· 

Peters avonturen met vv Rockanje JO13-1

Peter Naaktgeboren uit Rockanje heeft een hobby: voetbalvrijwilliger. En hij doet dat met verve. 


Eén van zijn pareltjes is het begeleiden van de vv Rockanje JO13-1. Hij schrijft over dit team met grote regelmaat en deelt dat met ons.

 

Aan het einde van het seizoen verzamelt hij al zijn gedachtenspinsels in een jaarboek voor de spelers van zijn team.

 

Afgelopen jaar ontving Sport op Voorne Putten tijdens de radio uitzending het jaarboek 2019-2020. Wij voelden ons vereerd en een samenwerking was geboren... Hieronder Peters aantekeningen van dit seizoen.


Driemaal scheepsrecht.

Nu ECHT het laatste hoofdstuk aan de avonturen van Peter Naaktgeboren met de JO13-1.

 

Donderdag 1 juli 2021.

En nu zit het seizoen er dan echt op. Met trots (en dat zeg mede ook namens Wouter en Mark)!

Ondanks het lastige seizoen zijn wij echt vreselijk trots op deze gasten, want waar je zou denken laat maar gaan, kan ik zeggen dat we met een gemiddelde opkomst van 93% bij alle trainingen met elkaar zeer goed bezig zijn geweest.

 

De laatste 2 trainingen stonden volledig in het teken van gasttrainingen.

Na maandag al training gehad te hebben van John vd Toorn, was het woensdagavond een super afsluiting door Kenchi Orcadio van de Go Soccer Schools.

Wat een waanzinnige training was dit ruim 1,5 uur volledig gefocust op training met de bal, zoals Kenchi zei het balgevoel. Alles draait om het met bal aan de voet gekleefd zijn. Diverse gave oefeningen gezien. En wat een zeer geïnteresseerde groep hebben we twee avonden bezig gezien! Volle concentratie. Volle inzet. Grote klasse voor jullie inzet, mannen! 

De training werd afgesloten met een echte battle waarbij Kenchi en Mitchel het opnamen tegen de rest van het team. Mitchel was door eerdere ervaringen al bekend met deze battle. Uiteindelijk werd de battle een gelijkspel. Maar de afspraak was gelijkspel is toch verlies voor Kenchi en Mitchel. Daarom werd de oorpiek gedaan. 

 

Langs deze weg wil ik met nadruk nogmaals John vd Toorn en Kenchi Orcadio bedanken voor de 2 gasttrainingen. En Kenchi, hopelijk dat er vanuit Rockanje meer voetballers zich aansluiten bij de GO SOCCER SCHOOLS. Stijn en Jordy zijn nog uitgenodigd om een keer te komen voor een training met afronding op keepers.

 

Tot slot werden wij als leider en trainers nog in het zonnetje gezet. Door de ouders en spelers werden we nogmaals bedankt voor dit seizoen. 

 

Iedereen een fijne en gezonde zomerstop en tot in augustus voor een nieuw seizoen!


Zaterdag 26 juni 2021.

Seizoen V.V. Rockanje Jeugd nadert einde.

Zaterdag 26 juni de laatste zaterdag voor de zomerstop. Het was het einde van een voetbalseizoen in het teken van FC Corona. Toch werd er veel georganiseerd alhoewel we natuurlijk liever officiële wedstrijden hadden gespeeld.

Het was een seizoen van een onderling toernooi en wedstrijden naar het Oranjefestival. Naar steeds meer vrijheid ook. En ondanks het annuleren van de eindtoernooien was er toch een mooie afsluiting met de Feyenoord Clinic. Met maar liefst 58 aanmeldingen en een waanzinnig enthousiaste groep Feyenoordtrainers onder leiding van Benny Wijnstekers. Geassisteerd door onze vaste vrijwilligers Patrick, Jeroen en Bas. Ikzelf (Peter) als hoofdorganisator.

Al snel werden de vlaggen, lijnen, het terras, maar zeker de sponsors die de club zo ondersteunen met hun bijdrage, in het voorste gezet. Wat moeten we zonder deze sponsors?!!! Uiteraard zit daar ook de sponsor van onze vv Rockanje JO13-1 bij.
Na het in de regen voorbereiden en opbouwen was het fijn dat we weer konden vertrouwen op Roxanne, Kitty en Yvonne. Hun koffie was nu extra welkom en lekker! En gelukkig was het deze slotzaterdag mogelijk weer ouders en supporters langs het veld toe te laten.

Na de korte opening was het aan de Feyenoordmensen. Wat een super ochtend werd er neer gezet. Wat een ontzag van de deelnemers. Echt top!
Met de buitenklanken van Feyenoordnummers op de speakers was het een groot feest en werden er vele foto's geschoten en veel bijgepraat. Ook was er nog bezoek van scouting van Feyenoord die Peter en Patrick uitnodigde om een dag te komen kijken bij de jeugd afdeling van Feyenoord op het nieuwe sportcomplex. Een rondleiding hoort daar natuurlijk ook bij.

De ochtend vloog voorbij. Voor iedereen het in de gaten had, was het 12.00 uur. Aan de inwendige mens werd gedacht en elke deelnemer ontving een certificaat en ging met elkaar op de foto.  

Als echte jeugdman genoot ik van dit topevenement. Ik kan melden dat de contacten tot een 2 daags Feyenoordkamp hebben geleid voor aankomend seizoen. We ontvingen de complimenten van Feyenoord voor de organisatie en sloten rustig af met een cola zero.

Nadat we alles hadden opgeruimd kwam vv Rockanje JO17-1 voor de laatste RegioCup-wedstrijd in actie tegen OVV JO17-1. De laatste wedstrijd voor Sander vd Pol. Hij sluit volgend seizoen definitief aan bij het 1e van Rockanje. Uiteraard wensen we Sander vanuit de jeugd heel veel plezier en succes.

Als wedstrijdsecretaris jeugd vond ik het een verplichting en ook dan niet meer dan normaal om toch 3 personen speciaal te bedanken: Roxanne (zij was al weg en ontvangt haar presentje later), Yvonne en Kitty. Zij staan altijd klaar voor de jeugd en ontvingen een mooi boeket bloemen van Toscana namens de vv Rockanje-jeugd. Ook Peet Hoogenboom is niet vergeten en hopelijk geniet hij deze zomer van een lekker drankje van Gall & Gall.

Lang werd er nagepraat en ondertussen druppelden de spelers van OVV en Rockanje binnen voor het slotakkoord van het Coronaseizoen op De Drenkeling. Ook publiek kwam langzaam binnen.

 

Diepe buiging voor allen die dit seizoen hebben meegewerkt aan de jeugdactiviteiten. Dank voor alle complimenten die ik heb ontvangen voor de organisatie. Het was wel eeuwig zonde dat het bestuur deze dag de grote afwezige was.

Het streven is het nieuwe seizoen te openen met een groot vv Rockanjefeest waarbij in de ochtend een jeugd mixtoernooi wordt georganiseerd, in de middag een mixtoernooi senioren en dan afsluitend een BBQ en Feestavond. We moeten als club 1 zijn! De jeugd en senioren samen! Alles voor iedereen!

De middagwedstrijd vv Rockanje-OVV eindigde mijns inziens terecht in 4-4 waarbij we als club Wiebe Dedert bedanken voor het scheidsrechteren dat hij zoals bekend in alle rust met grote klasse invulde.

Als jeugd hebben we bij de laatste wedstrijd de JO17-1 voorzien van het meer dan verdiende kratje en hopen we volgend seizoen weer op een echt voetbalseizoen. Geniet allemaal nu van de laatste trainingsweek waarna de zomerstop en vakantie.

Tot slot wil ik met name Sport op Voorne Putten bedanken voor het wekelijkse plaatsen van de ingezonden stukjes, en zeker voor de fijne samenwerking in een corona voetbalseizoen. Hopelijk zetten we deze samenwerking door komende seizoen voort en uiteraard kom ik het jaarboek JO13-1 met de avonturen van Peter Naaktgeboren en de JO13-1 persoonlijk overhandigen.

Tot slot nog een mededeling naar de teams en leiders toe. Donderdag 1 juli is de inleveravond voor de tenue en clubspullen. Ook nog aandacht voor de Stichting Gambia nog op zoek naar voetbalspelletjes voor kinderen uit Gambia. Om deze kinderen een kans te geven het spelletje voetbal te spelen met echte voetbalschoenen, scheenbeschermer etc. zal er de komende week een container onder de luifel (afdak) geplaatst worden waar te kleine, te grote, niet meer gebruikte voetbal gerelateerde spullen in gedaan kunnen worden. Van sokken, schoenen, scheenbeschermers tenues tot aan bidons, ballen, keepershandschoenen.
Het zou mooi zijn als we namens VV Rockanje een flink aantal spullen richting Gambia kunnen sturen. Inleveren is mogelijk tijdens de trainingen van 28-30 juni! Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor de medewerking, sluit ik nu af!
 

 

Peter Naaktgeboren
Wedstrijdzaken Jeugd VV Rockanje.
Leider Rockanje JO13-1G
Toernooizaken jeugd Rockanje
Coördinator schoolvoetbal regio Voorne Putten.
Email: pacnaaktgeboren@kpnmail.nl of peter.naaktgeboren@vvrockanje.nl


Vrijdag 25 juni 2021.

Laatste regiocup wedstrijd Rockanje JO13-1 in voetbal seizoen wat een seizoen van 9 wedstrijden was.

De titel zegt het al: het seizoen zit erop.
Een moeilijk seizoen wat bleef gaan non stop.

Nog 1 was er te gaan.
De uitslag zal zeggen 1 met een traan.

Naar nee niets was minder waar
Want tegen Vlotbrug ben je altijd snel klaar.

In een heerlijk zonnetje met veel publiek
En spraken we af wij gaan niet mee in het fysiek.

Met 
Noud erbij dat geeft voetballend zoveel rust.
Het lijkt wel of hij de bal met zijn voeten kust.

Een wisseling van de wacht
Dat is hoe 
Jordy erover dacht

Want keepen met 2 gekneusde vingers nee
Maar was het 
Stijn en bracht zijn handschoenen mee.

Als trainers viel afgelopen de test al goed uit
Dus vandaag 
Jurrian weer centraal en eigendoelpunten vallen er ook in Rotterdam zuid

Dat kan gebeuren maar je ziet koppie omhoog
Dan leg je die patat luchten kurk droog.

Vandaag ook weer de echte Mexicaan met inzet
Egbert ook jij op veld 2 met je voeten in frituurvet

Je kan alleen nog maar groeien  met  makkelijker te voetballen en rust aan de bal.
Dan wordt je voor iedere tegenstander die voetbal kwal.

Op beide flanken 2 gegroeide voetballers nummer 1
Dyran daar kon je niet zomaar langs heen.

En nummer 2 
Milan verdedigen het moeilijkste wat er is , blijf er goed op trainen
Want verdedigen zit in jullie genen

Dan het middenveld de voetballende as van het team
Maar dat wij begin seizoen al gezien

Joey je rugnummer doet anders verwachten maar met jou op middenveld, maar spaar je krachten
Een meer dan prima schot dus kans is niet wachten

Op de flanken 
echt excellerende voetballers
1 speelt met 10 
Sem is zijn naam
Met jou inzet groei je tot regelrechte vaam.

De  andere de kleinste van het veld nummer 19 op de rug
Thijs balbehendig technisch fijne voetballer om te zien en bovendien mega vlug

Dan komen we tot de aanval en daar zullen we komende seizoen gaan trainen op veel plaats wisselen en jagen op de bal
Want dan zijn jullie voor iedere verdediging voetballend een kwal

Nummer 5 
Lev jou krachten zijn bekend
Eigenlijk nooit absent

Zet nog even aan die laatste weken
De toetsweken een belangrijk iets is gebleken

Mitchel ook jij je hebt een neusje voor doelpunten een echte spits
Pak wat meer afstand je bent pijlsnel in formule 1 termen buitenspel sta je zo dus beter starten uit de pits.

Dan nog een snelle Jelle 
Tim is de naam
Prima voetballer gooi het van je af die blaam

Als je volgend seizoen met nog meer rust gaat voetballen bewaar je de rust
En ben jij ook een speler die de bal met zijn voeten kust.

Dan missen we nog 1 naam en is team compleet
Dinant want dat is hoe hij heet

Afwezig door het het trouwen van zijn vader
Namens het team gefeliciteerd en volgend seizoen ben jij Dinant de laatste ader.

Dit zijn de toppers waar we het volgend  mee gaan doen.
In een hopelijk vrij corona seizoen.

Kort nog even de uitslag dat was niet 6-0 naar 5-0
Inderdaad die frituur dampen zijn heftig spul

Wouter was tussendoor ook nog jarig geweest
Dus werd er ondanks nederlaag met zak chips gefeest

Als laatste en kan het niet genoeg blijven zeggen
Want zonder ouders zou dit team nooit geen voetbal op de mat kunnen leggen

We gaan nog afsluiten met 2 gave trainingen en evenement.
En wie weet wat de rest nog brengt

Als begeleiding namens 
Mark, Wouter en Peter ongelooflijk bedankt in dit lastige seizoen en wij gaan en staan met vertrouwen en heel veel voetbal plezier want daar draait het om volgend seizoen, weer graag voor de groep, en hopen wij weer op de zelfde enthousiaste groep (aangevuld met de 2 gewenste voetballers Noud en Dinant) en met die fijne groep ouders.

Als laatste sluiten we dan af met de kreet  van Peter Gilles en radio nl " 
MASSA IS KASSA, WANT DIT TEAM HEEFT DE MASSA EN IS DUS KASSA, EN DAAR WORDEN WIJ FOX WILD VAN."

Bedankt en chiao de baco.

 

Groeten 

Peter Naaktgeboren.


Zaterdag 19 juni 2021.

Regiocup speelronde 2 voor de Rockanje JO13-1. Een seizoen dat nu echt bijna op zijn eind is. De spanningen van de nieuwe indeling voor een seizoen 21-22 komt op. Helaas ondanks de nieuwe aanwas toch minder teams volgend seizoen. Dus kennen jullie nog iemand die graag kennis wil maken met onze mooie voetbalsport? Breng ze mee! De jeugdafdeling doet er alles aan om het jullie naar de zin te maken bij vv Rockanje!

 

De Geuzen zetten De Drenkelingvoetballers onder water!

Vandaag ging JO 13-1 naar het Seggeland, in de schaduw van de vestiging van Volt Montage, maar ook wel bekend als een zeer mooi en goed georganiseerd complex. De wedstrijd tussen De Geuzen en De Drenkelingen. Maar iedere wedstrijd begint met 0-0, dus zolang de reddingsvesten boven blijven ben je geen Drenkeling en zijn de Geuzen nog steeds maar 1x winnaar, te weten op 1 april.

 

Vandaag zonder wissels naar de Geuzen, dus extra zwaar. Het is er prettiger als je nog zou kunnen wisselen tijdens een wedstrijd, maar aan de andere kant hebben we we heel veel dingen kunnen zien en uitproberen vandaag. De Regiocup is voor ons een uitprobeer- en uitzetfase naar volgend seizoen. Met de meegereisde ouders als toeschouwers konden we coronaproof voetballen bij vv Brielle. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud toen via whatsapp de nieuwe indelingen bekend werden gemaakt. Genoeg gespreksstof dus voor de ouders.

 

De eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. We gingen wel met een 1-2 achterstand de rust in. Met meer body en lef hadden we niet eens achter hoeven te staan. De 2-1 gescoord door Mitchel met een voorbeeldige actie van Sem vooraf. Sem wat ben jij van onmisbare klasse op het middenveld met aan je linkerhand Joey en Thijs, hoewel we Joey vandaag ook in andere vorm zagen dreigend voorin. Dat is de trainer/coaches zeker ook bevallen. Joey kan volgend seizoen een zeer gevaarlijke pion worden! Je hebt onze volste vertrouwen gewonnen!

 

De ruststand 1-2. Jurrian een openbaring naast Stijn als centrale verdediger. Dit was niet verwacht. Vanaf nu voor de trainers een zekerheidje. Met wat meer body en groei kan je de openbaring worden als centrale verdediger. Grote klasse. Zet dit vooral door.

 

Uiteindelijk was het leider Peter die ook nog even heel boos werd op de scheidsrechter. De overtredingen op Egbert en Sem waren er twee van het kaliber paars!!! Maar goed op 2 acties mag je ook een scheidsrechter niet beoordelen en uiteindelijk was het wel de leider die de scheidsrechter na de wedstrijd zijn excuses aanbood. Laten we het maar op wedstrijd emotie houden... De scheidsrechter was zeer neutraal en had goed gefloten. 

De einduitslag van 7-1 doet vermoeden dat we het hebben laten lopen, maar niets was minder waar. Helaas waren ze aan de Geuzenkant een stapje verder en zette zodoende de Drenkeling toppers onder water.

 

Terug komend op de in indelingen. Dyran Kammah en Tim Verschoof waren niet opgenomen in de teamlijst maar komen wel in de JO13-1 volgend seizoen. Wat betreft de aanvulling zijn er intussen heel wat vragen gesteld waarbij ik moet zeggen dat er zeker naar het team geluisterd zal gaan worden en wij als begeleiding ten alle tijden achter jullie of voor jullie zullen staan. We zullen volgend serizoen voor een waardig 1e elftal samenstellen waarbij de gezelligheid voorop staat. Met de spelers en ouders een gezellig seizoen maken! Helaas is Kengi volgend seizoen geen lid meer. We wensen Kengi natuurlijk het allerbeste en hopen we hem toch ooit terug te zien. Voor de indelingen gaan we verder geen uitspraken doen, ze zijn bekend, ieder weet dat wij als leider/trainer zorgen dat we in gesprek gaan met de personen die er over gaan en we uiteindelijk tot een schitterend en gezellig team gaan, waarbij we zullen bijlopen als een parade paartje als Rockanje JO13-1.

 

Donderdag spelen we nog 1 wedstrijd voor de Regiocup. Om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen FC Vlotbrug. Noud heeft reeds aangegeven graag mee te willen spelen. we wachten uiteraard nog even wachten op de definitieve goedkeuring van de ouders. We zullen dan Noud met open armen ontvangen.

 

Zaterdag 26 juni hebben we dan nog de Feyenoord Clinic (indien aangemeld). Het seizoeneinde nadert in een rap tempo. Als leider en ook de trainers Wouter en Mark hebben wij maandag 28 juni nog iets speciaals in petto. Met John van de Toorn, zeer bekend als ex hoofdcoach van VV Rockanje. Na 28 juni misschien nog de afsluitende training op 30 juni, maar dan zit het seizoen er toch echt wel op!

 

Maar zonder afscheid is geen einde. Ik zou het toch wel heel gaaf vinden als we met elkaar de mogelijkheden gaan bekijken om echt als team en ouders af te sluiten nu de mogelijkheden daarvoor weer aanwezig zijn. Geen footgolf dit keer, maar misschien een wedstrijd tussen de ouders en JO13-1 met aansluitend een gezamenlijk BBQ en proosten op eigenlijk een voetballoos seizoen. Dan proosten we maar op het nieuwe seizoen. Wie reikt de helpende hand aan?

 

Tot slot kunnen we melden dat 3 moeders uit de JO13-1 zich hebben aangemeld om een mooie taak binnen de vv Rockanje op zich te willen gaan nemen. Iets dat voor de club erg goed is en andere meer ruimte zal geven tot overige taken. Sue Homma, Tamara Kammah en Sandra Naaktgeboren: super goed en uiteraard wijken we nog niet uit want daar moeten eerst de gesprekken over volgen.

