· 

Judoka Naomi van Krevel naar Europese Kampioenschappen in Praag

Vanaf donderdag 19 november is Praag drie dagen lang het decor van de Europese kampioenschappen judo. Ruim 350 judoka’s reizen af naar de Tsjechische hoofdstad voor dit continentale titeltoernooi. Onder hen ook de Nederlandse selectie, bestaande uit vijftien judoka’s waaronder het 20 jarige talent Naomi van Krevel uit Spijkenisse/Papendal Arnhem.

 

Foto: Jack Holten.

 

 


19 november 2020.

Dagverslag Sport op Voorne Putten. 

 

11.15 uur:

Naomi heeft zojuist Kseniya Danilovich verslagen. Ze kwam nog wel op achterstand maar trok de partij verdienstelijk naar zich toe en won met ippon. Voor wedstrijdbeelden, kijk hier. Voor de livestream van het EK vandaag, kijk hier

 

13.15 uur:

In ronde 2 heeft Naomi met ippon verloren van de als 2e geplaatste Russische Natalia Kuziutina. Hiermee komt een einde aan een nieuwe ervaring tussen de grote dames in haar klasse. En nu verder bouwen aan de Olympische droom. Wij dromen mee en gaan je intensief volgen!

 

Reactie Naomi na afloop:

"Ik ben trots op mijn tweede seniorenoptreden. Het blijft altijd wel zuur als je merkt dat je er zo dicht bij zit. Het geeft ook wel weer extra vertrouwen voor de toekomst. Er komen nog genoeg kansen. Ik ga er voor!"


18 november 2020.

Voorbeschouwing Judobond.

De 20-jarige Naomi van Krevel maakt op de openingsdag in Praag haar debuut op de EK senioren. De Nederlandse die uitkomt in de -52 kg categorie, won twee weken geleden knap het zilver op de EK junioren en wil in Tsjechië haar goede vorm ongetwijfeld een vervolg geven. De Nederlands kampioene neemt het in de eerste ronde op tegen Kseniya Danilovich uit Wit-Rusland. Mocht Van Krevel haar eerste ronde overleven dan staat ze tegenover de als tweede geplaatste Natalia Kuziutina uit Rusland. Zij is de nummer twee van de afgelopen WK en won bovendien Olympisch brons in 2016. Foto: Hans van Essen. 

 

Voorbeschouwing Sport op Voorne Putten.

Naomi van Krevel opent donderdag het EK in Poule C van de klasse tot 52 kg tegen de Wit-Russische Kseniya Danilovich. Wint Naomi deze confrontatie dan strijd ze later op de dag tegen de Russische Natalia Kuziutina.

 


16 november 2020.

Samen met NTC hoofdcoach Maarten Arens blikt de website van Judo Bond Nederland vooruit op de komende Europese kampioenschappen. Wij informeerden bij Naomi.

 

Voorbeschouwing Maarten Arens
De EK vindt plaats in corona-tijd voorzien van strikte protocollen. Het betekent dat het titeltoernooi er anders uit ziet dan andere jaren. Om die reden vindt Arens het dan ook lastig zijn precieze verwachtingen te delen. Bovendien reizen om wisselende redenen een aantal judoka’s niet mee naar Tsjechië. “We missen helaas een aantal grote kanshebbers op een medaille; Zo doen Kim Polling, Guusje Steenhuis, Michael Korrel en Henk Grol niet mee in Praag. Daar staat tegenover dat we ook een aantal jonge debutanten de kans geven op dit EK.”, begint de NTC hoofdcoach.
Desondanks blijft de ambitie van drie medailles waarvan één goud staan. “Gezien de omstandigheden en de aangepaste voorbereiding denk ik dat we er redelijk goed voorstaan. De Grand Slam in Boedapest in oktober was bovendien een geslaagde test.”
Nu de wereld in de ban is van het coronavirus speelt naast het sportieve succes ook de gezondheid van alle sporters een extra belangrijke rol voor Arens. “De EK is in eerste instantie geslaagd als we allemaal weer gezond terugkomen, en dan hopelijk met de nodige medailles!”

 

Voorbeschouwing Naomi  

Naomi: "Na het zilver op het Europees Jeugdkampioenschap tot 21 jaar, heb ik mij goed voor kunnen bereiden op het EK. Ik reis met een goed gevoel naar Praag en heb er zin in. Ik ben benieuwd waartoe ik in staat ben."