· 

Hellevoetsluis krijgt te weinig.

 

Een uitwedstrijd tegen Binnenmaas is voor Hellevoetsluis statistisch gezien altijd een lastige. Tel daarbij op dat de Hellevoeters de eerste 2 wedstrijden verloren hadden en Binnenmaas juist de volle winst uit de eerste 2 wedstrijden had en je kunt rekenen op een moeilijke middag.

 

Niets was echter minder waar, want toen scheidsrechter Hans Spaans na 90 minuten floot voor het einde waren vriend en vijand het erover eens dat de wedstrijd, die in 3-3 eindigde, even zo goed met 3-6 in het voordeel van Hellevoetsluis had kunnen eindigen. In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft was Hellevoetsluis, volledig naar hoe Paul Bestebreur zijn ploeg wil laten voetballen, de baas op het veld en kreeg het vooral in het eerste en laatste kwartier van deze helft volop kansen om met een overwinning van Sportpark De Lange Weide te vertrekken. Telkens wanneer het echter wachten was op een Hellevoetse treffer, viel deze aan de andere kant en konden de rood-witten in de achtervolging. Hellevoetsluis toonde karakter door tot 3 keer toe een achterstand goed te maken. Trainer Bestebreur bleek daarbij ook nog eens een gouden hand van wisselen te hebben.

 

Hellevoetsluis begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Davy Mierop en Onur Furuncu en zonder de geschorste Stefan Tuns. Glenn Stoffers was niet fit genoeg om te starten, maar zat wel op de bank, evenals routinier Öner Sang-A-Jong. Ten opzichte van de wedstrijd tegen DCV keerde sterkhouder Vincent Mast na een blessure weer terug op zijn vertrouwde stek centraal achterin en speelde talent Marley Dors dit keer in de spits i.p.v. de gepasseerde Gaultier Obiango. De omzettingen zorgden in het begin van de wedstrijd voor nogal wat onwennigheid bij de Hellevoeters en vooral aan Hellevoets rechterkant wist Binnenmaas regelmatig gevaar te stichten. Al in de 7e minuut was het over die kant dan ook raak, toen Rucentney Benito een dieptepass verkeerd inschatte, verrast werd door zijn tegenstander, doelman Ribaric nog wel een handje tegen de inzet kreeg, maar het vervolgens voor een inkomende speler een koud kunstje was om de 1-0 te scoren. In het eerste kwartier bleef Binnenmaas de gevaarlijkste ploeg en kreeg het ook kansen. In de 16e minuut was het echter de maar net van een hamstringblessure hersteld zijnde Serkan Yavuzyigitoglu die attent reageerde op een lange trap van achteruit, eerder bij de bal was dan de keeper, deze met een lob passeerde en de bal in het lege doel schoot (1-1). In het vervolg probeerde Hellevoetsluis wel te voetballen, maar lukte dat maar moeizaam. Omdat er ook bij Binnenmaas een hoop mis ging, ontstond er een rommelige wedstrijd.

 

 

In de tweede helft was er maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning. Al in de eerste minuut was het Frank de Regt die van dichtbij miste en dat was de opmaat tot veel meer kansen die volgden. Geheel tegen de verhouding in was het echter Binnenmaas dat na 62 minuten de 2-1 achter de kansloze Ribaric schoot. De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel, waardoor het op het zware veld steeds moeilijker werd om combinatievoetbal te spelen. Bestebreur besloot verse krachten te brengen en dat wierp al snel zijn vruchten af, want met zijn allereerste balcontact tikte Glenn Stoffers de 2-2 achter de Binnenmaas-doelman. Hellevoetsluis leek nu door te drukken, kreeg de beste kansen, waarbij de grootste kans voor Serkan Yavuzyigitoglu was. Onbaatzuchtig als hij is ging hij echter niet voor eigen succes, maar schoof hij de bal te zacht opzij naar de ook nog eens buitenspel staande Glenn Stoffers. Vervolgens was toch weer Binnenmaas dat op voorsprong kwam. In het strafschopgebied wilde Quincy de Lobel de bal wegwerken, schoot daarbij snoeihard tegen een medespeler op, waardoor de bal voor een speler van Binnenmaas viel en deze de hoek voor het uitzoeken had (3-2). Dit was een zware klap voor de jonge Hellevoeters, maar opnieuw toonden ze over de juiste mentaliteit te beschikken. Bestebreur besloot aanvallend te wisselen en ook deze wissel was een gouden. Nadat namelijk eerder Glenn Stoffers al met zijn eerste balcontact scoorde, was het nu de net ingevallen Gaultier Obiango die bij zijn eerste actie een voorzet van Fabian Boekholt in het doel wist te schuiven (3-3). Zelfs de niet altijd even objectief vlaggende assistent-scheidsrechter van Binnenmaas, die niet alleen de irritatie van de Hellevoeters opwekte, maar ook die van de scheidsrechter, kon hier niets meer aan veranderen. Waar je zou denken dat de Vestingstedelingen, na het tot drie keer toe terugkomen van een achterstand, nu wel genoegen zouden nemen met het eerste punt in deze competitie, bleef het echter op jacht gaan naar meer. Ook in  de slotfase leidde dat weer tot kansen, maar uiteindelijk bleef het in deze onderhoudende wedstrijd bij 3-3. Vooraf zouden de rood-witten daar blij mee zijn geweest, maar achteraf was de conclusie dat Hellevoetsluis vooral op basis van het aantal kansen te weinig had gekregen.