· 

2e competitie wedstrijd heren

De heren spelen zaterdag 26 september 2020 hun 2e competitieronde. Met uitzondering van Spijkenisse dat al aan de 4e speelronde toe is.

 

Hoofdklasse A

DHSC (6e met 6 punten) tegen Spijkenisse  (7e met 5 punten).

DHSC is volgens kenners 1 van de titelkandidaten voor dit seizoen. Maar de top 3 bestaat nu na 3 wedstrijden uit ARC, 's-Gravenzande en Rijvogels. Deze teams zijn nog zonder nederlaag.

Spijkenisse moest vorige week met de gasten de punten delen en hoopt vandaag in Utrecht dat er 1 of 3 punten gepakt kan worden om de aansluiting met de top te behouden. Vorig seizoen werd het 5-3 in Utrecht dus het kan nog spannend gaan worden op het Sportpark Wesley Sneijder. Piet van Dijk zullen wij uiteraard weer bellen voor een live verslag in Radio Sport op Voorne Putten op Linq FM (105.9). 

 

1e klasse B

DERBY - Nieuwenhoorn (0p) - Brielle (3p). Nieuwenhoorn ontvangt in haar eerste wedstrijd in de eerste klasse een vaste klant en buurman van 5.4 kilometer vederop. Voor Nieuwenhoorn meteen een goede test en Brielle kan direct laten zien wat het niveau is in deze klasse. Welke van de 2 teams pakt de drie punten? Of delen de teams de punten? Om 14:30 uur starten de mannen in Nieuwenhoorn en wij zijn live daarbij met verslaggever Patrick Buys.

 

2e klasse D

CION tegen Rozenburg en DCV tegen Hellevoetsluis.

Van deze 4 teams heeft alleen DCV 1 punt weten te halen uit het eerste duel. Vandaag kunnen de regio teams hun eerste punt(en) pakken. Voor Rozenburg is dat in Vlaardingen en voor Hellevoetsluis is dat in Krimpen aan den IJsel.

 

- Rozenburg: CION was afgelopen seizoen bezig om op zijn sloffen kampioen te worden van de 3e klasse D toen de competitie helaas werd stil gelegd. Uiteindelijk zijn de mannen toch nog gepromoveerd naar de 2e klasse doordat paar plekken vrij kwamen. Rozenburg zal wel moeten oppassen op sportpark Broekpolder want CION begon vorig seizoen ook met een verlies en was daarna 16 wedstrijden ongeslagen (14x winst en 2x gelijk) in de competitie. 

 

- Hellevoetsluis: DCV en Hellevoetsluis treffen elkaar weer nadat Hellevoetsluis afgelopen seizoen in Zeeland vertoefde. In seizoen daar voor, 2018/2019, werd het 2-2 in Krimpen; in Hellevoetsluis werd het toen 0-3. Leuk detail is dat Hellevoetsluis net paar maanden ouder is dan DCV. Om 15:00 uur zal de wedstrijd op het sportpark Waalplantsoen tussen de clubs uit 1919 starten. 


3e klasse C

OVV (3p) tegen Kethel Spaland (0p), Rhoon (3p) tegen Botlek (0p), Rijnmond HS (0p) tegen Zuidland (3p), Vlotbrug tegen HBSS (beide 3 punten) en GHVV '13 tegen VFC (beide 3 punten).

 

- Vlotbrug: Wat een bizar seizoen beleefden de ploegen in deze klasse vorig seizoen. Niet alleen door het stilleggen van de competitie maar ook omdat HBSS 10 wedstrijden opnieuw moest spelen, wat uiteindelijk door het afbreken van de competitie nooit gebeurde. Vlotbrug was een van die 10 clubs die de eerste keer verloor van HBSS en haar wedstrijd mocht overspelen. We zullen nooit weten wat het geworden zou zijn in de 2 wedstrijden die nog gespeeld moesten worden.

Vandaag hopen beide ploegen weer 3 punten te pakken en treffen elkaar in Hellevoetsluis om 14:30 uur. Wij zullen live verslag doen van deze wedstrijd in Radio Sport op Voorne Putten. Verslaggever: Leen Looy.

