· 

Eerste winst Vierpolders bij SC Botlek.

SC Botlek - Vierpolders 1 - 2 (1 - 2).

 

Op zaterdag 3 oktober speelde Vierpolders zijn 2e competitie wedstrijd in Spijkenisse tegen SC Botlek.

 

Op het kletsnatte kunstgras en een vrijwel uitgestorven en troosteloos complex kreeg een van de spitsen van Botlek binnen 30 seconden een geweldige kans om de score te openen maar tot opluchting van Vierpolders schoot de man naast. Daarna was het Vierpolders dat wat beter combinerend een aantal mogelijkheden kreeg maar het bleef opletten voor de lange ballen op de snelle spitsen van de tegenstander. Na een paar minuten komt Vierpolders toch op voorsprong als de bal via Sven Hokke voor het doel komt waar Jesper Lakerveld de bal met zijn HONDERDSTE competitie doelpunt voor Vierpolders de 0 - 1 binnenkopt.


Hierna golfde het spel heen en weer en werd er met veel inzet gestreden. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden maar na twintig minuten valt uiteindelijk toch de gelijkmaker na een prima uitgespeelde aanval van de tegenstander. Kort voor rust kreeg de doelman van de thuisploeg een schot van Ruud Hakbijl niet goed onder controle en kreeg Lakerveld de bal nog bij de geheel vrijstaande Hokke die de bal vervolgens in het lege doel kon tikken. Deze 1 – 2 werd ook de ruststand.

 

Na rust kwam Edinho Fortes de Varela in het veld voor Sven Hokke en in de nog immer stromende regen kreeg Botlek meer en meer een licht overwicht, maar verdedigend bleef Vierpolders goed overeind. Vooral Thierry de Jong en Maikel Straatman haalden veel weg en als het dan toch fout dreigde te gaan stond de prima keepende Rick Otte op zijn plaats.


Botlek trof nog 1 maal de lat maar vooral in het laatste kwartier kreeg ook Vierpolders nog een paar grote mogelijkheden via Fortes de Varela. Na acht minuten blessuretijd maakte de goed leidende maar met wel veel kaarten strooiende scheidsrechter Ruud Wesdorp een einde aan de wedstrijd en was de eerste overwinning een feit.

 

Komende dinsdagavond 6 oktober om 20:00 uur volgt de inhaalwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark en zaterdag 9 oktober om 14.30 uur de wedstrijd tegen koploper Zuidland.


Zaterdag had Botlek een heel mooi initiatief met de livestream zodat er toch meegekeken kon worden warm en droog vanachter een beeldscherm, voor komende zaterdag natuurlijk blijft het jammer dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij zo’n mooie streekderby.

 

Spelers vandaag:
Rick Otte, Daniel Kapaan, Max Lodder, Ruud Hakbijl, Thierry de Jong, Maikel Straatman, Sven Hokke/45e Edinho Fortes de Varela, Bart Rollof, Martijn Rollof/72e Tom Thijssen, Douwe Zijlstra en Jesper Lakerveld.
Wegens blessures niet beschikbaar Jelle Troost, Vincent Bieling en Jari Tuk.
Geel was er bij Vierpolders voor B. Rollof, M. Rollof, Straatman en Kapaan.