· 

Kevin Inkelaar (23/Abbenbroek) in de Ronde van Spanje.

Kevin Inkelaar neemt vanaf 20 oktober deel aan de Ronde van Spanje (#Vuelta2020).

Het is een beloning voor zijn goede debuutjaar bij zijn ploeg Bahrain McLaren. 

Natuurlijk volgt Sport op Voorne Putten zijn verrichtingen. Hopelijk kan de Vuelta 2020 volledig afgewerkt worden. Spanje is per slot van rekening ook een Rood Coronagebied.

We wensen Kevin veel succes!!!

 

Foto: Dan Rolandus fotografeerde Kevin deze zomer op de Hellevoetse zeedijk.

Voor een groot interview met Kevin, zie hier.

 


18e etappe:

 

De slotetappe van de Vuelta a España 2020 is gewonnen door Pascal Ackermann. De sprinter van BORA-HansGrohe was na een rit van 139 kilometer de beste sprinter in de traditionele rit naar Madrid. Primož Roglič (Jumbo-Visma) wist voor het tweede jaar op rij het eindklassement in de Vuelta te winnen. 

 

 

Kevin Inkelaar is er in geslaagd zijn eerste grote ronde uit te rijden. Een mooie prestatie! 

in de laatste etappe kwam Kevin op 53 seconden als 114e over de eindstreep. In het algemeen klassement was positie 138 zijn deel. Op 4 uur 39 minuten en 48 seconden van winnaar Roglic. En nu lekker uitrusten in eigen omgeving. Welverdiend!


17e etappe: Sequeros - Alto de la Covatilla 178,2 km.

De beslissing in het algemeen klassement van deze bijzondere Vuelta a España zal vandaag -zaterdag 7 november 2020- vallen. Sinds de tijdrit hebben de toppers zich koest kunnen houden, allemaal met oog op deze laatste bergrit met aankomst op de Alto de la Covatilla. Houdt Primož Roglič (Jumobo Visma) stand, met vier concurrenten binnen de twee minuten? WielerFlits blikt hier vooruit.


16e etappe: Salamanca - Ciudad Rodrigo 162 km.

De zestiende etappe van de Vuelta a España 2020 is gewonnen door Magnus Cort Nielsen. De sterke Deen van EF Pro Cycling was na een lastige etappe met aankomst in Ciudad Rodrigo de snelste van een flink uitgedund peloton. De rode trui van Primož Roglič (Jumbo-Visma) kwam niet in gevaar. Sterker nog, de klassementsleider werd tweede en pakte zo zes bonificatieseconden. Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier.

Kevin Inkelaar kwam in een grote, laatste groep als 126e over de streep op 17 min 48 van de winnaar. In het algemeen klassement staat Kevin 138e op 4 u 2 min 29 van leider Primož Roglič. Morgen nog een pittige bergetappe, waarna zondag de afsluiting volgt met een eenvoudige rit naar Madrid.


15e etappe: Mos - Puebla de Sanabria 230,8 km.

Jasper Philipsen werd twee weken geleden al tweede in Ejea de los Caballeros, maar vandaag was het eindelijk raak in de Vuelta a España. De snelle man van UAE Emirates wist in Puebla de Sanabria Pascal Ackermann (Bora HansGrohe) en Jannik Steimle (Deceuninck Quickstep) te vloeren. “Ik kan het niet beschrijven, ik ben zo ontzettend blij!” Lees hier het Wielerflits wedstrijdverslag.

Kevin Inkelaar hield vandaag langer stand in het peleton. Hij eindigde uiteindelijk wel op achterstand. Op 8 minuten 30 kwam Kevin als 105e over de eindstreep. In het algemeen klassement staat hij op positie 140 op 3 uur 44 minuten en 35 seconden van leider Roglic.


14e etappe: Lugo - Ourense 204,7 km.

