· 

4e speelronde van de voetbal heren.

Vandaag spelen de heren de 4e speelronde van dit seizoen. De hoofdklasse zit in haar 6e speelronde.

 

In de Hoofdklasse A mag Spijkenisse vandaag weer de wei in. En deze week spelen zij bij Smitshoek. Smitshoek heeft 3 punten gepakt uit de 5 wedstrijden die zij gespeeld hebben en staan op een 12e plaats. Spijkenisse heeft 5 punten gepakt uit 4 gespeelde wedstrijden.

 

Spijkenisse heeft vandaag de missie om zich aan te sluiten bij kopgroep van 7 teams. Dan moet wel gewonnen geworden van Smitshoek dat op dit moment geen probleem lijkt omdat de ploeg van trainer/coach Edwin de Koning nog naar de juiste vorm zoekt. Spijkenisse kwam vorige week niet in actie door Covid-19-verdenkingen. Smitshoek speelde bij Feyenoord en in die wedstrijd kreeg Vincent Verbond al na 4 minuten rood. Uiteindelijk won Feyenoord met 5-0. Spijkenisse zal vandaag nog zonder de geschorste keeper Michael Termijn aantreden. Ook kan trainer/coach Marco van Rijn geen beroep doen op Demi Cosepa die te kennen heeft gegeven niet meer voor de groen-witten uit te zullen komen.

De wedstrijd wordt voor Sport op Voorne Putten Radio vanmiddag belicht door Dennis Groenenboom. 

 

In de 1e klasse B hebben we de confrontaties tussen Brielle (5e met 4 punten) en Neptunus-Schiebroek (6e met 3 punten), zo ook Nieuwenhoorn (7e met 3 punten) en BVCB (3e met 6 punten). 

 

- Brielle tegen Neptunus-Schiebroek.

Daar waar Brielle driemaal gespeeld heeft, zijn de gasten pas 1 wedstrijd in actie gekomen. Brielle heeft nog een flinke appel te schillen met Neptunus-Schiebroek, want in het vorige seizoen werd het 0-5 in Brielle. Brielle weet dat Neptunus-Schiebroek geen gemakkelijke klus wordt, maar wil graag de huid duur verkopen en zal er alles aan doen om de 3 punten in Brielle te houden. Gaat dat lukken? Edwin Wingelaar houdt ons tijdens de wedstrijd via Radio Sport op Voorne Putten op de hoogte.

 

- Nieuwenhoorn tegen BVCB.

Nieuwenhoorn speelt vanmiddag haar 2e wedstrijd van het seizoen. En dat is tegen een oud bekende BVCB. In het seizoen 2016/2017 speelden beide teams in de 2e klasse D en deden toen samen met Heerjansdam een gooi naar het kampioenschap. Uiteindelijk werd die strijd gewonnen door Heerjansdam. BVCB en Nieuwenhoorn werden de nummer 3 en 2. Het seizoen daarop werd er BVCB op doelsaldo, ten kosten van Hellevoetsluis, alsnog de 1e klasse bereikt. En op het einde van dat seizoen degradeerde Nieuwenhoorn weer naar de 2e klasse. In het seizoen 2016/2017 werd het 2 maal een doelpuntenfestijn: in Nieuwenhoorn 4-3 en in Bergschenhoek 2-4. Dus het kan vanmiddag nog een leuke wedstrijd worden aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn.

Aanstaande dinsdag 13 oktober haalt Nieuwenhoorn in tegen oud bekende Neptunus-Schiebroek. In ieder geval twee belangrijke wedstrijden voor Nieuwenhoorn. 

 

Helaas kan Radio Sport op Voorne Putten geen verslag doen van deze wedstrijd. Door de Covid-19-maatregelen kan Radio Sport op Voorne Putten bij de in ernstige bestuurscrisis verkerende vereniging zelf niet aanwezig zijn en is er vooralsnog geen verenigingsverslaggever beschikbaar.


In de 2e klasse D speelt Binnenmaas (2e met 6 punten) op eigen veld tegen Hellevoetsluis (laatste met 0 punten).

Daar waar Binnenmaas alles heeft gewonnen, heeft Hellevoetsluis alles verloren. Tegen Sparta werd het nipt 1-2. Tegen DCV werd het 4-1. Vorige week werd de wedstrijd afgelast en die zal de aanstaande dinsdag ingehaald worden. CION komt dan om bezoek.

Voor Hellevoetsluis zou het heel mooi uitkomen als er punten gepakt worden. Vandaag bij Binnenmaas is de eerste kans. Het is lang geleden, maar voorzitter Edwin Boogaard doet vandaag voor Radio Sport op Voorne Putten verslag. Leuk!

 

In de 3e klasse C speelt OVV (6e met 4 punten) tegen VFC (3e met 6 punten) en GHVV'13 (9e met 3 punten) tegen Rijnmond HS (11e met 1 punt).

