· 

3e speelronde voetbalheren

Het is zaterdag 3 oktober 2020 en de heren mogen weer de wei in. Met vandaag 4 (STREEK)DERBY's in de uitzending op Radio Sport op Voorne Putten (Linq Media 105.9 FM). Dit zijn de wedstrijden uit speelronde 3. 

 

In de 1e klasse B gaat Brielle met 3 punten naar Heerjansdam dat ook 3 punten heeft. Vorige week verloren de heren in en tegen Nieuwenhoorn met 2-1 en daarmee lieten de Briellenaren zich toch verrassen tegen deze debutanten in de 1e klasse B. Vandaag zal Brielle tegen Heerjansdam de punten willen behouden. Heerjansdam en Brielle kennen elkaar nog uit het seizoen 2017/2018 toen het 1-1 werd in de uitwedstrijd en 5-0 in eigen huis voor Brielle.

De clubverslaggever van Heerjansdam zal op RTV ATOS live verslag doen van deze wedstrijd. 


In de 2e klasse D hebben we Rozenburg (0 punten) tegen Charlois (3 punten) De ander 3 teams staan op 0 punten. 

Rozenburg ontvangt Charlois. Na vorige week niet gespeeld te hebben, door COVID-19 belde CION af, zal Rozenburg vandaag er alles aan willen doen om Charlois met lege handen terug naar huis te sturen. Het zal geen gemakkelijke middag worden voor de gastenheren. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur in Rozenburg.

 

In de 3e klasse hebben we 2 streekderby's, namelijk Botlek (0p) tegen Vierpolders (0p) en Zuidland (6p) tegen GHVV'13 (3p). Ook hebben we Rijnmond HS (0p) tegen OVV (3p) en DVO'32 (3p) tegen Vlotbrug (3p).

 

Zuidland tegen GHVV'13: afgelopen seizoen werd het 2-2 tussen beide teams en beide hebben nog geen punten verloren in deze competitie. Kan GHVV'13 de Zuidlandse trein laten stoppen? Of wordt GHVV'13 het volgende slachtoffer van Zuidland? Wij zullen deze wedstrijd live volgen via Wim Drenth. 

 

Botlek tegen Vierpolders: beide teams hebben nog geen punt gepakt in competitie en willen daar vandaag verandering in aanbrengen. Beide teams kennen elkaar goed en Vierpolders trekt meestal aan het langste eind. Maar wie wordt het vandaag? Wij zullen Marco van Putten bellen voor een liveverslag van deze wedstrijd en hopelijk wordt het ook een leuke wedstrijd voor de neutrale luisteraar.

 

Rijnmond HS (0p) tegen OVV (3p): OVV ging afgelopen zaterdag met 1-2 onderuit in Schiedam en heeft nu 1 winst en 1 verlies op haar naam staan. Tegen Rijnmond HS kan het alle kanten op en dat is aan de resultaten van de afgelopen 2 seizoen ook wel te zien. Afgelopen seizoen werd het 3-2 in Oostvoorne en in het seizoen 2018/2019 werd het 1-1 in Hoogvliet en 1-3 in Oostvoorne. Wat zal het vandaag worden? Want Rijnmond HS staat bekend dat het op eigen veld een taaie klant kan zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

DVO'32 tegen Vlotbrug: beide teams hebben 3 punten uit 2 wedstrijden. De start is redelijk te noemen. Vlotbrug trof vorige week één van de favorieten HBSS. Vlotbrug hield lang goed stand tegen HBSS dat duidelijk beter was. Vandaag tegen DVO'32 heeft Vlotbrug meer kans, want afgelopen seizoen werd het 4-2 in Hellevoetsluis. Of dat vandaag in Vlaardingen bij Door Vrienden Opgericht (DVO) '32 ook lukt is een vraag die vandaag beantwoord wordt.


In de 4e klasse H hebben we een echte derby: Hekelingen en SV Simonshaven. Hekelingen heeft 1 wedstrijd gespeeld en 3 punten en Simonshaven heeft 1 wedstrijd gespeeld en 1 punt. Beide ploegen kijken altijd uit na deze ontmoeting, oké Hekelingen pakt over het algemeen de 3 punten, maar soms is het een lastige middag en scoren de mannen net 1 keer meer dan Simonshaven. Echter, er zitten ook grote uitslagen tussen. Voor vandaag hopen wij natuurlijk op een zeer leuke wedstrijd en mogelijk de laatste derby in Hekelingen tussen beide teams met de 5e klasse op komst. De wedstrijd wordt voor Radio Sport op Voorne Putten gevolgd en verslagen door Wim Hage.

 

SCO '63 is deze week vrij.

 

In de 4e klasse I hebben we de streekderby Zwartewaal (4p)-OHVV (6p), Abbenbroek tegen SNS en Rockanje tegen FIOS (alle vier 0 punten).

 

Zwartewaal tegen OHVV: Zwartewaal heeft de ambitie om mee te doen in de top van deze klasse en (eigenlijk) mee te strijden om het kampioenschap. En wat is er mooier om oktober te beginnen en te eindigen tegen de 2 titelkandidaten, vandaag OHVV en de 31e WFB.

OHVV wil naar de 3e klasse en zal dus wederom voor het kampioenschap gaan en ziet in Zwartewaal haar volgende slachtoffer. Echter Zwartewaal lijkt dit seizoen toch wat beter te draaien dan afgelopen seizoen en dat betekent dat OHVV de 3 punten niet cadeau zal krijgen. Wij bellen voor deze wedstrijd Edwin van Heijst.

 

Abbenbroek tegen SNS: Abbenbroek begon tegen het sterke DVV'09 met een verlies en vorig week zaterdag was de reis naar het andere eiland niet nodig omdat Stellendam afbelde. Vandaag ontvang Abbenbroek in eigen huis SNS dat ook pas haar 2e wedstrijd speelt. Wie van de 2 pakt vandaag de eerste punten of delen ze die? Om 14:30 uur trappen de teams af.

 

Rockanje tegen FIOS: Verliezen van OHVV is nog prima, niet echt gewenst, maar verliezen van OFB dat is totaal ander verhaal. OFB de club die vooral onderaan de 4e klasse hangt, meestal zelfs als laatste eindigt, tapt dit seizoen uit een ander vaatje en won haar eerste 2 wedstrijden van Flakkee (4-2) en Rockanje (2-0).

Rockanje zal vandaag tegen FIOS de punten moeten pakken om OHVV en WFB niet helemaal zoek te raken. Kunnen de heren het vandaag wel? Of zal ook FIOS met de punten vertrekken uit Rockanje?


De volgende wedstrijden zijn afgelast:

* Spijkenisse tegen DUNO D. In verband met COVID-19.

* Neptunus-Schiebroek tegen Nieuwenhoorn. In verband met een begrafenis.

De wedstrijd zal dinsdag 13 oktober worden ingehaald.

Hellevoetsluis tegen CION. In verband met COVID-19.

De wedstrijd zal dinsdag 13 oktober worden ingehaald.