Tim Wellens (Lotto-Soudal) had al een tijdje uitgekeken naar de veertiende etappe van de Vuelta a España, zei hij na afloop in het flashinterview. Tot zijn genoegen kon hij op de verraderlijke aankomst in Ourense Michael Woods (EF Pro Cycling) afhouden in de sprint en zijn tweede overwinning binnenslepen. Lees hier het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl. 

De tank bij Kevin Inkelaar lijkt in de laatste week van deze pittige Spaanse ronde, behoorlijk leeg. Hij kwam gisteren ruim een kwartier na winnaar Wellens als 141e over de eindstreep in Ourense. In het algemeen klassement steeg Kevin drie plaatsen en staat 142e op 3 uur 36 minuten en 5 seconden.


13e etappe: Muros - Miorardor de Ezaro 37,7 km.

Primož Roglič heeft goede zaken gedaan in de individuele tijdrit naar de top van Mirador de Ézaro. De Sloveen van Jumbo-Visma bleek aan de streep met 46 minuten 39 slechts één seconde sneller dan de verrassende William Barta, maar wist wel 49 seconden te pakken op Richard Carapaz. Het verschil tussen beide mannen is nu 39 seconden in het algemeen klassement. Het volledige wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier

Abbenbroeker Kevin Inkelaar heeft zijn 37,7 lange tijdrit gereden in 56 minuten en 14 seconden. Hij reed daarmee de langzaamste tijd van alle 151 renners en eindigde op 9 minuten en 35 seconden van winnaar Roglics. Team Bahrain McLarenfoto's van Kevin op de tijdritdag ziet u hier.


12e etappe: Pola de Laviana - Alto de l'Angliru.

Hugh Carthy heeft de Vuelta-etappe met aankomst op de mythische Alto de l’Angliru gewonnen. De Brit van EF Pro Cycling was na een korte bergrit van 109 kilometer als eerste boven op de steile klim in Asturië, na een spektakelstuk tussen de favorieten. Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) wist in de slotkilomters Primoz Roglic op achterstand te rijden en zo de leiderstrui te heroveren. Kevin Inkelaar kwam op 36 minuten en 11 seconden als 133e over de eindstreep. In het algemeen klassement zakte Kevin 4 plaatsen naar positie 145 op 3 uur 14 minuten en 42 seconden van de nieuwe leider Carapaz.


11e etappe: Vollaciciosa - Alto de la Frappona 169,5 km.

David Gaudu heeft zaterdag 31 oktober de bergrit met aankomst bovenop de Alto de la Farrapona gewonnen. De Fransman van Groupama FDJ klopte na bijna 170 kilometer koers zijn vluchtgezel Marc Soler (Movistar) met wie hij in de slotfase was weggereden.

De favorieten hielden hun kaarten zaterdag de borst. Het verslag van wielerflits.nl leest u hier.

De klassering van Kevin Inkelaar was 109. Op 32 minuten en 17 seconden van winnaar Gaudu. In het algemeen klassement 141e op 2 uur 38 minuten en 47 seconden.


10e etappe: Castro Urdiales - Suances 185 km.

De tiende etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Primož Roglič. De kopman van Jumbo-Visma was, na een rit van 185 kilometer, als eerste aan de meet een oplopende finale in de straten van Suances. Hij versloeg Felix Großschartner (Bora HansGrohe) en Andrea Bagioli (Deceuninck-Quickstep). Roglič neemt door de bonificaties en een gaatje van drie seconden in het peloton de leiding in het klassement over van Richard Carapaz (Ineos Grenardiers). Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier.

 

Kevin Inkelaar kwam vandaag op de lastige aankomst op 3 minuten en 38 seconden als 121e over de finishlijn. Hij staat in het algemeen klassement op positie 147 op 2 uur 7 minuten en 33 seconden.


9e etappe: Castrillo del Val - Aguilar de Campoo 157,7 km.

Pascal Ackermann heeft zijn eerste etappezege in de Vuelta a España te pakken. De Duitser van BORA-hansgrohe kwam als tweede over de streep in Aguilar de Campoo, maar profiteerde van een declassering van Sam Bennett. De Ier deelde vlak voor de eindsprint tot twee keer toe een schouderduw uit aan Emīls Liepiņš.