 

- OVV tegen VFC:

Met een laat eigen doelpunt moest OVV toch nog 2 punten achterlaten in Hoogvliet vorige week zaterdag. Zo hebben de heren uit Oostvoorne in totaal 4 punten binnengehaald uit de 3 wedstrijden die zij tot nu toe hebben gespeeld. De gasten hebben 2 wedstrijden gespeeld en die beide gewonnen. OVV verloor afgelopen seizoen in Vlaardingen met 3-0 en wil vandaag in Oostvoorne de punten in eigen huis houden om niet de aansluiting met HBSS en Zuidland te verliezen. Daarnaast zullen ze de rekening van vorig seizoen willen vereffenen. David Mulder doet vandaag voor Radio Sport op Voorne Putten verslag. 

 

- GHVV'13 tegen Rijnmond HS:

We gaan bijna denken dat Rijnmond HS een regioploeg is. Het is vandaag al de 3e wedstrijd tegen een Voorne-Puttenclub op rij voor de mannen uit Hoogvliet. Laten we hopen dat ook vandaag geen winst meegenomen wordt vanaf Voorne Putten. GHVV 13 heeft gemixte herinnering aan Rijnmond HS. Het ene seizoen wordt er dik verloren, het andere seizoen worden weer punten gepakt. Wat wordt het vandaag op Guldeland. René Reek blikt voor Radio Sport op Voorne Putten na 16.30 uur terug op de wedstrijd. 


In de 4e klasse H hebben we Simonshaven (10e met 1 punt) tegen TransvaliaZW (5e met 6 punten), Piershil (laatste met 1 punt) tegen SCO'63 (6e met 3 punten) en ZBVH (2e met 9 punten) tegen Hekelingen (3e met 6 punten).

 

- Simonshaven tegen TransvaliaZW:

Simonshaven heeft 1 punt behaald tegen Piershil en de derby bij Hekelingen verloren. Vandaag de 3e wedstrijd van deze competitie tegen TransvaliaZW. In seizoen 2018/2019 eindigden beide ploegen met 9 punten onderaan en was het doelsaldo van TransvaliaZW net wat beter dan van Simonshaven. Onderling speelden de teams 2 keer met 2-2 gelijk. Wat gaan ze vandaag doen?

 

- Piershil tegen SCO'63:

Eenmaal winst en eenmaal verlies is de vangst uit de eerste 2 competitiewedstrijden voor SCO'63. Vandaag tegen Piershil zal het na verwachting niet zo lastig gaan worden. Kan SCO'63 de punten mee naar huis nemen? Vorige seizoen werd het in Piershil 1-4.

 

- ZBVH tegen Hekelingen:

Twee teams die nog geen punten hebben verloren. ZBVH heeft 1 wedstrijd meer gespeeld dan Hekelingen. Hekelingen zal het beter moeten doen dan vorig seizoen. Toen werd het 0-1 en 2-1 voor ZBVH. Kunnen de Hekelingen mannen vandaag wel de punten mee naar huis nemen?

 

In de 4e klasse I hebben we OHVV (1e met 7 punten) tegen NTVV (11e met 1 punt), Melissant (laatste met 0 punten) tegen Rockanje (10e met 3 punten), Stellendam (6e met 3 punten) tegen Zwartewaal (4e met 5 punten) en FIOS (13e met 0 punten) tegen Abbenbroek (8e met 3 punten).

 

- OHVV tegen NTVV:

OHVV liet vorige week mogelijk dure punten liggen in Zwartewaal. Want de heren kwamen niet verder dan 0-0. Dat werd het vorig seizoen ook in Nieuwe-Tonge tussen beide teams. Kan OHVV vandaag wel weer de 3 punten pakken? In Oudenhoorn start de wedstrijd om 14:30 uur ingepland.

 

- Melissant tegen Rockanje:

Melissant heeft nog geen punt gepakt in haar eerste 2 wedstrijden. Het piepjonge Rockanje heeft van haar 3 wedstrijden er 1 gewonnen en wil vandaag daar 2 gewonnen wedstrijden van maken. Ze lopen dan weg van de gevarenzone. Wat kunnen de mannen uit Rockanje bij Melissant?

 

- Stellendam tegen Zwartewaal:

Vorige week lukte het de Zwartewaalmannen om 1 punt over te houden aan de thuiswedstrijd tegen OHVV. Vandaag tegen Stellendam zal het anders moeten dan vorig seizoen, want toen werd het 6-0 in Stellendam. Kan Zwartewaal in het spoor blijven van OHVV? 

 

- FIOS tegen Abbenbroek:

Met 3 punten uit 2 wedstrijden is Abbenbroek niet al te verkeerd begonnen aan het seizoen in de voor hen nieuwe klasse. Vandaag zal FIOS de volgende tegenstander zijn en die hebben nog geen punt gepakt. Kan Abbenbroek vandaag de 3 punten uit Achthuizen meenemen?