· 

Omloop van de Braakman (Nederlandse) topcompetitie wielrennen)

Daan van Sintmaartensdijk en Daan Hoole hebben zich in een regenachtige Omloop van de Braakman goed getoond in de wedstrijd. Beide Zuidlanders zaten in de beslissende fase in een drie-, later vijfmans kopgroep voordat het sterk uitgedunde peleton vlak voor de finish de mannen bijhaalde.

 

De Omloop van de Braakman is spek voor de bek van beide Zuidlanders. Ze hebben het liefst een zware wedstrijd (en dat was het ook) met liefst zoveel mogelijk kasseien (en die moesten in overschot bedwongen worden). 

 

Daan van Sintmaartensdijk ploeggenoot Coen Vermeltfoort won de sprint van het eerste peletonnetje. Daan van Sintmaartensdijk hield aan deze kasseienklassieker in de Nederlandse Topcompetitie de Prijs van de Strijdlust over.

 

Lees hier het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl.

Zondag ziet u op omroep Zeeland op TV een uitgebreide samenvatting van de Omloop van de Braakman. de uitzending begint om 18.10 uur.