· 

Ondanks verlies goede wedstrijd BV Voorne U16.

Het meiden u16 team van basketbalvereniging Voorne speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen koploper Binnenland. Dit ongeslagen team had al uitslagen staan met 90 punten verschil, dus de Brielse meiden wisten dat het een lastige middag zou worden.

 

De tegenstander begon fanatiek aan de wedstrijd en speelde erg fysiek. Voorne moest wennen en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Wanneer dat lukte resulteerde dat ook vaak in een mooie aanval. Gedurende de eerste helft raakte de thuisploeg steeds meer gewend aan de pressie van Binnenland, maar het verschil bij rust was al aardig opgelopen tot 12-41. 

 

Hoewel Voorne het in de eerste helft al goed deed, werd het spel in de 2e helft alleen maar beter. Door goed te verdedigen en meer het duel aan te gaan was Voorne in de tweede helft zelfs gelijkwaardig aan de tegenstander. De tweede helft eindigde gelijk: 21-21! Einstand 33-62, met de centers Anouk en Anoek als topscoorders met 12 en 13 punten.

 

Foto: Onno / BV Voorne.