· 

Competitie Landelijk Amateurvoetbal opgesplitst.

De KNVB heeft besloten de landelijke competities in het amateurvoetbal (tweede divisie, derde divisies, hoofdklassen) op te splitsen. De huidige resultaten komen te vervallen.

 

In de halve poules van 9 of 8 teams spelen de clubs een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar. Deze extra optie werd onlangs bij de ploegen neergelegd door de bond. De andere opties waren het volledig uitspelen van de huidige competitie of een halve competitie waarin de teams elkaar één keer zouden treffen. Na onderzoek bij de clubs bleek de grootste voorkeur bij het opsplitsen van de competities te liggen. Zeventig procent van de verenigingen gaf de voorkeur aan dit scenario. 

 

Huidige competities vervallen

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het de bedoeling dat de nieuwe competities halverwege januari of kort daarna weer van start gaan. De resultaten van de clubs tot nu toe komen te vervallen.  Als het scenario zoals nu bedacht is volledig uitgevoerd kan worden, wordt er tot en met 20 juni gevoetbald. Op uiterlijk 1 januari wordt bekend hoe de promotie- en degradatieregeling van de nieuwe competitieopzet eruit komt te zien en hoe de speeldagenkalender ingevuld zal worden. De KNVB heeft de geografische indeling als uitgangspunt genomen bij de nieuwe competities. 

 

Mochten de competities later worden hervat (bijvoorbeeld maart), dan wordt de situatie opnieuw bekeken. Het uitspelen van de eerste seizoenshelft (waarvan nu zes ronden gespeeld zijn) is dan ook weer een optie. In dat geval telt de huidige tussenstand dus weer wel.

 

Poule voetbalvereniging Spijkenisse: Hoofdklasse A2 zaterdag.

 

Capelle, FC ’s Gravenzande, Feyenoord SC, Rijsoord, Smitshoek, SV Poortugaal en Zwaluwen.