· 

Zaalsporten archief 2020

21 dec 2020

Kyokushin Fight Academy opent haar deuren.

De Kyokushin Fight Academy (KFA) is een full-contact karate school in de gemeente Nissewaard, waar de focus ligt op zowel fysieke als mentale training.

 

Er worden verschillende trainingen verzorgd waaronder full-contact karate, CKI (conditie, kracht, interval) training en gevechtstraining. Het doel van de KFA is om ervoor te zorgen dat jongeren sterk in hun schoenen staan en altijd streven naar het uiterste. De trainingen zijn voor zowel beginners, gevorderden als topatleten.

 

In verband met de nieuwe maatregelen voor het Corona-virus wordt er niet meer getraind in de dojo gelegen bij sportcenter Celica, maar vinden de lessen nu tot eind januari in de open lucht plaats. De KFA begrijpt dat deze periode lastig kan zijn voor vele jongeren en roept daarom alle jeugd in Nissewaard en omstreken onder de 18 jaar op om gezond en actief in beweging te blijven door tot eind Januari kosteloos mee te trainen bij de KFA.

 

Normaliter verzorgen wij zowel trainingen voor de jeugd als voor de volwassenen, maar door de nieuwe maatregelen heeft de KFA zich beperkt tot hardlooptrainingen in groepjes van 2 op 1.5 meter afstand van elkaar. Elk groepje rent een andere route, waardoor ze elkaar niet zullen tegenkomen. De afstanden die gelopen worden zijn 5, 10 en 15 KM. Kom ook hier gezellig een keer meelopen.

Voor meer informatie, stuur een bericht naar 0624892666, of mail naar contact@kyokushinfightacademy.nl

 

Wij zien u graag tegemoet.

Vijay Nanhoe

Hoofd Kyokushin Fight Academy


20 nov 2020

Yance Deflers bij online WK Taekwondo Poomsae.

De eer aan Yance om Nederland te vertegenwoordigen in de categorie master 1 tijdens de eerste online Wereld Kampioenschappen Taekwondo Poomsae. De opnamen zitten er op. Nu afwachten hoeveel punten het oplevert.


05 nov 2020

Zilveren medaille voor Naomi van Krevel.

Naomi van Krevel heeft na de bronzen medaille vorig jaar, dit jaar de zilveren medaille behaald bij het Europees Jeugdkampioenschap tot 52 kg in het Kroatische Portec.

 

Naomi begon het toernooi ijzersterk. De eerste ronde was ze nog vrijgeloot (bye) maar in haar eerste partij van de dag boekte ze een eenvoudige zege op de Griekse Panagiota Kaisopoulou. Met een mooie worp scoorde ze een waza-ari en hield haar tegenstandster vervolgens vast in een houdgreep.

Ook in de kwartfinale partij overtuigde Naomi door eenvoudig de Hongaarse Anna Kriza te verslaan. Al snel scoorde Naomi een waza-ari om daarna ook in de rest van de partij de overhand te hebben. Het resulteerde in drie straffen voor Kirza en de winst voor Naomi.

In de halve finale tegen de Poolse Aleksandra Janeczko kwam Naomi met een waza-ari achter maar wist dit vervolgens recht te zetten door zelf een waza-ari te scoren en haar tegenstandster vervolgens te dwingen tot het maken van drie fouten. Naar de finale!

In de finale was de Francaise Faiza Mokdar met ippon te sterk.

 

Al zal ze teleurgesteld zijn, ze vertelde ons vorige week dat ze alleen voor goud ging, toch een mooie prestatie voor dit Spijkenisser judotalent! Alhoewel, teleurgesteld... Ze straalt op haar Instagramfoto's.

 

Vanaf donderdag 19 november is Praag drie dagen lang het decor van de Europese kampioenschappen judo. Onder hen ook de Nederlandse selectie, bestaande uit vijftien judoka’s waaronder het 20 jarige talent Naomi van Krevel uit Spijkenisse/Papendal Arnhem. Dus weer een moment om naar uit te kijken voor Naomi van Krevel


31 okt 2020

Inclusive Dance

Voormalig wedstrijd danspaar Alex en Jacqueline Glijn werken mee aan het organiseren van een online dansproject dat 1 december gehouden wordt: Inlusive Dance World Vision. Het internationale organisatiecomité kwam online bijeen. Uit alle windstreken zijn er mensen vertegenwoordigd. Van Nederland naar Mexico, Rusland naar Indonesië. Liefst negentien landen hebben hun medewerking reeds toegezegd.

Later meer!


23 okt 2020

Regionale tafeltennisteams in de competitie.

De tafeltennissport kent twee competitievormen: de reguliere competitie en de duocompetitie.

 

Van onze regionale teams nemen alleen De Sprint (Brielle) en de Repelaer (Spijkenisse) deel aan de reguliere competitie. De Sprint DPD met zes teams; De Repelaer met drie teams.

 

Daarnaast hebben beide verenigingen ook een vertegenwoordiging in de duocompetitie. Die laatste competitievorm is er ook voor de overige drie regionale teams De Beer (Rozenburg), Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) en Bernisse'80 (Abbenbroek).

De Sprint is met drie teams vertegenwoordigt in de duocompetitie, De Repelaer met vijf, De Beer met vier, Hellevoets Effect met vijf en Bernisse'80 met drie.


22 okt 2020

Brielse jeugd maakt kennis met tafeltennis.

Dinsdag trainden in Brielle 7 gasten mee tijdens de open jeugdtraining bij #tafeltennisvereniging De Sprint. Door Wesley en Tom maakten de kinderen kennis met de tafeltennissport en de gezellige Brielse vereniging (al was het in verband met de coronamaatregelen natuurlijk behelpen)!

Het was top! Tafeltennisvereniging De Sprint biedt de jeugd ook de komende weken nog kans kennis te maken met de vereniging. Zin in (meer)? Kom nog eens voor een gratis proefles aan De Rik 22b in Brielle. #tafeltennis 


13 okt 2020

Geen punten voor de Spivo Dames 1.

Op zaterdag 10 oktober mocht Spivo Dames 1 naar Den Dungen voor de wedstrijd tegen HLB Van Daal/DS. Zij hadden nog geen set weggegeven dit seizoen, dat beloofde dus een lastige wedstrijd te worden. Spivo ging er vol vertrouwen in, maar na 1,5 uur spelen was de conclusie dat het niet genoeg was om een set te winnen. 

 

De dag begon niet vlekkeloos. Kirsten was haar wedstrijdshirt vergeten en kwam te laat op de carpool, de boetepot is dus weer lekker aangevuld. In verband met de coronamaatregelen moesten we, eenmaal aangekomen in bij de sporthal in Den Dungen, nog ruim een half uur wachten tot we de zaal in mochten. Het was ijskoud buiten, het regende en sommige zagen zelfs al sneeuwvlokken uit de lucht komen. De tijd hebben we maar opgevuld met een mooie Skype sessie vanuit de auto’s, wat dansjes en een wandeling om ons warm te houden. Ook de teambespreking hebben we maar op de parkeerplaats gedaan. Uiteindelijk mochten we na 40 minuten wachten de zaal in.  

