· 

Brielle behaalt gelijkspel tegen sterk spelend Heerjansdam.

Het 2-1 verlies uit tegen VV Nieuwenhoorn was teleurstellend, omdat na een uiterst matige eerste helft Brielle de tweede helft oppermachtig was, maar nauwelijks kansen wist te creëren.

 

Na een week goed trainen mocht Brielle vandaag uit tegen Heerjansdam laten zien dat de misser tegen Nieuwenhoorn een incident was. Heerjansdam won afgelopen zaterdag met 0-2 bij Papendrecht en dat was ook de uitslag van de eerste competitiewedstrijd van Brielle tegen Papendrecht. Beide ploegen lijken op basis van de resultaten tegen Papendrecht gelijkwaardig. De eerste competitiewedstrijd van Heerjansdam ging overigens niet door.

 

Heerjansdam - Brielle werd zonder publiek, op deze regenachtige zaterdag, op natuurgras gespeeld en de grasmat lag er prima bij. Na dertien minuten werd de verdediging van Brielle uitgespeeld door Heerjansdam en schoot men de 1-0 binnen. In de 23ste minuut kwam Brielle op 1-1 na een prima kopbal van Marcel van den Berg. Een iets sterker Brielle moest genoegen nemen met een 1-1 ruststand. Al snel in de tweede helft was het Zepp Jacobs die de 1-2 binnenknikte. Jammer genoeg viel kort erna de 2-2 in het doel, langs de graaiende handen van Mitchell Lieshout en na een taxatiefoutje op een hoge bal. Dit bleek ook de eindstand in het boeiende duel. De tweede helft was Heerjansdam de bovenliggende partij en kreeg het ook de meeste kansen, maar doelman Mitchell Lieshout liet zich niet meer verschalken.

 

Brielle startte in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Marcel van den Berg, Bob Legierse, Anthony Piqué, Zepp Jacobs, Luke Corver, Jordy Braber, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi.

De wisselspelers waren: Deshney Hoornweg, Rephendry Amsterdam, Raoul en Guylain Gillet. Geblesseerd: Victor de Blok.

 

Het eerste moment voor een doel kwam voort uit een hoekschop van Luke Corver. Heerjansdam verdedigt uit, maar Brielle komt weer snel in balbezit en zet een aanval op die uiteindelijk strandt in de handen van doelman Oscar Roos. Vanuit randje buitenspel gaat Heerjansdam er vandoor maar Marcel van den Berg en Mitchell Lieshout weten de aanval op het nippertje te blokkeren ten koste van een hoekschop. De hoekschop valt op een vervelende plaats voor Brielle, maar men is alert en ruimt op. Na ongeveer twaalf minuten speelt Heerjansdam Brielle uit en scoort Jaco van de Wijdeven de 1-0.

Zepp Jacobs gaat er vandoor en via Lex van Dommelen krijgt Jordy Braber de bal. Jordy heeft echter geen geluk, want de in één keer op de slof genomen bal gaat net naast het doel. Een vrije trap van Luke Corver wordt door Lex van Dommelen met het hoofd verlengd en Marcel van den Berg knikt de bal in de uiterste hoek van het doel (1-1). Een pass van Adam el Fazazi komt aan bij Zepp Jacobs die vanaf de rechterflank naar de achterlijn gaat en de bal teruglegt op Jordy Braber. Jordy mikt deze keer te hoog want de bal vliegt over de lat. Heerjansdam kopt, uit een moeilijke hoek, de bal naast na een snel uitgevoerde aanval. Dat blijkt het sein voor Heerjansdam om de druk te verleggen van eigen helft naar de helft van Brielle.

Heerjansdam schiet over het doel en doelman Mitchell Lieshout moet meermaals in actie komen en doet dit bekwaam. Kort voor rust is het Zepp Jacobs, die net op tijd een doorgebroken speler van Heerjansdam de bal afhandig maakt als Brielle nog teveel aan aanvallen denkt.

