· 

Zilveren medaille voor Naomi van Krevel.

Naomi van Krevel heeft na de bronzen medaille vorig jaar, dit jaar de zilveren medaille behaald bij het Europees Jeugdkampioenschap tot 52 kg in het Kroatische Portec.

 

Naomi begon het toernooi ijzersterk. De eerste ronde was ze nog vrijgeloot (bye) maar in haar eerste partij van de dag boekte ze een eenvoudige zege op de Griekse Panagiota Kaisopoulou. Met een mooie worp scoorde ze een waza-ari en hield haar tegenstandster vervolgens vast in een houdgreep.

Ook in de kwartfinale partij overtuigde Naomi door eenvoudig de Hongaarse Anna Kriza te verslaan. Al snel scoorde Naomi een waza-ari om daarna ook in de rest van de partij de overhand te hebben. Het resulteerde in drie straffen voor Kirza en de winst voor Naomi.

In de halve finale tegen de Poolse Aleksandra Janeczko kwam Naomi met een waza-ari achter maar wist dit vervolgens recht te zetten door zelf een waza-ari te scoren en haar tegenstandster vervolgens te dwingen tot het maken van drie fouten. Naar de finale!

In de finale was de Francaise Faiza Mokdar met ippon te sterk.

 

Al zal ze teleurgesteld zijn, ze vertelde ons vorige week dat ze alleen voor goud ging, toch een mooie prestatie voor dit Spijkenisser judotalent! Alhoewel, teleurgesteld... Ze straalt op haar Instagramfoto's.

 

Foto's 2 en 3 van Hans van Essen. Foto 1 van Jack Holten.