Eenmaal binnen konden we beginnen met de warming-up, dit was wel nodig want de dames waren aardig afgekoeld. We hebben lekker in staan slaan, ook met de nodige agressie na al het lange wachten.   

De wedstrijd begon met de opstelling: Rachelle, Zara, Daisy, Alicia, Sabine, Maaike en libero Charlotte. HLB Van Daal/DS liet zien waarom ze nog geen set hadden afgestaan, maar Spivo merkte ook dat er toch zeker wel wat te halen viel. Helaas maakten we zelf teveel foutjes, gelukkig wel afgewisseld met ook hele goede dingen. Zo zaten er mooie service series in ons spel waardoor we na een achterstand vaak goed terug kwamen. Ook werd er van alles geprobeerd met goede invalbeurten van de andere dames, maar ook dit kon het verschil niet maken. We hebben ontzettend hard gestreden, maar het mocht helaas niet baten. We verloren de wedstrijd met 4-0 (25-19, 25-19, 25-19, 25-22).  

We hebben het niet makkelijk weg gegeven en dat is iets waar we ook trots op mogen zijn. Maar het is duidelijk dat we nog veel te leren hebben en dat zal ook in de trainingen moeten blijken. Tijdens de training dinsdag zullen we deze punten zeker benoemen.  

Volgende week gaan we er weer met goede moed tegenaan, dan spelen we om 17.30 uur tegen Hajraa DS1. De wedstrijd zal weer te volgen zijn via de live verbinding op Facebook. Tot dan!

 

Foto: team Dames1.


11 okt 2020

Fysiek BV Voorne Dames 1 wint eenvoudig.

De dames van Voorne hadden afgelopen zaterdag het team van River Trotters op bezoek. Voorne was op Nienke en Evelyn na compleet. De opdracht van Coach Olaf Bons was om met name verdedigend zo weinig mogelijk weg te geven en bij balbezit rust te bewaren als de fastbreak geen optie was.

 

 

 

Voorne begon aanvallend wat stroef aan de wedstrijd maar halverwege de eerste periode werd duidelijk dat het geen spannende middag zou worden. De Brielse dames staan bekend als een fysiek team dat de duels niet schuwt. Veel tegenstanders raken hierdoor niet in hun eigen spel en zaterdag was daar een goed voorbeeld van. Na een ruststand van 29-9 denderde Voorne in de 2e helft over de tegenstander heen en haalde het vooral door het missen van makkelijke kansen de 100 niet. Eindstand 76-23.

 

Ondanks verlies goede wedstrijd BV Voorne U16.

Het meiden u16 team van basketbalvereniging Voorne speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen koploper Binnenland. Dit ongeslagen team had al uitslagen staan met 90 punten verschil, dus de Brielse meiden wisten dat het een lastige middag zou worden.

 

De tegenstander begon fanatiek aan de wedstrijd en speelde erg fysiek. Voorne moest wennen en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Wanneer dat lukte resulteerde dat ook vaak in een mooie aanval. Gedurende de eerste helft raakte de thuisploeg steeds meer gewend aan de pressie van Binnenland, maar het verschil bij rust was al aardig opgelopen tot 12-41. 

 

Hoewel Voorne het in de eerste helft al goed deed, werd het spel in de 2e helft alleen maar beter. Door goed te verdedigen en meer het duel aan te gaan was Voorne in de tweede helft zelfs gelijkwaardig aan de tegenstander. De tweede helft eindigde gelijk: 21-21! Einstand 33-62, met de centers Anouk en Anoek als topscoorders met 12 en 13 punten.


10 okt 2020

De Sprint/DPD 1 heeft zaterdagmiddag ook de vierde wedstrijd in de Landelijke 3e divisie Tafeltennis verloren. In eigen huis was het sympathieke The Back Hands niet bereid de helpende hand toe te steken en won verdiend met 3-7.


Clubkampioen Wesley van der Hurk wees zijn teamgenoten vanmiddag de goede richting door de openingswedstrijd van Danny Roks te winnen. De gamestanden waren 11-8, 11-5, 14-12 in Wesleys voordeel.

 

In de tweede wedstrijd van de middag had Sacha Ykema het erg lastig tegen de sterkste speler van de Sint Willibrorders, Richard Verstijlen. Sacha was vorig seizoen in uitstekende vorm, maar kan dat deze najaarscompetitie niet evenaren. Sacha: "Ik heb er erg veel last van dat we de competitie onder deze Covid-19-maatregelen moeten afhandelen. Het is zo'n sfeerloze bedoeling. Ik ben een gezelligheidsmens en speel op het publiek. En dat ontbreekt nu volledig. We kunnen niet de kantine in en de "after gametime" tot een goed einde te brengen. De tegenstanders van vandaag zijn hartstikke leuke gasten. En dan kan je niet echt gezellig nababbelen. Vreselijk. Terug trekken uit de competitie was geen optie. De bond kom t dan met een boete en je bent je plek in de 3e divisie niet zeker. Ook is er geen sprake van een tijdelijke stopzetting van de competitie, ook al was dat qua tijdspad mogelijk, omdat niet alle verenigingen een blok vormen tegen de competitieleider. Maar goed, ik speel natuurlijk wel, maar het komt door de genoemde omstandigheden er niet echt uit." Met als gevolg dat de Briellenaar met 8-11, 10-12 en 4-11 ten onder ging. The Back Hands op 1-1.

 

Derde man Martin Lankair kwam in zijn eerste wedstrijd in actie tegen Peter de Rooij. Met 7-11, 8-11, 8-11 leed Martin een reguliere nederlaag. Sacha: "Martin is nog niet helemaal fit, moest vorige week zijn laatste wedstrijd door een blessure laten lopen, en komt tegen de sterkste 3e divisiespelers eigenlijk gewoon tekort."

 

Het dubbel coronastijl werd door Wesley en Sacha met 1-3 verloren van Peter en Richard. Omdat Sacha vervolgens tekort kwam tegen Danny (12-10, 7-11, 6-11, 11-13) nam The Back Hands een 1-4 voorsprong.

 

Wesley is in vorm en is in staat zich volledig op de wedstrijd te concentreren. Daardoor wist hij ook zijn tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Sacha: "Heel knap hoe Wesley zich kan motiveren voor de wedstrijden. En hij speelde vorige week en vandaag erg goed!" Wesley versloeg Peter met 8-11, 11-9, 11-8, 11-9. Tussenstand: 2-4. 

 

Martin knokte in de wedstrijd tegen Richard voor wat hij waard was, maar kon geen potten breken. Het werd 7-11, 7-11, 9-11 voor de Back Handsspeler. Daarna wist Sacha wel te winnen van de zwakste Brabander Peter de Rooij (11-7, 7-11, 11-7, 11-3) waardoor de tussenstand van 3-5 op het scorebord kwam. 