 

In de tweede helft heeft trainer Gijs Zwaan tactisch wat aangepast in het veld en zo krijgt Marvin Godschalk meer ruimte op de rechterflank. Al snel heeft Brielle door deze omzetting succes. Marvin Godschalk trekt de bal vanaf rechts voor en bereikt via Lex van Dommelen aan de andere kant Adam el Fazazi. Adam. Deze is behendig en legt de bal op het hoofd van Zepp Jacobs, die de in het doel kopt (1-2). Lang mocht Brielle niet genieten van de voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd onvoldoende geblokt en met een boog gaat de bal over Marcel van den Berg. Ronald Ouwens staat op juiste plaats en kopt de bal langs de graaiende handen van Mitchell Lieshout in het doel (2-2).

Een schot van Heerjansdam gaat naast en aan de andere kant schiet Marvin Godschalk de bal net over de kruising. Brielle speelt gedurfd 1 op 1 en zo hebben de centrale verdedigers, Dimitri Poortvliet en Marcel van den Berg, hun handen vol aan de spitsen van Heerjansdam. Ook Anthony Piqué moet regelmatig assisteren en doelman Mitchell Lieshout staat steeds op de juiste plaats. Brielle maakt even een moeilijke fase door tegen de aanvallend goede ploeg uit Heerjansdam. Via Adam el Fazazi krijgt Lex van Dommelen de bal, maar voor Lex er iets mee kan doen, wordt er een overtreding tegen hem gemaakt. Lex neemt de vrije trap zelf, maar de bal gaat over het doel. Mitchell Lieshout redt bekwaam en de bal gaat weer naar de andere kant van het veld.

Een voorzet van Marvin Godschalk komt net niet lekker op de schoen van Adam el Fazazi waardoor de bal naast gaat. Opnieuw gevaar, als Marvin Godschalk de bal op het hoofd van Jordy Braber krijgt en helaas heeft Jordy geen gelukkige middag, want de bal vliegt over de kruising, terwijl de doelman al geklopt was. Guylain Gillet komt in het veld voor de moegestreden Jordy Braber. Amper in het veld blokkeert Guylain Gillet de slecht uitverdedigde bal en weet een speler van Heerjansdam de ingeschoten bal nog tegen te houden.

Vervolgens komt de bal bij Marvin Godschalk die de bal onvoldoende power meegeeft, waardoor de doelman grabbelend kan redden. In de laatste minuut krijgt Heerjansdam nog een grote kans om de wedstrijd te beslissen. Vanuit buitenspel komt een speler 1 op 1 voor Mitchell Lieshout, die met een fabelachtige reflex de bal uit zijn doel ranselt. Brielle probeert nog een aanval op te zetten maar de scheidsrechter blaast deze uiterst sportieve en leuke wedstrijd af. Uitslag 2-2.

 

Conclusie: Brielle speelde zeker niet slecht en trof vandaag een goede tegenstander in Heerjansdam. De eerste helft was licht in het voordeel van Brielle en de tweede helft voor Heerjansdam. Beide ploegen kregen kansen om te winnen, maar door goed keeperswerk bleef het 2-2. Voor het publiek, dat er niet mocht zijn, was het een leuke wedstrijd geweest met twee aanvallend ingestelde ploegen, die beiden voor de winst gingen.

 

Aanstaande zaterdag speelt Brielle de thuiswedstrijd tegen Neptunus Schiebroek, dat inmiddels door corona-gevallen nog maar één wedstrijd heeft gespeeld. Deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Nieuw Lekkerland. De vorige thuiswedstrijd van Brielle tegen Neptunus Schiebroek werd vorig seizoen met 0-5 verloren. Brielle heeft nog wat goed te maken tegen het team van oud-Brielle-trainer Ben Spork.

De wedstrijd VV Brielle - Neptunus Schiebroek begint zaterdag om 14.30 uur. Helaas opnieuw zonder publiek.