 

Aangezien er weliicht nog 1 verslag zal volgen, wil ik vast aantal mensen bedanken. Ten eerste Mark en Cynthia (Volt Montage) voor de waanzinnige sponsoring. Dan ten 2e Wouter. Na een lastige start was het waanzinnig om jou erbij te hebben. Wat loopt het team met je weg! Ten 3e de ouders. Wat een vreselijk jaar is het voor jullie geweest. Weinig echt voetbal, desondanks hebben we toch nog wat dingen tussendoor gedaan. Ten 4e (en eigenlijk is het nummer 1) de kanjers van de JO13-1. Jullie zijn de club in moeilijke tijden trouw gebleven. Als laatste een woord van dank voor iedereen van de jeugd en het bestuur die betrokken was bij dit lastige corona voetbalseizoen.

 

Voor nu zeg ik vast bedankt voor het seizoen.


Zaterdag 12 juni 2021.

Voetbal weekend 2 van de regio cup en vandaag na vorig weekend weer een wedstrijd met de tegenstander uit Rockanje Noord, vorige week de volle 100% score, en dus wil je ook dit weekend daar een vervolg aan geven want de derby van Voorne aan Zee moet aan de drenkeling blijven.

 

Een stralende zon op De Drenkeling, een open gesteld terras, de hulp van Yvonne Hoogenboom  en Rosanne op het buiten terras, uiteraard het drinken voor de teams, Ruben die aanwezig was voor de opening. Allemaal weer bedankt. Wat zouden we zonder vaste vrijwilligers moeten voor de jeugd, ouders die eindelijk weer eens konden kijken naar hun kinderen en alles werd getracht dit op de gepaste regels te doen.

 

Waar de Naaktgeborens al weer vroeg actief waren als scheidsrechter was het Jordy die scheidsrechter was bij de 1e Rockanje aan Zee kraker, en hier de volle 100 % op de drenkeling bleef, was het dus aan de kanjers van de JO13-1 om hier het vervolg aan te geven, waar Mark nog even een drukke klus aan het doen was en het wellicht niet zou gaan redden, maar Mark zou Mark niet zijn om toch nog aanwezig te zijn en later dus ook nog aanschoof.

Helaas kregen we te maken met veel afmeldingen, Milan en Sem een weekendje weg, Kenji afgemeld om andere redenen en Dyran en Jurrian aan de paracetamol en misschien wel zelf testen of te wel ziek en dus beterschap gewenst. Uiteraard was het aan de leider om daar aanvulling in te vinden en waren het Rik Stravers, Dinant van Luyck, Sep Balde, Milan Steen en Timo Havelaar die zorgden dat we ook nog wat wissels konden inbrengen. Allemaal waanzinnig bedankt. Ook aan de trainers/leiders die er voor zorgden dat zij mee konden doen.

 

Dan de wedstrijd Rockanje Zuid tegen Rockanje Noord. Eén ding is wel zeker. We gaan meer afronden op de goal, want wat een kansen en wat maken we het ons dan ongelooflijk moeilijk door zolang de spanning er in te houden.

De 1e helft een dominerend Rockanje JO13-1, OVV diep op eigen helft vast zettend en viel de bal er dan toch overheen was het aan de keeper die de bal weer naar voren bracht. Keeper Jordy hij zal nog genoemd gaan worden later in het verslag, in de 2e en 5e minuut al serieuze kansen maar uiteindelijk in de 6e minuut was het Rik Stravers die de 1-0 binnen schoot, Daarna was het eigenlijk continue Rockanje dat de klok sloeg maar de trekker maar niet wilde overhalen. Mede ook door de keeper van OVV die weliswaar alles met zijn benen deed maar ook dat is natuurlijk een klasse zolang de bal er maar niet ingaat.

De ruststand was dan ook 1-0 en dan kan je tevreden zijn wetende dat het eigenlijk al 4-0, 5-0 had moeten staan. Dus: gematigd tevreden.

 

De 2e helft was er 1 met veel meer tevredenheid want de score werd uiteindelijk nog goed uitgebreid. De 2-0 van Mitchel en ja als je hem gemist had oei oei oei want er stonden er 5 volledig vrij voor de goal, maar zeggen moet je dan wel als je al 35 minuten gevoetbald hebt bij de JO15-2 met je 10 jaar en een wedstrijd gefloten hebt, en dan de 2-0 met zo’n dribbel vanaf de achterlijn binnenschiet dan hoor je de leider wel maar toch zit hij dan genietend op de bank. En er viel nog veel meer te genieten want de 3-0 was voor Milan Steen die keihard werkend zijn meer dan verdiende goal aantekende een schot van afstand schitterend binnen vallend. De wedstrijd is dan wel gespeeld want zonder OVV te kort te doen ben je je gewoon vandaag ook de bovenliggende ploeg. De 4-0 en dat is een meer dan verdiende want de actie vooraf van Thijs vandaag echt van briljante klasse. Wat hebben we van jou genoten vandaag. Uiteindelijk op Lev die deze zeer beheerst binnen schoot. Dan is het de 59e minuut en wellicht nog 1 aanval over rechts met de vandaag ook zeer goed spelende Tim en actie maar corner. Dan hoor je vanaf de andere kant van het veld keeper Jordy “Trainer mag ik mee naar voren” , och ja doe het maar hoort hij dan, dus Joey achter de corner of was het nou Rik of Thijs (ik weet het niet meer) maar de bal komt voor ter hoogte penaltystip en ja hoor daar staat de nummer 1 van Rockanje JO13-1 in zijn paarse keeperstenue en bam de 5-0 ligt de binnen. Ja wat moet dan als leider en trainer nog gaan zeggen, alleen maar tof dat dat het dan gebeurt.

 

5-0 uitslag tegen Rockanje Noord en dus nog steeds de volle 100% op De Drenkeling en wetende dat er veel meer gescoord had moeten en kunnen worden, mag je niet meer dan tevreden zijn voor een zeer goede voetbalvertoning waarbij Rockanje JO13-1 zeker 55 minuten dominerend geweest zijn.

 

Grote klasse aan Sep, Dinant en Rik die gewoon blindelings het niveau heel veld aan kunnen en Milan en Timo jullie klasse was reeds bekend en alle vijf dan nogmaals bedankt voor het meedoen in de VOORNE AAN ZEE DERBY.

 

Tot slot eindigen we in de Rockanje Wist u dat...-vorm gericht op de spelers en leiders/ trainers.  

We beginnen de Wist u dat....-vorm met de leiders/trainers, gevolgd door de de aanval naar middenveld naar doelpaal verdediger:

 

Mark: Wist u dat...

... hij de vaste aansturing voor de verdediging is 

... hij ook onze sponsor is 

... hij vandaag bijna niet aanwezig kon zijn voor een opdracht in Ridderkerk

... Mark toch nog de 2e helft aanschoof 

... de 3e helft nog even werd afgesloten (en nee de Gin Tonic was nog niet koud genoeg)

 

Wouter: Wist u dat...

... hij de trainer is waar al onze toppers mee weglopen

... de spelers blind op jou varen

... we wat blij met jou zijn.

 

Peter: Wist u dat...

... hij leider maar behalve een schorre stem em de voetbal app , niet verder belangrijk , maar toppers voor jullie gaan we door het vuur.

 

AANVAL:

Tim:  

Wat een openbaring en ja je zij het al trainer mag ik voorin nou je hebt het vandaag meer dan laten zien dreigend en prima voorzetten , maar hou het zo dan ben je zeker de vaste buitenspeler , blijf er op trainen want de drang naar doelpunten is er zeker.

 

Lev:

Ja wat moeten we daar nou over zeggen 60 minuten ( ex wissels uiteraard ) bikkelt voor elke bal , en ja lev vandaag maak je een weer zeer mooie goal , maar de gouden tip van ons probeer nog sneller te handelen dan ga je echt nog meer scoren , en ook door snel handelen breng je andere in scoringspositie want dat is wel jou kracht.

 

Mitchel:

Klein en nog maar 10 jaar maar zo bal behendig , ook lid van de voetbal soccer-school op zondag bij Nieuwenhoorn , pijl snel , moet soms afgeremd worden voor buitenspel  , vandaag ook mee gevoetbald in de leeftijdsgroep JO15-2 , tot tevredenheid toe , en zoals in verslag geschreven een zeer mooie goal eigenlijk waar je eerder had moeten geven maar alles goed doet om te scoren , Mitchel al zou je JO11 moeten zijn je doet totaal niet onder in de JO13 leeftijdsgroep , en voor de club ben je een waanzinnig lid want ook ben je bereid om wedstrijdje te fluiten van andere teams.

 

MIDDENVELD:

 

Thijs:

Wat een een briljante voetballer , kaliber Messi , de slaloms de bal techniek , nu nog nummer 19 maar hard op weg om bepalende nummer 10 op het middenveld te gaan worden.

 

Joey:

Ook jij een speler die zo veel meer bepalend zou moeten kunnen zijn , je hebt een wereld schot , op trainingen schiet je het net eruit , met jou lengte en voetbal inzicht moet je echt veel meer bepalend kunnen zijn , maar buiten dat ben je echt een voetballer met de technieken die we nodig hebben dus gooi de chroom van je af en knallen , je hebt dat echt in je .

 

VERDEDIGING:

 

Stijn:

Stijn wij weten dat je ultieme  droom keeper is , maar met jou voetbal inzicht ben en blijf je toch echt de centrale verdediger , wetende dat je wel de vaste reserve keeper zal zijn , blijf geconcentreerd en blijf daarop trainen want de voetbal inzichten tot een JAAP STAMMENTJE heb je wel in je. En echt eerder dan een JASPER CILLESSEN.

 

Egbert:

Ja de verdediger met de mexicaanse opvattingen , vandaag echt exentriek , eigenlijk foutloos , zet deze lijn vooral voort en je zal volgend seizoen zeker de SENESI kwaliteiten gaan aantikken , maar blijf dan vooral trainen en luisteren want de inzichten zijn er , maar dan wel nu echt gaan stoppen met voetballen met de punt van de schoen.

 

KEEPER:

 

Jordy: 

Ja ook weer 2e seizoen JO13-1  , wekelijks op de keepersschool in Herkingen bij Ron van Neck vreselijk gegroeid in keepers kwaliteiten , helaas wordt dit niet altijd gezien  , maar Jordy voor ons als team ben je van zeer groot belang , en ja vandaag werdt er weer gelachen door de tegenstander maar wat smoorde je keihard de smoelen tot chagerijnige gezichten toe , want de  nul houden en de paar ballen die je kreeg gewoon 100%  , en per slot gewoon ook als keeper scoren uit de corner in de laatste minuut , nou harder kan je een tegenstander niet laten balen en afgaan, Jordy voor ons ben je gewoon de keeper nmmer 1. Zet gewoon deze lijn door en uiteindelijk kunnen ze niet om je heen.

 

Rik: 

Rik jou kwaliteiten is eeuwi zonde om die nog een jaar op ½ veld te vertonen , ze jou 200% een meerwaarde zijn om net als Mitchel en Milan vervroegd naar heel veld voetbal te gaan , met jou voetbal inzicht en klasse ben ik er van overtuigd dat je al je voetbal maten vooruit kan gaan lopen met voetbal over een heel veld .

 

Sep: 

Sep, wat zou ik jou graag erbij hebben wat een heerlijke rustige voetballer ben jij net als Rik pak je kansen maar ½ veld voetbal echt eeuwig zonde je zou zoveel meer kunnen groeien buiten het feit dat je gewoon een heel complete voetballer al ben , graag maak ik buiten Rik ook vaker gebruik van jou.

 

Dinant: Zoals gezegd Dinant foutloos, en zeker JO13-1 waardig, een heel verhaal is niet nodig , Dinant precies de voetballer zo als ik je al kon , en een welkome aanvulling en zeker het niveau wat je 100% gaat aankunnen , kijk naar Milan en Mitchel ook zei zijn blind ingestapt en lopen gewoon mee.

 

Milan:

Milan over jou ga ik niet te veel schrijven , alleen dat ik zeg zet deze lijn door , en binnen no-time zal jij de bepalende speler in de hoogste Jeugdteams zijn en ben ik heel blij dat je vandaag met ons wilde meedoen en hopen we je nog vaker te kunnen gebruiken , chapeau !!

 

Timo:

De voetballer van beton , vroeger hadden we een John de Wolf was niet zo snel maar Timo jje hebt alle kwaliteiten om dit te evenaren niet denken maar gewoon doen , kunnen we de bal niet kwijt dan gewoon de Drenkeling in , Timo ook voor jou geldt we maken graag gebruik van je.

 

AFWEZIGEN:

 

Dyran:

Na al een dag ziek thuis op vrijdag , leek het ons als leider beter een weeknd erust te nemen want binnen 24 uur weer op het voetbalveld kan positief werken maar zeker negatief , Dyran snel opknappen en dan echt opknappen want je moet blijven oppassen in deze vfreemde tijd.

 

Jurrian:  

Ja dan vallen we in de herhaling want zitten in de zelfe klas en ook ziek gemeld dus Jurrian ook voor jou idem dito voor de tekst bij Dyran.

 

Milan:

De haasjes in oosterhout aan het jagen , nou jou nummer van het tenue vandaag naar je maatje Dinant , hopelijk ben je er aanstaande zaterdag weer bij , geniet vooral van je weekend weg , en nogb even aftellen en je trainer/leider is er ook met de dagelijkse voetbal training op het “Haasje veld “ , de hulp coatch Roel die de warmingup doet dan  , en de watermeisjes die de dorstige leiders/trainers voorzien van het kratje vocht verdrijvend middel he Sandra en Bianca.

 

Sem:

Balend als een stekker omdat hij niet aanwezig kon zijn , maar ook genieten  van even weg  , Sem tot maandag en geniet met je familie van even weg.

 

Kenji:

Afgemeld door andere reden , hopelijk dat je toch volgend jaar de wedstrijden kan gaan mee voetballen , want de kwaliteieten heb je echt , beetje rustiger worden in je spel , denken om je heen kijken dan kan je echt een bepaalde middenvelder worden.

 

De wedstrijden die je al leider/trainer altijd wilt winnen zijnde wedstrijden tegen Rockanje noord , of te wel de kraaien , en dat hebben jullie gedaan vandaag , net zo als eerder in het seizoen , met trots zeg ik dat de VOORNE AAN ZEE derby wederom op de drenkeling is gebleven ondanks dat de uitslag hoger had moeten zijn.

 

 

Normaal ben ik niet zo voor man van de wedstrijd  maar vandaag zeg ik dat ik het hele team een 9.9 geef maar dan toch Jordy een 10.0 geef , want toch geconcentreerd blijven en de nul houden en uiteindelijk zelf ook scoren vind ik dat jij de man van de wedstrijd vandaag was.


Dinsdag 1 juni 2021.

Rockanje JO13-1 start voorbereiding op de RegioCup met een avond teambuilding in de duinen van Rockanje. 

10 oktober 2020 precies 35 weken geleden was het de laatste wedstrijd die Rockanje JO13-1 speelde. Eindelijk was daar het verlossende bericht uit Den Haag dat er in week 22 (jaartal 2021) weer gevoetbald mag gaan worden in de RegioCup. 35 weken vechten tegen FC Corona, afgewisseld met mooie zaterdagen. En ik heb direct weer inspiratie om te gaan schrijven.

En dus bij deze het vervolg van  de avonturen van Peter met Rockanje JO13-1. Op maandag direct al weer wat scherper trainen naar de volgende wedstrijd toe, maar ook een training waarin we aanvallen en verdedigen weer scherp op de rails krijgen. Variaties bedacht. En dat na een week waarin spelers hun lieslaarsen en muts met handschoenen niet konden vinden waardoor de training afgelast werd. Wat een verschil. De coolpacks kwamen dit keer tevoorschijn. Van ongeveer 8 graden naar 25 graden. Typisch Hollands.

Deze zaterdag verzamelden we om 17:20 uur bij Verhage aan de Raadhuislaan in Rockanje om met voldoende brandstof op pad te gaan. Dank je wel Ron Wullems voor de sponsoring. Daarna verplaatste een stofwolk van fietsen zich naar het 1e slag, voor vele bekend als de gang naar Badlust en Het Speelbos. Daar kon de verbranding beginnen. Onder leiding van de zeer enthousiaste Roel en Milan van Borselen werd ruim 1.5 uur gelasergamed in de duinen van Voorne aan Zee. Uiteraard in lasergame outfit en met op en top materiaal waaronder geweer en portofoon. Ook trainer Wouter was aandachtig toeschouwer bij de uitleg.

 

Na de instructie werden de spelers in groepen verdeeld en ging men de strijd met elkaar aan terwijl de ouders op afstand weer konden meekijken en wij als begeleiders weer met hen konden bijkletsen en proosten bij Badlust waar we onder de knallende zon gebruik mochten maken van de serre op het strand. We kijken vooruit naar de echte wedstrijden i.p.v. de wekelijkse fictieve verlies partijen tegen FC Corona.

Onder het genot van een koud drankje werd er even bijgepraat. Al snel was het weer tijd om richting de toppers te gaan die hun training er bijna op hadden zitten.
Als dank voor de deelname en met een groot compliment van Roel dat iedereen zo goed geluisterd had werd een deelnamecertificaat overhandigd. Einde van de avond. Al waren Jordy, Mitchel en Joey zo oververhit dat er nog even afgekoeld moest worden.
Na een koude versnapering volgde nog de kers op de taart! De spelers konden met YouTuber en Free Runner Tygran van Onselen op de foto.
 

 

Dit was echt het einde van de avond en kwam er een einde aan het tweede teamuitje van het jaar na eerder in het najaar nog met elkaar gevoetgolfd te hebben. Ik ben trots dat ik dit voor deze klasbakken opnieuw heb mogen organiseren.
Wouter, Mark en ik hopen dat dit de ultieme boost was om het slot van een vervelend Corona voetbalseizoen dan toch voetballend af te sluiten. Te beginnen aanstaande zaterdag 5 juni om 12:00 uur thuis op het kunstgras van de Drenkeling tegen vv Nieuwenhoorn.

Iedereen die door omstandigheden er vanavond er niet bij konden zijn, hopelijk tot snel.
Langs deze weg hartelijk dank aan Verhage, Roel en Milan van Borselen (2BFIT2DAY) en Badlust voor jullie inbreng op een zeer geslaagde avond.


Zaterdag 27 maart 2021.

Wist u dat naar aanleiding van het Rockanje Event 2021 op zaterdag 27 maart 2021.

 

Wist u dat………
… precies een jaar geleden de Corona-ellende begon

… de datum in ieders geheugen is gegrift

… het een jaar was met vallen en opstaan

… maar zeker ook een jaar waarin een prachtige groep jeugdleden en leiders en trainers is ontstaan. 

… een team enthousiaste en betrokken leiders en trainers.

… van puzzelen naar een voetbaldag op zaterdag

… naar intensief trainen naar trainen met andere ideeën.
… veel activiteiten ontwikkeld en gehouden zijn.

… van onderlinge wedstrijden tot toernooien.

… er snel een jeugd WhatsApp groep ontstond waarin ideeën uitgewisseld werden

… voor zaterdag 27 maart het Soccer Event voor JO8 t/m MO12/JO13-1 bedacht en gehouden werd

… van ezeltje prik tot aan een partijvorm in een boarding voetbalpannakooi.