 

Martin wist ook zijn derde enkelwedstrijd niet in winst om te zetten. Danny ging er met 5-11, 5-+11 en 13-15 met de winst van door. Omdat de strijd tussen de kopmannen Wesley en Richard ook in Brabants voordeel eindigde (2-11, 9-11, 7-11), kwamen de duidelijke cijfers van 3-7 op het wedstrijdformulier.

 

 

Een verdiende overwinning voor de Brabanders, die goede zaken deden voor klassenbehoud. Dat wordt voor De Sprint/DPD nu een lastige zaak. Volgende week in Gouda een laatste strohalm in de confrontatie met Vriendenschaar 2. Maar de vrees is dat dit ondanks de terugkeer in het team van Demelsa Basie een brug te ver zal zijn. Sacha: "Een redding zou kunnen zijn dat de competitie weer wordt afgebroken :-), net als in het voorjaar. Maar ja, anders gaan we sportief ons best doen om in de afdelings Hoofdklasse na één competitie onze plek in de Landelijke Competitie weer te heroveren."

De Sprint 2 boekte in de 1e klasse A van de afdelingscompetitie een zwaar bevochten 5-4 overwinning op Docos 3. Man van de Wedstrijd werd Briellenaar Aad de Sousa. Aad wist als enige speler zijn drie enkelspelen te winnen. Aan Brielse kant kwamen ook nog zeges van Dustin Eier (winst op Kian Keymaram) en Rachid Ahmed (winst op Jonathan van Zijverden). 

 

De Repelaer 1 heeft vrijdagavond in Overschie het plaatselijke tafeltennisteam 1 met 6-3 verslagen. In deze wedstrijd in de 2e klasse E bleef de in topvorm verkerende Jakub Czarny als enige speler zonder nederlaag. Hij maakte korte metten met zijn tegenstanders en liet ze gedesillusioneerd achter. De overige Spijkenisser punten kwamen van het tafeltennisbat van Marcel van der Sterre (winst op Hans van Rijswijk en Ardeshir Armini) en Jeffrey Tempelman (winst op Hans van Rijswijk). Het ziet er naar uit dat De Repelaer 1 samen met Pingwins 1 gaat strijden om het kampioenschap. En laat dit team nu juist vrijdag 16 oktober naar Spijkenisse komen. Kan Jakub dan zijn ongeslagen status behouden? We zijn benieuwd!

 

Overige uitslagen:

  • Taveba 2-De Repelaer 1: 2-3 (1e klasse Duocompetitie)
  • Dordrecht 4-De Beer 1: 3-2 (2e klasse Duocompetitie)
  • Boomgaardshoek 1-Hellevoets Effect 1: 1-4 (3e klasse Duocompetitie)
  • NTTC 2-Bernisse'80 1: 3-2 (4e klasse Duocompetitie)
  • Tavenu 5-De Sprint 1: 4-1 (5e klasse Duocompetitie)

08 okt 2020

Winst en verlies VAT Mix 2; puntendeling VAT Heren

  • VAT Mix2 speelde in de Morgenstont Hellevoetsluis weer een wedstrijd. Tegenstander in de Morgenstont Hellevoetsluis was Yum2 uit Hoogvliet. Dankzij youngster Emma had toch 3 dames in het veld naast Myrthe en Leontine. Vaste spelverdeelster Sylvia en alleskunner Diana waren er niet bij vanavond. De herendelegatie bestond uit Dirk Floris Sander en Stefan.Yum knokte voor wat zij waard was en kwam knap terug tot 20-18. Maar daarna besliste de thuisploeg de wedstrijd met degelijk spel: 25-19 en 4 punten waren binnen. 
  • Eindelijk de eerste wedstrijd voor de VAT Heren thuis tegen VCN. Vat ging de wedstrijd in met Sylvia, Ben, Robert, Floris, Gert-Jan, Lennart en libero Dirk. In de eerste set gaf het team servicedruk, was alert in de verdediging en gretig in de aanval. Kortom VCN stribbelde tegen maar ging met 25 16 ten onder. Een goed begin is het halve werk en ook set 2 was er geen vuiltje aan de lucht. Het ging zelfs nog beter met 25-12. Maar toen kwam set 3. VCN had wat wissels doorgevoerd en ging met risico serveren. Tel daar een mate van concentratieverlies bij op en er ontstond een rommelige wedstrijd die geheel verdiend met 19-25 naar de uitploeg ging.   De neuzen keken hierdoor weer dezelfde kant op en misschien ontstond er zelfs overconcentratie, want in set 4 ontstond een spannend volleybalgevecht waarbij in het middengedeelte VCN uitliep naar een comfortabele 11-19 voorsprong. Maar Vat veerde op en kwam via enkele servicebeurten terug tot 20-23. Maar 2 aanvallen die in het net eindigden, brachten de bezoekers een verdiend gelijkspel. Genoeg stof tot nadenken dus voor de komende wedstrijden. 
  • Wedstrijd 2 voor VAT Mix 2 bleek er een om snel te vergeten. In een zwaar door coronaregels geleide sporthal in Rotterdam West nam het team het op tegen een jong team van Hou Stand. De eerste set werd met geconcentreerd spel en mooie aanvallen rustig uitgespeeld en gewonnen. Met 4 heren en 3 dames kwam er 1 wisseling na set 1. Helaas ging de textieldrukkersformatie in de 2e set mee in het opportunistische spel van de thuisploeg die vreemde reddingen afwisselde met leuk spel. Gevolg een teleurstellende nederlaag in set 2: 25 21. Dit had een waarschuwing moeten zijn, maar set 3 was maar een fractie beter dan set 2 met als gevolg een beschamende 25 21. Vat Mix 2 speelde simpel gezegd ver onder het normale niveau en leek rijp voor een dikke nederlaag. Om een poging het tij te keren, werd in set 4 teruggegrepen op de formatie van set 1. Het bracht wat meer rust in het team en het spel werd zelfs bij tijd en wijle weer vloeiend. Er kwam weer wat vertrouwen en gelukkig werd met 13 25 een gelijkspel uit het vuur gesleept. Maar het moet beter in de komende wedstrijden. Daar is iedereen van overtuigd.

06 okt 2020

Hellevoets Effect 1 neemt de leiding in 3e klasse A.

Door een overduidelijke overwinning op koploper Boomgaardshoek 1, heeft duoteam 1 van Hellevoets Effect de leiding overgenomen van Boomgaardshoek in de 3e klasse A.

 

Onno Blok moest in de openingswedstrijd wel alle zeilen bijzetten om tegenstander Gijsbertus van T Verlaat te verslaan. Onno kwam met 0-2 achter in games (5-11, 5-11) maar vond daarna zijn ritme en won de wedstrijd alsnog met 11-7, 11-4 en 11-8.

 

Arno Ynzonides moest in de tweede partij van de avond ook tot het uiterste gaan om Mark van Lier te verslaan. Arno nam een 2-1 gamevoorsprong na de eerste game aan de tegenstander gelaten te hebben (8-11, 13-11, 11-5). Mark trok de stand weer gelijk: 11-7. In de beslissende game ontspon zich een spannend gevecht dat Arno met 14-12 in zijn voordeel besliste. Hellevoets Effect op een zwaar bevochten 2-0 voorsprong.

