· 

Zwartewaal knokt zich naar punt tegen OHVV.

Door Mark Meijboom

 

Zwartewaal heeft zich zaterdag naar knap punt weten te vechten. Aan de Sluisweg werd titelfavoriet OHVV op 0-0 gehouden.

 

Zwartewaal gunde de bal aan de bezoekers uit Oudenhoorn en wachtte geduldig op de mogelijkheden die in de omschakeling vast en zeker zouden ontstaan.

 

De eerste helft pakte dit concept prima uit. OHVV kwam nauwelijks tot kansen en zelf was het eenmaal dichtbij een treffer als Raydell Apostel de Oudenhoornse defensie te snel af is. Tot teleurstelling van de thuisploeg voorkomt de doelman een treffer van de rappe aanvaller.

 

In het andere doel wist Ruben Verhagen op zijn beurt de schaarse mogelijkheden van de bezoekers onschadelijk te maken, waardoor de 0-0 ruststand een logische afspiegeling van het spelbeeld was.

In de tweede helft leek OHVV een tandje bij te schakelen en zette het Zwartewaal steeds dicht bij het eigen doel vast.

 

Ondanks de vrijwel constante druk van de bezoekers, blijven grote kansen uit. Telkens als de defensie van Zwartewaal het lastig had, kan de thuisploeg terugvallen op sluitpost Ruben Verhagen die elke moeilijke situatie deze middag weet te herstellen.

 

Een kwartier voor tijd lijkt OHVV de bevrijdende 0-1 te maken. Het doelpunt wordt echter terecht teruggefloten voor buitenspel.

 

Als een kwartier later de uitstekend leidende scheidrechter voor het eindsignaal fluit, worden de handen van de mannen in het blauwwit ten hemel geheven en is een zwaarbevochten punt tegen een goede tegenstander een feit.

 

Met vijf punten uit drie wedstrijden reist de ploeg van trainer Dave de Jong volgende week af naar Stellendam. Vandaag is gebleken dat Zwartewaal ook zonder haar trouwe supporters alles kan geven voor een resultaat. Het duel op Sportpark Molengors zal wederom om 14:30 uur zijn aanvang vinden.