… al vroeg begonnen werd met het opbouwen van het evenemententerrein

… dit ging sneller ging dan verwacht met hulp van een groep trainers/leiders van de jeugdafdelingen waar vv Rockanje trots op mag zijn.

… we bestuur, VP Verhuur, Gerald, Jasper, Kitty & JO15-1 danken voor hun medewerking

… de koffie dankzij Kitty heerlijk smaakte

… zij beschikbaar blijft voor jeugdactiviteiten

… de versnaperingen van Sander (worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, koeken en cake) een aangename, welkome verrassing was bij de koffie

… John Stravers weer aanwezig was met een auto vol flesjes cola voor in de pauze.

… het complex al gauw volliep met jeugdleden in clubtenue (wat een mooi gezicht is dat!).

… 8 spelactiviteiten waren uitgezet

… de jeugd gretig was en snel wilde beginnen

… klokslag 10.00 uur het Rockanje Event afgetrapt werd.

… helaas was het wel dat er aantal verplicht nog thuis moesten zijn.

… Patrick beterschap en hou je taai, Rick nog wachtende op de testuitslag.

… ook diverse andere leiders/trainers hadden de afgelopen dagen in spanning gezeten.

… ook een aantal voetballer enkele thuiszitters waren

… de meesten gelukkig negatief waren en op het veld aanwezig

… het ondanks de weersvoorspelling een droge, winderige maar redelijk zonnige sportpark De Drenkeling was.

… Bianca Rijkenbarg foto's maakte.

… ook Jack Holten en Marcello Stewart van Sport op Voorne Putten aanwezig waren voor opnames van Sporten is een Sport.

… Wouter en ik (Peter) ook nog geïnterviewd werden

… daarbij sponsoren en 3e trainer niet werden vergeten

… Mark van Gilst van Volt Montage helaas niet aanwezig kon zijn in verband met werk in zijn nieuwe huis

… we dit deze zomer beslist nog goed maken

… waar gesport wordt, je ook honger krijgt
… veel ouders weer meewerkten om pannenkoeken te bakken

… de ruim 170 pannenkoeken grif afgenomen werden

… volgens insiders zelfs een paar jeugdleden waren die ruim over de 10 pannenkoeken heen gingen.
… veel handen er dus voor zorgden dat het Rockanje Event een geslaagd evenement is geworden

… het gemis aan normale kantine- en wedstrijdactiviteiten aanhoudend is.

… we iedereen waarderen voor hun geduld

… we iedereen danken voor het meedenken, organiseren en sponsoren

… 24 april het volgende evenement is

… Koningsdagvoetbal voor leden en niet-leden.

… de inschrijving inmiddels geopend is

… reeds 73 sportievelingen zich al aangemeld hebben

… er diverse teams waaronder JO11-2, JO12-1, MO12-1, maar zeker onze eigen JO13-1 zich nog niet aangemeld hebben.
… we op spoedige actie rekenen

… jullie kunnen aanmelden via de link https://www.knvb.nl/oranjefestival/rockanje/163 


Zaterdag 20 maart 2021.

Waar het al een aantal weken zeer rustig is op reportergebied voor de Jo13-1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Coronamoe ben en het plezier en de kracht iets te ondernemen ebben weg. Ik kijk er dan ook naar uit dat we weer kunnen trainen naar echte wedstrijden toe. Toch blijf ik me zelf dan voorhouden dat we door moeten gaan want uiteindelijk is het wel voor de jeugd van VV Rockanje die het verdienen om te kunnen voetballen.

 

Buiten het team belang om ben je dan met van alles bezig, want hoelang gaat dit Coronagezeur nog door? Ik weet het niet, en de rest van Nederland en de wereld ook niet.

 

Gaan we nog toernooien spelen dit seizoen? Het De Drenkelingtoernooi is helemaal volgeboekt en nog steeds iedere dag krijg ik verzoeken van verenigingen om deel te nemen. Het goede nieuws is dat er met name bij de onderbouw een zeer gedreven groep leiders/trainers loopt met mooie ideeën en gedachtes, iets dat ook gedragen moet worden door de club.

 

Zoals gezegd minder actief voetbal met de JO13-1, maar genoeg randzaken waar aan gewerkt wordt met allemaal mooie en leuke vooruitzichten ondanks de sombere periode waar we in leven.

 

Te beginnen zaterdag 27 maart waar we een spetterende " Rockanje Event " gaan neer zetten met voetbal attributen bij 1 van onze plaatselijke sponsor vandaan https://www.vpverhuur.nl/,  Voetbaldarts, Boardingvoetbal en zoals er een aantal jaren geleden een zekere Ronald Koeman een bal op de stropdas kon leggen, hebben we het Stropdas schieten er ook bij. Verder zullen we diverse andere voetbalvormen uitzetten van Latje Trap, Gatenspel tot Shootouts series. Deze hele organisatie is door  de eerder beschreven gedreven groep onderbouw leiders/trainers in elkaar gedraaid, deze dag sluiten we af met de lekkerste pannenkoeken gebakken door ouders welke het voetbal al meer dan een jaar fysiek moeten missen , maar ook ouders  die wel blijven geloven in de sport van hun kind en vertrouwen blijven houden in de club VV Rockanje.

 

Het volgende grote voetbalevenement zal er 1 zijn voor leden en niet leden. Dit is een initiatief opgestart door Peter in samenwerking met de KNVB, maar wordt intussen breed gedragen door ook weer de gedreven groep leiders/trainers maar ook buiten de club, personen binnen de gemeente, scholen, bedrijven, kranten en niet te vergeten de sportzender van Voorne Putten "Sport op voorne Putten"  te weten het "Oranje Festival"  in de leeftijd 4-12 jaar op 24 april 2021. Deze dag met een gigantisch draaiboek moet het succes gaan worden en levert hopelijk veel nieuwe vaanmeldingen voor de vereniging op. Misschien kunnen we dan volgend seizoen starten met mini's in de leeftijdsgroep JO7. Maar waar we ook zeker de uitbreiding aan willen geven is de start/doorgroei van het Meisjesteam. Kortom deze dag moet een succes klapper gaan worden (waar we natuurlijk altijd rekening blijven houden met de coronamaatregelen; aanmelding vooraf een vereiste op de link http://www.knvb.nl/oranjefestival/rockanje/163.

 

Bij het schrijven van dit verslag hebben intussen al 55 kinderen zich aangemeld. Uiteraard gaan we als organisatie in handen van Peter en Patrick als voorlopers zorgen dat we een spetterende dag gaan neerzetten.

 

Dan staan er na april nog een diverse activiteiten open waar de inschrijving nog online voor moet gaan komen waarbij ik kan zeggen dat we op de club , De Drenkeling-clinics zullen krijgen van:

https://www.feyenoord.nl/soccer-schools

https://www.sparta-rotterdam.nl/clinics/

 

Ook gaan in april de uittoernooien beginnen voor zover het bij de clubs het doorgaat. Voor alle jeugdteams zijn er uittoernooien. Deze staan allemaal onder programma op de website www.vvrockanje.nl.

 

De De Drenkeling onderbouw en bovenbouw thuistoernooien staan geboekt voor respectievelijk 19 en 12 juni 2021. Laten we duimen dat deze door kunnen gaan.

 

Dan nog even kort terug naar vandaag: veel ziekmeldingen en afzeggingen. De onderlinge wedstrijd Rockanje JO11-1- Rockanje JO12-1 kende aan beide kanten JO13-1 keepers in de goal: Stijn bij de JO11-1 en Jordy bij de JO12-1 (beterschap Tygo en Lucas). Ook bombarda Mitchel JO13-1 had zijn voetbalkleding aangedaan om in geval van nood in te kunnen vallen. Al in de 1e helft mocht Mitchel invallen en zo pakte hij uiteindelijk ook vandaag weer wat Corona voetbalminuten.

 

Al zeer snel was het een 0-3 achterstand voor de JO12-1, waar Stijn dus nog geen bal had gehad moest Jordy al 3x vissen. En waar de JO12-1 alles onderling gewonnen had, was en leek het nu toch de mindere. Uiteindelijk toch wat beter in het spel komend en een 2-3 ruststand (door goals van Nout en Fygo).

In de 2e helft een feller startend JO12-1 met wat serieuze kansen, maar was het toch de JO11-1 dat uitliep naar 2-4 en de patatjes al beloofd werden, echter met nog 15 minuten te spelen, een steekbal van Thom en de aansluiting 3-4 door Mitchel, niet veel later schot van Thom, Mitcheĺ op de doellijn en 4-4. Hierna was het Noud die het licht uit de ogen werd geschoten en met wat Rockanje toverwater weer op de been gebracht werd, water van De Drenkeling daar er Pascal op de fles stond, nog 2 minuten te spelen Mats die zich vrijspeelde en met zijn schot Stijn volledig kansloos liet en zodoende werd de 0-3 omgebouwd naar een 5-4 overwinning.

 

Uiteindelijk is er weer lekker gevoetbald en gaan we nu voorbereidingen treffen naar het Rockanje Event, de weersgoden lijken ons goed gezind. 


Zaterdag 6 maart 20201.

Inmiddels ligt het competitievoetbal een jaar stil, met een kleine onderbreking begin dit seizoen, toen de competitie even doorgang kon vinden. De voetbalvereniging Rockanje-jeugd kon gelukkig het afgelopen jaar nog een balletje trappen door:

·       te trainen,

·       onderlinge wedstrijdjes te voetballen,

·       het volgen van trainingen door selectiespelers en

·       meedoen aan een toernooi binnen de club.

Iedereen weet maar al te goed dat dit een moeilijke periode is. Voor de club is het lastig om alles draaiende te houden, terwijl er geen inkomsten zijn. Elke speler kijkt er weer naar uit om een competitiewedstrijd te voetballen of mee te doen aan een toernooi waar andere verenigingen aan deelnemen. Ouders/verzorgers willen graag weer langs de lijn staan om zijn/haar zoon/dochter aan te moedigen. Helaas laat dit op zich wachten en iedereen hoopt dat dit snel weer mogelijk is.

 

De jeugd verdient het om weer ergens naar uit te kijken en een ochtend vol plezier te maken met elkaar. In samenwerking met een aantal jeugdleiders/trainers en met behulp van het bestuur en sponsoring door Voorne Putten Events organiseert vv Rockanje zaterdag 27 maart van 09:15 uur tot 13:00 uur voor JO8 t/m MO-12/JO13 een “Voetbal Event”. In eigen teams gaan zij onderling de competitie met elkaar aan. Er worden verschillende spellen uitgezet, zoals Boarding Voetbal, Voetbal Darts, Stropdas Schieten, Latje Trap, Penalty Schieten, Pionnenspel, etc.

Na de competitie sluiten zij gezamenlijk de dag af.

Per team hebben ouders zich bereid gevonden om pannenkoeken te bakken. Dit wordt zeer gewaardeerd. De organisatie hoopt op een massale opkomst van de vv Rockanje jeugdleden! Ze gaat er samen met de jeugd een fantastische dag van maken.

 

Tot zaterdag 27 maart!

Met vriendelijke groet,

Peter Naaktgeboren, Patrick Warbout, Anton van Vliet, Rick Kouwenhoven, Jeroen Schippers en Bas Tieleman.


Zaterdag 30 januari 2021.

Vandaag het vervolg van Peter Naaktgeborens avonturen met de JO13-1,

maar nu weer eens in de "Wist u dat..."- vorm. Verslag van het 16e Covid-19-weekend.

 

WIST U DAT...:

... Het vandaag een vreselijk koude dag op de Drenkeling was.

... 4 toppers van de selectie vroeg uit de veren waren: Aron, Bart, Menno en Jasper.

... De vijfde, Rodney, na vorige week ziek te zijn geweest, nu met zijn kussen lag te kroelen.

... Zijn wekker dus pas afliep om 11:30 uur i.p.v. 08:00 uur.

... 2 mannen van de Veteranen en onderhoud ook vroeg aanwezig waren.

... Ray en Wout op veld 2 de ballenvanger weer maakten, zodat er minder ballen de sloot in zullen gaan.

... Ray en Wout ook er voor zorgden dat de trainers voorzien werden van een warm bakkie koffie.

... We dit grote klasse vinden (eigenlijk wekelijks zijn jullie ook bezig de club te helpen).

... Zij er voor zorgen dat de jeugd over voldoende materiaal beschikt.

... De 4 toppers al vroeg een voetbalcircuit hadden uitgezet

... Vandaag de jongste vv Rockanjetoekomst als eerste de beurt kwam 

... De JO8, JO9 en JO10 goed vertegenwoordigd werd en er zeer goed getraind werd.

... De leiders van deze teams hun tenen steeds blauwer voelden worden

... De handen nog enigszins warm gehouden konden worden met de koffie.

... Er op de gepaste afstand onder elkaar over voetbal gekeuveld kon worden

... Dat iedereen het wedstrijdvoetbal zo mist

... De spelers na afloop veel warmer van het veld stapten dan de leiders.

... Zeker dertig jonge talenten aanwezig waren. 

... Je zou denken moe en voldaan

... Dit niet waar is, want ze konden na afloop nog volop rennen en klimmen

... Ze wel erg dorstig waren

... Die dorst door sponsor Aquarius gelest kon worden (dank John Stravers).

... Na deze training de vervolgtalenten van de club, de JO11, JO12, MO12 en JO13, ook zeer gedreven aanwezig waren

... Alle teams werden bij elkaar gehouden

... Ze zo ieder hun eigen voetbalparcours af konden leggen

... We verder gaan met de JO13-1

... Deze toppers met Joey, Mitchel, Jordy, Thijs, Sem, Lev, Egbert, Dyran en Stijn (die op de fiets met tegenwind iets te laat uit Hellevoetsluis kwam) zeer goed vertegenwoordigd waren

... Ook trainer Wouter de kou trotseerde

... Dit wellicht wel een uitwaaimoment was na de toetsenweek

... Helaas Milan, Vince, Tim en Jurrian vandaag verhinderd waren.

... Ook voor hen binnenkort weer nieuwe kansen komen om te trainen met selectiespelers.

... Er scherp werd getraind door de toppers van de JO13-1. 

... Ook zichtbaar was dat de andere teams lekker bezig waren.

... Het zoals gezegd zeer koud was op De Drenkeling.

... Er toch talenten in korte broek en korte mouwen bezig waren.

... Ik van mening ben dat de spieren met deze koude wind warm gehouden moeten worden en het slimmer is om een trainingspak aan te doen.

... Intussen ook de trainer van de JO15-1 (Gerald) gearriveerd was.

... Hij voor vandaag een onderlinge wedstrijd met de JO15 georganiseerd had

... Helaas ook daar wat afmeldingen waardoor het 10 tegen 10 zou gaan worden

... Ik bewust zeg "zou", want bij de JO13-1 lopen er altijd een aantal voetballers die meer willen, dus was het zo geregeld, iedereen was welkom.

 

... 3 talenten snel nog voor een wedstrijdje bij JO15 aansloten

... Keeper Jordy met de week beter wordt en vooral sterker in de duels

... Stijn de reserve keeper, maar meer nog een verdediger van aparte klasse is

... De 10 jarige Mitchel ook blindelings aanschoof in deze wedstrijd.

... Na 25 minuten een 2-0 voorsprong voor de toppers op het scorebord stond door 2 prima goals van Owen.

... Mitchel en Stijn zeer goed vertegenwoordigd waren bij deze goals

... Stijn in de rust zei "zo dan dat is wel een ander tempo zeg; kan hier echt geen minuut rusten". 

... Jordy en Mitchel het ook echt super gaaf vonden om hier te mogen meespelen

 

... En Mitchel zei "wat kan voetbal dan toch extra leuk zijn". 

... Je in de 2e helft toch wel het verschil in tempo en kracht zag

... Ze alle drie toch zeer actief bleven, met een paar zeer goede reddingen van Jordy.

... Dit aan de kant ook gezien werd door trainer Gerald

... Hij Jordy ook lekker vond keepen, Stijn lekker verdedigen en Mitchel lekker kaatsend.

... Het uiteindelijk een zeer energieke, leuke wedstrijd werd die volgens ons in 4-4 eindigde, maar volgens onze toppers in hun voordeel was beslist: 4-3

... Een uitslag niet belangrijk is

... Het veel belangrijker is dat jullie na jullie training een zeer verdienstelijke onderlinge oefenpot speelden

... Ik dan ook met trots zeg dat ik vandaag weer een zeer enthousiaste groep heb gezien

... Jullie allemaal weer zeer goed jullie best hebben gedaan.

... Ik weer eindig met een aantal mensen te bedanken

... We ook dit Corona jeugdvoetbalweekend afsluiten

... We Ray en Wout nogmaals danken voor jullie inzet en de koffie.

... We de selectiespelers Bart, Menno, Aron en Jasper voor hun aanwezigheid.

... John Stravers danken voor het dorstlessen

... We blij zijn dat zoveel leden en trainers ondanks de kou aanwezig waren. 

... Na 2 weekenden met trainingen van selectiespelers alleen maar lachende gezichten te zien waren.

... Er ook nog een koppende voetbalschoenspeler was vandaag

... Xavi Steen dacht "wat ik met een bal kan, kan ik ook met een voetbalschoen"

... Dit niet geheel de bedoeling was

... Xavi even neer ging want een maatje 38-39 met noppen komt wel even aan.

... Xavi er hopelijk niet al te veel last van zal hebben

... Hij er wellicht een eitje aan over zal houden, maar een echte bikkel is en gewoon doorgaat....

... Een WIST U DAT verslag altijd weer langer wordt dan vooraf gedacht.

... Ik er voor vandaag maar weer mee stop.

... Niet voordat ik gemeld heb dat ik als Jeugdverantwoordelijken de komende periode met alle trainers/leiders na ga denken hoe we de Coronaweekenden een vervolg kunnen en gaan geven. 

 

Tot slot:

Langs deze weg heb ik dan ook nog een vraag aan iedereen om zijn netwerk aan te spreken (contacten) om leuke activiteiten te organiseren. Liefst tegen een leuke prijs te huur. Sponsoring mag ook. Een voetbalparcours met “DARTVOETBAL , LEVEND TAFEL VOETBAL , SNELSTE SCHOT etc., etc.. Laat je stem ern ideetje horen. Spreek 1 van ons  aan, want uiteindelijk doen we alles voor de kanjers van vv Rockanje: de jeugd.

 

Onderstaand nog wat actiefoto’s. In de 16e week zonder competitievoetbal, worden de vv Rockanje jeugdtoppers op een andere manier vermaakt.


Zaterdag 23 januari 2021

De dag van de avondklok (21:00 uur tot 04:30 uur), maar ook de dag dat het wederom de wedstrijd was van VV Rockanje tegen FC Corona en dus weer geen voetbal in competitieverband. Ook de dag dat er al dagen gepraat wordt over de accommodatie van VV Rockanje, want in diverse media is er al een plan naar buiten gekomen over Sportpark De Drenkeling, doch echte duidelijkheid is er nog steeds niet. Concept tekeningen zeggen genoeg, want daar is geen ruimte voor VV Rockanje ingebouwd.

