· 

Pecos 2 verslaat De Sprint/PDD 1 in eigen huis.

Tafeltennisteam De Sprint/DPD 1 was tot op het bot gemotiveerd om na de nederlaag van vorige week in Den Haag het sterke Pecos 2 te verrassen en aan de zegekar te binden.

In eigen huis aan de Rik 22b in Brielle traden kopman Sacha Ykema, Martin Lankair en Wesley van den Hurk aan in de arena.

 

Sacha Ykema opende tegen Tom Helle. Direct de strijd tussen de twee kopmannen! Sacha verloor de eerste game (7-11), maar wist de tweede game in winst om te zetten: 11-9. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin Tom zich de sterkste toonde en met 11-5 en 11-8 de partij naar zich toe trok en De Sprint/DPD op een 0-1 achterstand bracht.

 

Het was al een tijd geleden dat Martin Lankair voor De Sprint 1 in actie was gekomen. Persoonlijke omstandigheden waren daarvan de oorzaak. Gelukkig was Martin weer in de gelederen. Hij kon echter niet winnen van Thomas Jansen en leed een drie games nederlaag: 8-11, 8-11, 10-12. Tussenstand 0-2.

 

Clubkampioen Wesley van den Hurk had de taak De Sprint weer in de wedstrijd te brengen. De eerste twee games tegen oud Olympiër Maaike van der Paavoordt lukte dat nog wel (10-12, 11-6), maar daarna liet Maaike Wesley kansloos achter: 8-11, 5-11.

 

Het dubbel nieuwe stijl ging ook verdiend naar het Oegstgeestse Pecos 2. Sacha en Martin verloren met 1-3 van Tom en Thomas: 8-11, 12-10, 6-11, 8-11. De toon was gezet. Pecos op een 4-0 voorsprong. Het was een zware middag voor het Brielse team.

 

Pecos had geen medelijden met De Sprint. Nadat Martin met 0-3 verloren had van kopman Tom (9-11, 5-11, 8-11), verloor tot grote teleurstelling van alle Briellesupporters kopman Sacha met 7-11 in de vijfde en beslissende game van Maaike: 11-123, 11-2, 11-9, 8-11, 7-11. Daarbij liet Sacha een 2-1 gamevoorsprong uit de hand glippen. de hatelijke 0-6 op het scorebord.

 

Wat de oorzaak was horen we later graag van Sacha, maar daarna kwam De Sprint iets terug in de wedstrijd. Alles Pecosspeler Tom wist nog een punt te scoren (3-1 op Wesley), maar de overige punten bleven bij de Brielse spelers. Wesley won wel van Thomas (3-1), Martin versloeg Maaike (3-1) en Sacha behaalde zijn enige winst op Thomas (3-1). De eindstand kwam hiermede op 3-7 voor Pecos 2.

 

Het wordt een zwaar seizoen voor de Briellenaren in de landelijke 3e divisie tafeltennis. Vrijdag 2 oktober volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Tanaka in Etten Leur. In het voorjaar werd het 7-3 voor de Brabanders. Zit er nu een kleine overwinning in? We gaan het zien.