· 

Overzicht 1e speelronde van de heren.

Start van het competitieseizoen voor de heren is een feit. Spijkenisse zal haar 3e wedstrijd spelen. Zaterdag 19 september 2020. 

 

Hoofdklasse A

Spijkenisse, 4 punten, tegen Poortugaal, 3 punten. Een derby? Vandaag kunnen we deze wedstrijd wel een derby noemen. De ploegen liggen bijna naast elkaar, alleen ligt er De Oude Maas tussen en om die over te steken moeten de mannen van Poortugaal wel een stukkie rijden.

Afgelopen zaterdag werd Rijsoord met 0-6 door Spijkenisse verslagen en wist Poortugaal zelf thuis na een 1-3 achterstand met 4-3 te winnen van Zwaluwen.

Marco van Rijn zal voor deze middag zeker wat informatie vragen aan Julien Gret want die is dit seizoen weer terug gekomen op het oude nest na zijn uitstapje bij Poortugaal. Marco van Rijn heeft als trainer van 2009 tot 2012 gewerkt bij SV Poortugaal (toen nog PSV Poortugaal). Bij Poortugaal hebben ze trouwens Stevie Soares mogen verwelkomen en die komt juist weer van de Groen-Witten. Gisteren werd bekend dat Djelany Rodrigues van Leonidas (zondag eerste klasser) per direct overkomt naar Spijkenisse. Dus het zal zeker een leuke wedstrijd worden, waarbij Spijkenisse de gasten niet moet onderschatten. Of de tweebenige aanvallende middenvelder Rodrigues vandaag al een rol kan spelen is nog niet bekend. Om 14:30 uur trappen de heren af en wij zullen uiteraard live bellen met Piet van Dijk voor het wedstrijdverslag.

 

1e klasse B

Brielle tegen Papendrecht. Brielle ontvangt Papendrecht dat aan haar 2e seizoen in de eerste klasse begint. Brielle had in de beker geen moeite met de tegenstanders en hoopt die vorm ook in de competitie voort te zetten. Wij zullen de wedstrijd volgen, Edwin Wingelaar zorgt voor het verslag en we spreken de wens uit dat Brielle weer echt mee kan doen in de top van deze klasse. De wedstrijd begint om 14:30

Bij Nieuwenhoorn zijn alle wedstrijden afgelast in verband met COVID-19 meldingen binnen de club. Vooralsnog is de wedstrijd van de heren tegen en in Heerjansdam verplaatst naar dinsdag 29 september a.s..

 

2e klasse D

Om 14.30 uur Rozenburg tegen Binnenmaas en om 15.00 uur Hellevoetsluis tegen Sparta (AV).

Rozenburg begint tegen oude bekende Binnenmaas; de andere club die voor het 2e seizoen in de 2e klasse D begint. Rozenburg begon vorig seizoen goed, maar uiteindelijk kwam er toch wat modder in de motor en zag het diverse ploegen langskomen. Toen de competitie werd gestaakt stonden de mannen op een 9e plaatst.

Hellevoetsluis start vandaag weer in haar favoriete 2e klasse D. Ze beginnen meteen tegen de zwaars denkbare tegenstander: Sparta AV. Sparta maakt al aantal seizoenen jacht op de titel en is dit seizoen weer favoriet voor de titel. Hellevoetsluis weet dat niks onmogelijk is in het voetbal en zal dus er alles aan doen de punten in Hellevoetsluis te houden. Wij sturen onze eigen Patrick Buys naar Hellevoetsluis om voor ons live verslag te doen vanaf het sportpark aan de Brielsestraatweg.

 

3e klasse C

Om 14.30 uur Botlek tegen OVV, Kethel Spaland tegen GHVV'13, HBSS tegen Vierpolders, Zuidland tegen Leonidas en om 15.00 uur BZC/Zuiderpark tegen Vlotbrug. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De meeste ploegen van Voorne-Putten hebben toch min of meer gejuicht toen het seizoen vroegtijdig afgebroken werd. Vandaag de herkansing met een aantal nieuwe gezichten in de 3e klasse C, zoals BZC/Zuiderpark (dat aantal seizoenen geleden nog met SCO'63 streed voor het kampioenschap van de 4e klasse) dat de mannen van FC Vlotbrug ontvangt. Voor Vlotbrug is het vooral belangrijk om zich niet te vergissen in de kleur van de tegenstanders, want dat team speelt namelijk thuis ook in het geel-zwart. De wedstrijd in Rotterdam begint om 15:00 uur.

Botlek en OVV spelen tegen elkaar in een heuse streekderby. Sport op Voorne Putten Radio is er natuurlijk bij met Marco van Putten die voor ons live verslag brengt vanaf het veld.

GHVV '13 en Vierpolders gaan beiden naar Schiedam daar waar GHVV'13 bij het zware Kethel Spaland op bezoek gaat en Vierpolders een andere zware tegenstander treft, namelijk HBSS.

Zuidland ontvangt thuis RKSV Leonidas. Daar waar de zondag afdeling van Leonidas is gestopt is de zaterdag afdeling gewoon actief. Leonidas is een stabiele 3e klasser. Wat kunnen de Voorne-Putten teams vandaag in de eerste competitiewedstrijd doen?

 

4e klasse H

Hekelingen tegen Piershil en SCO'63 tegen Egelantier Boys. Simonshaven is vrij

Hekelingen begint aan het competitieseizoen met vermoedelijk een makkelijke wedstrijd. Daarbij kunnen de heren vandaag meer geven dan Piershil, want volgende week zijn de heren vrij. Wat kan Hekelingen vandaag doen tegen Piershil?

SCO '63 zal het tegen De Egelantier Boys opnemen dat na twee seizoenen weer bij SCO '63 in de klasse is ingedeeld. In dat seizoen (2016/2017) werd het 4-1 in Spijkenisse en 2-0 in Rotterdam. Wat kunnen de mannen van SCO'63 vandaag thuis doen?

 

4e klasse I

Rockanje tegen OHVV, Abbenbroek tegen DVV'09 en Zwartewaal tegen Melissant.

De nummer 2 en 1 van afgebroken afgelopen seizoen (Rockanje en OHVV) beginnen meteen als streekderby tegen elkaar. Bij Rockanje willen ze de 2-0 verlies in Oudenhoorn nog goedmaken en bij OHVV willen ze meteen aan 1 van hun concurrenten een klap uitdelen. Uiteraard is Radio Sport op Voorne Putten deze middag aanwezig bij de derby. Voor ons is deze middag Arie Snoeij de verslaggever.

De andere concurrent DVV'09 zal naar Abbenbroek reizen om daar te spelen. Voor iedereen die zich afvraagt: Abbenbroek? Dat speelde afgelopen seizoenen toch in een ander 4e klasse? Dat klopt! Dit seizoen is Abbenbroek ingedeeld in de 4e klasse I en wie weet maken zij het de teams in deze klasse nog lastig. Of gaat Zwartewaal iedereen verrassen? Zoals we de afgelopen week konden horen op Radio Sport op Voorne Putten, gaat dit team steeds beter spelen. Wie weet kunnen de heren iedereen verrassen en hebben we straks alleen Voorne-Putten clubs die strijden voor het kampioenschap. Vandaag ontvangt Zwartewaal in eigen huis Melissant.

Uiteraard zullen we de andere wedstrijden ook volgen; daar waar dat mogelijk is.