 

Onduidelijkheden hebben de overmacht, maar gelukkig zijn er andere die daar veel meer verstand van hebben dan menig ieder. En konden wij als jeugd VV Rockanje toch weer een spetterende jeugddag neerzetten op het sportpark De Drenkeling en een vullend programma neerzetten. Ook een heel ander programma dan voor de winterstop. Afwisseling dat in deze periode echt nodig is. We zijn hier voorlopig nog wel toe veroordeeld. Maar eens te meer een zeer gemotiveerde jeugd van VV Rockanje die in groten getale aanwezig was. Wie wil niet trainingsstof krijgen van selectiespelers of getraind worden door de Flakkee Keeperschool; je keeperstalenten verbeteren en een echte keepersbattle houden.

 

In een vroeg stadium werd door leider/trainer Peter contact gezocht met de Flakkee Keeperschool van Ron van Neck of ze een keepersclinic konden doen. Keeper Jordy van de JO13-1 had reeds geproefd aan de trainingen. Om een goede clinic neer te kunnen zetten werd aan de leiders gevraagd om 16 keepers te regelen hetgeen geen enkel probleem was. De keepers zouden vandaag niet aansluiten bij de training van de selectiespelers, maar aan hun eigen talenten gaan werken onder leiding van Ron van Neck en zijn team (allemaal zelf actief bij voetbal vereniging Melissant). Het swerd een succes. De inzet en het plezier van de deelnemers spatte er van af! De foto’s zeggen genoeg 

 

Al met al een zeer leuke ochtend voor de keepers van VV Rockanje, drie keepers van OVV en twee keepers van Nieuwenhoorn.

Op veld 2 ook een zeer goed en leuk georganiseerd voetbalspektakel: de training door selectiespelers van het 1e en 2e van Rockanje. Bart ‘t Mannentje, Aron Ritman, Menno Meijer en Jasper Vermeer trainden al vroeg een vijftigtal spelertjes van de JO8 t/m JO10. Aansluitend was het de beurt aan de JO11 t/m MO12/JO13. Ook daar eenzelfde grote opkomst. Zeer veel spelers en speelsters lieten deze ochtend hun talenten en potentie zien!

 

Als leider/trainer van de JO13-1 zeg ik met enige trots dat Jordy en Stijn naar de keepersclinic gingen en Sem, Milan, Mitchel, Tim, Joey, Egbert, Dyran, Dustin, Lev en Jurrian aanwezig waren voor de selectietraining. Thijs moest zich helaas met lichte klachten afmelden. Een grote opkomst weer deze zaterdag. Een prima sfeer. Goede trainingen door Wouter en Mark verzorgd.

Iedereen heeft een zeer leuke dag gehad en langs deze dag wil ik dan ook een woord van dank uitpreken aan Ron van Neck en zijn team (Flakkee Keepersschool), de aanwezige selectiespelers, de jeugdleiders, de catering (Kitty Kievit) en sponsoren (John Stravers) van deze dag.

 

Vanuit mijn kant als wedstrijdsecretaris maar ook als leider/trainer bedank ik ieder voor deze dag en hopelijk dat we toch snel weer iedereen kunnen verwelkomen op de club. Allen een goed weekend gewenst.


Zaterdag 12 december 2020

De week waarin Rutte en de Jong nog eens extra benadrukten dat het allemaal niet beter gaat in de COVID-19 periode waar we in leven, maar ook “nog niet” extra maatregelen gaan komen. Op deze zaterdag echter druppelden al de 1e verontruste berichten binnen op het sociale netwerk. We gaan vrees ik met zijn allen naar een hele vervelende einde jaar periode voor iedereen.

 

Waar we al 2 super spannende toernooidagen weg hadden in “het onderlinge toernooi “THE ROCK CHAMPION SOCCER LEAGUE" was het vandaag de laatste  toernooidag, en waar gevreesd werd voor vreselijke weersomstandigheden was het deze zaterdagochtend een mistig begin, maar leek het wel een zachte najaarsdag.

 

Het voortraject om er een spetterende laatste toernooidag van te maken was voor de organisatie (Anton, Patrick en Peter) nog wel even een hele drukke, want de prijsjes moesten tenslotte ook nog even geregeld worden. Iets dat door Peter werd opgepakt waardoor Anton en Patrick de andere dingen regelden.

 

Zoals gezegd de laatste toernooidag. In beide poules was er nog in zijn geheel niks beslist. Dus gestreden moest er worden. De scheidsrechters van de dag waren Jaques van Schooneveld, Dyran Kammah, Stijn Tuit, Jordy Naaktgeboren en Mitchel Naaktgeboren. Met veel passie en inzet floten de heren de wedstrijden. Waarvoor dank! Het bestuur faciliteerde de randzaken, er was de hele dag een koffieservice (A. van Vliet thermokan automaatkoffieservice). Tevens was er nu ook de smaakjes theeservice voor de vrouwelijke trainster.

 

Het toernooi begon met een kleine vertraging, maar uiteindelijk konden we dit vertragingsschema redelijk handhaven en was er volop strijd te zien op het kunstgras van V.V Rockanje. Met teams waar team Kuipers en Makkelie van zouden dromen, waar het in de JO8-JO10 poule eigenlijk niet echt een strijd meer was., maar toch hele leuke wedstrijden te zien waren, was het in de JO11-MO12/JO13 een heel ander verhaal want daar kon het nog alle kanten op. Waar deze dag de vrolijke muziek in deze moeilijke en vervelende periode uit de boxen galmde, kreeg het toernooi een geheel andere dimensie. 

 

Ook de onderhoudsploeg was vandaag weer actief op de velden. Zo werd vandaag weer een goal gerepareerd welke afgelopen kapot werd aangetroffen op veld 2. We vergeten de gebroeders Schruyer dan ook niet in dit stukje te noemen, want dankzij hun magische dopsleutelsets kan de vv Rockanjejeugd weer gebruik maken van de kleine goals tijdens hun partijtjes.   

 

Het toernooi ging gestaag door en steeds meer kwam er duidelijkheid wie de winnaars zouden worden. We noemen hier winnaars maar eigenlijk is ieder team en ieder die eromheen heeft geholpen een winnaar. 

 

Een leuk feitje dat ik hier ook wil noemen is de cadeaubon die het bestuur aan alle leiders en trainers via de gemeente werd overhandigd. Ook werden alle leiders deze dag in de koffiehoek door het hoofd VTC senioren en de Voorzitter bedankt voor hun inzet in deze corona periode en werd een heerlijke kersttol overhandigd met onderstaande brief.

 

Beste leider/Trainer

We hebben een moeilijk eerste half jaar achter de rug vanwege alle COVID-19 perikelen. Ondanks dat we in het begin wat officiële wedstrijden hebben gespeeld, moesten we vele andere weekenden creatief zijn om onze jeugdleden toch een leuke zaterdag te bezorgen , dat is gelukt en hoe !! We hebben als bestuur leuke initiatieven voorbij zien komen en de kids hebben er veel plezier aan beleefd. Grote waardering voor de wijze waarop dit allemaal is georganiseerd met inachtneming van de COVID regels. Eens te meer blijkt dat dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan. BEDANKT VOOR JULLIE INZET!

Bestuur v.v. Rockanje.

 

Een heel mooi gebaar vanuit bestuur. 

Op deze laatste toernooidag werd ook aan de inwendige mens gedacht. Van Vliet senior en junior gingen achter het frituurvet staan om in rap tempo meer dan 100 patat te serveren met een ijsje toe. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Van Vliet senior en junior worden nu al geboekt voor het zomertoernooi voor de patat- en ijsservice.  

 

Intussen eindigde het toernooi en konden we ons gaan opmaken voor de prijsuitreiking. Ondanks het feit dat we deze coronaperiode niet veel kosten konden maken, werden er toch mooie bekers en wat prijzen uitgedeeld. De scheidsrechters (foto) kregen een mooi certificaat en de clubtegoedbon.

Hierna de voor de club een bekendmaking welke voor ieder zeer belangrijk is maar grotendeels door de eigen jeugd is behaald , de bekendmaking van het bedrag van de grote clubactie inclusief superloten , en ik denk dat we met trots mogen zeggen dat er heel erg hard door ieder lid gewerkt is maar er altijd een aantal zijn die in de top eindigen. Voor de club mogen we zeggen dat er een heel erg mooi bedrag over blijft van 2371,20 euro !!!

En ja uiteraard zijn er altijd een aantal die dan bovenin eindigen en als club moet dat dan ook zeer gewaardeerd worden. De absolute winnaar met 50 verkochte loten was Quinn Warbout, op de 2e plaats Kayden Bleijnenberg met 32 verkochte loten, op de 3e plaats Mitchel Naaktgeboren met 27 verkochte loten en de nummer 4 Fess Rijkenbarg met 25 verkochte loten. Maar deze mannen worden u genoemd maar uiteindelijk bedanken wij ieder lid welke op welke manier dan ook zijn steentje heeft bijgedragen.

Hierna was het nog niet gedaan met de prijsuitreiking want de organisatie beloonde ook het talentvolste meisje en het talentvolste jongentje: Eva Kouwenhoven en Siem Rijkenbarg. Want talent moeten we koesteren!  

Uiteindelijk kwamen de prijswinnaars van het drie weekenden durende THE ROCK CHAMPIONS SOCCER LEAGUE 2020-toernooi aan de beurt. Geen coronamaatregelen konden de toernooiorganisatie en kinderen tegenhouden. Een toernooi conform de strenger wordende coronaregels, en een seperate competitie voor de penaltybokaal.

 

Te beginnen in de penaltybokaal. In de JO8-JO10 poule ging de overwinning naar Benfica met 37 gescoorde penalties. Dit team stond onder leiding van de trainers Patrick Warbout en Jeroen Schippers. Het team ging met een mooie beker naar huis (ondanks de tranen van de jongeren die niet een beker kregen; we gaan er van uit dat de beker netjes rond gaat en iedereen er even veel van zal genieten).

 

 

In de poule van de JO11-MO12/JO13 was de penaltybokaal voor Borusia Dortmund. Dit team scoorde vooral dankzij de coaching van Roland Riesmeijer en Mark van Gilst 64 penalty's; ruim meer dan de overige teams winnaar van de bokaal.

 

 

Nog voor er werd overgegaan tot de prijsuitreiking van de winnaars van het toernooi, kreeg ook de laatste van elke poule een prijs: de Best of the rest-bokaal (de nummer laatst ook een beker om te laten zien dat je ondanks wedstrijden verliezen toch een groot winnaar kan zijn). 

 

 

In de JO8-10 poule ging eigenlijk de meest begeerde beker naar Real Madrid (onder leiding van Cas Briggenman en de vandaag helaas door fysieke omstandigheden afwezige Anouk Boogaarts) en in de JO11-MO12/JO13 poule ging deze naar Atalanta Bergamo (en ik zeg het wel met beetje trots, want doe het maar sinds een aantal weken een meisjesteam coachen op onze club en dan al een prijs winnen: Celine Kloos en Dominique de Reus).

En uiteindelijk werden dan de laatste 2 bekers uitgereikt die met heel veel gejuich in ontvangst werden genomen.

In de JO8-JO10 poule ging de overwinning naar Barcelona dat onder leiding stond van Rick Kouwenhoven en de vandaag afwezige Fabian Scholten (nachtdienst).

 

In de poule JO11-MO12/JO13 ging de zege naar Borusia Dortmund (ook al zag dit er na het 1e weekend niet naar uit). De dubbel voor dit team dus aangezien het team ook de penaltybokaal won. Het team stond onder leiding van uw verslaggever, Roland Riesmeijer en Mark van Gilst.

 

Tot slot wil ik iedereen bedanken die er aan bijgedragen heeft om van dit drie weekenden durende spetterende toernooi een mooi voetbalfeest te maken. In coronatijd is de v.v. Rockanje jeugd zeer verantwoord bezig gehouden en de club positief op de voetbalkaart gezet.

 

Voor nu wens ik iedereen prettige feestdagen ondanks de corona. Geniet van je familie, blijf gezond en let een beetje op elkaar. Hopelijk kunnen we dan in 2021 met andere voetbal berichten/verslagen komen.


Zaterdag 5 december 2020
Normaal was dit een echte voetbal zaterdag geweest, maar in 2020 is dit dus allemaal anders. Vandaag kregen de JO13-1 mannen een snipperdag. Voor de ouders thuis zeker wel eens lekker, maar voor sommige spelers een crime. Thuis op de bank hangen: wat een ellende!!! Volgende week mogen de jonge mannen weer wanneer ze de laatste zaterdag van "The Rock Champions Soccer League" spelen , daarna nog trainen t/m woensdag 16 december en dan beginnen aan de winterstop tot woensdag 6 januari. Hopelijk dat er dan vorderingen zijn met betrekking tot de Coronamaatregelen en we weer gericht naar competitie toe kunnen gaan werken. Waar ik positief gestemd was, zijn nu de geluiden toch misschien niet waar we op hoopten. De besmettingen lopen toch weer op, ook al is KNVB heel druk bezig met nieuwe indelingen met de hoop vanaf zaterdag 16 januari weer te kunnen voetballen. Ik blijf gematigd positief en hoe graag ik net als jullie, de club, de supporters, bezoekers en ouders, vrees ik dat er rekening gehouden moet gaan worden met misschien wel begin maart 2021.

Zoals gewend schrijf ik iedere jaar ook de winterevaluatie, maar na de herfstevaluatie was het de wedstrijd van Rutte en de Jonge tegen FC Corona met als andere deelnemers gebarentolken Irma en Corline, deelnemer NOS met kijkcijfers op de dinsdagavond, FC Mondkapje en als laatste deelnemer FC Vacicinatie.

De eerste speelrondes was het FC Corona die stevig aan de leiding ging, gebaren tolk Irma die gewisseld werd door een kuchje in de uitzending, de NOS volgde op de 2e plaats met kijkcijferkanonnen, het team Rutte en de Jonge moesten toekijken, FC Mondkapje speelde een onzichtbare 1e speeldag en FC Vacicinatie kwam niet opdagen.

In de volgende rondes was het Rutte en de Jonge die toch punten leken te gaan halen en de inhaalslag leken te winnen, steeds minder speelden Irma en Corline hun wedstrijden en FC Corona zakte een paar plaatsen (iets waar iedereen op hoopte), FC Vaccinatie had teveel testen ondergaan en melde zich af, en FC Mondkapje haalde de 1e punten.
Echter de 3e en 4e speelronde was het FC Corona wat heel hard terugsloeg en het team van Rutte en de Jonge maar ook van Irma en Corline weer deed dalen met als gevolg weer een gedeeltelijke lockdown iets dat dan ook direct weer keihard gevoeld werd. FC Mondkapje en FC Vaccinatie gingen steeds meer mee doen.

De 5e speelronde zou vandaag zijn en wat hopen we met z’n allen dat FC Vacinatie punten gaat scoren en FC Mondkapje per 1 december dus echt mee ging doen. Dinsdagavond zullen het team Rutte en de Jonge en team NOS weer gaan spelen en kunnen we heel misschien met deze onzinnige toernooi poule gaan stoppen en weer echte voetbal derby’s gespeeld gaan worden. Want de wedstrijd FC Corona speelt op de rechtsbuiten van FC Corona, deze speelt over de breedte naar de linksbuiten van FC Corona, gaat zijn tegenstander voorbij en geeft de voorzet aan de spits van FC Corona, schiet op de goal tegen de paal waarna de rebound voor de centrale verdediger van FC Corona is en uiteindelijk scoort. FC Corona, FC Corona, FC Corona we horen niet anders, deze voetbalpoule kunnen we alleen zelf stoppen door na te blijven denken, bewust van te blijven en regels te blijven volgen.


Toch nog even terug naar dan de winterevaluatie van de kanjers van de JO13. Ongeloofelijk trots ben ik, samen met de trainers Mark en Wouter, op de massale opkomsten bij de trainingen, de onderlinge wedstrijdjes. Grote klasse!
Tot slot hoop ik echt dat FC Corona verslagen gaat worden en we in januari weer echte wedstrijden gaan spelen met deze kanjers. We gaan zeker meestrijden voor de bovenste plaatsen, want 1 ding is zeker: voetbalkwaliteit zit er bij deze toppers van de JO13-1 voldoende.
Dit zal waarschijnlijk het laatste verslag zijn van het jaar 2020 waarin maar 1 ding heel belangrijk was: "STAY SAFE". 


Zaterdag 28 november 2020.

 

Rockanje JO13-1 doet aan teambuilding en spelen onderlinge strijd

Foot golf bij ABEL in Poortugaal op een 18 holes baan werd een feit

3 teams van 4 spelers en een trainer

En zo werd dit team nog homogener

De moeders/vaders hebben weer eens hun kids aan het werk gezien

Waar we op hopen dat dit in 2021 weer wekelijks is misschien

1 keer per jaar komt de rijmpiet uit Spanje over gevaren

En VV Rockanje als 1e adres is dan makkelijk te verklaren

2020 anders dan anders, troosteloze complexen en leven in corona tijd

Helaas moeten heel de wereld leven met dat feit

Toch vergeet de rijmpiet VV Rockanje niet 

En is het op rijm de 1e seizoenshelft van de JO13 welke hij bespied.

Het jaar 2020 is weer bijna ten einde, maar wat een vreselijk jaar.

Maar dan is toch de leider rijmpiet weer daar

Wekelijks het verslag uit Spanje gestuurd naar ouders, leden en sport op voorne putten.

Troosteloze beelden en was het weer het jaar van Den Haag, de Jonge en Rutte.

Wat is er aan de hand in de wereld maar zeker in ons land.

Het is de corona of covid 19 wat de kroon spant.

Vreselijk wat een crime, en wat een lastige situatie.

Maar het lijkt het normale dus ook een stukje acceptatie.

En voor de verenigingen een vreselijke klap.

Maar als rijnpiet en leider van de super JO13 groep zet je dan schrap.

We begonnen het seizoen met een hele grote groep.

En ja in de leeftijdgroep is voetbal erg leuk en stonden er steeds meer leden op de stoep.

Met leider de rijmpiet wouter en Glenn begonnen we het seizoen met een gemengd team.

De start wedstrijden nog via een live stream.

Het vele wisselen en toch wel de grote groep binnen de JO13.

Konden we veranderingen voorzien.

Een aantal wedstrijden dus nog gemengd met allemaal eigen voetbal talenten.

Gaf ook een vreemd beeld in aanwezigheid in procenten.

Besloten werd dan ook om een splitsing te maken.

Om zodoende over verloop van leden te waken.

Gezocht werd er naar 2 zeer gedreven voetbal vrouwen.

Die aan een meiden team wilden gaan bouwen.

Dit was binnen onze club niet zo heel moeilijk want er was een Dames elftal.

En daar stonden Celine en Dominique al gereed in de vertrekhal.

Zo werd de JO13-1G gesplitst en was het weer JO13-1 en dan ook nog met een grote groep.

Maar in andere teams ook wat stoot kracht nodig en stonden ook op de stoep.

Zo ging Dustin dan ook over naar de JO15 welke op deze manier geholpen konden worden.

En was ons team weer wat kleiner we noemen dat een genomen horde.

Ook was er nog een aanwinst te weten Joey uit Vierpolders een durp ten noorden van de drenkeling.

Verhuist naar Rockanje maar zijn vader Mark heeft daar zijn vestiging.

Al bij de 1e training kwam het ter sprake, sponsoring voor de club.

En voor ons team was het de beruchte supercup.

