· 

Eindelijk winst voor Rockanje 1; verlies voor O17-1.

Dat de drie punten zijn nzaterdagmiddag 3 oktober in Rockanje gebleven. Dat is eigenlijk het belangrijkste wat er over deze middag te vermelden valt. Het duel werd vanwege de corona perikelen onder barre omstandigheden afgewerkt. Zoals voor alle teams deze dag was de kleedkamer en de douche thuis, iets wat onder de weersomstandigheden van zaterdag eigenlijk onverantwoord is. En we zitten nog maar aan het begin van de herfst, waar gaat dit naar toe? 

Vanwege de bekende maatregelen leverde het geheel een troosteloze aanblik geen supporters, alleen een paar bestuursleden die aangesteld zijn de orde te handhaven en een fotograaf die even z'n fotootje komt schieten voor de krant.

 

Rockanje startte fel en dit leverde al snel enkele schoten op die vooralsnog de juiste richting misten. Na 10 minuten was er een splijtende pass van Yoeri ’t Mannetje richting Jasper Vermeer, net te hard. Rockanje had het overwicht, maar het was FIOS dat de eerste de beste kans in de 11e min. wist te benutten. Een vrije trap vanaf links werd over de verdediging geplaats waar de rechtsbuiten klaarstond om de bal direct het Rockanje doel in te jagen 0-1.

Hierna was het Rockanje dat in eerste instantie op jacht ging naar de gelijkmaker. Pogingen van Yoeri ’t Mannetje, Vince Keller, Dave Leurs, Koen vd Spek, de 16 jarige Senna Langendoen, ze werden allemaal door keeper Rick Weeda onschadelijk gemaakt. Eigenlijk kreeg FIOS nog de beste kans om op 0-2 te komen de bal kon maar ternauwernood weggewerkt worden, vooral de slot minuten van de eerste helft leverden enkele hachelijke momenten op voor het FIOS doel. Toch leek de ploeg uit Achthuizen met de voorsprong de rust te halen. Senna langendoen bracht in de 45+1 min. de stand op gelijke hoogte. Rust 1-1

Na de pauze in de dug out te hebben doorgebracht, was het Rockanje dat op zoek ging naar meer. Dit leek en bleek slechts een kwestie van tijd in de 47e min. brak Vince Keller door maar schoot rakelings naast 3 min. later was het wel raak uit een hoekschop kopte Vince K. over alles en iedereen een heen 2-1.

Inmiddels was Vince van de Pol bij Rockanje in de ploeg gekomen. Deze had al na een paar minuten succes met een uitgekookte lob besliste hij eigenlijk de wedstrijd 3-1. Hierna was het wachten op het opvoeren van de score. Het ontbrak eigenlijk teveel aan de goede eindpass maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. De goed leidende scheidsrechter v Vugt deed de sportieve wedstrijd bijna af zonder kaarten in de slotfase ging er toch nog één op de bon (Vince Keller).

De derde helft ? Helaas die is deze week niet gespeeld... 

JO17-1 speelde zaterdag een slechte wedstrijd tegen OVV JO17. Er werd een livestream uitgezonden, maar het resultaat van de wedstrijd was minder: 0-3.