· 

NK Triathlon Roermond.

Zaterdag 19 september 2020 werd door de NTB in Roermond het NK Triathlon georganiseerd. De motivatie bij iedereen was zo voelbaar, de stilte bij elke start bijna tastbaar. Wat een focus! Wat fijn dat dit weer mogelijk was. Wat een geweldig en zonovergoten evenement!

 

Joey en Kim Van T Verlaat namen daaraan deel. Beiden wonen inmiddels in het triathloncentrum in Sittard. Maar ook voor hen geld: eens een Voorne Puttenaar, altijd een Voorne Puttenaar.

 

Joey werd tweede in de race tot 23 jaar. Joey schreef na afloop: "Ik maakte tijdens de race enkele kleine fouten, maar voor het overige verliep de wedstrijd goed. Er was alleen één puntje: Youri Keulen was deze dag onverslaanbaar en won terecht. Ik weet nu wat mij te doen staat. Ik moet vooral op het looponderdeel vertrouwen terug krijgen. Maar dat komt goed!” Foto Christie Brouwer. 

 

Kim werd bij haar laatste NK Junioren vijfde. Kim: “Na maanden van niet racen kwamen we voor het eerst weer samen voor een outdoor triathlon - en direct de nationale kampioenschappen. Ik had zoveel zin om te racen maar was ook absoluut gespannen. Eenmaal in het water was dat oké en ging ik volle bak. Maanden niet racen leek een extra hard gevecht in het water. Zelfs in een Europacup ben ik nog nooit zoveel geslagen of werd er aan me getrokken. Ik had een ronde nodig om in een ritme te komen, maar de kopgroep was toen allang gevlogen. Ontevreden kwam ik uit het water en na een goede wissel deed ik er alles aan het gat van 30sec op de kopgroep dicht te rijden op het fietsonderdeel. Volledig solo kwam ik tot 12 seconden, maar dichter kwam ik echt niet. Na het keerpunt besloot ik me terug te laten zakken in de achtervolgende groep. Van 30 sec achterstand zakten we na een langzaam fietsonderdeel terug naar 2 min 30 voor plek 5. Ondanks weinig loopkilometers de laatste weken kon ik prima lopen. Eenmaal in mijn ritme kon ik in de tweede ronde versnellen en liep ik naar de 5e plek.

Dat is wat erin zat vandaag. Nu weer terug aan het werk en naar de U23/elite volgend jaar. More to come! Thanks for the support. Onwards & upwards.“ Foto: Christie Brouwer.