Al snel stonden we in een vonkel nieuw tenue gesponsord door Volt Montage super gaaf en stoer

Het bedrijf wat zonnepanelen plaats en levert een echter aanrader,en zo kon de JO13 verder op tour

Al snel was daar de aankoop van een Mexicaanse ster.

Met een schot zoals van Hooidonk ze noemen hem ook wel Pierre.

Helaas was het na een de beker wedstrijden en 3 competitiewedstrijden gedaan.

Want dat nieuwe team FC Corona keedere terug als een orkaan.

Het was Den Haag en het RIVM wat voetbal Nederland en dus ook ons op stil moest zetten.

En moesten we ons allemaal weer gaan houden aan allemaal wetten.

Even was het spannend wat zou er beslist gaan worden op voetbal gebied

Maar het aantal besmettingen schoot omhoog en dagelijks zag je dat aan de grafiek

Besloten werd trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen tot 18 jaar was toegestaan

Maar de kantine en kleedkamers moesten weer worden dichtgedaan.

Voor vele verenigingen een klap en doodsteek, want geen biertje aan de bar op patatje uit het vet

En zeker geen broodje frikadel met.

Gelukkig konden we met de jeugd wat blijven doen

Net zo als jaren terug Moulijn ze noemen hem Coen.

Nieuwe registers werden er open getrokken door de rijmpiet en zijn hulp pieten

En werd er tot diep in de nacht nagedacht om het Corona te deleten.

Het virus wegnemen konden we niet maar een voetbal evenement plannen wel

En zo trokken we als jeugd afdeling weer aan de bel.

Een “ROCK CHAMPION SOCCER LEAGUE” dat was het plan

De nodige versnaperingen werden genomen en het leiden ten slot tot pijn in de hersenpan.

Ook werden er diverse onderlinge wedstrijden geregeld

En waren de zaterdagen in ieder geval met voetbal bezegeld

De 1e wedstrijd speelde we tegen de meiden niet onbekend voor ons echter wijals team niet compleet

En toch wonnen we de wedstrijd en gingen met 6 spelers als een magneet

Leuke bijeenkomstigheid alle 6 spelers scoorde deze wedstrijd

En was het keeper Jordy die de laatste scoorde en de verdediging doorsnijd

De score was uiteindelijk te hoog maar sierde het de meiden dat ze bleven voetballen

En deden dat uiteindelijk met een verdiende goal van Nagore met zeer leuke aanvallen

Het mooie van deze wedstrijd was dat ook de meiden in een nieuwe uitrusting speelde

En dus ook met trots de naam Volt Montage deelde

De 2e wedstrijd was er 1 van ander kaliber spelen tegen de JO11 wat 2e klasse speelt

En dan met kleine goals andere spelvorm krijg je een heel ander voetbal beeld

Toch kwamen we relatief makkelijk op een 3-0 voorsprong door de loepzuivere hattrick

Zijn naam is Mitchel die ze uit alle hoeken erin tikt

Echter vergaten we daarna te voetballen en verloren we totaal onnodig met 3-4

En dat allemaal in 1 kwartier.

Hierna werd het toch wat onrustig in het team wat vragen ter weeg bracht

En dan is het net die grensrechter die je ziet en vlagt

Er moest dus wat gebeuren om geen leden te gaan verliezen

En ga je als leider nadenken, praten en luisteren en alles op lijn naar de adviezen

Mark welke al eerder gevraagd was kwam graag erbij als trainer om plezier weer terug te krijgen

Verder gaan we er niet op uitwijden en dus zwijgen

Uiteindelijk gingen we dan ook verder met de 2e speel zaterdag in de Rock soccer league het toernooi

Een groot voetbal evenement en dus een succes van de jeugdafdeling en dus het octrooi.

We speelden ook onderling tegen ook weer een 2e klasser te weten de JO12 aantal met heel veld ervaring

En dan is ook de 11-2 nederlaag een duidelijke verklaring.

Deze wedstrijd doen we zeker nog een keer over maar dan op een heel veld

En dan is buitenspel het moeilijke van het spel en wat dan ook veel meer telt

Afwachten op de helft van de tegenstander is er dan niet meer bij

Want dan is buitenspel staan een feit en is de aanvaller zeker niet blij

Om de wekelijkse bezigheid te onderbreken een andere activiteit op voetbal gebied

En zodoende ook een weekje het gras van VV Rockanje ontziet

Het weekend dat VV Rockanje 90 jaar bestaat

Geen club feesje waar nog lang wordt over nagepraat

Toch wel een een hele leuke voetbaldag

Zo gingen de JO13-1 kanjers niet met een golfstick maar met hun voeten aan de slag

Zaterdag 28 november was het dus de rijmpiet die een andere activiteit uit de cadeauzak haalde

En waren het daar de JO13 gezichten die weer straalde

Een team buildings ochtend maar wel voetbal gerelateerd

En zo werden ook de ouders die we zo missen weer eens geamuseerd

Een buitenactiviteit te weten in Poortugaal bij Abel, Foot golf, golfen met een voetbal

niet met een golfstik en kleine bal maar met de voeten en met het eigen team in 2020 het corona jaartal

Foot golf dit kennen we in Spanje niet dus was het vragen aan de Barcelona piet

Voetballen dus niet op de drenkeling maar in een ander gebied

Ja was zijn advies, een teambuildings ochtend  een super idee

Voetballen en wat is er dan leuker dan op een golf circuit, wat een entree

De foto's zeggen genoeg wat een super gave ochtend met voetbal plezier

En dat dan gelijk ook maar 8 kwartier

Menig voetbal profs gingen ons voor Sparta, Feyenoord een vaak geziene gast

Dit is dus precies wat in de team buildings dag van de JO13-1 past

Trainen maar ook een competitie op het gras waar menig profvoetballer een bal geeft geschopt

Daar was het nu aan de deze kanjers en werd werd er flink op los gelobd

Menig bal rolde van de heuvel of in de bosjes maar geput werd er ook hole in one wie weet

Een ding is zeker zijn naam was zeker niet peet.

Na 2 uur lekker voetballen en zweten

Mogen jullie best wel even weten

Van zo’n parcours krijg je dan ook best wel dorst en honger  en was daar Mark 

Die zorgde voor de innerlijke calorieën bom maar eten wel buiten het voetbal park

En zo werd er weer een hoofdstuk aan de belevenissen JO13 toegevoegd in het dossier,

Helaas dan buiten en konden we niet afsluiten in het Abel cafe

Echter was de dag nog niet voorbij want het toetje moest nog komen

En werden de stoomboten lees het als auto’s gestart om naar het dorpsplein Rockanje  te stomen

Want wat is er lekker dan na patat en snack er ook nog een overheerlijke oliebol te happen

En zo ging de stoet auto’s in een rijtje terug naar Rockanje een soort etappe

Oliebollen gesponsord door de oliebollen bakkerij Rockanje wat gaaf en stoer

En zo kwam er wel een einde aan onze teambuildings dag met de JO13-1 op toer

Maar niet zonder de Oliebollen bakkerij Rockanje te bedanken voor het sponsoren van de lekkerste bollen 

Want ad de eigenaar heeft het bakken echt wel onder controle

Nu is het intussen bekend dat de rijmpiet de verslagen uitgebreid maakt maar

De rijmpiet is er nog niet mee klaar

Tot slot komen al die kanjers van de JO13 aan bod

En dat dan echt als einde van dit verslag in rijm en dus tot slot

Nummer 1 de keeper van het team Jordy is zijn naam, zijn ding keepen en niet bang

Zijn droom keepen in het vlaggenschip wat Rockanje 1 heet, dus een waanzinnige doorsettings drang

Nummer 2  een speler die voorin wil voetballen maar een echter verdediger is Dyran zijn naam

Volstaat zijn rol als voetballer zeer bekwaam

Nummer 3  Joey  , ja een lastige middenvelder of verdediger in ieder geval een welkome speler

Weet precies te voetballen als het hoort een echte veld verdeler

Nummer 4 zijn wens keepen in de arena, echter zie hem meer als centrale verdediger Stijn

Een echte voetbal liefhebber met een gigantisch voetbal brein

Nummer 5 ja dat is een speler die ik graag zie Lev is zijn naam, zeer knap wat hij doet

Voetballen met zoveel moet ,en kaatsen van voet tot voet

Nummer 6 dat is toch echt de verdeler op het middenveld Jurrian een speler met rust

En als Jur zijn voetbal dag heeft zo als ik hem ken de bal subliem met de voeten kust

Nummer 7 deze was van Lieke de Vries maar bleef reserve in onze tas

En zal ooit gebruikt worden en vies worden op het VV Rockanje gras

8 deze is actief in het team van Celine en Dominique de meiden

Isabelle draagt deze in hun wedstrijden om bij de MO12 te strijden

Nummer 9 het shirt van de goaltjes dief zo als vele jaren ook nu weer scorend

Mitchel zijn naam ieder jaar goed voor vele doelpunten en keepers achterlatend balend en smorend

Nummer 10 het nummer van een spelbepaler aanvallend of verdedigend maar ook subliem

De naam Sem en wat blij dat hij weer plezier krijgt in het JO13-1 team

Nummer 11 die wordt gedragen door Lieke in de MO12 meisjes team

En ook Lieke is een voetbal dier en voor VV Rockanje eigenlijk subliem

Nummer 12 ook een latere aanmelding maar wat een schot, luistert naar de naam Tim

En een rustige voetballer kan met zijn inzet zeker ver komen en voetbalt zeer slim

Nummer 13 en 14  niet bij ons actief en waar nummer 12 voor het legioen is

Zijn deze nummers voor al die moeders en vaders in corona tijd wat een gemis

Nummer 15 bekent als de stofzuiger van oorsprong nog een JO11, Milan zo heet hij

Achternaam is oudwater maar zou Miele moeten zijn stofzuigt elke voetbal wedstrijd in de wei

Nummer 16 deze was van Dustin maar nu van onze speler met Mexicaans bloed

Egbert Jan subliem als verdediger langs hem kom je niet en haalt iedere bal van de aanvaller zijn voet

Nummer 17 deze is van Vince, leeftijd gebonden JO15 maar beter met dispensatie bij ons

Uitgeschakeld door spijker in zijn voet en dat voelde zeker niet als een spons

Nummer 18 deze is reserve en dus voor mogelijke nieuwe leden

En zodoende ook voor het vlaggenschip zullen klaar kneedden

Dan alleen nummer 19 nog deze is voor de kleinste van het stel

Thijs is zijn naam en is voor menig verdediger een kwel en ook veel te snel

 

Zo de computer loopt nu wel erg warm en de rijmpiet gaat dus stoppen

En laten we hopen dat we in januari weer bij Rockanje Noord aan de deur kunnen kloppen

Want het spelen van echte wedstrijden dat is het doel, en laten we FC Corona verslaan

En vooral gezond en fit blijven en op elkaar letten want dan is het met de Covid-19 gedaan.

 

De rijmpiet zegt weer tot volgend jaar en hopelijk kunnen we dan vol over wedstrijden rijmen

En wie weet zijn er dan wel weer andere VV Rockanje geheimen.


Zaterdag 14 november 2020.

Voetbal. Het is bijna werken. Maar voor vele ook de uitlaatklep en het schakelpunt om even andere dingen, stresssituaties op de werkvloer, naast zich neer te leggen.

 

Eén van die dingen is het wekelijks schrijven van verslagen. Maar vooral ook zorgen dat de jeugd met plezier naar hun sport komt en vooral ook nadien zegt dat het een leuke training was en dat vervolgens ook verkondigen.

 

Helaas zijn er ook wel eens aspecten die minder leuk zijn, maar wel in clubbelang gedacht wordt. Verder is het natuurlijk grandioos en van "Rock"klasse dat er ook leden/ouders zijn die buiten leider/trainer/speler zijn extra dingen voor de club willen oppakken. Clubs hebben het momenteel zwaar. Sommige dreigen zelfs het puntje van de neus niet boven water te kunnen houden zolang deze nieuwe voetbal club FC Corona nog lang de scepter zwaait en aan de macht blijft.

FC Corona (COVID-19), een club die in 2019 is opgericht en inmiddels de wereld veroverd. We kunnen er maar niet van winnen. We stonden een paar maanden terug weer even op gelijke hoogte, maar inmiddels staat corona al weer een dikke maand voor. Het is die club waar je maar niet van wint ondanks dat je er alles aan doet. De club die ons zo in de macht heeft dat we niet meer kunnen voetballen met alle leden. Ook is er geen derde helft meer, de helft waar we het allemaal eigenlijk voor doen. Gezellig onder het genot van de nodige kannen bier de wedstrijd nabespreken als de beste voetbalanalisten. Want zeg nou eerlijk, het maakt toch geen reet uit of je nou met 6-0 verliest of met diezelfde cijfers wint. Het gaat om het plezier. Het voorgevoel waar je de hele week mee loopt. Allemaal voor dat o zo mooie spelletje. Wat missen we de stinkende scheenbeschermers, de vergeten aanvoerdersband, de kapotte knieën, de onterechte penalty’s, de dubbel bezette kleedkamers en de derde helft.

 

Wat missen we het verschrikkelijk. Voorlopig hebben we Mark Rutte als scheidsrechter en zit het RIVM achter de VAR. We weten niet wanneer Mark Rutte en de VAR weer zullen fluiten voor meer vrijheid, maar we zullen terugkomen en dan meer dan ooit genieten van onze club.

Week 47 alweer. Nog een paar weken en jaar 2020 is weer een Corona jaar verder. Het voetbal dat eigenlijk al een week of 37 in de ban is van FC Corona, zo ook op het altijd gezellige De Drenkeling. De klap wordt hard gevoeld en dan niet eens financieel. Een groot aantal leden mist de oude routines ook al wordt er onderling van alles geregeld met toernooien, wedstrijdjes (zelfs op trainingsavonden). Het is niet hetzelfde. Geen kraker tussen Rockanje Noord en Rockanje Zuid. Nee, daarvoor in de plaats een wedstrijd tegen FC Corona.

En toch was er bij vv Rockanje weer een week van saamhorigheid. Dat heeft toch een gouden randje. Veel superloten (Grote Clubactie) werden weer aangekocht door Rockanje JO13-1, Rockanje 3 , Rockanje Veteranen en externe buiten de club zoals het Activa Adminstratiekantoor, Dierenartspraktijk Westvoorne, Vishandel Spakenburg en (de sponsor van Rockanje JO13-1 en MO12-1) Volt Montage. Mooi was dat er ook drie superloten werden gekocht door de jeugdleiders/trainers. Dan blijkt maar weer eens dat de club leeft en dat zeker de jeugdafdeling een massale inhaalslag aan het doen is. Dus zeg ik met trots: “een 10 met gouden griffel voor iedereen die zo spontaan gedoneerd heeft en de club dus een warm hart toedraagt “.

Uiteindelijk werd er ook zaterdag 14 november weer actief onderling gevoetbald en getraind. De JO8-1 trainde, de JO13-1 speelde een wedstrijdje tegen de MO12-1 (met gemixte teams zodat het niet eenzijdige wedstrijd werd) en beide JO15 teams troffen elkaar (de teams waarvan 2 leiders deze week uitvoerig aan het woord kwamen in de column van Jan Schoonen / lees hier de column).


Tot slot nog het wedstrijdverslag van de JO13-1. In het FC Coronaseizoen een vervolg op het door Sport op Voorne Putten genoemde “Peters avonturen met Rockanje JO13-1”.

Twee jeugdteams tegen elkaar die aan het begin van het seizoen nog bij elkaar één team vormde. Eén van de meisjes speelde helaas vandaag haar laatste wedstrijd. De gemixte teams gingen gelijk op. Mitchel scoorde wel waardoor de ruststand 1-0 was. In de rust aan beide kanten een keeperswissel. Jordy en Stijn voetballen tegen elkaar en waar Stijn

diverse goede kansen kreeg, was het Sem die zijn goal vrij hield van tegendoelpunten en Jordy die aan de andere kant de 2-0

eindstand binnenschoot. Een leuke en gelijk opgaande wedstrijd, waarbij we allemaal een uurtje lekker bezig zijn geweest.

Tot slot nog een opmerking vanuit de functie wedstrijdsecretaris jeugd. Ik kan helaas nog niet melden wanneer we weer voor het echie gaan voetballen. Ik ga er vanuit dat we de wedstrijd van FC Corona gaan winnen. Dus we hebben als vereniging toch maar de organisatie van thuistoernooien opgepakt. We weten natuurlijk nog niet of deze doorgaan, maar stilstand is achteruitgang. Uiteraard hopen we buiten de toernooien ook andere voetbaldagen te organiseren waarbij gedacht moet gaan worden aan clinics, maar ook zeker schoolvoetbaldagen, het tentenkamp, de familiedag, etc,.. Dus: als we met zijn allen FC Corona verslaan, kunnen we werken aan mooie uitdagingen op de club.

Onze thuistoernooien zullen gespeeld worden op 12 (voor de bovenbouw de JO15 en JO17) en 19 juni 2021 (voor de onderbouw de JO8 t/m MO12/JO13).

We hebben onze goede naam hoog te houden. Onze toernooien staan bij menig club bekend als gezellig en goed georganiseerd. Als er verenigingen zijn die ook eens aan ons toernooi mee willen doen, dan kan dit uitreraard nog. We zijn nog niet vol. Voor aanmeldingen en vragen: Peter Naaktgeboren (pacnaaktgeboren@kpnmail.nl).

Voor aantal teams van Rockanje zijn er dan ook al uittoernooien vastgezet. Ook in kader ruilen voor eigen teams, hieronder een overzicht.

JO17-1 :

Toernooi 1: 03 april 2021 WFB     

Toernooi 2 :


JO17-2 :

Toernooi 1: 9 januari 2021 HWD           

Toernooi 2 :


JO15-1 :

Toernooi 1: 22 mei 2021 WFB                            

Toernooi 2 :


Jo15-2 :

Toernooi 1:                                                       

Toernooi 2 :


JO13-1 :

Toernooi 1: 22 mei 2021 WFB                            

Toernooi 2 :


MO12-1 :

Toernooi 1: 5 april 2021 Victoria'04                       

Toernooi 2 :

 

JO12-1 :

Toernooi 1: 5 april 2021 Victoria'04                         

Toernooi 2 :


JO11-1 :

Toernooi 1: 22 mei 2021 WFB                            

Toernooi 2 :


JO11-2 :

Toernooi 1: 12 juni 2021 Kethel Spaland               

Toernooi 2 :


JO10-1 :

Toernooi 1: 5 april 2021 DCV                             

Toernooi 2 : 22 mei 2021 WFB


JO9-1:

Toernooi 1: 5 april 2021 DCV                                

Toernooi 2 : 22 mei 2021 WFB


JO8-1 :

Toernooi 1: 22 mei 2021 WFB                               

Toernooi 2 :


JO8-2 :

Toernooi 1: 22 mei 2021 WFB                              

Toernooi 2 : 12 juni 2021 Kethel Spaland

 

Voor nu stop ik weer met het verslag en zeg ik naar iedereen "Stay Safe! Met elkaar verslaan we FC Corona.”

Prettig weekend!

Peter.


The Rock Soccer Champions League.

Zaterdag 7 november 2020.

