· 

vv Rozenburg knokt zich naar gelijkspel.

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, er mocht geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd, was de schrijver van dit verslag genoodzaakt plaats te nemen op de “schapendijk” naast het hoofdveld. Niet ideaal , je kan vanaf die plek niet het hele veld overzien, en de regen maakte het moeilijk om een goed verslag te maken.

Rozenburg kon sinds lange tijd weer beschikken over doelman Unal Can Bayka. Afwezig waren  Nick de Bil, Maik den Ouden , en Marnix Sonneveld.

Charlois begon beter aan de wedstrijd wat ook wat kansen opleverden, die echter niet werden omgezet in doelpunten. Het verdedigende deel van de thuisclub zag er bij tijd en wijle niet goed uit en een achterstand kon dan ook niet uitblijven. Na een klein half uur werd het 0-1 door Michael Birnie.  In dezelfde minuut lag de gelijkmaker achter de Rotterdamse doelman. Bryan van der Laan kon profiteren van het feit dat keeper Evander Bendt de bal losliet. 1-1.

Vlak voor rust zag het er niet best uit voor de thuisclub. Ze keken inmiddels tegen een 1-3 achterstand aan. Dit door 2 doelpunten van Soliman El Yakoubi. Gelukkig kon vlak voor de thee Bethslot Woldeamanuel de 2-3 aan laten tekenen. Dan ga je toch met een beter gevoel de rust in. Dat was na de rust goed te zien. 
Lennart Quak was vervangen door Patrick Struik.

Rozenburg was bijna de gehele 2e helft de bovenliggende partij wat resulteerde in kansen die maar niet benut konden worden. De roodgele mannen bleven knokken en de beloning kwam in de 90e minuut doordat Jordie de Groot de 3-3 binnen kon koppen. Zo leverde deze spookwedstrijd, slecht weer en geen publiek, gelukkig toch nog een verdiend punt op.

As. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DCV op het programma. Ook deze wedstrijd moet onder belachelijke omstandigheden, geen publiek dus, plaatsvinden. Misschien dat de KNVB deze week tot de conclusie komt dat voetballen onder deze omstandigheden voor helemaal niemand leuk is en wellicht besluit om het hele programma voor de komende 2 weken er uit te gooien. We wachten het af.

 

Toon van Dijk.