· 

Kwalificatie Australian Open voor Lesley Pattinama Kerkhove uit Spijkenisse.

Vanaf vannacht vinden in Dubai de kwalificaties plaats voor de Australian Open. Zoals bekend is de Hoofdronde van de Australian Open verplaatst van januari naar februari en wordt deze nu gespeeld van 8 tot 21 februari 2021. Vanwege de strenge quarantaine voorschriften vinden de kwalificaties plaats tussen 10-13 januari. Het Kwalificatietoernooi voor mannen in Doha en de vrouwen in Dubai.

Alleen de gekwalificeerde spelers en speelsters mogen straks reizen naar Australië, waar ze voorafgaand aan het toernooi uiteraard ook eerst in quarantaine moeten. De kwalificaties vinden net als vele andere evenementen plaats in de zogenaamde bubbels, zodat de speelsters buiten het spelen op de banen nagenoeg niet uit het afgesloten hotel zullen komen. Natuurlijk gaat ook Lesley zich proberen te kwalificeren. Ze speelt in de eerste kwalificatie ronde tegen de Japanse Kurumi Nara, die momenteel 16 plaatsen hoger staat op de WTA Ranking (Nara 160e, Lesley 176e). Mocht Lesley deze wedstrijd weten te winnen, dan speelt ze in de 2e kwalificatieronde tegen de Oekraiense Lesia Tsurenko, (WTA -146) of de Australische Ivana Popovic (WTA - 362).

 

Update 11 januari 2021:

Lesley Pattinama Kerkhove heeft de eerste kwalificatieronde overleefd. Ze versloeg haar Japanse tegenstandster Kurumi Nara met 6-4, 6-4. In de 2e ronde van het kwalificatietoernooi stuit ze nu op de Oekraïense Tsurenko, die met 2-6 6-2 6-2 verrassend een 3e set nodig had tegen de Australische Popovic.

 

Update 12 januari 2021:

Lesley Pattinama-Kerkhove is in de 2e kwalificatieronde van de Australian Open (Dubai) uitgeschakeld. Ze verloor met 3-6, 2-6 (ondanks goede tegenstand) van de als 30e geplaatste Lesia Tsurenko uit de Oekraïne.