Toernooidag 2 van The Rock Champions Soccer League. Bij het openen van de gordijnen zag ik bevroren daken, dus de 1e nacht met wat nachtvorst was een feit. En als er dan een koudere nacht is geweest kan het ook niet anders of de dag begint dan meestal met een klein zonnetje. En dat was niet minder waar, want het zonnetje kwam er gestaag door . Helaas bij aankomst een minder moment. Ook de V.V Rockanje was nu de dupe geworden van de verveling van onbekenden. Met onnodige bezoeken en gebruik voetbalattributen. Alles is direct gemeld aan bestuur dat vervolgens verdere acties heeft genomen. Ik kon met de jeugdbegeleiders aan de voorbereiding van dag 2 beginnen. De zon kwam steeds hoger aan de lucht te staan en gestaag liep De Drenkeling vol met de jeugd van V.V. Rockanje. Ze hadden er allemaal weer zin in. In vergelijking met vorige week was alles nu in de ochtend gepland zodat de ouders en kinderen 's middags andere activiteiten konden doen. Patrick was vandaag de koffieleverancier. Na aanvankelijk koude koffie, was ronde drie uitstekend verzorgd met een warm bakkie. Dankzij de hulp van de leiders konden we het programma op tijd starten. Ook slaagden we er in het tijdschema goed aan te houden. 

 

Helaas waren er toch wel veel afmeldingen; helaas ook wat mensen zonder afmelding en dat is dan wel vervelend voor de teams waar ze ingedeeld waren. Dankzij de bereidwillige medewerking van alle teams kon het toernooi aanvangen.

Ook hadden we vandaag weer de nodige inbreng van scheidsrechters, maar 3 daarvan hadden ook hun eigen wedstrijden en sprongen dan heel snel weer in. Dus Jordy, Stijn, Mitchel, Dyran en de vader van Jens. bedankt voor jullie inzet want zonder jullie hulp kan een toernooi niet georganiseerd worden. 

 

Uiteindelijk waren er weer grote uitslagen maar ook hele spannende wedstrijden. Met name in de JO8 t/m JO10 poule grote uitslagen en waar Barcelona vorige week al verre het beste team had, gingen ze daar vandaag gewoon mee door en stonden ook na vandaag nog op de 1e plaats nu met  39 punten. Ze moeten zich niet rijk rekenen, want gewonnen is het zeker nog niet. Er komt nog een derde toernooidag. En de andere teams zijn nog niet kansloos! De tussenstand in de JO8 t/m 10 poule is als volgt:

 

 1. Barcelona             39 punten
 2. Bayern Munchen   31 punten
 3. Benfica                21 punten
 4. Real Madrid          17 punten
 5. A.C. Milan            13 punten

Er wordt ook nog fel gestreden om de Penaltybokaal. Ook daar is nog niets definitief beslist. De tussenstand:

 

 1. Benfica                26 punten
 2. Barcelona            24 punten
 3. A.C. Milan            23 punten
 4. Real Madrid          22 punten
 5. Bayern Munchen   21 punten

In de poule voor de JO11 t/m MO12/JO13 ging het er vandaag veel spannender aan toe. Allemaal spannende wedstrijden en waar Liverpool na vorige week onverslaanbaar leek hadden de andere teams zich daar toch wel op ingesteld en was het vandaag niet Liverpool, maar Borussia Dortmund wat ongenaakbaar was en met 4 winstpartijen en 1 keer gelijk het puntenaantal van 9 opkrikte naar 23. Het team gaat na vandaag dan ook aan de leiding. Het duurde vandaag wel tot aan de allerlaatste wedstrijd voordat de definitieve koploper na dag 2 bekend was. Het bonussysteem was daar positief de oorzaak van. Uiteindelijk is de tussenstand:

 

 1. Borussia Dortmund  23 punten  (was 7)
 2. Getafe  20 punten  (was 10) (beter doelgemiddelde)
 3. Liverpool  20 punten (was 13)
 4. Besiktas 16 punten (was 11)
 5. Atalanta Bergamo  13 punten  (was 5 punten)

Ook in de Penaltybokaal was het vandaag Borussia Dortmund dat met scherp schoot en ook in de penalty bokaal nu aan de leiding gaat.  

 

1.     Borussia Dortmund  39 punten  (was 9)

2.     Liverpool  28 punten (was  9)

3.     Getafe   26 punten (was 13)

4.     Atalanta Bergamo  23 punten  (was 12)

5.     Besiktas  19 punten  (was  7)

 

Zo was ook de 2e dag weer een succes en met grote veranderingen in de tussenstanden. De laatste toernooidag wordt 12 december of 19 december gespeeld. Dan ook de prijsuitreiking. We denken als organisatie ook na over een leuke afsluiter. Wat? Dat is natuurlijk nog geheim. Maar als organisatie zullen we er alles aan doen om al onze leden van de onderbouw in de vervelende tijd de winterstop in te sturen met een gebaar van dank voor jullie tomeloze inzet.

 

De verdere beperkingen vanuit kabinet hebben ook voor de onderbouw gevolgen. Kan Sinterklaas in een andere vorm nog doorgaan? Wanneer kunnen we de club weer omzet en gezelligheid geven? Het blijft wennen: geen omzet, minder gezelligheid, geen biertje aan de bar, geen voetbalpraat aan de bar. We moeten er met z'n allen doorheen. Dus met nadruk wil ik nog eens noemen hoe blij en gelukkig we zijn met de sponsoren binnen de jeugd want mede door jullie inbreng is het dat er ook vandaag weer allemaal lachende gezichten bij onze leden waren, dus zonder andere tekort te doen chapeau, een club kan niet zonder jullie en die waardering is er dan ook.

 

Voor nu zeg ik weer: let op elkaar, stay safe, help elkaar in deze tijden, maar blijf vooral gezond.

Een goed weekend en tot op de trainingen!

Voor de komende weken zal er weer ruimte zijn om onderlinge wedstrijden te spelen.


Zaterdag 31 oktober 2020.

V.V. Rockanje. Sportpark “De Drenkeling”. De Drenkeling, ja de afgelopen week was het bijna echt drenkeling met al die slag regens en daardoor afgekeurde velden om te trainen. Maar getraind werd er toch nog wel op het kunstgras van veld 1. Het was ook de week voorafgaande aan The Rock Champioens League voor de onderbouw jeugd. Het toernooi waar heel veel energie en tijd in gestoken is.  

 

De schema’s en indelingen waren gereed, rondom het toernooi was alles geregeld en om het dagverslag eens anders om te beginnen.... Ik bedank Bianca Rijkenbarg die vandaag aanwezig was voor het maken van de foto’s (want wat is er mooier dan een fotopresentatie te krijgen waar we als club ongelofelijk trots op moeten zijn) en ik bedank Wout Kegel, Ray Schruier en Johan de Vries (de werk/onderhoudsploeg) voor het voorbereidende veldwerk (waaronder ophangen sponsordoeken achter de goals). Ik dank ook de Toernooiorganisatoren Patrick en Jeroen die met mij alles voorbereid hebben en dagelijks overleg hadden. Dan als laatste de 5 zeer grote kanjers waarvan 4 actief zijn in de JO13-1 (Mitchel Naaktgeboren, Stijn Tuit, Dyran Kammah, Jordy Naaktgeboren) Lars Emond uit de JO15-1 die het scheidsrechtersfluitje in de hand en mond namen en de wedstrijden zeer goed leidden en tot een goed einde brachten. Geen wedstrijd zonder scheidsrechter! En dat er scheidsrechters waren heeft het hele durp vernomen zodra Mitchel de scheids was, want deze scheids was duidelijk aanwezig!!!

 

Het programma.

Er was een ochtend- en middagprogramma waarbij uw reporter een dubbelfunctie had: wedstrijdsecretariaat in de ochtend, trainer/begeleider in de middag. 

In de ochtend werd er met zeer grote inzet gevoetbald alsof iedere wedstrijd een finale was. Met deelname van Real Madrid, Benfica, AC Milan, FC Bayern Munchen en FC Barcelona. Dus echte krakers op het programma met daaronder “EL CLASSICO”. 

Er werd om 08:30 uur afgetrapt met de wedstrijd tussen het Spaanse Real Madrid en het aangrenzende land Portugal te weten Benfica. In deze wedstrijd was het team van voormalig speler “Eusebio” vele maatjes te groot voor het grote Real Madrid en werd deze wedstrijd een duidelijke 0-4 overwinning.

 

Hierna volgden veel mooie potten Champions League voetbal met uitslagen die óf overduidelijk waren óf 13 minuten tot op het bot toe spannend waren.

Om terug te komen op de “EL CLASSICO”: hier was het team van de coaches Fabian Scholten en Rick van Kouwenhoven na een intensieve week van online trainingen van de grootmeester “Het Sneeuwvlokje of het Het Kanon“ Ronald Koeman ook te groot voor het Real Madrid en wonnen deze wedstrijd met 4-2. Nee alle wedstrijden beschrijven dat wordt te veel van het goede, maar één wil ik er tussen uithalen en dat is de wedstrijd tussen AC Milan en Barcelona. Dit zijn toch de clubs waar jaren geleden naar gekeken werd met grootheden als Gullit, van Basten en Rijkaard, en aan de andere kant Koeman. Nu praten wij natuurlijk bij Rockanje niet over wat op De Drenkeling allemaal aan klasbakken en toppers stuk voor stuk rondlopen, maar toch was deze wedstrijd duidelijk in het Spaanse voordeel met de grootste uitslag van vandaag 0-7.

 

Het ochtend programma was dan ook een zeer groot succes waarbij er alleen maar lachende gezichten te zien waren. En daar doen we het met zijn allen voor in deze vervelende tijd. 

 

Veld 1A : Wedstrijden

1

2

3

4

totaal

Real Madrid

0

2

1

0

3

Benfica

6

6

0

0

12

A.C. Milan

0

1

5

0

6

Bayern Munchen

6

1

6

6

19

Barcelona

6

5

5

6

23

 

(Per gescoorde goal een punt met een maximum van 3)

 

Penaltybokaal punten

1

2

3

4

totaal

Real Madrid

2

1

2

4

9

Benfica

5

5

4

5

19

A.C. Milan

3

6

2

2

13

Bayern Munchen

2

4

3

2

11

Barcelona

4

4

0

5

13

 

Na de verdiende fotoshoot van alle teams, was het aan de organisatie om even wat te gaan veranderen aan velden indeling. Dit om andere jeugdteams de mogelijkheid te geven om te trainen. Het tweede dagdeel kon beginnen met het toernooi voor de JO11 t/m  MO12/JO13-1 poule. 

 

Lars Emond was bereid gevonden om te fluiten en hij werd geholpen door de toppers van de JO13-1 die buiten hun wedstrijden om ook gewoon nog een wedstrijdje floten. 's Middags een dubbelrol voor de reporter want de andere leiders Roland Riesmeijer en Mark van Gilst hadden andere belangrijke taken. Ik ging dus aan de slag als wedstrijdsecretaris én coach. Ik had vooraf het team Borussia Dortmund meegeven dat het hun toernooi was en zij zelf de opstelling moesten doen en dat hebben ze met verve gedaan. 

 

In deze poule de deelname van de Champions Leaguewinnaar van afgelopen seizoen; ook het team waar een Nederlander speelt die ooit voor 3 miljoen vanuit Groningen naar Feyenoord kon maar te duur werd bevonden en nu dus ruim 88 miljoen waard is: Virgil van Dijk. En ook vandaag bleek dat er op De Drenkeling hele goede voetballers lopen en er ook binnen Liverpool goede en degelijke voetballers zaten met een sluitende defensie. De andere deelnemers waren het Spaanse Getafe, het Italiaanse Atlanta Bergamo en het Turkse Besiktas.

 

Waar de doelpunten in het ochtend programma als zoete broodjes vielen, was het in het middag programma even wat anders. Bij bijna alle wedstrijden was de eerste score de winnende treffer. 

Voor Borussia Dortmund werd het niet de dag van allemaal succes, maar wat ik zag was wel een team dat als kanjers voor elkaar vochten en ook het team dat zelf de opstelling bepaalde waarbij Jordy en Stijn beide hun keeperstalenten konden laten zien, maar ook waar er gespeeld werd met opstellingen waarbij Joey in de spits kon spelen en Finn in de verdediging. Ook werd iedereen evenveel reserve gezet. Eigenlijk was het voor mij een een tweetje waarbij ik weinig hoefde in te grijpen.

De 1e wedstrijd werd terecht verloren van de latere winnaar van de dag: Liverpool (0-1), de tweede van Getafe met 2-0 gewonnen (keeperswissel en goals van Joey en Jordy). De 1e 5 punten in de pocket! De 3e wedstrijd tegen Atalanta Bergamo kwamen we op een 1-0 voorsprong, maar gaven het uit handen: 1-1. De laatste wedstrijd tegen het Turkse Besiktas verloren we kansloos met 0-2. 

Bij de andere wedstrijden geen gekke uitslagen. Het was dus duidleijk dat alle teams aan elkaar gewaagd waren. Eén wedstrijd wil ik er wel uithalen: Getafe – Liverpool. Liverpool op dat moment al duidelijk koploper in de poule komt op een 0-1 voorsprong , maar daarna rechtten de spelers van Getafe de rug en kwamen in 2 aanvallen achter elkaar op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd onder leiding van Mitchel, die in de voetsporen van zijn vader aan het treden is, diverse kansen maar geen goals tot aan de 17e minuut. Liverpool in de aanval, het schot, de keeper met de hand op de bal, een scrimmage en .... 2-2. Tenminste dat denkt iedereen. Maar nee, want dan is het goed dat de scheidsrechter er is, want mijn inziens terecht wordt de bal losgetrapt uit de hand van de keeper en de goal afgekeurd door scheidsrechter Mitchel. En ja dan zijn er boze gezichten en commentaren en staat een beginnend scheidsrechter daar ineens... en wat doet hij.... hij kijkt naar de klok en ziet 18 minuten en fluit de wedstrijd af. Zo verliest ook Liverpool een wedstrijd waardoor de spanning naar het volgende weekend terug is.

 

Afsluitend van dag 1, in de tijd van competitieloze voetbalzaterdagen, denk ik dat we als V.V. Rockanje een spetterende dag voetbal voor de onderbouw hebben neergezet. Nee, een dag kan niet 100% optimaal zijn, maar we streven daar natuurlijk wel altijd naar. Ik zeg, en dat zeg ik op persoonlijke titel, maar ik denk ook namens de anderen die mee hebben gewerkt aan het realiseren van een geslaagde dag, dat er een goede basis is gelegd voor het vervolg programma.

 

Wij hopen dat ieder het naar zijn zin heeft gehad, want uiteindelijk doen we het niet voor ons zelf maar voor al die toppers uit de onderbouw van VV Rockanje. Een onderbouw met talenten waar we trots op mogen zijn. Maar vooral een onderbouw met leden die ook in coronatijd gewoon hun voetbalsport kunnen en mogen uitoefenen.

 Veld 1A

1

2

3

4

totaal

Liverpool

4

4

4

1

13

Atalanta Bergamo

0

2

2

1

5

Besiktas

4

2

0

5

11

Getafe

0

0

5

5

10

Borussia Dortmund

0

5

2

0

7

 

(Per gescoorde goal een punt met een maximum van 3)

 

 

Penaltybokaal Punten

1

2

3

4

totaal

Liverpool

2

1

2

4

9

Atalanta Bergamo

4

3

2

3

12

Besiktas

5

0

0

2

7

Getafe

3

2

2

6

13

Borussia Dortmund

1

2

2

4

9


Verslag van vv Rockanje JO11-1 tegen JO13-1.

Zaterdag 24 oktober 2020.

Wederom een troosteloos De Drenkeling, maar goed we kunnen in ieder geval nog spelen.

 

Hedenweek heel druk geweest met voorbereidingen voor “THE ROCK” soccer champions league welke we volgende week zullen gaan starten met de onderbouw jeugd. Maar vandaag  nog  even  lekker onderling  tegen  nu  Rockanje JO11-1. Voor de  JO-13-1  de  2e  week  achter  elkaar  op  een  kleiner veld  voetballen. Iets  wat  heel  anders  voetballen  is  dan normaal,  sneller en  andere  spel  hervattingen  dan  gewend,  maar  bij  deze  wordt  de  JO11-1  uitgedaagd  om  na  de  winterstop deze  wedstrijd  nogmaals  te  spelen  maar  dan  op  de  JO13-1  regels  en  heel  veld. 

 

Deze  wedstrijd  een  wedstrijd met  2  gezichten  en  dat    is  iets  zoals wij  het  niet  willen  zien,  een  aantal  van  ons  speelde  ook  niet  hun  beste wedstrijd,  maar goed  dat  gebeurd  en  is  ook  een  teken  dater  nog  scherper  getraind  zal  gaan  worden,  waar wij  als leiders  en  trainers  dan  ook  maximale  inzet  willen  zien,  iets  wat  we  na  de wedstrijd  ook  gezegd  hebben. In  de  1e  helft  was  Lev  bereid  mee  te  spelen  bij  de  JO11-1,  iets  wat  hij  in  onze  ogen  meer  dan  goed  deed  ,  alleen wij  weten  hoe  lev  bediend  moet  worden  en  hoe  Lev    dan  gevaarlijk  kan  zijn,  de  1e  helft  was  het  de  spits  aan  de JO13-1  zijde,  Mitchel  die  eigenlijk  nog  JO11  speler zou  moeten  zijn  die  liet  zien  dat  hij  een  belangrijke  schakel had  kunnen  zijn  bij  de  JO11,  echter hij  nu  voor ons  de  doelpunten  maakt  in  de  JO13-1  want  in  een  tijdsbestek van  11  minuten  schoot  hij  eerst  met  een  solo,  daarna  met  de  assist  van  Thijs  en  de  3e  na  de  assist  van  Joey achter Lucas,  en  waren  wij  dan  zoveel  beter nee  absoluut  niet  want  ook  aan  de  andere  kant  diverse kansen  voor  de  JO11-1,  sterker nog  de  0-1  was  eigenlijk  tegen  de  verhouding  in,   maar toch  binnen  17  minuten op  een  0-3 voorsprong,  hierna  werd  het  spel  er aan  onze  zijde  echt  niet  rustiger  op   wat  resulteerde  in  de  1-3  van  Sep Balde,  en  kort  daarop  de  2-3  van  Finn  Riesmeijer  dit  was  ook  de  ruststand. 

