· 

Derde nederlaag op rij voor ttv De Sprint.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle heeft vrijdagavond ook de 3e wedstrijd in de najaarscompetitie van de landelijke 3e divisie verloren. In Etten-Leur werd het tegen Tanaka 1 2-8.

 

Voor de Briellenaren kwamen deze keer clubkampioen Wesley van der Hurk, Martijn Bekker (archieffoto) en Martin Lankair in actie. 

Na twee nederlagen tegen het sterke HTTV 070 1 (3-7) uit Den Haag en Pecos 2 uit Oegstgeest (3-7), trof het team gisteren in Etten Leur Tanaka 1 waarvan in de afgebroken voorjaarscompetitie nog met 3-7 was verloren. Het is opvallend trouwens dat de Nederlandse Tafeltennisbond is tegenstelling tot veel bonden de landelijke competitieteams in een compleet nieuwe indeling heeft samengebracht. Daardoor treft De Sprint vier nieuwe tegenstanders. En niet de minste! Het zijn stuk voor stuk uitdagingen voor het Brielse team.

 

Tanaka 1 had de eerste twee wedstrijden met 4-6 verloren van Vriendenschaar 2 (Gouda), respectievelijk The Back Hands 1 (Sint Willibrord). Gisteren kwamen de Brabanders met Erik Verhage, Rob Verschuren en Velory Gallery Des Granges in actie.

 

Erik Verhage en Wesley van der Hurk openden de avond. Beide mannen maakten er een leuke, tot en met de vierde game, spannende wedstrijd van. Wesley nam een 2-0 gamevoorsprong maar kon dit helaas niet vasthouden en ging alsnog na vijf games als verliezer naar de kant: 11-7, 11-5, 10-12, 9-11, 2-11.

Vervolgens was het de beurt aan kopman Rob Verschuren en Martin Lankair. Martin was lang geblesseerd en keert deze competitie gelukkig weer terug achter de wedstrijdtafel. Hij was deze wedstrijd echter kansloos: 6-11, 9-11, 6-11.

Tegen Velory Gallery Des Granges wist Martijn Bekker Brielle weer terug in de wedstrijd te brengen. Met mooie cijfers bond Martijn de man met de bijzondere naam aan de zegekar: 11-7, 11-7, 12-10.

 

Het dubbel nieuwe stijl werd een leuk gevecht tussen Erik/Velory en Wesley/Martijn. Helaas voor de Briellenaren sloeg Tanaka in de laatste, beslissende vijfde game dodelijk toe: 7-11, 11-5, 13-11, 7-11, 9-11.

Wesley van der Hurk wist vervolgens op zeer knappe wijze Rob Verschuren te verslaan. Opnieuw nam Wesley een 2-0 gamevoorsprong (11-6, 11-9), om net als in de eerste wedstrijd ook nu de tegenstander terug te latern komen (5-11, 1-11). Dit keer hield Wesley de concentratie goed vast en wist de beslissende game wel te winnen: 11-7. De Sprint verkleind de achterstand tot 2-3. Alles nog mogelijk!

 

Maar niets van dat alles deze avond. De Sprint behaalde geen punt meer binnen. 

Martijn Bekker verloor van Erik Verhage (10-12, 11-6, 10-12, 7-11) en Rob Verschuren (7-11, 8-11, 5-11), Wesley van der Hurk dolf het onderspit tegen Velory Gallery Des Granges (7-11, 11-5, 4-11, 8-11) en Martin Lankair verloor na een spannende wedstrijd van Velory Gallery Des Granges: 10-12, 14-12, 6-11, 13-15. Helaas was Martin niet meer in staat de laatste wedstrijd tegen Erik Verhage te spelen waardoor ook deze wedstrijd reglementair naar de tegenstander ging.

 

Een bittere 2-8 nederlaag voor De Sprint 1. Er had wellicht iets meer ingezeten. Maar het is zaak de boel weer bij elkaar te rapen en volgende week zaterdag 10 oktober in eigen huis aan De Rik 22b meer punten van The Back Hands af te snoepen. Wellicht dan de eerste overwinning in deze sterke najaarscompetitie van de 3e divisie G. Succes mannen (en Martin een goed herstel toegewenst) !!!