· 

Vierde competitienederlaag De Sprint/DPD 1.

De Sprint/DPD 1 heeft zaterdagmiddag ook de vierde wedstrijd in de Landelijke 3e divisie Tafeltennis verloren. In eigen huis was het sympathieke The Back Hands niet bereid de helpende hand toe te steken en won verdiend met 3-7.

 

Clubkampioen Wesley van der Hurk wees zijn teamgenoten vanmiddag de goede richting door de openingswedstrijd van Danny Roks te winnen. De gamestanden waren 11-8, 11-5, 14-12 in Wesleys voordeel.

In de tweede wedstrijd van de middag had Sacha Ykema het erg lastig tegen de sterkste speler van de Sint Willibrorders, Richard Verstijlen. Sacha was vorig seizoen in uitstekende vorm, maar kan dat deze najaarscompetitie niet evenaren. Sacha: "Ik heb er erg veel last van dat we de competitie onder deze Covid-19-maatregelen moeten afhandelen. Het is zo'n sfeerloze bedoeling. Ik ben een gezelligheidsmens en speel op het publiek. En dat ontbreekt nu volledig. We kunnen niet de kantine in en de "after gametime" tot een goed einde te brengen. De tegenstanders van vandaag zijn hartstikke leuke gasten. En dan kan je niet echt gezellig nababbelen. Vreselijk. Terug trekken uit de competitie was geen optie. De bond kom t dan met een boete en je bent je plek in de 3e divisie niet zeker. Ook is er geen sprake van een tijdelijke stopzetting van de competitie, ook al was dat qua tijdspad mogelijk, omdat niet alle verenigingen een blok vormen tegen de competitieleider. Maar goed, ik speel natuurlijk wel, maar het komt door de genoemde omstandigheden er niet echt uit." Met als gevolg dat de Briellenaar met 8-11, 10-12 en 4-11 ten onder ging. The Back Hands op 1-1.

Derde man Martin Lankair kwam in zijn eerste wedstrijd in actie tegen Peter de Rooij. Met 7-11, 8-11, 8-11 leed Martin een reguliere nederlaag. Sacha: "Martin is nog niet helemaal fit, moest vorige week zijn laatste wedstrijd door een blessure laten lopen, en komt tegen de sterkste 3e divisiespelers eigenlijk gewoon tekort."

 

Het dubbel coronastijl werd door Wesley en Sacha met 1-3 verloren van Peter en Richard. Omdat Sacha vervolgens tekort kwam tegen Danny (12-10, 7-11, 6-11, 11-13) nam The Back Hands een 1-4 voorsprong.

Wesley is in vorm en is in staat zich volledig op de wedstrijd te concentreren. Daardoor wist hij ook zijn tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Sacha: "Heel knap hoe Wesley zich kan motiveren voor de wedstrijden. En hij speelde vorige week en vandaag erg goed!" Wesley versloeg Peter met 8-11, 11-9, 11-8, 11-9. Tussenstand: 2-4.

 

Martin knokte in de wedstrijd tegen Richard voor wat hij waard was, maar kon geen potten breken. Het werd 7-11, 7-11, 9-11 voor de Back Handsspeler. Daarna wist Sacha wel te winnen van de zwakste Brabander Peter de Rooij (11-7, 7-11, 11-7, 11-3) waardoor de tussenstand van 3-5 op het scorebord kwam. 

Martin wist ook zijn derde enkelwedstrijd niet in winst om te zetten. Danny ging er met 5-11, 5-+11 en 13-15 met de winst van door. Omdat de strijd tussen de kopmannen Wesley en Richard ook in Brabants voordeel eindigde (2-11, 9-11, 7-11), kwamen de duidelijke cijfers van 3-7 op het wedstrijdformulier.

 

Een verdiende overwinning voor de Brabanders, die goede zaken deden voor klassenbehoud. Dat wordt voor De Sprint/DPD nu een lastige zaak. Volgende week in Gouda een laatste strohalm in de confrontatie met Vriendenschaar 2. Maar de vrees is dat dit ondanks de terugkeer in het team van Demelsa Basie een brug te ver zal zijn. Sacha: "Een redding zou kunnen zijn dat de competitie weer wordt afgebroken :-), net als in het voorjaar. Maar ja, anders gaan we sportief ons best doen om in de afdelings Hoofdklasse na één competitie onze plek in de Landelijke Competitie weer te heroveren."