 

Arno had later op de avond minder moeite met Gijsbertus. Met 11-3, 11-5 en 11-9 won hij soeverein.

Onno wist Mark ook in drie games te verslaan: 11-9, 11-6, 11-2.

Het dubbel-nieuwe-stijl ging gelijk op, met uiteindelijk winst voor het Hellevoetse team: 11-6, 11-9, 9-11, 12-10.


04 okt 2020

BV Voorne U16 meidenteam behaalt eerste overwinning.

Het talentvolle U16 meidenteam van BV Voorne heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning behaald op Nieuw Generation Basketball uit Den Haag. 

 

Nadat in de zomer 2 belangrijke spelers vertrokken, was lang onduidelijk of er wel competitie kon worden gespeeld. Gelukkig is het team alsnog  versterkt met Fenna Kosters en Britt de Vries. Waar Fenna zaterdag prima debuteerde, is Britt nog herstellende van een blessure. 

 

Voorne begon fanatiek aan de wedstrijd en liep de tegenstanders aan alle kanten voorbij. Na de eerste periode was de stand 2-17. In de 2e periode ging het even wat minder en vooral door slordig balverlies liep het verschil terug tot 7 punten. Hierna herpakten de Briellenaren zich en liep het verschil in de tweede helft zelfs op tot 30 punten. De meiden bleven ondanks hun vermoeidheid hard werken en gingen met een verdiende overwinning van 32-56 naar huis. 

 


04 okt 2020

Sebastiaan Maas in het zonnetje gezet bij KDO Sport Hellevoetsluis.

 

Vrijdag kwam er onverwacht bezoek in de turnhal voor een speciale gelegenheid. Willem en Sylvia riepen alle turnsters de vloer op en namen het woord. Wie turnt er al vanaf 7 jaar? Wie heeft al eens wedstrijden geturnd? Vele vingers van turnsters gingen de lucht in. En... Wie is er Nederlands Kampioen geworden?

Er ging niet meteen een belletje rinkelen, maar Sebastiaan werd in het zonnetje gezet. Sebastiaan is 25 jaar lid van KDO-Sport en ontving een speldje en bos bloemen van de club.

Nadat beide zussen al turnden, hielp zijn moeder bij een jong talenten test en hoppelde Sebastiaan ook mee. Pia vroeg of hij ook wilde turnen en een tijdje later hing hij aan de hoge rekstok bij Peter Souren. Het turnen beviel hem goed. Sebastiaan werd in zijn turncarrière Nederlands Kampioen voltige, won twee keer zilver op de meerkamp en zette een record van ruim 80 flanken neer op de paddestoel.

 

In 2007 werd Sebastiaan trainer bij de dames selectie en sindskort is de hij ook halbeheerder van de turnhal. KDO-Sport is Sebastiaan ontzettend dankbaar en hoopt nog lang met hem samen te kunnen werken!


03 okt 2020

Derde nederlaag op rij voor ttv De Sprint.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle heeft vrijdagavond ook de 3e wedstrijd in de najaarscompetitie van de landelijke 3e divisie verloren. In Etten-Leur werd het tegen Tanaka 1 2-8.

 

Voor de Briellenaren kwamen deze keer clubkampioen Wesley van der Hurk, Martijn Bekker (archieffoto) en Martin Lankair in actie. 

Na twee nederlagen tegen het sterke HTTV 070 1 (3-7) uit Den Haag en Pecos 2 uit Oegstgeest (3-7), trof het team gisteren in Etten Leur Tanaka 1 waarvan in de afgebroken voorjaarscompetitie nog met 3-7 was verloren. Het is opvallend trouwens dat de Nederlandse Tafeltennisbond is tegenstelling tot veel bonden de landelijke competitieteams in een compleet nieuwe indeling heeft samengebracht. Daardoor treft De Sprint vier nieuwe tegenstanders. En niet de minste! Het zijn stuk voor stuk uitdagingen voor het Brielse team.

 

Tanaka 1 had de eerste twee wedstrijden met 4-6 verloren van Vriendenschaar 2 (Gouda), respectievelijk The Back Hands 1 (Sint Willibrord). Gisteren kwamen de Brabanders met Erik Verhage, Rob Verschuren en Velory Gallery Des Granges in actie.

 

Erik Verhage en Wesley van der Hurk openden de avond. Beide mannen maakten er een leuke, tot en met de vierde game, spannende wedstrijd van. Wesley nam een 2-0 gamevoorsprong maar kon dit helaas niet vasthouden en ging alsnog na vijf games als verliezer naar de kant: 11-7, 11-5, 10-12, 9-11, 2-11.

Vervolgens was het de beurt aan kopman Rob Verschuren en Martin Lankair. Martin was lang geblesseerd en keert deze competitie gelukkig weer terug achter de wedstrijdtafel. Hij was deze wedstrijd echter kansloos: 6-11, 9-11, 6-11.

Tegen Velory Gallery Des Granges wist Martijn Bekker Brielle weer terug in de wedstrijd te brengen. Met mooie cijfers bond Martijn de man met de bijzondere naam aan de zegekar: 11-7, 11-7, 12-10.

 

Het dubbel nieuwe stijl werd een leuk gevecht tussen Erik/Velory en Wesley/Martijn. Helaas voor de Briellenaren sloeg Tanaka in de laatste, beslissende vijfde game dodelijk toe: 7-11, 11-5, 13-11, 7-11, 9-11.

Wesley van der Hurk wist vervolgens op zeer knappe wijze Rob Verschuren te verslaan. Opnieuw nam Wesley een 2-0 gamevoorsprong (11-6, 11-9), om net als in de eerste wedstrijd ook nu de tegenstander terug te latern komen (5-11, 1-11). Dit keer hield Wesley de concentratie goed vast en wist de beslissende game wel te winnen: 11-7. De Sprint verkleind de achterstand tot 2-3. Alles nog mogelijk!

 

Maar niets van dat alles deze avond. De Sprint behaalde geen punt meer binnen. 

Martijn Bekker verloor van Erik Verhage (10-12, 11-6, 10-12, 7-11) en Rob Verschuren (7-11, 8-11, 5-11), Wesley van der Hurk dolf het onderspit tegen Velory Gallery Des Granges (7-11, 11-5, 4-11, 8-11) en Martin Lankair verloor na een spannende wedstrijd van Velory Gallery Des Granges: 10-12, 14-12, 6-11, 13-15. Helaas was Martin niet meer in staat de laatste wedstrijd tegen Erik Verhage te spelen waardoor ook deze wedstrijd reglementair naar de tegenstander ging.

