· 

Jeugd schaakvereniging Spijkenisse enthousiast aan de start van fysieke schaaktoernooien.

 

Dit weekend was het weer raak voor Spijkenisse en begon de landelijke Jeugdclubcompetitie! Het is dit jaar voor ons extra bijzonder, want we doen mee in alle vier de categorieën! Op de eerste speeldag was het de beurt aan de A, C en E-teams, die de deze dag in regio Rotterdam het gingen opnemen tegen de andere landelijke teams.  

Voor de A en C teams was het een rommelige eerste speeldag. Vanwege een paar afmeldingen voor deze speeldag, waren de meeste reserve schakers al ingedeeld. Maar met nog twee zieken op vrijdagavond en zaterdagochtend werd het een uitdaging om opnieuw alle borden gevuld te krijgen. Gelukkig wisten we een paar goede invallers te vinden en waren vanaf ronde 2 alle borden gevuld!

 

Ook Spijkenisse E1 naar de halve finale NK

Na het succes in de D-categorie, waren afgelopen zaterdag de jongste schakers aan de beurt. Ook deze dag van het Jeugdclubkampioenschap was weer op vertrouwd terrein, in De Boekenberg. Het was in de week voor de start flink zoeken naar spelers, maar gelukkig kon ook Spijkenisse weer met twee teams meedoen.

Deze dag liet vooral goed zien dat de schakers weer zin hadden om mee te doen aan de fysieke schaaktoernooien. Er deden namelijk in totaal 16! schaakteams mee van de RSB en de HSB, zoveel hebben er in jaren niet meegedaan in de E-categorie van het JCK. Het beloofde dus vanaf de start een drukke maar vooral uitdagende dag te worden.
 

 

In het eerste E-team van Spijkenisse hebben Dominick Burger (5 uit 9), Fabricio Both (4 uit 6), Keano van Deelen (5 uit 9), Rayan van Citteren (5,5 uit 9) en Neyo van der Schee (2 uit 3) het opgenomen tegen de andere regionale schaakteams. Het team heeft hard gevochten en heeft een paar sterke teams overtuigend kunnen verslaan! Uiteindelijk met 12 matchpunten en 21,5 bordpunten is dit team 4e geworden.

Op naar het tweede team dat bestaat uit Neyo van der Schee (3,5 uit 7), Lucas Weber (1 uit 4), Matt Cromzigt (1 uit 8), Lucas van der Perk (4 uit 9) en Yara van Citteren (1 uit 9). Dit erg jonge team had het zwaar tegen de andere teams, maar uiteindelijk wisten ze allemaal nog een puntje te scoren! Uiteindelijk had dit team met 4 matchpunten en 10 bordpunten de 15e plaats behaald.

Met de 4e plaats is ook Spijkenisse E1 van de partij op het landelijke JCC. Het E-team zal spelen op 3 oktober bij de halve finales van het NK-E teams. Deze dag zullen ook het A en C team starten in de Meesterklasse. We wensen ze veel succes en plezier!

Website: https://www.messemaker-1847.nl/jck/

 

Tekst: Steyn de Lange.

Foto's: schaakvereniging Spijkenisse.