· 

OHVV zakelijk langs NTVV.

Aan de Eeweg ontving de ploeg van Mark van Os het stugge NTVV. Vorig jaar pakte NTVV een punt en deed het bovenin de ranglijst mee, OHVV was dus gewaarschuwd. Ondanks de vele regenval lag het veld er fanatisch bij, waarvoor alle vrijwilligers dank.

 

OHVV startte moeizaam tegen het enthousiast druk zettende NTVV. Pas na een minuut of 5 kreeg OHVV grip op de wedstrijd en wist zonder groots te spelen diverse kansen te creëren. Vanuit een combinerend middenveld werden eenvoudig de aanvallers in stelling gebracht, met name Ayldiz kreeg een aantal goede mogelijkheden maar trof de goede keeper van NTVV op zijn pad. Hierna was Ayldiz slordig in het aangeven op Bravenboer waardoor er drie enorme kansen onnodig teniet gedaan werden.

 

Na 25 minuten moest Bloothoofd en Van Maurik handelend optreden na een gevaarlijke corner. Een kwartier voor rust ging OHVV wat aandringen en begon het bij NTVV te kraken. Na wat onbenutte mogelijkheden was het de goed doorgekomen linksback Tuinfort die niet zelfzuchtig was en Ayldiz de kon de bal over de doellijn kon dribbelen 1-0. De twijfelachtige assistent-scheidsrechter had hiervoor al een aantal onmogelijke situaties foutief beoordeeld, maar bij deze situatie liet de scheidsrechter zich niet in de maling nemen.

 

Na rust een OHVV die slordig was in balbezit en de kansen niet goed uitspeelde. Via Ayldiz en Bravenboer had de wedstrijd direct na rust beslist moeten worden maar deze pogingen verdwenen voorlangs of in de handen van de keeper. Ook Bloothoofd kreeg in de eerste fase na rust wat schoten van buiten de 16 te verwerken.

 

Een kwartier na rust leken de krachten bij NTVV wat weg te vloeien en was het OHVV via Ayldiz en een 1 op 1 met Bravenboer die de kansen kregen. Na 65 minuten werd dan eindelijk de ban gebroken, waar Dijksman aangaf was het de naar beneden getrokken van Maurik die bekwaam afrondde. Na de 2-0 liet OHVV de teugels vieren en moest Bloothoofd tweemaal handelend optreden voordat men weer wakker schrok. De ingevallen Steehouder kreeg OHVV de kans 1 op 1 met de keeper om het definitief in het slot te gooien, maar zijn poging zag hij over het doel verdwijnen.

 

Na een goede aanval was het buitenspeler Ramon de La Haye die door Bravenboer voor de keeper werd gezet en deze omspeelde en in het lege doel schoof 3-0. Het laatste kwartier pakte OHVV het initiatief om de score verder uit te breiden, via Van Sintmaartensdijk, Van Dort en van de Loosdrecht werden een aantal goede aanvallen opgezet, maar verzuimde OHVV de score verder uit te breiden.

De mooiste goal van de dag moest nog volgen, na mooie combinaties werd de slim weggelopen van Dort bereikt die na een goede aanname de bal knap volleerde en de 4-0 binnenschoot. Tot ongeloof werd ook deze goal afgevlagd wat met de ver naar achterlopende NTVV-verdedigers was het niet mogelijk om in buitenspelpositie te geraken. De 3-0 bleef dan ook de einduitslag.

 

Opstelling OHVV:

Bloothoofd: Van de Loosdrecht, van Maurik, Van de Loosdrecht, Tuinfort (78 Steehouder ; Baks, Keijzerwaard (66van Sintmaartensdijk), Van Dort; Ayldiz, Bravenboer, de la Haye

 

De uitslag 3-0 een faire uitslag tegen een ploeg die in competitie hun punten nog wel gaan halen.

OHVV treft komende week titelkandidaat Stellendam wederom thuis.