 

Een bittere 2-8 nederlaag voor De Sprint 1. Er had wellicht iets meer ingezeten. Maar het is zaak de boel weer bij elkaar te rapen en volgende week zaterdag 10 oktober in eigen huis aan De Rik 22b meer punten van The Back Hands af te snoepen. Wellicht dan de eerste overwinning in deze sterke najaarscompetitie van de 3e divisie G. Succes mannen (en Martin een goed herstel toegewenst) !!!


02 okt 2020

De Repelaer 1 verliest van Xerxes 1.

 

De Repelaer 1 heeft donderdagavond in Rotterdam een wedstrijd gespeeld in de 1e klasse A van de duocompetitie. Tegenstander Xerxes 1 was met 3-2 te sterk.

 

Voor De Repelaer traden Jakub Czarny en Jeffrey Tempelman aan in de arena van de Rotterdammers. Kopman Jakub begon met een mooie overwinning op Charly Tang. Jeffrey kon in de tweede wedstrijd van de avond hieraan geen vervolg geven; hij verloor van Chi Ho Tang. 

Het dubbel-nieuwe-stijl trokken de Spijkenisser mannen naar zich toe zodat het team weer op voorsprong kwam.

Na de pauze verloor Jeffrey van Charly; de stand weer gelijk. De wedstrijd tussen beide kopmannen zou de beslissing brengen. Het werd een mooi partij die Chi Ho naar zich toe wist te trekken waardoor de Rotterdammer de winst konden vieren.


29 sep 2020

MIX 1 team Van Amen Volleybal start competitie met twee overwinningen!

 

Na zes maanden was het op 15 september eindelijk weer zover. De competitie begon voor Van Amen Volleybal uit Hellevoetsluis. De start, met een eerste wedstrijd in de D poule voor het afgelopen seizoen als eerste geëindigde eerste Mix team.

 

Door blessures ontbraken Leontine en Floris in de basis. Voor hen deden mee nieuweling Lennart en zijn talentvolle dochter Emma. Voor de zekerheid was ook Sander van mix2 erbij om het aantal heren op vier te krijgen. Het decor was de Staver in Sommelsdijk en de tegenstander was het team van Intermezzo.

 

Met Sander en Myrthe op de bank ging set 1 van start. Lennart, de stand in voor Floris, excelleerde op de midden positie. Ook Diana en Myrthe scoorden er lustig op los aan de buitenkant. Sylvia en Gert-Jan speelden alsof zij geen coronapauze hadden gehad en Dirk deed zijn ding. 11 - 25 was het resultaat.

 

In Set 2 werd Sander gewisseld.  Gert-Jan kwam in het veld. Diana verving Emma. De tegenstander krijgt alle credits voor hun vechtlust maar de dominantie bleef . 15 -25. Voor de recreanten formatie uit de Vestingstad.

 

In set 3 meende het VAT te moeten door wisselen en zo gingen Dirk en Myrthe even naar de kant. Desondanks bleef het niveau goed en op een goede servicebeurt van Intermezzo na bleef de Hellevoetse ploeg overheersen. 16  - 25.

 

In Set 4 mochten Sylvia en Sander uitrusten en met Diana als vervangster op setup draaide het team ook door met weer een 11  - 25 resultaat. De competitie ging dus goed van start met een 0-4 overwinning.

 

Op woensdag 23 september jongstleden mocht Mix 1 weer aan de bak in een thuiswedstrijd tegen het sterke Vovero uit Rozenburg.

Wel waren er weer wat personele problemen. Floris nog steeds geblesseerd, Gert-Jan verhinderd en Diana zat in de lappenmand. Gelukkig waren Robert en zijn dochter beschikbaar en was ook Leontine weer van de partij.

 

Set 1, met Sander en Myrthe op de bank, kenmerkte zich door uitmuntend verdedigen van middenspelers Lennart en Robert. Tel hiernaast de naast mooie aanvallen en de set-ups van good old Sylvia bij op en de set werd in het voordeel van de thuisploeg beslist met 25 10. Hiermee maakte VAT , meteen haar bedoelingen goed duidelijk.

 

In set 2 kwam Myrthe erin voor Summer en ze liet meteen zien enorm gegroeid te zijn in haar spel. De afgelopen jaren is ze duidelijk sterker geworden. De setwinst was wederom overtuigend  en verrassend: 25 - 12

 

Net als de wedstrijd tegen Intermezzo werden Leontine en Dirk in Set 3 op de bank gezet en kwam Robert op de diagonaalpositie te staan, waardoor Sander zijn vertrouwde plek op de middenpositie  kon innemen.

Dit leidde zeker in het begin van de set toch tot wat problemen. Vovero maakte hier uitstekend gebruik van. Gevolg was een gelijk oplopende score. Toch werd ook deze set nipt door de thuisploeg  gewonnen met 25 - 22.

 

Vat was dus gewaarschuwd voor set 4. Maar we spelen voor ons plezier en zoals afgesproken gaat ook Sylvia als spelverdeelster er 1 set uit bij een 3 0 voorsprong. Met Lennart op setup en Dirk op ‘de midden’ leverde de thuisploeg echter veel aanvalskracht en vernuft in. Weer volgde een spannende set waarbij Vat zich na een zeer goede servicebeurt van Vovero zich toch weer terug knokte. Maar helaas het mocht niet baten met een minimaal verschil trok Vovero de laatste set welverdiend met 24 - 26 naar zich toe. Uiteindelijk dus een 3 - 1 uitslag en een puzzel die opgelost moet worden om de aanvalskracht op peil te houden als Sylvia er naast staat en Diana niet beschikbaar is.

 

VAT Mix 1 start de competitie met twee overwinningen uitstekend.

Voor MIX 2, is competitieouverture op woensdag 30 september, thuis tegen Yum2 uit Hoogvliet.


Zaterdag 26 september 2020       

BV Voorne X10 1 – Zoebas X10 3

 

De tweede wedstrijd van dit bijzondere seizoen. Het is vreemd voor de jonge spelers dat niet alle papa’s en mama’s op de tribune aanwezig zijn of mee mogen naar uit wedstrijden, maar zij maken ondanks dat heel veel lol en hebben het leuk tijdens de wedstrijden.

 

Vorig seizoen is dit team voor het allereerst competitie gaan spelen, met heel veel nieuwe leden die nog nooit een basketbal hebben vastgehouden. Dat bleek ook wel uit menig eindstand wat voor sommige kinderen erg deprimerend werkt en waar anderen weer helemaal niks van hebben.

Toen vorige week de aftrap plaats vond van het wedstrijdseizoen, waren er vast een aantal kindjes die hebben gedacht: “Oh, niet weer!”. Helaas de eerste wedstrijd had geen fijne eindstand 61-14 voor Westland Stars.

 

Maar zaterdag stonden er weer 6 kinderen te trappelen om de wedstrijd aan te gaan tegen Zoebas.

Harm, Deeyan, Olivia, Stef, Jolie en Fenne zijn deze 6 kinderen, helaas waren er een aantal kinderen niet aanwezig door verkoudheid of blessures.