 

Kevin Inkelaar kwam op 1 minuut 50 als 134e over de streep. In het algemeen klassement neemt bhij de 148e positie in op 2 uur 3 minuten en 58 seconden.

Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier.


8e etappe: Logrono - Alto de Moncalvillo 165 km.

Primož Roglič heeft de achtste etappe van de Vuelta a España achter zijn naam gezet. Na een spannend duel met Richard Carapaz was de Sloveen van Jumbo-Visma de beste op de Alto de Moncalvillo. Daarmee naderde hij de Ecuadoraan (Ineos Grenadiers) tot op dertien tellen in de strijd om het rood. Kevin Inkelaar kwam op 25 minuten en 19 seconden als 140e over de finishstreep. In het algemeen klassement staat Kevin 145e op 2 uur 2 minuten en 8 seconden.

Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier.


7e etappe: Vitoria Gasteiz-Villanueva de Valdegovia 159,7 km.

Michael Woods heeft de zevende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Canadees maakte deel uit van een omvangrijke vlucht en kwam na een spectaculaire finale als eerste over de finish, voor Omar Fraile en Alejandro Valverde. Richard Carapaz is nog altijd in het bezit van de rode leiderstrui.

Voor het wielerflits.nl wedstrijdverslag, klik hier.

Kevin Inkelaar kwam op 16 min 58 in een grote groep met daarin Chris Froome als 136e over de finish.


6e etappe: Biescas-Sallent de Gallego Aragon Formigal 146,4 km

Ion Izagirre heeft in de Vuelta a España de bergetappe naar Aramón Formigal gewonnen. De renner van Astana ontsnapte op de slotklim uit een groepje vluchters. Primoz Roglic (Jumobo Visma) liep in een door slechte weersomstandigheden gekenmerkte etappe tijdsverlies op en moest de leiderstrui afstaan aan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers). Kevin Inkelaar (Bahrain McLaren) finishte als 115e op 17 minuten en 11 seconden. In het algemeen klassement neemt Kevin de 146e plaats in op 1 uur 20 minuten en 54 seconden van leider Carapaz.


5e etappe: Huesca-Sabinanigo 184,4 km.

Tim Wellens heeft in de Ronde van Spanje de etappe naar Sabiñanigo gewonnen. De renner van Lotto Soudal was na een rit van 184,4 kilometer de sterkste in een kopgroep met drie. Guillaume Martin (Cofidis) finishte als tweede, voor Thymen Arensman (Team Sunweb). Het wedstrijdverslag en uitslagen van wielerflits.nl leest u hier.

 

Kevin Inkelaar kwam in de achterhoede over de streep. Het lijkt er op dat hij deze dag de overige renners bewust heeft laten lopen om bij te tanken (151e op 21 min 01). Al dient de eerlijkheid ons te zeggen, dat wij geen nadere informatie hebben over Kevins wedstrijdverloop. In het algemeen klassement zakt Kevin naar positie 149. Nu op 1 uur 4 minuten en 01 seconde. 


4e etappe: Garray-Ejea de los Caballeros 191,7 km.

Sam Bennett heeft de vierde etappe in de Vuelta 2020 gewonnen. De renner van Deceuninck-Quick-Step won na een etappe van 191,7 kilometer in de straten van Ejea de los Caballeros de massasprint. Jasper Philipsen finishte als tweede, voor Jakub Mareczko. Kevin Inkelaar kwam op 42 seconden van de winnaar als 136e over de streep. In het algemeen klassement staat hij 132e op 46 min 03. Het wedstrijdverslag van de etappe, leest u hier (wielerflits.nl).


3e etappe: Lodosa-La Laguna Negra 166,1 km

Wielerflits.nl blikt vooruit op de etappe. Lees hier meer.

