· 

Schietsportvereniging Diana.

Schietsportvereniging Diana is gevestigd op de Gemeenlandsedijk Noord 12c in Abbenbroek (3216 AG).

 

SV Diana is een gezellige schietvereniging voor zowel lucht- als klein kaliber vuurschutters. Bij de vereniging wordt de schietsport beoefend en biedt men beginnende schutters de gelegenheid om op een gezellige manier kennis te maken met de sport en de vereniging. Veiligheid staat daarbij voorop en daardoor zal een introducé van te voren op de hoogte worden gebracht van de veiligheidsmaatregelen.

 

SV Diana is als vereniging aangesloten bij de KNSA, de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, en schiet men volgens de gereglementeerde disciplines die de KNSA heeft opgesteld.

SV Diana is gecertificeerd bij de KNSA. 

Diana beschikt over 10 banen van 50 meter. Deze zijn ingesteld op 10, 12, 25 en 50 meter. Bovendien beschikt Diana over een klapschijf installatie op het 25 meter punt. Op onze banen kan er geschoten worden met luchtwapens en klein kaliber vuurwapens (.22).

 

Vanaf 12 jaar mag je bij onze vereniging komen schieten met luchtwapens. Vanaf 16 jaar mag er worden geschoten met vuurwapens. 

Geen eigen wapens? Geen probleem! Wij hebben verschillende lucht- en vuurwapens die een introducé of lid kan lenen op onze schietavonden. 

De geschiedenis.

Schietvereniging Diana is opgericht op 4 oktober 1961 door Stoffel Tak, toentertijd de postbode van Abbenbroek. In de eerst jaren schoot men alleen nog met luchtwapens in de schuur van de schoonmoeder van Stoffel. Later werd deze locatie verplaatst en gingen zij verder in een schoollokaal van de openbare lagere school.

 

De vereniging Diana is op 9 januari 1967 Koninklijk goedgekeurd. Vanaf 9 maart 1968 kon er geschoten worden op twee geweer- en 2 pistoolbanen onder Café Brinkman. Begin de jaren 80 is de huidige locatie gebouwd met toentertijd 10x 12 meter banen. In 1994 heeft de vereniging haar banen uitgebreid naar een lengte van 50 meter. Een van de weinigen in de omgeving!

 

Schieten onder de huidige omstandigheden.

Ondanks de maatregelen van de overheid, kan SV Diana open blijven vanwege de 1,5 meter afstand en omdat het een individuele sport is.

 

De vereniging accepteert nog steeds introducés. Wanneer iemand een introductie aanvraagt krijgt hij/zij 1 op 1 begeleiding. Dit doet de vereniging omdat veiligheid op nummer 1 staat. Vanwege corona kan het dus zijn dat er niet altijd begeleiding beschikbaar is, maar we doen ons best om toch de introducties voor elkaar te krijgen.

 

Daarnaast zitten er wel wat (wettelijke) procedures vast aan het lid worden bij een schietvereniging. Hiervoor verwijzen wij u naar de website. Introducés kunnen maximaal 3 keer een introductie volgen, waarna zij dienen te beslissen of ze lid willen worden of niet.

Openingstijden.

Dinsdag: 19.30 uur-23.00 uur (alleen luchtschieten)

Woensdag: 19.30 uur-23.00 uur

Donderdag: 19.30 uur-23.00 uur

 

Contact.

Aanmeldingen voor een introductiedag minimaal 1 dag van te voren aangeven. De vereniging bekijkt dan of er voldoende begeleiding beschikbaar is voor de gekozen avond. Een legitimatiebewijs is verplicht.

Heeft u nog vragen? Neem dan ook gerust contact met ons op!

secretaris@dianasv.nl bereikbaar op schietavondenvan 19.30 uur tot 22.30 uur)

 

Vanaf 12 jaar ben je welkom bij de vereniging. Van 12 t/m 15 jaar schiet je met luchtwapens. Vanaf 16 jaar mag je de overstap maken op het vuurschieten.

 

Het lidmaatschap bestaat uit twee delen. Als eerst ben je een aspirant lid voor het eerste half jaar. Na deze periode wordt er besloten of je een definitief lid wordt van de vereniging. Dit wordt beslist op de ALV en door de Ballotagecommissie.

 

Benodigdheden voor het aanvragen van het aspirant-lidmaatschap:

·    Verklaring Omtrent Gedrag

·    Compleet ingevuld inschrijfformulier

·    1 pasfoto

 

Aanvraagformulieren voor een VOG en inschrijfformulieren zijn te verkrijgen op de vereniging. 

Wanneer je de benodigde formulieren hebt ingeleverd zal je worden aangemeld bij de vereniging en de KNSA, en start je aspirant periode.

 

Contributie.

Naast de contributie is er ook inschrijfgeld voor zowel de KNSA als voor de vereniging. 

Het betalen van het inschrijfgeld en de contributie van de KNSA en SV Diana kan gedaan worden via de verenging zelf door het geld over te maken of door te betalen op de vereniging.

 

Partnerschap.

Wanneer je lid bent van SV Diana heb je de mogelijkheid om groot kaliber te schieten bij SV Raak de Roos in Ouddorp. Leden van SV Raak de Roos kunnen ook terecht bij SV Diana.

 

Betaalmethoden.

Bij SV Diana kan er zowel contant als met pin betaald worden!