 

In  de  rust  probeer je  dan  alles  op scherp  te  krijgen,  Lev  werd  terug  gewisseld  tegen  Sem  die  de  2e  helft  bij  de  JO11-1  ging  meespelen,  en  helaas werd  Lev  dan  ook  gelijk  opgehaald  daar  hij  zich  niet  lekker  voelde,  en  de  2e  helft  dus  ook  aan  de  JO13-1  kant geen  wissels  meer,  en  nee  het  spel  werd  alleen  maar  rommeliger op  slechte  positie  lopen,  te  ver af  verdedigen waarop  ik  specifiek  wel  even  Milan  wil  noemen  want  ook  hij  had  een  zeer  belangrijke  schakel  bij  de  JO11  moeten zijn  dit  seizoen  maar  ook  hij  speelt  dus  vervroegd  in  de  JO13-1,  en  had  zijn  directe  tegenstander  het  merendeel van  de  2e  helft  in  zijn  broekzak  tot  ergernis  van  Finn  toe,  maar ook  nu  merk  je  dat er  bij  de  JO11-1  2  voetballers  lopen  die  heel  slim  zijn  en  vaker weglopen  uit  onze  dekking  en  dan  noem   ik specifiek  Rik  Stravers,  Xavi  Klok  en  toch  weer de  eerder genoemde  Finn  Riesmeijer. De  2e  helft  was  er  dan  ook  1  waar de  absoluut  laatste  man  de  Keeper Jordy  zich  weer eens  kon  laten  zien,  en  de voorsprong  nog  in  stand  hield,  echter  in  de  39e  minuut  was  het  toch  teveel  ruimte  geven  aan  de  linkerzijde,  de bal  van  Sem  op  Rik  Stravers  en  dan  moet  ik  nu  ook  zeggen  dat  Rik  Stravers  deze  bal  er wel  heel  erg  mooi inschoot  buiten  bereik  van  Jordy  en  de  3-3  op  de  borden,  iets  wat  wij  als  JO13-1  nooit  hadden  mogen  laten gebeuren  van  0-3  naar 3-3,  zegt  ook  wel  iets  van  de  mentale  weerbaarheid  van  de JO11-1,  en  op  zich  niet  eens  onverdiend.  Hierna  aan  beide  kanten  nog  wel  wat  kansen,  en  was  het  toch  de JO11-1  die  in  de  61  minuut  aan  het  langste  eind  trok  en  de  wedstrijd  uiteindelijk  met  4-3  won.  Ik  denk  al  met  al een  nuttige  oefenpot  waar wij  als  conclusie  uit  moeten  trekken  dan  we  niet  moeten  denken  bij  een  0-3  stand  zo deze  is  binnen,  want  jullie  zien  een  wedstrijd  Win  je  alleen  door strijd  en  inzet,  en  helaas  was  het  vandaag  bij ons  door  een  aantal  niet  wat  we  van  iedereen  verwachten,  en  dat  is  in  deze  oefenpotjes  niet  zo  heel  erg,  want ook  leermomenten  komen  er  naar voren,  1  van  de  momenten  wil  ik  dan  wel  aan spreken,  denk  aan  de  oefening  met  inpassen  naar  links  en  rechts  die  we  afgelopen  maandag  nog  gedaan hebben,  een  aantal  keer  deze  wedstrijd  was  daar de  mogelijkheid  om  vanuit  middenveld  een  bal  links  of  rechts  te geven,  maar werd  er  een  actie  teveel  gemaakt,  wat  ik  wil  zeggen  durf  een  bal  eens  een  split  seconde  eerder te geven  en  loop  zelf  dan  mee  dan zullen  jullie  zien  dat  voetbal  makkelijker wordt,  durf  ook  namen  te  roepen  want daarmee  voorkom  je  een  overkill  situatie  op  het  middenveld. Al  met  al  een  leuke  en  leerzame  wedstrijd,  en  nogmaals  niet  de  beste  van  onze  kant  maar toch  zij  we  weer even bezig  geweest. 

 

Maandag  gaan  we  weer trainen  en  zullen  we  gaan  proberen  nog  intensiever  met  oefeningen  te komen  waarbij  je  verplicht  gaat  worden  een  pass  te  moeten  geven,  ook  zullen  we  gaan  trainen  op  sneller hervatten  van  een  spel  hervatting,  want  daar is  zoveel   winst  te  behalen,  kortom  genoeg  oefenstof  naar volgende  wedstrijden  toe. Langs  deze  weg  bedanken  wij  de  JO11-1  en  hun  begeleiding  voor de  oefenpot,  en  bedanken  we  John  Stravers voor het  drinken  na  de  wedstrijd  en  moet  ik  zeggen  dat  er vandaag  2  teams  stonden  met  lekker  fanatieke coaching. En  gaan  wij  ervan  uit  dat  we  het  aanbod  naar de  JO11-1  in  later  stadium  een  vervolg  geven  maar dan  op  een  groot  veld.

 

Zoals  gezegd  volgende  week gaan  we  ervan  uit  dat  we  kunnen  starten  met  het  toernooi,  iets  waar ook  iedereen  veel  plezier in  inzet  kan  tonen,  alles  zal  afhangen  van  de  persconferentie  van  Rutte  en  de  Jonge  aanstaande  Dinsdag.  Vanaf  volgende  week  bij het  toernooi  zullen  we  ook  voor de  ouders  thuis  proberen  heel  veel  te  livestreamen  via  social  media.

 

Voor nu  zeg  ik  dat  wij  eigenlijk  onnodig  verloren  hebben  maar wel  perspectieven  zie  in  het  vervolg,  iets  wat  bij trainingen  dan  ook  op  getraind  zal  gaan  worden. Het  publiek  aan  het  Duynmeer  welke  de  moeite  nam  buiten  de  accommodatie  op  openbaar gebied  achter de hekken  te  komen  kijken  bedankt  want  vaak  worden  jullie  niet  genoemd  maar waar ze  bij  Feyenoord  nr  12  het legioen  noemen  is  het  bij  VV  Rockanje,de  ouders  wat  nr 12  is,  en  ook  wij  als  leiders  en  trainers  en  zeker als  club hopen  jullie  weer snel  langs  de  lijn  te  kunnen  zien   en  na  afloop  de  wedstrijd  na  te  beschouwen  met  een  hapje  en drankje. 


Herfstevaluatie Rockanje JO13-1.

Zaterdag 17 oktober 2020. 

Zo net voor de herfstvakantie van het seizoen 2020-2021 is het een mooi moment om te reflecteren. Dit heb ik als begeleiding dan ook gedaan en wil dit graag delen met jullie.

Het seizoen eigenlijk nog niet zo lang aan de gang, maar toch is er voldoende om te delen.

Onderdeel van deze evaluatie: 

1. De statistieken;

2. De samenstelling van het team;

3. Organisatorische zaken;

4. Resultaten;

5. Spelvreugde; 

6. Samenvatting. 

 

1. De statistieken

Natuurlijk worden er voor de toppers van JO13-1 statistieken bijgehouden. Hierbij wordt vooral gekeken naar de speelminuten, maar ook het aantal trainingen, doelpunten en wissels wordt bijgehouden. Dit doen we om duidelijk het overzicht te houden en te bepalen of iedereen wel evenveel aan bod komt.

 

Uit onderstaande cijfers blijkt dat Mitchel en Jordy de echte trainingsbeesten zijn en na 20 trainingen beiden 17 trainingen aanwezig waren; een score van 85% en 1275 trainingsminuten. Net daarachter Stijn met 16 trainingen een score van 80% en 1200 trainingsminuten. Op de 3e plek Dyran met 15 trainingen een score van 75% en 1125 trainingsminuten,  een klein beetje vertekend is het wel, want als er pro rata bekeken zou worden had Joey de onbetwiste koploper geweest, ware het dat hij pas later bij het team aansloot. Hij kwam toch echt aan 14 trainingen gelijk met Milan Oudwater.

 

Aangezien we nu de koudere periode weer ingaan, zal er ongetwijfeld ook wat sneller afgemeld gaan worden. Hopelijk gaan we dat ook proberen zodat we allemaal op minimaal 85% trainingsopkomst komen bij de winterevaluatie. Bijzondere gevallen uitgezonderd natuurlijk. Een blessure is niet te voorkomen. 

 

Tot aan de herfst vakantie hebben we 8 wedstrijden gespeeld, Bij wedstrijden zijn de meeste spelers toch altijd wel aanwezig, maar Mitchel, Jurrian, Lev, Jordy en Stijn zijn bij alle wedstrijden aanwezig geweest; een score van 100%.

 

Totaal trainingen

Start--> Herfstvakantie

   
 

Totaal trainingen

Trainingopkomst

Trainings percentage

Trainings minuten

MITCHEL NAAKTGEBOREN

20

17

85%

1275

SEM VAN WIJK

20

10

50%

750

MILAN OUDWATER

20

14

70%

1050

JURIAN NELISSE

20

13

65%

975

LEV HOMMA

20

13

65%

975

THIJS BOMGAARTS

20

9

45%

675

EGBERT KUIPER

20

5

25%

375

JORDY NAAKTGEBOREN

20

17

85%

1275

DYRAN KAMMAH

20

15

75%

1125

STIJN TUIT

20

16

80%

1200

VINCE VAN HELDEN

20

6

30%

450

JOEY VAN GILST

20

14

70%

1050

TIM VERSCHOOF

20

5

25%

375

 
 

Start--> Einde seizoen

 

 

Weds. minuten

Wissel

Doelpunten

MITCHEL NAAKTGEBOREN

361

8

1

SEM VAN WIJK

318

6

0

EGBERT KUIPER

83

3

0

MILAN OUDWATER

173

5

0

JURIAN NELISSE

364

7

0

LEV HOMMA

375

8

0

THIJS BOMGAARTS

126

3

0

JORDY NAAKTGEBOREN

480

0

0

DYRAN KAMMAH

327

9

1

STIJN TUIT

447

6

1

VINCE VAN HELDEN

156

5

0

JOEY VAN GILST

372

4

0

TIM VERSCHOOF

45

1

0

 

2. De samenstelling van het team 

Een stapje hoger. Van een half veld naar een heel veld. Met twee voetballers die normaal gesproken nog een jaartje JO11 hadden moeten spelen (Mitchel en Milan), maar beiden buiten de boot vielen en daardoor vervroegd mee naar de JO13-1G gingen. Ook een aantal meiden traden toe. De trainers Glenn en Wouter kwamen over uit de JO13-2. Waar we normaal gesproken altijd een verloop zagen in ledenaantallen, was het dit seizoen juist positief anders om, want er kwamen juist vele jeugdleden bij. Zo ook binnen de JO13-1G  bleef het gestaag groeien en op een gegeven moment hadden we zelfs 21 spelers en speelsters. Het positieve hierin was dat er een ware invasie aan meiden binnen deze leeftijdsgroep was. Zoveel zelfs dat er besloten werd de JO13-1G op te splitsen en alle meiden seperaat te gaan zetten in een nieuw te vormen MO12-1 team. Zodoende werden wij weer JO13-1 en gingen we na de bekerronde de najaarscompetitie in met 13 spelers, nog niet wetende dat de competitie net als in 2019-2020 al weer snel stil lag door de 2e COVID 19 golf. 

3. Organisatorische zaken

Bij het ingaan van het nieuwe seizoen was het even flink puzzelen om een tenuetas compleet te krijgen. Tevergeefs een zoektocht naar een nieuwe sponsor voor de JO13-1. Contacten waren er wel met een gegadigde, maar deze werd niet goedgekeurd. Dus speelde het team even in een tenue dat al zeker 6-7 jaar oud was. En dan samengesteld met tenues waarop twee verschillende sponsoren stonden. Op zich goed natuurlijk, maar als er 1 team eens in het nieuw moest komen te spelen, was dat de JO13-1 wel. Maar COVID-19 en de sponsoren hebben het niet allemaal even makkelijk en staan dus ook niet voor het hek te wachten.

 

Maar we bleven rondkijken en rondvragen. Tot de aanmelding van Joey van Gilst uit Vierpolders. Bij de 1e training kwam ik direct in gesprek met zijn ouders en daar vloeide ook sponsoring uit voort. Snel konden we met trots melden dat de JO13-1 in een volledig nieuw tenue werd gestoken door VOLT montage. Waarvoor natuurlijk nogmaals dank.

4. Resultaten

Wat moeten we daar nou over schrijven. Een bekercompetitie waar we veel te hoog waren ingedeeld en dus in drie wedstrijden kansloos werden weggespeeld. Daarbij kwam nog het wennen aan het grotere voetbalveld, de nieuwe bijkomende spelregels. Niet gek dat er verloren werd.

Na de bekerronde gingen we dus in een nieuwe vorm de competitie in. Uitgezonderd de 1e wedstrijd tegen Hellevoetsluis toen we nog als JO13-1G speelden. Hierna werden we opgesplitst en was de 2e wedstrijd ook  nog wat onwennig maar konden we al zien dat het vertrouwen groeide eveneens in de trainingen waarneembaar.

Onze 3e wedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO13-3 die we ook als als oefentegenstander hadden ontmoet en we met vertrouwen tegemoet zagen werd helaas afgelast. Intussen was ook de 2e golf van de Corona weer aan het opsteken met allemaal beperkingen vanuit Den Haag, zoals geen publiek, kantines gesloten, etc., etc. Toch lieten we ons niet ontmoedigen en gingen we door met trainen, want de wedstrijd van het jaar tegen OVV kwam eraan! En ja, bij deze klopte alles en kwam al de trainingsarbeid eruit en wonnen we met 0-4. De winnende lijn was ingezet , echter hier bleef het dan ook bij want Corona zetten alle het amateurvoetbal stil.

 

5. Spelvreugde

Statistieken zeggen veel, maar niet alles. Het belangrijkste is de spelvreugde die de kinderen beleven tijdens het uitoefenen van de sport, waarbij persoonlijke ontwikkeling zowel sociaal als voetbalvaardig zeer belangrijk zijn. De spelvreugde uit zich zeker in de omgang met elkaar die prima is. Er worden fouten gemaakt en geaccepteerd. Er wordt gelachen op de training, maar ook heel goed opgelet.

 

Wat de statistieken wel laten zien is een hoog opkomstpercentage bij de trainingen, ondanks dat sommigen op regelmatige basis verhinderd zijn door andere activiteiten. Dit geeft ons aan dat de kinderen met plezier naar de trainingen komen en niet zomaar thuis blijven.

 

Ik heb ook geconcludeerd dat het plezier mede wordt gecreëerd door de super positieve inbreng van de ouders die op een positieve manier aanmoedigen en de kinderen en begeleiding de ruimte geven om de aanpak/tactiek te bepalen. Ook de aanmoedigingen van broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vrienden en kennissen wordt door de kinderen als extra spelvreugde ervaren.  

 

6. Samenvatting

Op basis van de statistieken, de resultaten/ontwikkeling van de spelers, de spelvreugde en de manier waarop de spelers zich manifesteren, ben ik als begeleiding zeer positief over de eerste weken tot aan de herfstvakantie. Met deze evaluatie hoop ik dan ook een ieder duidelijk beeld te geven, dat er van alles op de achtergrond gebeurt en bij gehouden wordt. We doen het met z'n allen! 

 

We kijken er dan ook naar uit om een fantastische vervolg hieraan te geven!!! Niemand weet wanneer. De COVID-19 heeft ieder in zijn macht. Ik ga er van uit dat we ook z’n allen het virus gaan bestrijden, ons aan de maatregelen houden, zodat er in de winterstop een volgend evaluatieverslag verschijnt.


Geen competitievoetbal door Covid 19. Wel onderlinge jeugdwedstrijden waaronder 1 voor de JO13-1.

Zaterdag 17 oktober 2020.

Geen competitievoetbal door Covid 19.

Drenkeling toch actief met onderlinge wedstrijden Rockanje Jeugdteams.

 

Vriendschappelijke wedstrijd Rockanje MO12-1 tegen Rockanje JO13-1

 

We waren er al bang voor. Na de voorjaarsstillegging van de competitie, nam ook nu het aantal besmettingen enorm toe en de najaarsstillegging was een feit. Gelukkig een gedeeltelijke lockdown. Alle competities liggen vier weken stil. Al gebied mij de eerlijkheid te zeggen dat ik vermoed dat het nog langer gaat duren. Door deze gedeeltelijke stillegging, mag de jeugd op eigen terrein trainen en onderlinge, vriendschappelijke wedstrijden spelen.

 

Zo ook zaterdag 17 oktober. Er werd volop gespeeld op sportpark De Drenkeling.

Voor mijn team JO13-1 had ik snel met de trainster van de MO12-1 een vriendschappelijke wedstrijd afgesproken. En waar op de dag zelf de MO12-1 volledig compleet waren met 10 meiden, regende het om verschillende redenen helaas afmeldingen bij ons team. Het werd ons begeleiders daardoor niet makkelijker gemaakt. Uiteindelijk bleven er van de 13 spelers 6 over, te weten Jordy, Joey, Thijs, Tim, Lev en Mitchel. Niet voetballen dat is dan geen optie, dus met 6 spelers die er ook overduidelijk zin in hadden tegen 7 meiden, welke dus nog wat wissels hadden, en een uitslag die dan absoluut niet relevant is omdat in zo’n geval bezig zijn met elkaar belangrijker is dan winnen.

 

Sinds de meisjes MO12-1 met eigen team actief zijn kan gesteld worden dat er echt een leuk team staat waarvan de leidsters Celine en Dominique een mooi team kunnen vormen waarvan de vereniging in de toekomst zeker op hoger niveau kan gaan genieten.

 

Zoals gezegd speelden we met 6 spelers: Jordy in de goal, Joey en Tim achterin, Mitchel het middenveld in zijn eentje en voorin Lev en Thijs als start opstelling. Doel: vervolg geven op de wedstrijd van een week eerder.

 

In de wedstrijd toonde ons team zich effectiever dan de MO13-1. De meiden vochten als leeuwinnen en speelden gewoon erg leuk mee. We gingen met 5-0 de rust in door goals van Mitchel (1, 2 en 3-0), Lev (4-0) en Joey (5-0). Dus 3 van de 6 spelers had een of meer doelpunten te pakken!

In de tweede helft bleef Jordy nog in de goal, Joey en Mitchel speelden achterin, ondanks dat dit in de rust tot wat discussie leidde. Want een voorhoedespeler ineens in de verdediging dat is iets wat dan even een hele omschakeling is. Tijdens de wedstrijd vereiste dit toch wel de nodige omschakeling en coachwerk, maar ondanks alles ging het redelijk. Maar een spits ineens centraal zetten vereist coaching omdat de drang naar voren blijft en er ook niet uitgaat. Uiteindelijk duurde het wel weer even voordat het combinatiespel gevonden werd. We liepen uit door doelpunten van Tim (6-0), Thijs (7, 8, 9-0) ern opnieuw Tim (10-0). Iedereen gescoord, behalve keeper Jordy. Een zuivere hattrick voor Thijs en Mitchel. Afgesproken werd dat Jordy bij corners mee naar voren zou gaan en Mitchel dan als een centrale verdediger en laatste man bleef hangen. Al deze omzettingen leidden tot een goal voor de meiden. Nagore wist het lege doel te vinden: 1-10. Het slotakkoord was dan nog voor de keeper Jordy die uiteindelijk toch zijn doelpunt meepakte en de 11-1 binnen schoot. Zo zijn beiden teams met elkaar toch even lekker een goed uur bezig geweest.

 

Afsluitend hebben we nog de penalty’s gedaan. Laten we het er maar op houden dat we bij wedstrijden een groter goal hebben en dus niet zoveel de lat zullen gaan raken. We danken de meiden dat ze tegen ons wilden sparren. En nu op zoek naar een sparringpartner voor volgende week. Maar dat komt beslist goed! Iedereen een fijne vakantieweek! 


Een zaterdag bij vv Rockanje met extra coronabeperkingen.

Zaterdag 3 oktober 2020.

Waar iedereen hoopte dat Nederland en dus ook het voetbal er niet meer mee belast zou worden, bleek  met de R in maand toch niet in orde. De kabinetsbesluiten van afgelopen maandag kwamen als een klap. En dus komende 3 weken geen biertje van de tap.

 

Ineens moest er heel veel geregeld worden. Van overleg tot protocol. Maar ook bij V.V. Rockanje houden we dus vol. 

 

Voor alle team veel geregel. Tenues persoonlijk bij de spelers thuis brengen om ze om te kunnen laten kleden. Om zodoende in het met trots gedragen tenue aan te treden bij de wedstrijden. Een speciaal woord van dank aan Kitty welke toch maar weer voor de koffie en ontvangst zorgt. En zodoende de bestuurskamer waarborgt. 