 

Het eerste stuk van periode 1 leek het behoorlijk gelijk op te gaan, maar als snel bouwde BV Voorne een voorspong op. En deze voorsprong bouwde alleen maar uit. De Corona coördinator en de zaalwacht, tevens ouders van deze kinderen, waren verbaasd en eigenlijk een beetje bang om blij te zijn, maar dat was totaal niet nodig. De eindstand mag er zijn: 74-14!

 

Super trots op deze basketballers verlaten wij een best stille zaal. Het is jammer dat deze tijd geen volle zalen kan veroorloven, maar gezondheid voor alles.

 

Zet hem op jongens op naar de volgende overwinning!


26 sep 2020

Pecos 2 verslaat De Sprint/PDD 1 in eigen huis.

 

Tafeltennisteam De Sprint/DPD 1 was tot op het bot gemotiveerd om na de nederlaag van vorige week in Den Haag het sterke Pecos 2 te verrassen en aan de zegekar te binden.

In eigen huis aan de Rik 22b in Brielle traden kopman Sacha Ykema, Martin Lankair en Wesley van den Hurk aan in de arena.

 

Sacha Ykema opende tegen Tom Helle. Direct de strijd tussen de twee kopmannen! Sacha verloor de eerste game (7-11), maar wist de tweede game in winst om te zetten: 11-9. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin Tom zich de sterkste toonde en met 11-5 en 11-8 de partij naar zich toe trok en De Sprint/DPD op een 0-1 achterstand bracht.

 

Het was al een tijd geleden dat Martin Lankair voor De Sprint 1 in actie was gekomen. Persoonlijke omstandigheden waren daarvan de oorzaak. Gelukkig was Martin weer in de gelederen. Hij kon echter niet winnen van Thomas Jansen en leed een drie games nederlaag: 8-11, 8-11, 10-12. Tussenstand 0-2.

 

Clubkampioen Wesley van den Hurk had de taak De Sprint weer in de wedstrijd te brengen. De eerste twee games tegen oud Olympiër Maaike van der Paavoordt lukte dat nog wel (10-12, 11-6), maar daarna liet Maaike Wesley kansloos achter: 8-11, 5-11.

 

Het dubbel nieuwe stijl ging ook verdiend naar het Oegstgeestse Pecos 2. Sacha en Martin verloren met 1-3 van Tom en Thomas: 8-11, 12-10, 6-11, 8-11. De toon was gezet. Pecos op een 4-0 voorsprong. Het was een zware middag voor het Brielse team.

 

Pecos had geen medelijden met De Sprint. Nadat Martin met 0-3 verloren had van kopman Tom (9-11, 5-11, 8-11), verloor tot grote teleurstelling van alle Briellesupporters kopman Sacha met 7-11 in de vijfde en beslissende game van Maaike: 11-123, 11-2, 11-9, 8-11, 7-11. Daarbij liet Sacha een 2-1 gamevoorsprong uit de hand glippen. de hatelijke 0-6 op het scorebord.

 

Wat de oorzaak was horen we later graag van Sacha, maar daarna kwam De Sprint iets terug in de wedstrijd. Alles Pecosspeler Tom wist nog een punt te scoren (3-1 op Wesley), maar de overige punten bleven bij de Brielse spelers. Wesley won wel van Thomas (3-1), Martin versloeg Maaike (3-1) en Sacha behaalde zijn enige winst op Thomas (3-1). De eindstand kwam hiermede op 3-7 voor Pecos 2.

 

Het wordt een zwaar seizoen voor de Briellenaren in de landelijke 3e divisie tafeltennis. Vrijdag 2 oktober volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Tanaka in Etten Leur. In het voorjaar werd het 7-3 voor de Brabanders. Zit er nu een kleine overwinning in? We gaan het zien.


23 sep 2020

Jakub Czarny Man of The Match bij de Repelaer.

Jakub Czarny was de Man of The Match bij De Repelaer 1-Docos 5 in de 2e klasse E van de reguliere tafeltenniscompetitie. Het Spijkenisser team won met 7-2 van de Leidenaren.

 

Zonder de geblesseerde Jeffrey Tempelman ontvingen Jakub Czarny, Marcel van der Sterre en Daniel Koppenol de Leidenaren Patrick Duivenvoorde, Rezgar Mohammed Mustafa en Frank Tinkelenberg in eigen huis aan de Salamanderveen 350 in Spijkenisse. En de Spijkenisser mannen kwamen uitstekend uit de startblokken na de Covid-19-lockdown. Ze behaalden een grote overwinning en nemen resoluut de leiding in de 2e klasse E van de afdelingscompetitie.

 

Jakub Czarny werd de Man of The Match. Hij kende geen enkel moment problemen tegen zijn drie tegenstanders en won telkens met 3-0.

 

Marcel van der Sterre verslikte zich in zijn openingswedstrijd tegen Patrick Duivenvoorde (0-3) en knokte zich vervolgens naar overwinningen op Frank Tinkelenberg (3-0: 11-5, 11-9, 11-9) en Rezgar Mohammed Mustafa (3-0: 11-7, 13-11, 11-8). 

 

Daniel Koppeol begon met 3-1 winst op Frank Tinkelenberg, verloor met 0-3 van Rezgar Mohammed Mustafa om met een 3-1 zege op Patrick Duivenvoorde te eindigen (11-5, 15-13, 7-11, 11-9).

 

Een uitstekend begin van de najaarscompetitie! In de afgebroken voorjaarscompetitie stonden de mannen in een andere poulesamenstelling op een keurige 2e plaats op ruime achterstand van koploper Tavenu 2. Wat gaat deze competitie de Spijkenisser vlaggendragers brengen???

Deze week zijn de mannen vrij. Dit in verband met het feit dat er maar vijf teams in de poule ingedeeld zijn. Volgende week vrijdag 2 oktober 2020 opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen Xerxes 1.


20 sep 2020

Volley Voorne Dames 1 beginnen met een mooie overwinning in de 1e klasse.

 

Vandaag was het dan zo ver. De eerste wedstrijd sinds een hele lange tijd. We keken er erg naar uit, maar we hadden ook de nodige zenuwen. Een thuis wedstrijd tegen Erasmus D2 stond op het programma.

 

Toen we eenmaal aan de wedstrijd begonnen, waren alle zenuwen gelukkig verdwenen. We speelden lekker vrijuit en bleken het niveau goed aan te kunnen. Er werden mooie combinaties gemaakt en leuke punten gescoord. Zo konden we de eerste 3 sets, met wat spannende momenten, binnen slepen. Helaas door, wat wij vermoeden, wat concentratie verlies hebben we de laatste set helaas weg moeten geven. 

 

Al met al een super eerste wedstrijd waarbij we trots zijn op het resultaat. Was toch onze eerste wedstrijd in de 1e klasse!  Volg onze wedstrijden live via de stories op onze Instagram pagina! Voor een filmpje open hier.


20 sep 2020

Nederlaag voor ttv De Sprint Brielle.

 

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle is de Landelijke Najaarscompetitie gestart met een 7-3 nederlaag. Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van den Hurk reisden voor een wedstrijd in de 3e divisie naar Den Haag voor de confrontatie met HTTV 070 1.

