· 

Het jaar 2020.

We keken zó uit naar mooie sportprestaties in 2020. Ze zijn er wel geweest, maar veel minder in aantal dan vooraf verwacht. Het werd een bijzonder jaar waarin de competitiesport grotendeels tot stilstand kwam. Gelukkig kon er buiten nog wel gesport worden en daar werd door velen gretig gebruik van gemaakt. Anderen kwamen echter ongewild tot stilstand. 

 

2020 werd het jaar waarin...

... Bart van Nunen (Hellevoetsluis/Papendal) in de najaarsmarathon van Valencia binnen de limiet liep voor de Olympische Spelen van Tokyo (Sapporo) en twee keer geïnterviewd werd voor de YouTubeserie Hemd Van Het Lijf met Stefan Krabbendam. Ook kwam hij 19 december uitgebreid aan het woord in ons Radioprogramma.

... de 20 jarige Sven Mijnans (Spijkenisse) zich in de basis van SPARTA Rotterdam speelde.

Foto: www.voetbalacademynissewaard.nl.

... vv Nieuwenhoorn 1 op weg was naar het kampioenschap, geen kampioenschap kon vieren, maar toch promoveerde naar de 1e klasse.

Maar ook kreeg de vereniging in het najaar te maken met een bestuurscrisis.

... judoka Naomi van Krevel (Spijkenisse) in het najaar opnieuw zeer succesvol was en als 20 jarige deelnam aan de Europese Kampioenschappen Onder 21 (Kroatie: zilver) én Senioren (Praag: 2e ronde).

Foto: Hans van Essen (judoinside.com).

... de 23 jarige Kevin Inkelaar (Abbenbroek) debuteerde bij de profwielrenners voor Bahrain McLaren. Hij voltooide ondanks een val in de eerste etappe, waarvan hij de eerste dagen veel hinder ondervond, zijn eerste grote wielerronde: Vuelta a Espagna. 

Foto: Dan Rolandus.  

... de 15 jarige Senna van Soelen (Rockanje) succesvol bleef in de kartsport en besloot zijn debuut in de raceauto met een jaar uit te stellen om verder te groeien als coureur. Hij reed als training dit jaar wel in een raceauto op Zandvoort om alvast aan deze sport te wennen.

Foto: Jessica van Soelen.

... zaalvoetbalteam OACN Boys (Spijkenisse) behoorlijk aan de weg timmerde en inmiddels succesvol in de landelijke 1e divisie B speelt. Foto: Ruud Vermeer.

... proftennister Lesley Pattinama-Kerkhove (Spijkenisse) door Sport op Voorne Putten geïnterviewd werd en ondanks blessureleed op internationaal terrein streed voor een hogere plaats op de ITF Ranking en tussendoor Indoor Kampioen van Nederland werd.

... de Spivo Dames 1 en HVS Dames 1 (beiden uit Spijkenisse) een mooie publiciteitscampagne ontplooiden. Foto's: Spivo en HVS.

... Radio Sport op Voorne Putten op de zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur weer op Voorne Putten terug was op de frequentie 105.9 bij LINQ Media in Spijkenisse.

Veel sporters en verenigingen zich in het radioprogramma kwamen voorstellen en/of over hun carrière en/of vereniging vertellen. 

2020 was ook het jaar waarin Sport op Voorne Putten weer enkele mooie, uitgebreide interviews kon maken met sporters, bestuurders en verenigingen. Helaas werden er door de Corona maatregelen minder interviews gemaakt als gewenst.

In 2020 zag ook onze YouTubeserie Hemd Van Het Lijf het levenslicht. De Hellevoetse Sportmasseur Stefan Krabbendam (Preaz Sportmassage) masseerde en interviewde regionale sporters en Piet van Beveren van LINQ Media bracht dat mooi in beeld. Het was de bedoeling er een maandelijkse rubriek van te maken, maar door de Corona maatregelen ligt de serie helaas stil.

De foto's: de opnamemiddag met de succesvolle marathonloper Bart van Nunen.

Laten we hopen dat 2021 wat de sport en maatschappij betreft een mooi jaar gaat worden. Dat het leven na de Covid-19 langzaamaan weer opgepakt kan worden.

 

Blijf positief! Houd rekening met elkaar!

Een goede gezondheid in 2021 en een mooi Sportjaar!!!

 

www.sportopvoorneputten.nl