· 

Brielle wint overtuigend.

Vorige week moest VV Brielle genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen een sterk spelend VV Heerjansdam. Een terechte uitslag, zo was de conclusie. Vandaag mocht op het Geuzenpark aangetreden worden tegen Neptunus-Schiebroek, deze tegenstander kwam door corona-besmettingen nog maar slechts éénmaal in actie. Het won thuis met 2-1 van Nieuw Lekkerland.
Weet u het nog? Vorig seizoen werd thuis met 0-5 verloren van Neptunus-Schiebroek, dus vandaag was de kans om op sportieve wijze de rekening te vereffenen, die nog open stond. Bij Neptunus-Schiebroek dit seizoen oud-Brielle-trainer Ben Spork aan het roer en deze had met Claudio Santos Silva ook nog een oud Brielle speler in de gelederen.
Brielle - Neptunus-Schiebroek werd zonder publiek gespeeld en ondanks de soms heftige buien was het een prima wedstrijd van Brielle, dat vanaf minuut één het spel dicteerde. De eerste grote kansen werden gemist, maar na een overtreding op Adam el Fazazi binnen het strafschopgebied was het Lex van Dommelen die de 1-0 vanaf elf meter op het scorebord schoot. Nog voor rust, na opnieuw een overtreding op Adam el Fazazi, kopte Marcel van den Berg de 2-0 in het doel uit een vrije trap van Lex van Dommelen.
In de tweede helft waren de rollen even omgedraaid, Neptunus-Schiebroek domineerde in de eerste fase, maar uiteindelijk voetbalde Brielle zich daar weer onderuit en was het een gelijk opgaande strijd met uiteindelijk nog een fraai ingekopte bal van Marcel van den Berg, die daarmee de wedstrijd op slot gooide. Het was opnieuw Lex van Dommelen die met een zuiver genomen vrije trap Marcel van den Berg instaat stelde om zijn tweede doelpunt van deze middag te maken. Uitslag 3-0.
Brielle startte in de volgende opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Marcel van den Berg, Bob Legierse, Anthony Piqué, Zepp Jacobs, Luke Corver, Jordy Braber, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi.
De wisselspelers waren: Deshney Hoornweg, Rephendry Amsterdam, Raoul Gillet en Brian Smits. Geblesseerd: Victor de Blok.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Jordy Braber. Lex van Dommelen kopte de bal door en oog in oog met de doelman kreeg Jordy de bal niet lekker op zijn schoen en zo ging deze kans verloren. Met een splijtende pass creëerde Dimitri Poortvliet een vrije doortocht voor Adam el Fazazi. Adam week iets te veel naar links uit en zo kon doelman Angelo Spanjaart het schot van Adam onschadelijk maken. Ook de tweede, een wat lastigere kans, voor de goed voor het doel gekomen Jordy Braber mocht er niet in. Een goed op de doelman doorjagende Zepp Jacobs veroverde de bal en trok hem prima terug op de snel reagerende Lex van Dommelen, helaas en tot ieders ontzetting schoot Lex deze "niet te missen" kans over het doel. Na een misverstand, met botsing, in de laatste linie van Brielle kreeg ook Neptunus-Schiebroek de eerste kans van de wedstrijd, maar Brielle doelman Mitchell Lieshout redde bekwaam. Hierna stichtte een vrije trap van Neptunus-Schiebroek gevaar door inlopende spelers maar de bal was te hard en onzuiver dus kon men er gelukkig niet tegenaanlopen. Na 21 minuten gaat de bal via Jordy Braber naar Adam el Fazazi, Adam passeerde zijn directe tegenstander en die maakt een overduidelijke overtreding binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Stoffer gaf een strafschop, maar geen gele kaart aan overtreder Freek van 't Land. Lex van Dommelen schiet de bal in de uiterste hoek en Brielle staat met 1-0 voor.
Als dan dezelfde speler van Neptunus-Schiebroek weer aan het shirt trekt van Adam el Fazazi (die er langs was) krijgt Brielle in de 24ste minuut een vrije trap. Ook nu besluit de naar de overtreder onderweg zijnde scheidsrechter dat hij geen gele kaart trekt, omdat een speler van Brielle hierover zeurt. De vrije trap van Lex van Dommelen komt goed voor het doel waar Marcel van den Berg ruimte krijgt en zo de 2-0 in de 26ste minuut binnen kan knikken. Enkele minuten later een vlotte aanval over veel schijven van Brielle, maar in plaats van op het doel te schieten, gaat de bal nogmaals via enkele Brielle-spelers en uiteindelijk gaat de kans op een derde doelpunt daardoor de mist in. Na een lange rush schiet Marvin Godschalk de bal in de handen van de goed reagerende doelman.
Voor rust krijgt ook Neptunus-Schiebroek nog een mogelijkheid, maar uiteindelijk graait de al tegen de grond gewerkte Mitchell Lieshout de bal naar zich toe.
Na rust kopt Lex van Dommelen de bal goed door naar Adam el Fazazi. De naar binnengetrokken Adam schiet de bal richting de verre hoek, maar de doelman weet de bal nog met zijn vingertoppen te raken. De bal komt vervolgens bij Zepp Jacobs en Zepp schiet de bal via de zijkant van de paal naast. Er volgt een fase waarin Neptunus-Schiebroek probeert er weer een wedstrijd van te maken, het dringt aan en krijgt een paar kansjes. Ongeveer 25 minuten na rust gaat Brielle weer ten aanval en wordt Lex van Dommelen een meter of vier voor de rand van het strafschopgebied neergelegd door de speler die al eerder een gele kaart had moeten krijgen. Eindelijk is de maat ook vol bij de scheidsrechter en krijgt hij de gele prent.
De hard genomen vrije trap van Lex van Dommelen vliegt via de vingertoppen van Angelo Spanjaart net over de kruising. Brielle krijgt na 34 minuten opnieuw een vrije trap en net als in de eerste helft schiet Lex van Dommelen de bal voor het doel, waar Marcel van den Berg met een fraaie duik de 3-0 in het doel kopt. Hierna gebeurt er niet zoveel meer en zit de wedstrijd op slot. Er komt nog wel een aantal wissels in het veld. Raoul Gillet voor Lex van Dommelen, Rephendry Amsterdam voor Jordy Braber en kort daarna valt Brian Smits in voor Zepp Jacobs. Uitslag 3-0.
Conclusie: Brielle speelde een goede wedstrijd en had, behoudens een fase van een klein kwartier na rust, de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen. Het team van trainer Gijs Zwaan speelde goed georganiseerd en gedisciplineerd. Alle spelers kregen een pluim voor het geleverde werk. Jammer dat er geen publiek aanwezig mocht zijn op het Geuzenpark, want de uitvoering die Brielle voorschotelde, mocht er zijn. Als Brielle in staat is om dit iedere week te laten zien dan kan het nog hoog gaan eindigen in de competitie.
Aanstaande zaterdag speelt Brielle de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen (9 punten uit 3 wedstrijden) SV Heinenoord, dat ook koploper is en vorige week zeer verraste met een 3-0 overwinning op kampioenskandidaat Kloetinge.
De wedstrijd SV Heinenoord - VV Brielle begint zaterdag om 14.30 uur. Helaas weer zonder publiek.
Hier kunt u de samenvatting bekijken in de toegevoegde link.
Verslag: vv Brielle.