· 

Schietvereniging Diana kijkt terug op 2020.

Helaas is het jaar 2020 niet helemaal verlopen zoals Schietvereniging Diana zou willen. Gelukkig heeft de vereniging voor- en tussen de lockdowns nog wel kunnen schieten.

 

Zo ook de DVS afdeling op SV Diana. Hierbij richt SV Diana zich op een dynamischere tak van de schietsport. Het wordt ook wel parcoursschieten genoemd. Het is immers de bedoeling om een vooraf bekend parcours van doelen, barricades en verschillende schiethoudingen te overwinnen. Hierbij wordt de tijd opgenomen vanaf het startsein tot aan het laatste schot. De tijd is bepalend voor de score en deze bepaalt dus ook de winnaar.

 

Veiligheid staat altijd voorop dus de schutter wordt door de meelopende baancommandant scherp in de gaten gehouden. Er wordt bijvoorbeeld op gelet dat de loop ALTIJD richting de kogelvanger gericht is. Hiernaast wordt er gecontroleerd dat de trekker vinger bijvoorbeeld niet op de trekker rust tijdens het verplaatsen van het ene schietpunt naar het andere schietpunt. Veiligheid is bij ons erg belangrijk! We willen ten slotte allemaal weer veilig naar huis na een avondje schieten. Om het allemaal officieel te maken worden de scores ook bijgehouden en is er een officiële uitslagenlijst! De winnaars van het seizoen 2020 zijn dus ook bekend en zullen nog een super toffe persoonlijke prijs krijgen als dat weer mogelijk is. Hopelijk snel want het schieten missen we allemaal verschrikkelijk.

 

 

Maar om jullie een idee te geven wat DVS schieten bij SV Diana inhoud wil ik jullie het volgende filmpje laten zien. Veel kijk plezier en alle deelnemers van de DVS bedankt voor weer een mooi seizoen! Open deze link om het filmpje te bekijken.