Dan Martin heeft de derde etappe van de Vuelta a España 2020 op zijn naam geschreven. De Ier kwam na een 166 kilometer lange bergrit met aankomst op La Laguna Negra als eerste over de finish, als sterkste renner van een select groepje in een sprint bergop. Primoz Roglic werd tweede, voor Richard Carapaz.

 

Kevin Inkelaar bereikte na 11 minuten en 14 seconden als 114e de finish in een groep van 21 renners. In het algemeen klassement neemt Kevin positie 128 in op 45 minuten en 21 seconden. 


2e etappe: Pamplona-Lekunberri 151,6 km.

Marc Soler heeft de tweede rit van de Vuelta 2020 op zijn naam geschreven. De 26-jarige Spanjaard van Movistar kwam na een etappe van 151,6 kilometer tussen Pamplona en Lekunberri als eerste over de finish, nadat hij in de afdaling van de slotklim wegsprong uit de kopgroep.

 

Het is een tegenvallende Vuelta voor de supporters van de Nederlandse wielrenners. Na twee pittige etappes geen Nederlanders meer bij de eerste twintig in het algemeen klassement. Van Kevin Inkelaar (Abbenbroek/Bahrain McLaren) mogen we dat nog niet verwachten. Hij finishte vandaag als 114e op 18 minuut 44 van winnaar Soler. In het algemeen klassement vinden we Kevin op plaats 121 op 34 minuut 1 van leider Primoz Roglics (Jumbo Visma). Kevins ploeggenoot Wout Poels (Bahrain McLaren) is momenteel de eerste Nederlander op de 21 plaats op 3 minuut 3 van Primoz. Tom Dumoulin (Jumbo Visma) is 28e op 9 minuut 8. Laatstgenoemde overweegt vanwege vermoeidheid en "lege" benen de ronde te verlaten. Een taak aan de ploegleiders om hem weer moed in te praten om zijn kopman in de komende weken toch bij te staan.

Lees hier het verslag van wielerflits.nl.


1e etappe: Irun-Arrate 173 km.

Primoz Roglic heeft de openingsetappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De renner van Team Jumbo-Visma ontsnapte in de afdaling van de Alto de Arrate en bleef op deze manier zijn medevluchters voor. Richard Carapaz werd tweede. Tom Dumoulin moest op de slotklim de koplopers laten gaan en liep daardoor al op de eerste dag tijdsverlies op. Kevin Inkelaar eindigde op 15 minuut 30 als 109e in een eerste grote groep. Lees hier het verslag van wielerflits.nl.


Foto: Bahrain McLaren op Instagram en Facebook.

Lees hier het persebericht van Bahrain McLaren.


Vuelta a España 2020 etappes

rit datum parcours km type
1 20-10 Irún – Heiligdom van Arrate 173,0 bergen
2 21-10 Pamplona – Lekunberri 151,6 heuvels
3 22-10 Lodosa – Laguna Negra 166,1 heuvels
4 23-10 Garray – Ejea de los Caballeros 191,7 vlak
5 24-10 Huesca – Sabiñánigo 184,4 heuvels
6 25-10 Biescas – Col du Tourmalet 136,6 bergen
  26-10 rustdag
7 27-10 Vitoria Gasteiz – Valdegovía 159,7 heuvels
8 28-10 Logroño – Moncalvillo 164,0 bergen
9 29-10 Castrillo del Val – Aguilar de Campoo 157,7 vlak
10 30-10 Castro Urdiales – Suances 185,0 vlak
11 31-10 Villaviciosa – Alto de la Farrapona 170,0 bergen
12 1-11 Pola de Laviana – Angliru 109,4 bergen
  2-11 rustdag
13 3-11 Muros – Mirador de Ézaro 33,7 tijdrit
14 4-11 Lugo – Ourense 204,7 heuvels
15 5-11 Mos –  Puebla de Sanabria 230,8 heuvels
16 6-11 Salamanca – Ciudad Rodrigo 162,0 heuvels
17 7-11 Sequeros – La Covatilla 178,2 bergen
18 8-11 Hipódromo de Zarzuela – Madrid 124,2 vlak