· 

Eerste nederlaag voor vv Zwartewaal.

Door: Mark Meijboom

 

VV Zwartewaal heeft in zijn vierde competitiewedstrijd van het seizoen voor het eerst een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij Stellendam had de ploeg van trainer Dave de Jong lange tijd geen antwoord op het enthousiaste spel van de thuisploeg, waarna de opgelopen achterstand in de slotfase niet meer hersteld kon worden, 3-2.

 

Ondanks het feit dat de resultaten van Zwartewaal dit seizoen er een stuk beter uitzien, werd er tot op heden nog geen uitwedstrijd omgezet in een overwinning. Voorafgaand aan het duel met Stellendam werd afgesproken dat er in dit uitduel met dezelfde energie gespeeld moest worden als zeven dagen eerder, toen OHVV knap op 0-0 gehouden werd.

 

Als de wedstrijd om half drie aanvangt, blijken er van deze woorden niet veel terecht te komen. Vooral in duelkracht wordt Zwartewaal afgetroefd, waardoor de thuisploeg in de eerste helft een verdiende 2-0 voorsprong weet te nemen.

 

Na de rust probeert Zwartewaal, in de stromende regen, zich op te richten en gaat het op zoek naar de aansluitingstreffer. Door de erbarmelijke staat van het veld, blijkt goed voetbal al de gehele wedstrijd niet mogelijk, waardoor de wedstrijd zich in de tweede helft steeds meer tot een vechtwedstrijd ontwikkeld.

 

De thuisploeg weet aanvankelijk hier het beste mee om te gaan en lijkt de wedstrijd te kunnen beslissen. Door enkele grote kansen niet af te ronden is het Joel Kroon die uit het niets de aansluitingstreffer weet binnen te schieten.

 

Zwartewaal denkt na de aansluitingstreffer op zoek te kunnen gaan naar de gelijkmaker, maar door slordig balverlies op het middenveld is het al snel 3-1.

 

Direct na de derde Stellendamse treffer is het de doelman van de thuisploeg die de spanning terugbrengt als hij een op het oog slappe inzet van Joel Kroon panklaar voor de voeten van spits Rowan van Heijst legt een de marge een kwartier voor tijd weer één is.

 

Zwartewaal weet er vervolgens een slotoffensief uit te persen en weet voor het eerst in de wedstrijd Stellendam terug te dringen op eigen helft. Ondanks enkele gevaarlijke standaardsituaties weten de bezoekers niet meer langszij te komen en is de eerste competitienederlaag een feit.

 

Volgende week zal Zwartewaal het aan de eigen Sluisweg opnemen tegen SNS. Dit duel zal wederom om 14:30 aanvangen. Veel zal eraan gelegen zijn om, na drie duels zonder zege, weer eens de volle buit te pakken om op deze manier niet verder achterop te raken.