 

Wesley van der Hurk startte de middag met een wedstrijd tegen Pepijn van der Hoeven. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Wesley met klein verschil zijn meerdere in Pepijn moest erkennen: 9-11, 9-11, 8-11.

Martijn Bekker bestreed vervolgens Sjoerd Vaders. Ook Martijn bood goed tegenstand maar moest met een nederlaag naar de kant: 9-11, 8-11, 7-11. De Sprint op 0-2 achterstand.

Kopman Sacha Ykema was in de afgebroken voorjaarscompetitie in super vorm. Hoe kwam hij uit de Covid-19-pauze? Dat was vooraf de grote vraag. Tegen Pieter Rijnders begon Sacha met gamewinst: 11-9. In de tweede game moest hij de winst aan de tegenstander laten (9-11) voordat hij de derde game weer met klein verschil in de verlenging naar zich toetrok: 18-16. Ook de vierde game waren Pieter en Sacha zeer aan elkaar gewaagd. Maar de routine van de Briellenaar gaf de doorslag en met het kleinst mogelijke verschil bracht hij ttv De Sprint terug in de wedstrijd.

 

Ook in het "dubbel" was er nauwelijks krachtsverschil tussen de Hagenezen Pepijn/Sjoerd en de Briellenaren Martijn/Sacha. De gamestanden 8-11, 9-11, 11-8 en 10-12 zijn daarvoor het bewijs. Maar de Sprint kwam hierdoor wel op een 1-3 achterstand. Sjoerd Vaders was in de vijfde wedstrijd van de middag te sterk voor Wesley van der Hurk. Hij liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was: 5-11, 7-11, 6-11. Stand 1-4.

 

Sacha (tegen Pepijn) en Martijn (tegen Pieter) brachten ttv De Sprint door mooie overwinningen weer in de wedstrijd. Sacha won met 12-10, 9-11, 11-9, 16-14; Martijn met 11-8, 11-3, 11-7. Stand 3-4.

De wedstrijd tussen beide kopmannen Sjoerd en Sacha ging weer naar de Hagenezen. Sjoerd was Sacha te slim af. Gamestanden: 10-12, 5-11, 9-11. Stand 3-5.

 

Pieter en Wesley wilden deze middag toch echt wel een wedstrijd winnen! Daarom ontspon zich een mooi tafeltennisgevecht dat over de volledige vijf games ging. Wesley nam met duidelijke cijfers een 2-0 gamevoorsprong (11-6, 11-4). De wedstrijd leek beslist, maar daar had Pieter andere gedachten over. Door drie games op rij te winnen (11-5, 11-8, 11-9) trok hij tot frustratie van Wesley de wedstrijd alsnog naar zich toe. Stand 3-6.

 

Het slotakkoord was voor Pepijn en Martijn. Ook in deze partij waren vijf games nodig om de winnaar te krijgen. Om en om gingen de eerste vier games: 11-9, 4-11, 11-6, 5-11. In de beslissende game van deze wisselvallige wedstrijd trok Pepijn aan het langste eind: 6-11. Eindstand: 3-7.

Na afloop een terugblik met Sacha: "We hopen in deze competitie het niveau te halen van het voorjaar. Het wordt een lastig karwei ons te handhaven. Maar we hebben het natuurlijk in eigen hand. Vandaag lieten we punten liggen. Martijn en Wesley lieten beiden een puntje liggen. Een gelijkspel had er in gezeten. Maar het is 3-7. Het kunnen wel eens belangrijke verliespunten blijken. We gaan het zien. Zaterdag 26 september de volgende wedstrijd met nieuwe kansen. Tegenstander in eigen huis is dan Pecos 2 uit Oegstgeest."

 

De wedstrijd aan De Rik 22b in Brielle begint dan om 14.00 uur.


14 sep 2020

BV Voorne M20 wint zeer overtuigend van Sportiff Company Grasshoppers.

 

Afgelopen zaterdag 12 september 2020 was eindelijk de eerste wedstrijd voor BV Voorne M20! Sinds maart konden het team natuurlijk niet meer spelen. Maar na de meivakantie werd er weer lekker buiten getraind en dat hebben we ook in de zomervakantie gedaan. En dat was duidelijk te merken!

 

Vanaf het begin begon Voorne sterk met een driekwart veld zone press verdediging waar Grasshoppers al meteen moeite mee had. Pas in de 5e minuut van de eerste periode kwam er een score van de Katwijkers. Voorne bleef strak verdedigen en daardoor was er veel balverlies waarvan Voorne profiteerde. Voorne ging de rust in met een ruime voorsprong van 47-19!

 

Na de rust heeft Voorne nog wel eens de neiging om in te zakken, gelukkig was dit niet het geval en konden ze de sterke verdediging vasthouden. Grasshoppers probeerde nog in de vierde periode terug te komen met een full-court press verdediging maar ook daar kwamen we doorheen.

Voorne won de wedstrijd met 89-39!!

 

Top scorers: Calvin Phernambucq 28, Maurice de Best 21 en Ivo Stip 19.

 

BV Voorne M20 bestaat dit seizoen uit:

Jamai v. Munster, Max v. Hattem, Reuben Teichmann, Calvin Phernambucq, Lanzo Klee, Ivo Stip, Maurice de Best, Bart Hordijk, Maarten v.d. Merwe, Melvin Etomovic, Niels v.d. Merwe, Hugo Elzinga(bs), Samuel Jongkoen, Gaven Bezemer.

 

Coach: Mirjam Bakkes en Ass. Coach Ebelina Dijkhuis.


06 sep 2020

Spivo Dames 1 sluit voorbereiding af met een driekamp.

 

De voorbereiding zit er voor de Spivo Dames 1 op! Zatertdag speelde de Dames 1 een leuke driekamp tegen AVV Keistad en Inter Rijswijk. De door Jumbo Keistad gesponsorde fruitmand werd helemaal leeggegeten! Op naar volgende week, dan spelen de Dames 1 de 1e ronde van de Nationale Beker! 


31 aug 2020

SVP Schoonmaak overhandigt nieuwe wedstrijdshirts BCRS 1.

 

Tijdens de laatste zomerbadmintonavond werd het eerste team van BCRS voorzien van nieuwe clubshirts van hoofdsponsor SVP Schoonmaak. Directeur Dimitri van Vliet overhandigde de nieuwe shirts aan Vincent Hoogendoorn, Naomi Sintnicolaas en Tessa Toeter. Mark Jansen kon helaas niet aanwezig zijn, hij genoot nog van de laatste dagen van zijn vakantie.

 

 Team 1, heel veel succes toegewenst in de komende competitie!


30 aug 2020

Met pijn in het hart heeft het Spivo bestuur besloten om tijdens thuiswedstrijden voorlopig geen toeschouwers toe te laten in de sporthal. 

