· 

MIX 1 team Van Amen Volleybal start competitie met twee overwinningen!

Na zes maanden was het op 15 september eindelijk weer zover. De competitie begon voor Van Amen Volleybal uit Hellevoetsluis. De start, met een eerste wedstrijd in de D poule voor het afgelopen seizoen als eerste geëindigde eerste Mix team.

 

Door blessures ontbraken Leontine en Floris in de basis. Voor hen deden mee nieuweling Lennart en zijn talentvolle dochter Emma. Voor de zekerheid was ook Sander van mix2 erbij om het aantal heren op vier te krijgen. Het decor was de Staver in Sommelsdijk en de tegenstander was het team van Intermezzo.

 

Met Sander en Myrthe op de bank ging set 1 van start. Lennart, de stand in voor Floris, excelleerde op de midden positie. Ook Diana en Myrthe scoorden er lustig op los aan de buitenkant. Sylvia en Gert-Jan speelden alsof zij geen coronapauze hadden gehad en Dirk deed zijn ding. 11 - 25 was het resultaat.

 

In Set 2 werd Sander gewisseld.  Gert-Jan kwam in het veld. Diana verving Emma. De tegenstander krijgt alle credits voor hun vechtlust maar de dominantie bleef . 15 -25. Voor de recreanten formatie uit de Vestingstad.

 

In set 3 meende het VAT te moeten door wisselen en zo gingen Dirk en Myrthe even naar de kant. Desondanks bleef het niveau goed en op een goede servicebeurt van Intermezzo na bleef de Hellevoetse ploeg overheersen. 16  - 25.

 

In Set 4 mochten Sylvia en Sander uitrusten en met Diana als vervangster op setup draaide het team ook door met weer een 11  - 25 resultaat. De competitie ging dus goed van start met een 0-4 overwinning.

 

Op woensdag 23 september jongstleden mocht Mix 1 weer aan de bak in een thuiswedstrijd tegen het sterke Vovero uit Rozenburg.

Wel waren er weer wat personele problemen. Floris nog steeds geblesseerd, Gert-Jan verhinderd en Diana zat in de lappenmand. Gelukkig waren Robert en zijn dochter beschikbaar en was ook Leontine weer van de partij.

 

Set 1, met Sander en Myrthe op de bank, kenmerkte zich door uitmuntend verdedigen van middenspelers Lennart en Robert. Tel hiernaast de naast mooie aanvallen en de set-ups van good old Sylvia bij op en de set werd in het voordeel van de thuisploeg beslist met 25 10. Hiermee maakte VAT , meteen haar bedoelingen goed duidelijk.

 

In set 2 kwam Myrthe erin voor Summer en ze liet meteen zien enorm gegroeid te zijn in haar spel. De afgelopen jaren is ze duidelijk sterker geworden. De setwinst was wederom overtuigend  en verrassend: 25 - 12

 

Net als de wedstrijd tegen Intermezzo werden Leontine en Dirk in Set 3 op de bank gezet en kwam Robert op de diagonaalpositie te staan, waardoor Sander zijn vertrouwde plek op de middenpositie  kon innemen.

Dit leidde zeker in het begin van de set toch tot wat problemen. Vovero maakte hier uitstekend gebruik van. Gevolg was een gelijk oplopende score. Toch werd ook deze set nipt door de thuisploeg  gewonnen met 25 - 22.

 

Vat was dus gewaarschuwd voor set 4. Maar we spelen voor ons plezier en zoals afgesproken gaat ook Sylvia als spelverdeelster er 1 set uit bij een 3 0 voorsprong. Met Lennart op setup en Dirk op ‘de midden’ leverde de thuisploeg echter veel aanvalskracht en vernuft in. Weer volgde een spannende set waarbij Vat zich na een zeer goede servicebeurt van Vovero zich toch weer terug knokte. Maar helaas het mocht niet baten met een minimaal verschil trok Vovero de laatste set welverdiend met 24 - 26 naar zich toe. Uiteindelijk dus een 3 - 1 uitslag en een puzzel die opgelost moet worden om de aanvalskracht op peil te houden als Sylvia er naast staat en Diana niet beschikbaar is.

 

VAT Mix 1 start de competitie met twee overwinningen uitstekend.

Voor MIX 2, is competitieouverture op woensdag 30 september, thuis tegen Yum2 uit Hoogvliet.