· 

Nederlaag voor ttv De Sprint Brielle.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle is de Landelijke Najaarscompetitie gestart met een 7-3 nederlaag. Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van den Hurk reisden voor een wedstrijd in de 3e divisie naar Den Haag voor de confrontatie met HTTV 070 1.

 

Wesley van der Hurk startte de middag met een wedstrijd tegen Pepijn van der Hoeven. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Wesley met klein verschil zijn meerdere in Pepijn moest erkennen: 9-11, 9-11, 8-11.

Martijn Bekker bestreed vervolgens Sjoerd Vaders. Ook Martijn bood goed tegenstand maar moest met een nederlaag naar de kant: 9-11, 8-11, 7-11. De Sprint op 0-2 achterstand.

Kopman Sacha Ykema was in de afgebroken voorjaarscompetitie in super vorm. Hoe kwam hij uit de Covid-19-pauze? Dat was vooraf de grote vraag. Tegen Pieter Rijnders begon Sacha met gamewinst: 11-9. In de tweede game moest hij de winst aan de tegenstander laten (9-11) voordat hij de derde game weer met klein verschil in de verlenging naar zich toetrok: 18-16. Ook de vierde game waren Pieter en Sacha zeer aan elkaar gewaagd. Maar de routine van de Briellenaar gaf de doorslag en met het kleinst mogelijke verschil bracht hij ttv De Sprint terug in de wedstrijd.

 

Ook in het "dubbel" was er nauwelijks krachtsverschil tussen de Hagenezen Pepijn/Sjoerd en de Briellenaren Martijn/Sacha. De gamestanden 8-11, 9-11, 11-8 en 10-12 zijn daarvoor het bewijs. Maar de Sprint kwam hierdoor wel op een 1-3 achterstand.

Sjoerd Vaders was in de vijfde wedstrijd van de middag te sterk voor Wesley van der Hurk. Hij liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was: 5-11, 7-11, 6-11. Stand 1-4.

 

Sacha (tegen Pepijn) en Martijn (tegen Pieter) brachten ttv De Sprint door mooie overwinningen weer in de wedstrijd. Sacha won met 12-10, 9-11, 11-9, 16-14; Martijn met 11-8, 11-3, 11-7. Stand 3-4.

De wedstrijd tussen beide kopmannen Sjoerd en Sacha ging weer naar de Hagenezen. Sjoerd was Sacha te slim af. Gamestanden: 10-12, 5-11, 9-11. Stand 3-5.

Pieter en Wesley wilden deze middag toch echt wel een wedstrijd winnen! Daarom ontspon zich een mooi tafeltennisgevecht dat over de volledige vijf games ging. Wesley nam met duidelijke cijfers een 2-0 gamevoorsprong (11-6, 11-4). De wedstrijd leek beslist, maar daar had Pieter andere gedachten over. Door drie games op rij te winnen (11-5, 11-8, 11-9) trok hij tot frustratie van Wesley de wedstrijd alsnog naar zich toe. Stand 3-6.

Het slotakkoord was voor Pepijn en Martijn. Ook in deze partij waren vijf games nodig om de winnaar te krijgen. Om en om gingen de eerste vier games: 11-9, 4-11, 11-6, 5-11. In de beslissende game van deze wisselvallige wedstrijd trok Pepijn aan het langste eind: 6-11. Eindstand: 3-7.

 

Na afloop een terugblik met Sacha: "We hopen in deze competitie het niveau te halen van het voorjaar. Het wordt een lastig karwei ons te handhaven. Maar we hebben het natuurlijk in eigen hand. Vandaag lieten we punten liggen. Martijn en Wesley lieten beiden een puntje liggen. Een gelijkspel had er in gezeten. Maar het is 3-7. Het kunnen wel eens belangrijke verliespunten blijken. We gaan het zien. Zaterdag 26 september de volgende wedstrijd met nieuwe kansen. Tegenstander in eigen huis is dan Pecos 2 uit Oegstgeest."

De wedstrijd aan De Rik 22b in Brielle begint dan om 14.00 uur.