 

Zoals bekend is de 1,5 meter maatregel, naast het aantal zitplaatsen, ook van toepassing op looproutes. In de huidige situatie is het niet mogelijk om daar aan te kunnen voldoen. Het bestuur is er zich van bewust dat de meningen over deze beslissing verdeeld zullen zijn. Het zijn echter nog steeds onzekere tijden voor (zaal)sporten. Samen kunnen we het risico verkleinen dat de competitie weer stilgelegd moet worden. De vereniging is voor een deel verantwoordelijk voor de veiligheid én gezondheid van de spelende leden en gasten. Het bestuur wil iedereen dan ook de gelegenheid geven om op een zo veilig mogelijke manier te kunnen sporten.

  

We snappen dat het voor ouders van jonge kinderen en gastverenigingen vervelend kan zijn, maar we gaan er vanuit dat begrip voor de situatie, de zelfredzaamheid zal vergroten. Loungecafé Blijf is tijdens de wedstrijddagen geopend en de wedstrijden kunnen in beperkte mate vanuit die ruimte worden bekeken. Ook zijn we op zoek naar andere mogelijkheden om de wedstrijden te volgen. Er moet daarbij gedacht worden aan het streamen via social media zoals Instagram en Facebook. 


23 aug 2020

De eerste oefenwedstrijden zitten erop! Trainer/coach Monique sprak vooraf over de vier P's: plezier, positiviteit, positie en prestatie.

Plezier en positiviteit was in overvloed aanwezig, wat betreft positie hebben we nog stappen te maken. En dan de prestatie van vandaag: 1x verlies en 1x winst.

 

Maandag 24 augustus speelde het team een oefenwedstrijd tegen WIK Groot Ammers en won het met 3-1. Er werden veel mlooie punten gescoord, veel uitgeprobeerd en ook geconstateerd dat er nog wel aandachtspunten zijn die in de training aan bod moeten komen. Zaterdag al weer de volgende oefenwedstrijd. Tegenstander is het Zoetermeerse Zovoc. Plaats van handeling: Zoetermeer. 


22 aug 2020

The BOXS Brielle verhuisd!

Na 5 jaar is het tijd voor een nieuw jasje.

Groter, beter en luxer!

Ben jij benieuwd wat The Boxs Brielle doet?

Kom dan op 29 en 30 augustus langs op de opening van de nieuwe Boxs!

 

Van 12:00 tot 18:00 maken zijer een sportief weekend van. Je vindt The Boxs op 't Woud 33.

Met een demo-les om 12.30 - 14.00 - 15.30 uur op zowel zaterdag als zondag.

 

Zaterdag: Junior - PartnerWoD - Weightlifting

 

Zondag: PartnerWoD - Cardio - Weightlifting


07 aug 2020

Normaal gesproken organiseert BCRS in april altijd het bedrijventoernooi. Een druk bezet toernooi, waarbij regionale bedrijven en vriendenteams een avond je gezellig komen badmintonnen en afsluiten met een gezellige 3e helft in de kantine!

Covid-19 bracht een onverwachte wending en het toernooi is verplaatst naar vrijdag 4 september 2020, vanaf 20:00 uur in sporthal Maaswijk. BCRS wil, met de huidige RIVM maatregelen in acht nemend, doorgaan om dit gezellige toernooi door te laten gaan.

We zijn nog op zoek naar een paar bedrijven (teams) die het leuk vinden om een avondje te badmintonnen. Inschrijfkosten zijn €50,- per team en staat borg voor veel plezier en gezelligheid.

Heb je interesse, stuur even een pb of een email naar toernooicommissie@bcrs.nl.

We waarderen het zeer als je het bericht wilt delen!


06 aug 2020

Voor het seizoen 2020-2021 is Handbalvereniging HVOS op zoek naar een trainer(ster)/coach voor de Herenselectie. HS1 is een gedreven en leergierige selectie en speelt in de 2de divisie. HVOS zoekt:

 

·        Een enthousiaste trainer met het vermogen het beste uit de spelers te halen.

·        Een leider met aandacht voor de ontwikkeling van het team én de individuele spelers.

·        Een peoplemanager die de combinatie kan maken tussen plezier en spel.

·        Een trainer die bij voorkeur beschikt over HT1 of HT2 of de bereidheid om eventueel deze cursus te volgen.

·        Bij voorkeur iemand met ervaring als speler of/en coach.

 

Als u geïnteresseerd bent of iemand kent, kunt u reageren via een mail naar tc.hvos@gmail.com.


02 aug 2020

Last but not least stelt Spivo Dames 1 Ineke 't Hart aan ons voor. Al jarenlang is zij de assistent coach en de moeder van het team. Ze is een verbindende factor en vooral op emotioneel en sociaal vlak heel belangrijk voor het team. En ook nog het vermelden waard is Frans, haar man, die altijd voor de video opnames zorgt. 💙

 

Leeftijd:

Ik ben 59 jaar.


Dagelijkse bezigheid:

Al 20 jaar verzorg ik de salarissen van het personeel in het onderwijs. Ik doe dit met veel plezier en vind het leuk dat ik veel contact heb met medewerkers.


Taak in het team:

Ik ben assistent coach. Een beetje de mama van het team en zorg dat de bidons gevuld zijn tijdens de wedstrijden.


Volleybalgeschiedenis:

Ik heb zelf 25 jaar gevolleybald, waarvan de laatste 10 jaar met een vaste groep meiden. We hebben derde divisie gespeeld. In het huidige dames 1 zie ik veel terug in wat ik zelf heb meegemaakt als volleybalster. Vooral het plezier, het ondernemen van activiteiten met elkaar en de gezelligheid.


Beschrijf jezelf in drie woorden:

Fanatiek, eerlijk, humoristisch.


Mooiste volleybal herinnering:

De leukste herinnering met mijn eigen team was dat we in de file stonden naar een wedstrijd. Toen gingen we ons omkleden in de auto en deden we onze warming-up tussen de auto's door.


Grootste volleybalblunder:

Ik heb niet echt een blunder maar elke keer als ik ging serveren, trok ik mijn been op.


29 juli 2020

Maandag 3 augustus a.s. opent het nieuwe Sportcomplex De Eendr8 in Hellevoetsluis haar deuren. Het sportcomplex voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, maatschappelijke behoeften en duurzaamheid.

 

Er is in het complex een wedstrijdbad met vijf banen en een tribune. Daarnaast is er een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Verder is er een recreatiebad met een spectaculaire familieglijbaan.

 

De sporthal bestaat uit drie zaaldelen voor diverse binnensporten. 

Daarnaast beschikt het mooie nieuwe sportcomplex over een vergaderruimte. 

Natuurlijk is er ook aan de gezelligheid gedacht!

In de grote horecagelegenheid kun je genieten van een hapje en drankje.

 

Het nieuwe adres van de Eendr8 is:

Rie Mastenbroekplein 4,

3223 KJ Hellevoetsluis.

 

 

Alle informatie is hier te vinden.

 


28. juli 2020

De talentvolle 22 jarige Larissa van Krevel is noodgedwongen gestopt met topjudo.