 

- Botlek en OVV:

OVV en Kethel Spaland speelden vorig seizoen in Schiedam met 3-3 gelijk. Het kan vandaag dus nog leuk worden in Oostvoorne, zeker omdat Kethel Spaland vorige week de 3 punten naar Voorne-Putten zag vertrekken nadat GHVV'13 met 0-1 won.

OVV won in Spijkenisse met 1-3 van Botlek al stond het lang 1-1 en werd de overwinning pas laat binnen gesleept.

Botlek speelt in en tegen Rhoon dat haar eerste wedstrijd won en graag haar tweede wedstrijd ook binnen wil slepen. Vorig seizoen werd het 2-0 in Rhoon en 1-1 in Spijkenisse.

Beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

 

- GHVV '13: Met 0-1 weg gaan bij de topfavoriet voor de titel was voor GHVV'13 en zeer goed begin. Vandaag ontvangen zij VFC. Vorig seizoen werd het 1-1 thuis en 2-3 in Vlaardingen. Wat gaan de teams vandaag doen? Ze begonnen beiden met winst. Wij zullen na afloop van René Reek een nabeschouwing krijgen vanaf Guldeland. Tenminste als de wedstrijd doorgaat na de stormachtige vrijdagmiddag en avond. Het veld wordt om 11.00 uur herkeurd!

 

- Zuidland: De mannen uit Zuidland reizen met een overwinning op zak af naar Hoogvliet. Vorig seizoen werd het daar 2-4 en in Zuidland 0-0. Rijnmond HS verloor zelf vorig week in Vlaardingen bij VFC.

 

- Vierpolders tegen BZC/Zuiderpark is verplaatst naar dinsdag 6 oktober. Wij condoleren iedereen van Vierpolders met het overlijden van hun Erelid.


4e klasse H

Piershil tegen Simonshaven (beide 0 punten) en ZBVH tegen SCO '63 (beide 3 punten).

- Simonshaven begint vandaag aan haar seizoen. En dit seizoen is speciaal want er degraderen 3 clubs naar de 5e klasse die volgend seizoen zal starten. Piershil en Simonshaven worden gezien als 2 kandidaten om te degraderen. Kan Simonshaven dat de nodige versterkingen binnen haalde iedereen verrassen dit seizoen? 

 

- SCO'63 gaat naar het bekende ZBVH en SCO'63 heeft daar nog wat goed te maken. Vorig seizoen werd het 6-1 in Zuid-Beijerland. Vorig week wonnen beide teams hun eerste wedstrijd. Vandaag winnen geeft volgende week, als SCO'63 vrij is, extra rust.

 

Hekelingen is vrij.

 

4e klasse I

OFB (3p) tegen Rockanje (0p), OHVV (3p) tegen Herkingen  '55 (3p), NTVV (0p) tegen Zwartewaal (3p) en Stellendam (3p) tegen Abbenbroek (0p).

 

- Rockanje voelde zich vorige week beroofd van 1 punt door een laat gegeven strafschop in de derby met OHVV. OFB staat meestal wel onderaan in deze 4e klasse maar kan soms ineens verrassen. Wordt dit zo'n  seizoen? Rockanje zal moeten oppassen want vorig seizoen kwamen de mannen niet verder dan 0-1 in Ooltgensplaat en ze wonnen met 2-4 overwinning bij Flakkee.

 

- OHVV: 3 punten opgehaald in Rockanje en nu verder met de volgende en dat is Herkingen'55. Vorig seizoen werd het 4-2 in Oudenhoorn en ook vandaag willen de mannen de 3 punten in Oudenhoorn houden. Wij zullen live verslag doen van deze wedstrijd met verslaggever Remco De Ronde.

 

Zwartewaal: de ploeg lijkt aardig te draaien en wil dit jaar mee doen om het kampioenschap. De eerste wedstrijd is gewonnen. Nu de volgde horde in Nieuwe-Tonge. Wat kunnen de mannen uit Zwartewaal daar doen?

 

- Abbenbroek: Vorige week slecht gestart tegen DVV'09, een ploeg die jaarlijks meedoet voor het kampioenschap? Vandaag tegen Stellendam zal het ook niet makkelijk worden, want die begonnen met 0-4 winst bij SNS.