Prima seizoenstart dames BV Voorne.

Na het verloren kampioenschap door een beslissingswedstrijd vorig jaar, stonden de dames van Voorne er in maart van dit jaar goed voor, maar werd de competitie stil gelegd.  Zodra het weer mogelijk was, zijn de dames buiten gaan trainen en dit zorgde ervoor dat de dames fit aan de eerste wedstrijden zijn begonnen.

 

De eerste thuiswedstrijd tegen Juventus uit Schiedam op 12 september werd overtuigend gewonnen met 68-20.

 

De derby tegen het tweede team van de Hurricanes zou de volgende wedstrijd worden, maar helaas heeft het team uit Spijkenisse zich teruggetrokken.

 

Afgelopen zaterdag kwam het talentvolle team van de Squirrels uit Berkel en Rodenrijs op bezoek in de Dukdalf.  Hoewel Voorne een aantal spelers miste, is de wedstrijd na een ruststand van 43-21 overtuigend gewonnen met 74-38.

 

Ook deze wedstrijd startte Voorne met een felle half court man to man verdediging. Dit zorgde voor veel druk op de tegenstanders die daardoor weinig kansen kregen en veel balverlies leden. Mede door de veel scorende Miranda van de Panne-Stolk leek de wedstrijd al na de eerste helft beslist.

 

Door een hoge foutenlast in combinatie met slordige aanvallen, werd het verschil in de 2e helft niet veel groter. Winstpunt was echter dat Voorne een constante wedstrijd speelde zonder een “traditionele” slechte periode en dat er zoals altijd met veel inzet en energie werd gespeeld. 

 

 

Aanstaande zaterdag mogen de dames naar Barendrecht om het op te nemen tegen het team van Binnenland en kunnen ze laten zien dat ze ook dit jaar grote kans maken op het kampioenschap.