· 

Grote Clubactie verkoopt recordbedrag aan loten.

Kinderen die dit jaar loten verkochten voor de Grote Clubactie hebben een recordbedrag binnengehaald van ruim 9,5 miljoen euro. Dat is goed nieuws voor het verenigingsleven dat door de coronacrisis stil is komen te liggen, want ruim 300.000 leden van 5300 verenigingen hebben ruim 3 miljoen loten verkocht.

Volgens de organisatie is na jaren van dalen, het aantal deelnemende verenigingen toegenomen. "Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk", zegt directeur Frank Molkenboer. De loten werden niet alleen aan de deur verkocht, maar ook online.

 

Op 9 december worden de winnende loten getrokken en op 10 december kunnen kopers zien wat ze hebben gewonnen. De Grote Clubactie wordt ieder jaar gehouden en loopt al sinds 1972. Met de verkoop van loten kunnen verenigingen materiaal aanschaffen. Vanwege corona hebben clubs minder inkomsten, bijvoorbeeld omdat clubhuizen dicht moeten blijven.