbert, Kiki en Johanna Kuiper, wat betekende dat de aantallen naar de JO13-1G naar 20 loopt. Maandag sluit er nóg een meisje aan om mee te trainen. Het team is te groot. Aan de VTC is gevraagd een beslissing te nemen wat te doen met dit te grote team.

 

Terug naar de wedstrijd. De afmelding van Layan en Eilaf bracht het aantal spelers op 16; 5 wissels, veel te veel. Op vrijdag de vraag vanuit de JO11-1 om wat te regelen ivm met blessures en zieken. Dus werden Thijs en Dyran bereid gevonden met de JO11-1 mee te doen. Rockanje JO 13 1G trok dus met 14 spelers en speelsters naar de Coosenhoek trokken.

Bij aankomst in Vierpolders bleken we onze rechtback Jurrian in de strijd van vervoer ergens verloren te zijn, maar wel op Seggeland te staan echter bij de VV Brielle. Moeder Lianne belde meteen en trok vervolgens ook naar het gezellige sportpark Vierpolders. Er werd snel omgekleed en bij betreden veld 2 zagen we al snel dat de uitslagen van de andere wedstrijden niet als een verrassing gezien moesten worden met 3x JO14 in het team en nagenoeg allemaal 2e jaars. Binnen 8 minuten stond ons team met 3-0 achterstand. Er volgde wat omzettingen die niet het gewenste resultaat opleverde en de ruststand werd bereikt met een 9-0 achterstand. Jordy behoedde het team met een aantal goede reddingen voor een nóg grotere achterstand.

 

De 2e helft werd er beter geluisterd en geprobeerd om plek te houden wat resulteerde in zeker 9x buitenspel van Vierpolders en zeker 12x een prima redding van Jordy. Alle spelers bleven hun stinkende best doen. Complimenten! Uiteindelijk werd het 15-0 voor de tegenstanders.  Vierpolders hoort eigenlijk niet thuis in onze indeling. Ze zijn 3e klasse waardig. Ons rest niets anders dan deze bekerronde te zien als een ideale training en we gaan er van uit dat er nieuwe kansen komen in de competitie. We hopen dat de VTC dan een besluit genomen heeft wat te doen met dit te grote team. Want op deze manier zullen er beslist problemen ontstaan. De technische staf zal alles in het werk stellen het spelplezier te garanderen. In de competitie zijn de tegenstanders m.u.v. Vierpolders, van gelijkwaardiger niveau.

 

De laatste wedstrijd voor de beker is nu gespeeld met een doelgemiddelde van -32. Dat is niet erg, zeker wetende dat wij een team in opbouw zijn. We moeten er wel voor waken het lachtertje van de vereniging te worden. Dat gebeurt ook niet, want er zit voldoende voetbalkwaliteit in het team. Als leider ben ik daar zeker van, want ieder seizoen is het zo, er zit kwaliteit bij deze kanjers. Als ze goed luisteren en trainen zal de kwaliteit meer naar boven komen.

 

Wat betreft het nieuwe tenue, waar er gehoopt was om vandaag in het nieuwe te spelen, is dat door drukte helaas niet gelukt en gaan we volgende week voor nieuwe kansen. Om af te ronden: ik ben als leider zeer trots op deze kanjers die toch proberen de VV Rockanje hoog te houden. Speler van de week was deze wedstrijd: Jordy, maar zeker ook Thijs en Dyran die bereid waren om de JO11-1 te voetballen.

 

Morgen zal de JO11-1 deel gaan nemen aan de Kevin Strootman cup waar vanuit ons team Sem van Wijk en Dyran Kammah de JO11-1 zullen gaan aanvullen.

Volgend weekend gaan we de competitie in en gaan we kijken of we daar wat meer tegenstand kunnen bieden. Voor nu een goed weekend en allemaal tot maandag.

 

Verslag: Peter Naaktgeboren.