· 

Geen punten voor de Spivo Dames 1.

Op zaterdag 10 oktober mocht Spivo Dames 1 naar Den Dungen voor de wedstrijd tegen HLB Van Daal/DS. Zij hadden nog geen set weggegeven dit seizoen, dat beloofde dus een lastige wedstrijd te worden. Spivo ging er vol vertrouwen in, maar na 1,5 uur spelen was de conclusie dat het niet genoeg was om een set te winnen. 

 

De dag begon niet vlekkeloos. Kirsten was haar wedstrijdshirt vergeten en kwam te laat op de carpool, de boetepot is dus weer lekker aangevuld. In verband met de coronamaatregelen moesten we, eenmaal aangekomen in bij de sporthal in Den Dungen, nog ruim een half uur wachten tot we de zaal in mochten. Het was ijskoud buiten, het regende en sommige zagen zelfs al sneeuwvlokken uit de lucht komen. De tijd hebben we maar opgevuld met een mooie Skype sessie vanuit de auto’s, wat dansjes en een wandeling om ons warm te houden. Ook de teambespreking hebben we maar op de parkeerplaats gedaan. Uiteindelijk mochten we na 40 minuten wachten de zaal in.  

Eenmaal binnen konden we beginnen met de warming-up, dit was wel nodig want de dames waren aardig afgekoeld. We hebben lekker in staan slaan, ook met de nodige agressie na al het lange wachten.   

De wedstrijd begon met de opstelling: Rachelle, Zara, Daisy, Alicia, Sabine, Maaike en libero Charlotte. HLB Van Daal/DS liet zien waarom ze nog geen set hadden afgestaan, maar Spivo merkte ook dat er toch zeker wel wat te halen viel. Helaas maakten we zelf teveel foutjes, gelukkig wel afgewisseld met ook hele goede dingen. Zo zaten er mooie service series in ons spel waardoor we na een achterstand vaak goed terug kwamen. Ook werd er van alles geprobeerd met goede invalbeurten van de andere dames, maar ook dit kon het verschil niet maken. We hebben ontzettend hard gestreden, maar het mocht helaas niet baten. We verloren de wedstrijd met 4-0 (25-19, 25-19, 25-19, 25-22).  

We hebben het niet makkelijk weg gegeven en dat is iets waar we ook trots op mogen zijn. Maar het is duidelijk dat we nog veel te leren hebben en dat zal ook in de trainingen moeten blijken. Tijdens de training dinsdag zullen we deze punten zeker benoemen.  

Volgende week gaan we er weer met goede moed tegenaan, dan spelen we om 17.30 uur tegen Hajraa DS1. De wedstrijd zal weer te volgen zijn via de live verbinding op Facebook. Tot dan!

 

Foto: team Dames1.