· 

90 jaar voetbalvereniging Rockanje.

Voorzitter Ruben Eland staat stil bij negentig jaar voetbalvereniging Rockanje.

 

"Negentig jaar onze mooie vereniging. Gefeliciteerd! Maar, hoe moeten we dat zien in wereldperspectief? Is het lang, want Rockanje bestaat immers al 800 jaar, er zijn veel verenigingen ouder maar ook heel veel jonger. Maar ook: Wat deden ze in hemelsnaam toen er nog geen voetbal was?"

 

"Wereldperspectief...... Dat is voor ons helemaal niet belangrijk, wij zijn V.V. Rockanje! Negentig jaar betekent dat clubs uit de regio al 90 jaar tegen de mooiste club van Rockanje en omstreken kunnen voetballen. Een club van de leden, waar generaties op het veld of langs de lijn te zien zijn. Waar nostalgie verweven zit in het DNA van de club. Waar duizenden spelers hun mooie sport hebben kunnen uitoefenen, lief en leed hebben kunnen delen. Waar sport en plezier zich al 90 jaar onlosmakelijk met elkaar hebben verbonden. Een club die in beweging is en waar ontzettend veel is gebeurd in deze lange periode, een club verbonden met het dorp."

 

"Een mens van 90 jaar zien we vaak niet meer als in de kracht van het leven, de geest rijper, het lichaam verzwakt, de club echter bruist als nooit tevoren, de geest is rijper maar verder jong en vitaal als bij de oprichting. Hoewel het laatste halfjaar de club ook een flinke rechtse opdoffer lijkt te hebben gekregen. Toch zullen we door de leden, de altijd trouwe lokale sponsors en de vele vrijwilligers deze periode doorkomen. Het lijkt nu wellicht een heel groot ding, maar hopelijk kijkt men over 90 jaar terug en ziet men hooguit een kleine rimpeling in de geschiedenisboeken."

 

"Het zorgt er wel voor dat we niet nu het jubileum kunnen vieren, maar dat dit slechts de start is van het jubileumjaar waarin nog vele speciale dingen gaan plaatsvinden en gezien de vooruitzichten lijkt dit mogelijk.

We hebben als V.V. Rockanje een mooie geschiedenis en vooral vanwege de vele mooie herinneringen die we met elkaar hebben weten te maken, zowel in goede als in slechte tijden is er een teamgeest en verbondenheid waar V.V. Rockanje om bekend staat. Dat er nog veel zal veranderen voordat we honderd jaar worden is duidelijk. Een renovatie of zelfs verhuizing ligt in het verschiet, hopelijk zijn daar over 90 jaar de positieve berichten over terug te lezen in de archieven van de club. Ik ben er trots op jullie voorzitter te mogen zijn en hoop dat we samen nog vele mooie herinneringen gaan maken in de aankomende geschiedenis van onze club."

 

"Een club waar sport en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn heeft een prachtig verleden, maar een nog veel mooiere toekomst!"