Ook de mensen van bestuur hebben een vreselijke taak aan het hek bij de toegang. Want hoe houd je de mensen tegen voor aanvang van de wedstrijd? 

Maar zoals de voorzitter al schreef "het voetbal gaat terug naar de essentie van een balletje trappen met je vrienden". Dus we spelen op safe. Voor ieder dus even een verandering maar uiteindelijk zijn we ook zo begonnen. Ook al was er vandaag de wedstrijd met de Rockanje Noord spionnen. Dus  als we elkaar een beetje helpen zodra het moeilijk wordt, dan kunnen we het allemaal bij VV Rockanje voltooien. 

 

Dus komen we aan bij de zaterdag. Een verslag anders dan anders. Niet separaat voor de JO13. Want deze zaterdagen zaten bij mensen in het hoofd, maar niet voorzien. Zaterdag 3 oktober een regenachtige dag in corona tijdperk, 3 velden op De Drenkeling. De zaterdag met de gesloten kantine en dus zonder catering. Bepaling vanuit RIVM en kabinet Rutte. Maar toch een voetbaldag om niet in te dutten. Er was dus heel veel te regelen met toezicht aan het hek en zo was het iedereen die viel in de check. 

Voor de JO13-1 helaas geen voetbal maar dat komt later. Want er viel blijkbaar te veel water.

Gelukkig een aantal wel actief voor de club. Want daar onze wedstrijd verlaat was in kader van spreiding zijn we wel back-up Joey en Stijn gingen mee met de JO15-2 naar het Seggeland of ook wel Geuzenstad. En aangezien beide 1e jaars, talentvol en stoer, toch ook een reuzestap.

Dyran ook actief te weten in de groep van de JO11-1, met ouders op afstand,

want achter de hekken op het nieuwe drenkeling is het dus dan toch een droomland.

Dan Mitchel ook actief als scheidsrechter bij de JO8-2 tegen Brielle op veld 3

Zijn 1e wedstrijd en is er dus toch een vader zoon chemie.

Helaas maar met lachende gezichten was de tegenstander maatje te groot

En was de uitslag niet belangrijk maar vielen de cijfers wel in het rood

Mitchel vond het heel leuk om te doen en wil de JO8 vaker gaan fluiten

Het verslag van de J08-2 volgt separaat en dus nu even om te sluiten

Daarna even snel naar huis wisselen van zoon want blijven was niet toegestaan

En Jordy dus ook in actie als scheidsrechter en zeggen we aan Mitchel goed gedaan

Jordy ook zijn 1e wedstrijd bij de JO8-1 team van Patrick , Fabian en Anton maar zeker leuk team

Dus van deze wedstrijd een iets langer verslag in de stream

Na het verlies van vorige week, wel iets goed te maken

En dus was het de tegenstander Botlek die ze moesten kraken.

Al snel bleek dat Rockanje JO8-1 de bovenliggende partij was

En met veel plezier en zin in ging vol gas

De 1-0 was van Tristan

Zijn naam valt niet voor het laatst want hij kan er wat van

Hierna was het Quinn time want zelfs Messie doet het niet vaak

Maar het was toch echt de hattrick  die volgde in het winkelhaak

De ruststand met het blijven op het veld in de regen niet echt fijn

Maar met de ranja gemaakt door Kitty toch ook wel een festijn

De 2e helft een minder Rockanje of zullen we zeggen dat Botlek ook gewoon leuk team heeft

En dus ook altijd op zoek gaat naar doelpunten en hun kracht na streeft

Toch was het na de mindere periode was het Jens die de goal vond

En snoerde zodoende ook ieder de mond

Het slot akkoord was voor Tristan die er nog maar 1 inprikte en dus 2 keer scoorde

En ook iedereen de mond deed smoren.

De andere namen ken ik als buitenstaander niet zo goed

Maar vochten ook in hun wedstrijd van vlees tot bloed

De uitslag werd dan ook 6-2 in het voordeel van ons oranje

En zo gaat de JO8-1 verder met deze voetbal kampanje

Jordy werd bedankt voor het fluiten en zijn vrijwilligheid deze natte zaterdag ochtend op veld 3

En zo zeggen we toppers van de JO13-1 wie gaat er nog meer fluiten dus wie o wie

Dan was er nog de wedstrijd van onze eigen toppers van de JO13-1 verzet op de club voor spreiding

Echter was het niet toegestaan door een niet snel afvoerde draineer leiding

Waar we als team vandaag ook de club een steuntje in de rug zouden geven

Moet de teamfoto toch even naar volgende week blijven kleven

Deze maken we volgende week in Rockanje Noord met de kraaien op de doellat

En zo halen we dan op maandag weer het Rotterdams Dagblad

Maar toch een gesloten kantine geen omzet welke zo belangrijk een club actie gaande

Zo verkopen onze leden grote club actie loten de komende maanden

Maar er is ook nog het grote Superlot 2020 een mooie club actie voor de teams

Vanuit de JO13-1 hele team kopen wij 1 lot voor de jeugd , welke wekelijks te zien zijn in live streams

Voor nu een einde aan het verslag en hoop ik een volgende keer met spreiding wel te spelen

En dus weer een JO13-1 verslag te kunnen mailen

Aan de toppers van de JO12-1 Floris en Thom in ieder geval bedankt dat jullie wilde meedoen

Op de Drenkeling met gras als hardgroen

Vanuit de functie wedstrijd secretaris en als begeleider heden ochtend op het VV Rockanje complex

Zeg ik aan ieder geniet van jullie weekend en relax. 


De laatste wedstrijd in de bekerronde.

Zaterdag 13 september 2020.

De laatste wedstrijd in de bekerronde tegen Vierpolders, de oude club van Joey. Vierpolders een kleine club, maar nog steeds zelfbestaan en nog niet opgeslokt door het grote Brielle of Nieuwenhoorn.

 

Vierpolders altijd een zeer lastige vereniging voor ons, mede ook dat ze binnen de jeugd niet zo heel veel mogelijkheden hebben en dus vele teams samengevoegd worden zo ook dit Vierpolders JO13-1 waar 3 spelers in zitten die met dispendatie spelen en eigenlijk in een JO14/15 zouden moeten voetballen.

 

Al vroeg in de week voor de wedstrijd contacten met de wedstrijd secretaris omtrent voormelding meiden in het team dus gewenst seperate kleedkamer, uiteindelijk was het een geluk bij een ongeluk dat onze wedstrijd van 09:30 uur naar 10:30 uur kon door het uitvallen van andere wedstrijd bij Vierpolders, dit ook voor de leider wel lekker was na een nachtdienst.

 

Vooraf was ons team 18 spelers natuurlijk wel te veel om ieder te kunnen laten voetballen. Vorige week zaterdag werd Dustin bereid gevonden om naar de JO15-2 over te stappen, echter in deze week kon je  merken dat voetbalvereniging Rockanje hot is , met de aanmelding van Thijs was het aantal dus weer 18 ipv 17 wat dan overigens nog te veel is.

Gedurende de week was daar de prachtige aanmelding van Egbert, Kiki en Johanna Kuiper, wat betekende dat de aantallen naar de JO13-1G naar 20 loopt. Maandag sluit er nóg een meisje aan om mee te trainen. Het team is te groot. Aan de VTC is gevraagd een beslissing te nemen wat te doen met dit te grote team.

 

Terug naar de wedstrijd. De afmelding van Layan en Eilaf bracht het aantal spelers op 16; 5 wissels, veel te veel. Op vrijdag de vraag vanuit de JO11-1 om wat te regelen ivm met blessures en zieken. Dus werden Thijs en Dyran bereid gevonden met de JO11-1 mee te doen. Rockanje JO 13 1G trok dus met 14 spelers en speelsters naar de Coosenhoek trokken.

Bij aankomst in Vierpolders bleken we onze rechtback Jurrian in de strijd van vervoer ergens verloren te zijn, maar wel op Seggeland te staan echter bij de VV Brielle. Moeder Lianne belde meteen en trok vervolgens ook naar het gezellige sportpark Vierpolders. Er werd snel omgekleed en bij betreden veld 2 zagen we al snel dat de uitslagen van de andere wedstrijden niet als een verrassing gezien moesten worden met 3x JO14 in het team en nagenoeg allemaal 2e jaars. Binnen 8 minuten stond ons team met 3-0 achterstand. Er volgde wat omzettingen die niet het gewenste resultaat opleverde en de ruststand werd bereikt met een 9-0 achterstand. Jordy behoedde het team met een aantal goede reddingen voor een nóg grotere achterstand.

 

De 2e helft werd er beter geluisterd en geprobeerd om plek te houden wat resulteerde in zeker 9x buitenspel van Vierpolders en zeker 12x een prima redding van Jordy. Alle spelers bleven hun stinkende best doen. Complimenten! Uiteindelijk werd het 15-0 voor de tegenstanders.  Vierpolders hoort eigenlijk niet thuis in onze indeling. Ze zijn 3e klasse waardig. Ons rest niets anders dan deze bekerronde te zien als een ideale training en we gaan er van uit dat er nieuwe kansen komen in de competitie. We hopen dat de VTC dan een besluit genomen heeft wat te doen met dit te grote team. Want op deze manier zullen er beslist problemen ontstaan. De technische staf zal alles in het werk stellen het spelplezier te garanderen. In de competitie zijn de tegenstanders m.u.v. Vierpolders, van gelijkwaardiger niveau.

 

De laatste wedstrijd voor de beker is nu gespeeld met een doelgemiddelde van -32. Dat is niet erg, zeker wetende dat wij een team in opbouw zijn. We moeten er wel voor waken het lachtertje van de vereniging te worden. Dat gebeurt ook niet, want er zit voldoende voetbalkwaliteit in het team. Als leider ben ik daar zeker van, want ieder seizoen is het zo, er zit kwaliteit bij deze kanjers. Als ze goed luisteren en trainen zal de kwaliteit meer naar boven komen.

 

Wat betreft het nieuwe tenue, waar er gehoopt was om vandaag in het nieuwe te spelen, is dat door drukte helaas niet gelukt en gaan we volgende week voor nieuwe kansen. Om af te ronden: ik ben als leider zeer trots op deze kanjers die toch proberen de VV Rockanje hoog te houden. Speler van de week was deze wedstrijd: Jordy, maar zeker ook Thijs en Dyran die bereid waren om de JO11-1 te voetballen.

 

Morgen zal de JO11-1 deel gaan nemen aan de Kevin Strootman cup waar vanuit ons team Sem van Wijk en Dyran Kammah de JO11-1 zullen gaan aanvullen.

Volgend weekend gaan we de competitie in en gaan we kijken of we daar wat meer tegenstand kunnen bieden. Voor nu een goed weekend en allemaal tot maandag.


Rockanje JO13-1 speelt een betere wedstrijd dan vorige week, maar verliest enigszins geflatteerd.

Zaterdag 5 september 2020.

Bekerwedstrijd 2 nu thuis op het sportpark Drenkeling. Na de wedstrijd van vorige week welke voor ons echt diverse grepen te hoog was, vandaag tegen VDL JO13-4 en gezien de uitslag van hun vorige week moest dit dus wel een meer gelijkwaardiger team zijn, tenzij VDL verre van compleet was vorig weekend, iets waar wij dus geen last van hebben bij de start van dit seizoen met 18 spelers en speelsters en afgelopen week nog een 19 speler aangemeld.

Voor het voetbal natuurlijk veel te veel, bij trainingen een luxe maar voor de wedstrijden veel te veel, met meer wisselen dan kunnen voetballen. Maar daar gaat dit verslag niet over. Terug naar de tegenstander VDL uit Maassluis, na Excelsior Maassluis de 2e grote voetbalclub in Maassluis. Vandaag dus te gast op De Drenkeling. En ik blijf het zeggen, toch echt 1 van de clubs gelegen aan strand en zee tegen de duinen van Westvoorne aan.

VDL dus net als wij vorige week weggespeeld met 1-13 tegen Vierpolders, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets, want iedere wedstrijd begint weer met de 0-0 stand.


Afgemeld voor vandaag Joey van Gilst, die een weekendje in het hoge noorden was, en Milan Oudwater, Elise van Helden en Vince van Helden die in het Brabantse “Haasjes aan het tellen waren” op de camping.

Op de wedstrijddag ook nog de afmelding van Dustin die lichte verkoudheidklachten had en dus uit voorzorg door de leider verzocht werd even weekendje over te slaan. Maar goed, geen gebrek aan spelers, dus met 2 wissels op de bank.

 

We verzamelden om 09:20 uur stipt in de kleedkamer iets wat wij als trainers en leider wel willen blijven doen. Regelmaat en op tijd komen dat is in normale leven belangrijk. Dus die discipline ook bij het voetbal en ook belangrijk de warming up.

De wedstrijd tegen VDL op veld 1 begon iets later daar de wedstrijd voor ons iets uit liep. De wedstrijd werd foutloos gefloten door scheidsrechter Johan Tjallinks (waarvoor dank). Zonder scheidsrechter geen voetbal.

 

We speelden tegen een veel gelijkwaardiger tegenstander dan vorige week. Ook de wedstrijd van de wet van Murphy. We creëerden genoeg kansen, alleen de zuiverheid ontbrak nog en de handelingssnelheid. Goed om daar de komende tijd op te trainen. Ook de omschakeling is iets waar op getraind gaat worden. Ook moeten afspraken beter opgevolgd worden. Als we voor de wedstrijd zeggen dat Stijn de absolute laatste man is dat de rest er voor blijft en schuift in de aanval naar het midden om makkelijker op buitenspel te spelen, en in de tegenstoot het middenveld terugzakt en de aanval de ruimte tussen middenveld en aanval ook kleiner maakt, het veel makkelijker voetballen wordt. Maar het is pas de 3e wedstrijd en ondanks alles zie ik wel vooruitgang en heel veel plezier en daar draait het uiteindelijk ook om.


De 1e helft met eigenlijk 8 goede kansen, Niet allemaal direct doelpuntgevaar, maar wel een aanvallende actie. Helaas nog geen doelpunten van Sem, Mitchel, Isabelle, Lieke de Vries. Aan de andere kant tussendoor ook 3 gevaarlijke uitvallen van VDL. Die werden onschadelijk gemaakt door Jordy. Helaas 20 seconden voor de rust niet snel genoeg de omschakeling waardoor de rechtsbuiten van VDL aan de zijkant vrije doorgang kreeg en de bal met een prima schot over de kansloze Jordy schoot en zodoende werd de ruststand 0-1.

De 2e helft toch een andere als de 1e helft VDL. Meteen een goede kans met een bal op de paal en een schot over de goal. We konden het positie houden in de 2e helft niet meer volhouden en vanaf de 51e minuut was het eigenlijk één richtingsverkeer op onze goal en liep VDL eigenlijk een beetje geflatteerd uit naar een 0-5 uitslag.
 


Ik vind dat dit een wedstrijd met 2 beelden was. Een goede 1e helft en een mindere 2e helft maar zonder iemand te kort te doen vind ik dat er met grote inzet gevoetbald is door iedereen.

Vol goede moed gaan we weer trainen naar volgend weekend waarin we ongetwijfeld een zeer sterke tegenstander zullen gaan treffen. Maar met de extra inzet gaan we ook daar gewoon weer met plezier voetballen.

Voor nu wens ik ieder een fijn weekend en tot maandag op de training.
 

Enne... moeder Frida Vrolijk (Stijn) voor het wassen van de oude tenues. Waarschijnlijk voor het laatst, want volgende week waarschijnlijk al de nieuwe gesponsorde shirtjes.


Rockanje JO13-1G verliest van OVV J013-2.

Zaterdag 29 augustus 2020 - na een lange tijd zonder voetbal- is alles gelukkig weer een beetje opgang aan het komen. Er wordt weer gevoetbald, maar alles volgens de coronarichtlijnen. Dit 1e echte wedstrijdverslag doen ik in de “WIST U DAT VORM “ 

 

WIST U DAT: 

·       De leider vandaag al vroeg in de weer was met wedstrijdzaken. 

·       Na een relatief korte nacht, door een stomme fout ook nog met de KNVB in conclaaf moest. 

·       Ook de wedstrijdsecretaris nog de slapers in zijn ogen had. 

·       En per abuis de JO17-1 afkeurde ipv de JO17-2.

·       Stijn ook nog even gehaald werd in Hellevoetsluis. 

·       We uiteindelijk dan om 09:00 uur vertrokken naar onze 1e bekerwedstrijd.

·       Deze dan ook gelijk de Rockanje Zuid tegen Rockanje Noord derby was. Of te wel de wedstrijd van de kauwen tegen de kraaien.

·       We op voorhand wisten dat het geen gemakkelijke zou worden aangezien wij 4e klasse 18 en zij 3e klasse 11 in de competitie zullen gaan spelen.

·       Maar iedere wedstrijd tenslotte wel met de brilstand begint.

·       We vandaag met 14 spelers/speelsters waren.

·       Te weten Jordy, Stijn, Dustin, Dyran, Lyan, Eilaf, Lev, Sem, Mitchel, Lieke E, Lieke de V, Joey, Jurrian en Isabelle.

·       Milan,Vince,Elise en Xana afgemeld waren.

·       We speelden op de nieuwe kunstgrasmat van OVV op veld 2.

·       En overduidelijk was dat de tegenstander OVV JO13-2 een maatje te groot was.

·       We allemaal onze stinkende best deden maar niet konden voorkomen dat we met 7-0 gingen rusten.

·       We dan ook snel naar de kleedkamer moesten want de regengoden actief waren op Noord.

·       In de kleedkamer dan ook iedereen gezegd dat we met plezier blijven voetballen.

·       De 2e helft niet konden voorkomen dat OVV deze 1e derby met 13-0 zou winnen.

·       De uitslag doet vermoeden dat we niks hadden in te brengen.

·       Maar we zeker aantal kansen gehad hebben met Layan op turbo snelheid.

·       Mitchel nog een keer alleen op de keeper af.

·       De 1e doelpuntenmaker van de JO13-1G, Dustin is helaas aan de verkeerde kant.

·       Maar dat je in ieder geval kan zeggen ik heb wel gescoord.

·       We in de competitie OVV JO13-3G zullen treffen en deze gelijkwaardiger zal zijn.

·       We volgende week thuis zullen spelen tegen VDL.

·       VDL ook in competitie uit zal komen in 4e klasse.

·       VDL vandaag tegen Vierpolders speelde en met 1-13 verloor.

·       We met hard trainen een leukere wedstrijd volgend weekend mogen en kunnen verwachten.

·       We aanstaande woensdag nog zullen oefenen tegen RHS op onze thuisbasis de Drenkeling.

·       We dus de 1e derby verloren hebben maar dat we met positiviteit wat er is.

·       De revanche voor de competitie zeker weer zullen aangaan.

·       Tot slot Lianne (moeder van Jurrian) bedanken voor het meenemen van de tenuetas zodat we woensdag weer in een schoon tenue op het veld zullen staan.

·       Als leider deze wedstrijd beschouwt als een leermoment waar weer trainingsstof uit te halen is.

·       En voor nu ieder een fijn weekend wens en we maandag avond met frisse moed weer gaan toewerken naar de volgende bekerwedstrijd

·       En om dan te eindigen met een anekdote:

·       De 1e bekerwedstrijd tegen OVV JO13-2 verliest Rockanje JO13-1G nipt in de laatste minuut