· 

Winst en verlies VAT Mix 2; puntendeling VAT Heren

VAT Mix2 speelde in de Morgenstont Hellevoetsluis weer een wedstrijd. Tegenstander in de Morgenstont Hellevoetsluis was Yum2 uit Hoogvliet. Dankzij youngster Emma had toch 3 dames in het veld naast Myrthe en Leontine. Vaste spelverdeelster Sylvia en alleskunner Diana waren er niet bij vanavond. De herendelegatie bestond uit Dirk Floris Sander en Stefan.

 

Met Dirk op de bank en Stefan als setupper begon de eerste set vrij rommelig van Vat kant. Maar dankzij hard werken en goede scores op mid en buiten bleef de stand lang in evenwicht. Tot 19-19. Een servicebeurt van Yum. De thuisploeg leek op setverlies af te stevenen. Coach Lennart greep in met een time-out en benadrukte gewoon rustig te blijven. Op 19-24 werd de service overgenomen en Sander serveerde naar 25-24. Maar Yum rechtte nog één keer de rug: 25-25. Een bloedstollende apotheose volgde met een slotakkoord van Floris die het winnend punt sloeg met een bal op de zijlijn: 27-25. Een narrow escape.

 

Sander eruit en Dirk erin. De setwinst leek voor een andere mindset gezorgd te hebben. Sylvia leek vergeten en met goede servicebeurten van Myrthe en Sander werden de Yummers vastgezet. Met een duidelijke 25-13 als resultaat. Een gelijkspel was in ieder geval binnen.

 

Set 3 mocht Floris toekijken. Dus het was afwachten hoe het zou gaan zonder onze veelscorer. Maar de buitenspeelsters Myrthe en Emma waren op dreef. Zowel aanvallend als verdedigend. Het gevolg was een mooie 25-16 setwinst.

 

Laatste set. Stefan mocht rusten en op de schouders van Dirk de taak de setups naar de aanvallers te brengen. Na het eerste gescoorde punt door Leontine, toonde het team aan zo gegroeid te zijn, dat het ontbreken van Sylvia haast geen onrust meer bracht. Al moet de factor coach ook zeker niet vergeten worden. De aanwijzingen en bemoedigende woorden waren meer dan welkom. Yum knokte voor wat zij waard was en kwam knap terug tot 20-18. Maar daarna besliste de thuisploeg de wedstrijd met degelijk spel: 25-19 en 4 punten waren binnen. 

 

De dank van het team gaat uit naar Joyce de scheidsrechter en Gwendolyn voor het bedienen ban het scorebord. 

Gelijk spel VAT Herenteam.

Eindelijk de eerste wedstrijd voor de VAT Heren thuis tegen VCN. Vat ging de wedstrijd in met Sylvia, Ben, Robert, Floris, Gert-Jan, Lennart en libero Dirk. 

In de eerste set gaf het team servicedruk, was alert in de verdediging en gretig in de aanval. Kortom VCN stribbelde tegen maar ging met 25 16 ten onder.

Een goed begin is het halve werk en ook set 2 was er geen vuiltje aan de lucht. Het ging zelfs nog beter met 25-12. Maar toen kwam set 3. 

VCN had wat wissels doorgevoerd en ging met risico serveren. Tel daar een mate van concentratieverlies bij op en er ontstond een rommelige wedstrijd die geheel verdiend met 19-25 naar de uitploeg ging.   

De neuzen keken hierdoor weer dezelfde kant op en misschien ontstond er zelfs overconcentratie, want in set 4 ontstond een spannend volleybalgevecht waarbij in het middengedeelte VCN uitliep naar een comfortabele 11-19 voorsprong. Maar Vat veerde op en kwam via enkele servicebeurten terug tot 20-23. Maar 2 aanvallen die in het net eindigden, brachten de bezoekers een verdiend gelijkspel. Genoeg stof tot nadenken dus voor de komende wedstrijden. 

 

Gelijkspel VAT Mix 2 tegen jong team van Hou Stand.

Wedstrijd 2 voor VAT Mix 2 bleek er een om snel te vergeten. In een zwaar door coronaregels geleide sporthal in Rotterdam West nam het team het op tegen een jong team van Hou Stand.

 

De eerste set werd met geconcentreerd spel en mooie aanvallen rustig uitgespeeld en gewonnen.

Met 4 heren en 3 dames kwam er 1 wisseling na set 1. Helaas ging de textieldrukkersformatie in de 2e set mee in het opportunistische spel van de thuisploeg die vreemde reddingen afwisselde met leuk spel. Gevolg een teleurstellende nederlaag in set 2: 25 21.

Dit had een waarschuwing moeten zijn, maar set 3 was maar een fractie beter dan set 2 met als gevolg een beschamende 25 21. Vat Mix 2 speelde simpel gezegd ver onder het normale niveau en leek rijp voor een dikke nederlaag.
Om een poging het tij te keren, werd in set 4 teruggegrepen op de formatie van set 1.

Het bracht wat meer rust in het team en het spel werd zelfs bij tijd en wijle weer vloeiend. Er kwam weer wat vertrouwen en gelukkig werd met 13 25 een gelijkspel uit het vuur gesleept. Maar het moet beter in de komende wedstrijden. Daar is iedereen van overtuigd.